Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bas bleu
stutter when in a socially awkward situation.
Korisnikov avatar
By m..
i ja sam shushkala kad su mi izvadili umnjak.

sto se hora tice: konstantno kotrljanje daje ritam i melodiju, a w,h,g,l i ostalo zamenjuje vokalne aranzmane. nesto kao boyz 2 men fazon. lmao.
Korisnikov avatar
By jenny
ja nemam nijednu.
ali kod drugih mi mogu biti simpatične..zavisi koja je u pitanju, al skoro uvek mi je simpa kad neko valja R :)
By ...Sitnicava...
Šuškam "š" i "č" i to me jako nervira. Dobro, ne baš jako.

Retki primete da i "l" izgovaram čudno.

Kada sam zbunjena ili postidjena, umem malko da zamuckujem i trokiram.

:glupan:
By dukkehjem
Generalno nemam govornih mana, izgovaram bez problema i glasove kojih u nasem jeziku nema (tipa onaj koji oznacava norvesko æ)... Medjutim, u poslednje vreme sam primetio da mi se desi da mucam. Malo sam bio uspanicen oko toga, ali onda rekoh sebi "kuliraj", jer mi se to uglavnom i desi u stresnim ili emocijama nabijenim situacijama. Desi mi se mozda jednom ili dvaput u mesec dana... Generalno se trudim da prihvatim sebe, tj. da promenim sta mogu, a prihvatim sta ne mogu, i ukoliko se desi da ne mogu nista povodom toga - boze moj. Zanimljivo da mi se ne desava da mucam na engleskom, francuskom ili norveskom, imam teoriju da mi se to desava jer na srpskom nadjem i po tri sinonima ponekad, i onda krenem jednu verziju da iskazem, a u toku samog govora se presaltam na drugu ili trecu i onda se ispostavi da neki pridev ili nesto nije slozeno sa nekom imenicom, pa zakujem... Sto se opet svodi da sam prestrog prema sebi, i da se mnogo opterecujem jezikom, jer sam pre godinu dana, jedno mesec-dva konstantno namerno vezbao u fazonu: Odakle si? pa u sebi odgovaram: Ja sam lokalno stanovnistvo; domicijelno; domace; ovdasnje; autohtono; starosedelacko i sl.
E, sad mi se to obija o glavu posto je mozak nastavio i sam da se igra.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Nemam govornih prepreka i nisu mi simpaticne ni u kom obliku, kako vecina tvrdi da im jesu. Mislim da ce ti sto su im simpaticne zajebati svoju decu, i da su njihovi roditelji malo zeznuli njih ne poslavsi ih kod logopeda :P

Mada, sta ja znam, ja sam bio fonolodzi dzanki, pa mi je to zanimljivo uvek bilo. :)
Korisnikov avatar
By Dzi
uuuuuuuuu, svi pprednjonepcani : ž, č, ć, š, đ i đz.
Korisnikov avatar
By zozefin st
e ne umem da izgovorim jedno slovo,
nikad ne bi pogodili koje
al nema sanse

lj
Korisnikov avatar
By Delerium
Originally posted by zozefin st

e ne umem da izgovorim jedno slovo,
nikad ne bi pogodili koje
al nema sanse

lj

jedan moj drug isto ne ume da izgovori Lj, kada ga izgovori uvek vise vuce na J, tako da moje ime uvek cudno zvuci kada ga on izgovara, ali navikla sam :mazi:
By Speculum Columbae
Originally posted by dukkehjem

Generalno nemam govornih mana, izgovaram bez problema i glasove kojih u nasem jeziku nema (tipa onaj koji oznacava norvesko æ)... Medjutim, u poslednje vreme sam primetio da mi se desi da mucam. Malo sam bio uspanicen oko toga, ali onda rekoh sebi "kuliraj", jer mi se to uglavnom i desi u stresnim ili emocijama nabijenim situacijama. Desi mi se mozda jednom ili dvaput u mesec dana... Generalno se trudim da prihvatim sebe, tj. da promenim sta mogu, a prihvatim sta ne mogu, i ukoliko se desi da ne mogu nista povodom toga - boze moj. Zanimljivo da mi se ne desava da mucam na engleskom, francuskom ili norveskom, imam teoriju da mi se to desava jer na srpskom nadjem i po tri sinonima ponekad, i onda krenem jednu verziju da iskazem, a u toku samog govora se presaltam na drugu ili trecu i onda se ispostavi da neki pridev ili nesto nije slozeno sa nekom imenicom, pa zakujem... Sto se opet svodi da sam prestrog prema sebi, i da se mnogo opterecujem jezikom, jer sam pre godinu dana, jedno mesec-dva konstantno namerno vezbao u fazonu: Odakle si? pa u sebi odgovaram: Ja sam lokalno stanovnistvo; domicijelno; domace; ovdasnje; autohtono; starosedelacko i sl.
E, sad mi se to obija o glavu posto je mozak nastavio i sam da se igra.
Hm, dukkehjem, imaš loš akcenat, koliko sam primetio (i ako smem da primetim, ako te vređa, mogu da izbrišem).
Ont:
Imam problema sa dikcijom.
Često krenem da govorim, ili pretiho, pa mrmljam i zbunjujem se, prekidam rečenice, reči, a ponekad krenem i da vičem, iz čista mira, jer me nešto uzbudi (kad, npr. neko spomene Šekspira).
Korisnikov avatar
By dharmox
Šuškam ponekad Š kad sam nervozan...
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by Dante
Hm, dukkehjem, imaš loš akcenat, koliko sam primetio (i ako smem da primetim, ako te vređa, mogu da izbrišem).
Ne znam dukkehjema, ni odakle je, ali se pitam sta je to zapravo los akcenat? :D Onaj koji ne postuje normu? Nijedan akcenat geografski gledano ne poznaje normu, skoro. Pa cak ni beogradski (mislim da je velika zabluda misliti da se u Beogradu prica normiranim jezikom) :)

Nekada sam bas zeleo da budem spiker na radiju, da se istripujem onako dok citam vesti. Mislim da bi mi bas leglo :)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
meni je slatko kad neko ima naglasak drugaciji od mog :D
novosadski mi je omiljeni, doduse :D
Korisnikov avatar
By lostinspace
I like any accent except for my own :D Zvucim kao pedercina xD

Ali Crnogorci, Crnogorci, mamma mia, kako je to seksi, mmmm... Jos primorci.
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Nemam mana :spin:

Mozda L nekad cudno izgovorim, ali ostalo je OK.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Mislim da nemam nijednu jezicku manu. Cak stavise, pricam izuzetno razgovetno i veoma sam grlata :)

Doduse, primete ljudi kada me tek upoznaju da imam neki cudni akcenat, kombinaciju beogradskog i gadnog americkog, dok pricam na srpskom. Ako je tako - ew.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by mOwbid

ne znam dobro srpski...
:shok:

:samar:

Ti prelepo govoris, najlepse od svih osoba koje poznajem, ubedljivo!

ont: Ne umem da kazes "zrtva" :doh: A i imam mutav akcent. Jbg, 15 godina u pirotu je previse too much :drama:
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
meni je tooooliko slatko kad ljudi ne izgovaraju pravilno slovo R :sweet:

ont: slovo Š nikada nisam umela da izgovorim pravilno :paki:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
znam da izgovaram slovo š ali ga ne koristim uvek kad bi trebalo. i pričam pomalo nazalno... drugih jezičkih mana nemam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!