Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
ili samo imo. jao što je meni kjut kad neko ne zna neke skraćenice :meda:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by Mr Dee
Originally posted by svejedno

I postoji prica o svetoj bezvremenoj 'kosmickoj zmiji' koja stvara i unistava kosmos.

Kada uzmemo jedan takav mit. Ili Indijski mit koji govori o stvaranju i uništavanju univerzuma...
I pogledamo ove naučnike koji su tek uz pomoć teškog puta došli do shvatanja, da je moguće da kada univerzum prestane da se širi, da će početi da se skuplja i da će ponovo postati veličine čiode...samo da bi ponovo eksplodirao.

Dođemo do zaključka(nadam se) da je toliko mudrosti dato ljudima u mitovima koje mi još nismo u stanju da shvatimo u celosti.
Ali ipak je naučna dostignuća samo loša zamena za božanstvo koje su ljudi zaboravili. Pa se nadam da će doći vreme kada će sve ljudima biti jasno, a nijedana naučna tvorevina neće biti potrebna.
:smeh:

mozda u njima i ima mudrosti, ali to onime cime se nauka bavi nikakve veze nema.
Otkrivanje mlake vode. Totalno gubljenje vremena imho.
Da nema te nauke koju toliko ne voliš, ti sada ne bi ni bio na ovom forumu ;)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Mage

I postoji prica o svetoj bezvremenoj 'kosmickoj zmiji' koja stvara i unistava kosmos.

Kada uzmemo jedan takav mit. Ili Indijski mit koji govori o stvaranju i uništavanju univerzuma...
I pogledamo ove naučnike koji su tek uz pomoć teškog puta došli do shvatanja, da je moguće da kada univerzum prestane da se širi, da će početi da se skuplja i da će ponovo postati veličine čiode...samo da bi ponovo eksplodirao.

Dođemo do zaključka(nadam se) da je toliko mudrosti dato ljudima u mitovima koje mi još nismo u stanju da shvatimo u celosti.
Ali ipak je naučna dostignuća samo loša zamena za božanstvo koje su ljudi zaboravili. Pa se nadam da će doći vreme kada će sve ljudima biti jasno, a nijedana naučna tvorevina neće biti potrebna.

mozda u njima i ima mudrosti, ali to onime cime se nauka bavi nikakve veze nema.
Da nije bogova teško da bi postojao. :)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mage

Da nije bogova teško da bi postojao. :)
Da nema nauke ne bi mi ovo mogao preneti :P
Korisnikov avatar
By Madonna
aj sad još jedna dvesta trista puta citirajte ali sve nek ide u krug :tos:
Korisnikov avatar
By deran
...sad kad si dao link na temu...

ja ne znam šta znači >3 :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Paparazzi
ne postoji bog.
moja teorija: to su ljudi izmislili zbog potrebe da veruju u nesto i/ili da bi im bilo lakse.
:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By 2kune
ako bog postoji - zašto se pojedince kojima se isti javlja trpa u ludare?
ako bog ne postoji - zašto se djeca truju vjeronaukom po školama?

:hamlet:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Hmmmmmm:hekla:
Razni odgovori-misljenja i tvrdnje....
To je ono sto nam nikad nece biti jasno postoji li ili ne ....
Mada ima nesto a sta je to to je neka druga prica.
Ja licno verujem idem u crkvu itd
Korisnikov avatar
By 2kune
ma to je zapravo jako jednostavno... čovjek je neurotično biće i to je sve... :alexis:
Korisnikov avatar
By HARP
Čovek je od fenomena Bog napravio institucionalni uticaj i norme.
Crkva je jedno, viša sila nešto sasvim drugo :)
Korisnikov avatar
By 2kune
hm... :misli: admin je viša sila, ali da li je i bog? :hamlet:
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Bog ne postoji! Svako ko se iole razume u osnovne principe fizike, geologije i biologije zna da su kreacionisticke teorije o postojanju Boga jedno najobicnije lupetanje zaludnih krenkova.
Korisnikov avatar
By svejedno
^Joj. Ti si jel, novajlija, pa nisi citao sta volim da pisem.

LM, koji Bog ne postoji? Cije kreacionisticke teorije?

..

Jer se kreacionisticka teorija Budizma i Hinduizma, npr, u potpunosti slaze sa dosadasnjim sananjima nauke.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica

^Joj. Ti si jel, novajlija, pa nisi citao sta volim da pisem.

LM, koji Bog ne postoji? Cije kreacionisticke teorije?

..

Jer se kreacionisticka teorija Budizma i Hinduizma, npr, u potpunosti slaze sa dosadasnjim sananjima nauke.
Ne mogu da verujem da neka odrasla, zrela i inteligentna osoba može verovati u kojekakve više vantelesne sile (Šiva, Jahve, Bog, Alah), uskrsnuća, duhove, astrologije, numerologije, vradžbine i ostale gluposti!
Korisnikov avatar
By svejedno
^ vis sta ti je verovanje. Cudo jedno.

..

Ti ne verujes.
A oni i dalje postoje. Mislim, zreli i inteligentni ljudi koji veruju u svasta (iako se u astrologiju, npr, ne veruje, no se izuci te se donese sud da li je istinita)

Jung je npr 'verovao' u astrologiju. Imas neko specijalno misljenje o njegovoj zrelosti i inteligenciji?

..

Ja ne mogu da verujem, npr, koliko lako ljudi zamene jednog boga drugim - 'Jahvea' 'naukom', recimo.
No, valjda imaju potrebu za tom religijom, staznam.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica

A oni i dalje postoje. Mislim, zreli i inteligentni ljudi koji veruju u svasta (iako se u astrologiju, npr, ne veruje, no se izuci te se donese sud da li je istinita)

Jung je npr 'verovao' u astrologiju. Imas neko specijalno misljenje o njegovoj zrelosti i inteligenciji?
Ovako izgledaju tipični argumenti onih koji brane teze o postojanju stvari koje ne postoje. Taj i taj velikan je u to verovao :lol:

Astrologija je žešća glupost. Puna laži, paradoksa i protivrečenja.
Ja ne mogu da verujem, npr, koliko lako ljudi zamene jednog boga drugim - 'Jahvea' 'naukom', recimo.
Da smo slušali tog izmišljenog Jahvea, i danas bismo mislili da su bolesti zapravo opsedanje grešnog tela od strane zlih duhova.

Na jedan drugi način je to bolje objasnio Stevo Žigon
''
Korisnikov avatar
By Dina

..

:up:
Korisnikov avatar
By svejedno
^
^Jung nije argument. Jung je primer.

..

Ti si, jel, poput njega, izucavao astrologiju i, za razliku od njega, dosao do zakljucka da je puna lazi?

Neki argument? Ili bar primer ,)

..

Procitacu knjigu. Ne znam koju tebi da preporucim jer prosto... ne znam gde bih poceo.
Korisnikov avatar
By Mage
Nakon mnogo razmišljanja, muke, preispitivanja itd itd, skonato sam da mi uopšte nije važno da li bog postoji ili ne... Ako i postoji, toliko je van mog rezona da ko da i ne postoji.

Sasvim je zamislivo da negde u nekom prostoru/vremenu whatever postoji neko biće koje bi nam se činilo božanskim... No, bog kakav ga predstavljaju u hrišćanstvu, islamu itd itd, sam skoro pa 100% siguran da ne postoji (osim u umovima koji veruju u njega).

Mene više interesuju stvari vezane za mene samog (kao i ljude i svet oko mene), kao npr. Šta je svest? Zašto postojim? Zašto sam ja baš ja? Šta se dešava nakon smrti? Da li ima neki razlog zašto je sve tako kako jeste (moj naučni um mi govori da mora postojati neko objašnjenje)? itd.

Bog mi u životu ne znači ništa, jer čak i da postoji neko moćno biće u univerzumu koje povlači konce, to mi opet ne odgovara na pitanje zašto je to tako. A i osim toga, sasvim je očigledno da ako bog i postoji, mi mu ne značimo ništa.

Da li bi se vi bakćali moralnim dilemama bakterija? :nazdravlje:
Korisnikov avatar
By Suki
Hm mnogima u 19 veku su bili skepticni kada je Tesla pricao o prenosu informacija bez zica i gle cuda,danas se svi koristimo internetom.
Tako da,nikada se nezna.Uglavnom glupo je odbacivati Bibliju,Kuran i sve "svete" knjige jer su ti tekstovi prepuni stvari koji govore o tome kakvi su ljudi i sto je zanimljivo veoma su slicni(tekstovi).Ne kazem da postoji Bog ali ne moze se reci ni da ne postoji.Jer ako neko smatra da je religija losa po ljude mora da je glup jer svaka stavka iz ljudskog zivota je,dvolicna i dobra i losa
Korisnikov avatar
By 2kune
a zašto nikome ne padne na pamet znanstveno istraživati iskustva i stanja koje su u osnovi spomenutih svetih knjiga? zbog čega je jedini izbor ili potpuno odbacivanje ili potpuno prihvatanje? svaki tekst ima razlog zbog čega je napisan i zbog čega je čitan, bio on istina, laž ili fikcija...
By LeDeNa_
Isus je bio toliko uspesan u tome sto je radio zato sto je propovedao narodu obicnim, narodskim jezikom, koji je svako mogao da shvati. Propovdao je o stvarima koje su ljudima ulazile u uho, jer su bile ispricane na nacin shvatljiv i prihvatljiv svima, bile su zasnovane na svakodnevnom zivotu i bile su prepune primera iz njihove okoline, i terale su ljude da o njima razmisljaju i prihvataju ih kao nesto sto im je menjalo zivot.

Kada je Isus zavrsio onako kako je zavrsio (nije ovo verska rasprava), drugi ljudi, koji su se pronasli u onome sto je Isus propovedao, nastavise da sire njegove reci. I jedna pozitivna vera se sirila svetom, cineci ljude boljim.

Kad su dosli oni koji su smatrali kako je svestenstvo povlasceno u odnosu na obicne ljude i obican narod, te da treba da se propoveda o stvarima koje obican narod ne razume, na jeziku koji obican narod ne razume, izgubila se i osnovna poruka hriscanstva. Unistili su polovinu Isusovih originalnih propovedanja i poceli da se gadjaju velikim recima i teskim filozofijama, prekrivajuci sve velom mistike, kako bi lakse upravljali onima koji ih ne razumeju ( a nije ih razumelo, kao ni danas, devedeset posto ljudi), jacajuci crkvu i velicajuci je iznad svega, privlaceci vernike svojom grandioznoscu, cineci ih poniznim i uplasenim pred onim sto ne razumeju.

Ko je ucinio vise dobra za ljude?

Sto se ostalog tice, teorija je i dalje zanimljiva.
Korisnikov avatar
By Tungi
Zanima me bar jedan istorijski spisak o Isusu da je postojao,a da to nije biblija.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!