Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sheytan

* Ovo su samo pre godinu dana zabeležili mediji. Neki forumaši iz Hrvatskle, na žalost, i danas se ovde ponašaju kao Bozanić.
Jes da nema veze sa vezom ali ko ga šiša :party:

Srbi po humanosti na 150. mestu u svetu
R. Bulatović - 10.09.2010. - 01:46
Srbija se, prema podacima istraživanja o humanitarnom ponašanju ljudi, u 153 zemlje nalazi na 150. mestu...
Od nas su lošiji samo Madagaskar, Burundi i Ukrajina. Za dobrotvorne akcije izdvajamo malo novca i vremena, a u humanitarnim organizacijama kažu da su razlog kriza i nepoverenje zbog brojnih afera.

PAŽNJA - U anketi, koja je pokrila 95 odsto stanovnika zemaljske kugle, objedinjena su tri podatka: koliko građani jedne zemlje vremena posvećuju dobrotvornim akcijama, koliko pomažu ljudima koje ne poznaju a kojima je pomoć potrebna i koliko novca daju u dobrotvorne fondove. Prema tom istraživanju, koje je objavio „Charities Aid Foundation”, 14 odsto građana Srbije dalo je novac u dobrotvorene svrhe, 21 odsto je priskočilo u pomoć neznancu, dok je samo pet odsto volontiralo u humanitarnim organizacija. U istraživanju stoji da je za humanost bitno i koliko su građani srećni. Srbi, s indeskom sreće od 4,8, spadaju u prosečno srećne, ali to ih ne čini ništa humanijim od onih koji su manje srećni.
Ekonomska kriza, ali i brojne afere, poput one sa Fondom Katarine Rebrače, uticali su na to da se broj donacija smanji.
- Naši donatori su se uverili u to da novac koji daju ide tamo gde je i namenjen. Ipak, problem nastaje kad zovemo nove donatore. Kažu nam da nisu zainteresovani, pitaju zar ne vidimo šta se događa sa dobrotvornim fondovima - kažu za „24 sata“ u „Dečjem srcu”, organizaciji koja pomaže osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju.
Da je dobrotvorni rad u Srbiji na niskom nivou, kao i da je ponajviše kriza uticala na manji priliv novca od donatora, potvrdili su nam i u Udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
- Kod nas su humanitarne akcije u začetku. Svest naših ljudi nije na visokom nivou. U Srbiji je i dalje sramota biti bolestan, a ljudi misle da nešto ne postoji, ako se lično njima ne događa - kažu u NURDOR-u.
Oni ističu da prilikom pomoći nije zanemarljiva ni svest koju imamo o nekoj bolesti.
- Često organizujemo akcije sa poznatima, koji bi mogli da podstaknu građane da volontiraju - kažu u NURDOR-u.

TOP 5 najhumanijih zemalja
1. Australija
2. Novi Zeland
3. Kanada
4. Irska
5. Švajcarska

TOP 5 najnehumanijih zemalja
1. Madagaskar
2. Burundi
3. Ukrajina
4. Srbija
5. Grčka

Top 5 zemalja u regionu
65. Slovenija
92. Makedonija
119. Hrvatska
124. Kosovo
128. BiH

Pretiš trećom opomenom i banovanjem!?

To me ni najmanje ne interesuje.

I ove dve ste dali potpuno nepravedno, pa me ne bi iznenadilo da date i treću za ban.
Ja ti definitivno nisam dao ni jednu a i ne bi ti je ni dao, jerbo me silno zabavljaš :love: :mazi:
No čini mi se da će to ići po prirodi stvari :/
Ali, dok god sam ovde time me nećete uplašiti niti ućutkati da vam govorim surovu istinu, kao i tebi lično - koji direktno braniš proustašku praksu Republike Hrvatske prema Srbima, a na žalost si i dalje moderator, makar i foldera Razno!
Izgleda da je ovaj čitav portal i forum izrazito antisrpski nastrojen i blago naslonjen na proustašku ideologiju kad vake demokracki nastrojene ljude poput tebe upozoravaju. Što je najgore, oni koji najviše proustaški djeluju jesu srpski moderatori, nanu li im naninu!
Srećom da više nisi šef Društva i politike, a to što se kitiš potpisom da si "pravednik medju narodima" vredi isto onoliko koliko i što na tarabi piše Ona stvar, a svi u selu znaju da to nije istina.
A pa potpis sam stavio zbog tebe, da se ne moraš truditi sa ponavljanjem. Sad ću ga još malo i doraditi :cheer:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi
Jes da nema veze sa vezom ali ko ga šiša :party:

Srbi po humanosti na 150. mestu u svetu

[/quote]

Ovo je ko zna po koji put tvoj bezobrazluk na delu.

I ono što nema nikakve veze sa temom samo nabacuješ da bi izdejstvovao da cela tema o ustaškoj praksi u Hrvatskoj ode u smećaru.

Ne znam samo do kada će tvoje kolege moderatori to trpeti.

Mislim da si odavno zaslužio sankcije i brisanje sa mesta moderatora ma kog foruma.

Tvoje idiotsko ponašanje je možda retardiranima zabavno, meni ni najmanje.

Krajnje je vreme da se upristojiš ili da snosiš posledice za namerno provokativno ponašanje koje često odiše neskrivenom mržnjom prema onima koji drugačije misle, posebno prema onima koji se ne stide Srbije i Srba.

Tvoja otvorena odbrana proustaške prakse u današnjoj Hrvatskoj, u odnosu prema Srbima, je zabrinjavajuća zato što si moderator, što ti se povladjuje i što truješ mržnjom ovaj forum. Ti imaš pravo na svoj politički stav i ideologiju, makarb ona bila strana civilizovanom i demokratskom svetu, makar od nje su stradale stotine hiljada Srba u Hrvatskoj, ali nemaš pravo da to ovde propagiraš niti da neistomišljenike progoniš, a to upravo radiš.
Korisnikov avatar
By Stripi
pa ovo je objavljeno na 24sata.rs. Vrijedno je otprilike isto koliko i članci sa NSFMa.

U svakom slučaju, mislim da ću ja duže izdržati i ko korisnik i ko moderator nego ti bez bana :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi

pa ovo je objavljeno na 24sata.rs. Vrijedno je otprilike isto koliko i članci sa NSFMa.

U svakom slučaju, mislim da ću ja duže izdržati i ko korisnik i ko moderator nego ti bez bana :lol:

:awesome:

Obozavam te:lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Hys.

"Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je juce, povodom završetka suđenja hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku u Hagu, da je zločina bilo i sa hrvatske strane."

Ma nije moguce.

Yea? Naaahhh...no way!

:novine:
Ma on je čovek OK, ima ih još, ali na žalost još uvek jako malo da bi se nešto značajnije promenilo u stvarnom odnosu Hrvatske prema Srbima.

pa, eto, bar zbog njega i tih josh njemu slichnih nije lepo otudjivati kao shto ti chinish generalizovanjima kojih ti je pun post u tvojoj replici meni.

no, vidim da se svi l(ij)epo zabavljate svim ovim ove jedne od predPrajdovskih nedelja....... :wundy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
yep...... nece krst protiv kriza ni kriz protiv krsta i sl. :smeh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Kod spomen-obilježja stradalima u Vukovaru osvanuli "četnički" grafiti

Slika

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA na mjestu srušene zgrade Borovocommerca u Vukovaru danas su osvanuli grafiti nacionalističkog sadržaja ispisani ćirilicom. Po zidovima su ispisane riječi "četnici sever", "Kosmet", "Raška", četiri ćirilična slova S, kao i ćrilična kratica VUCZ (Vukovar, Crvena zvezda).

Za one koji ne znaju, u Vukovaru, kao i u krajevima istočne Slavonije u kojima žive Srbi puno je navijača Crvene zvezde. Moguće je kako su natpisima na zidu nekadašnje tvornice Borovo htjeli ukazati na svoju prisutnost na tom području, a nisu kao temu za natpise slučajno izabrali "ključne odrednice srpskog identiteta": Kosovo (Kosmet), s lokacijom jednog od najpoznatiji pravoslavnih manastira (Raška) te tribinom (sjevernom) na kojoj se sakupljaju navijači Crvene zvezde.

Policija je dojavu o tome zaprimila od nepoznatog muškarca jutros oko 8.30 sati. "Na mjestu događaja je izvršen očevid te ćemo o svim činjenicama izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo te u dogovoru s njima tragati za počiniteljima", kazao je za Index glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.

Dodao je kako se grafiti uklanjaju odmah nakon obavljenog očevida, bojanjem zida. Po završetku istrage bit će poznato više detalja o ovom događaju.

"Takvi su grafiti za svaku osudu"

Predsjednik SDSS-a kazao je za Index da su grafiti takvog tipa za svaku osudu, no ove konkretno nije htio komentirati kazavši da se trenutno nalazi van Hrvatske te da ne zna točno o čemu se radi.

Oskvrnuto jedno od najvažnijh poprišta vukovarske tragedije

Spomen-obilježje napravljeno je u spomen na 337 radnika "Borova", žrtava srpske agresije na Vukovar 1991., u dvorištu tvornice u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovom naselju. U zgradi Borovocommerca je za vrijeme opsade grada bila "alternativna" ratna bolnica u kojoj je zbrinjeno na stotine ranjenika. Kao i Borovo, tvornica je u ruke srpskog okupatora pala 19. studenog, dan poslije onog koji se obilježava kao službeni pad grada, nakon čega je s mjesta na kojem se nalazi spomen ploča odvedno 48 ljudi, koji se još uvijek vode kao nestali.
Korisnikov avatar
By Sheytan

I lako mentalno ometena deca u razvoju odavno bi shvatila šta ide u koji folder.

To što ti to ne želiš ili ne možeš da skapiraš, potpuno je nebitno jer je u oba slučaja neracionalno trošiti vreme na takvu raspravu sa tobom.

Ja sam prijavio tvoje destruktivno ponašanje, namerno miniranje ove teme, postavljanjem postova koji njoj ne pripadaju. To je jedino što ja racionalno mogu da uradim. Sve ostalo je na moderatoru DiP-a i GS timu, kome - na žalost - ti i dalje pripadaš.

Tvoja očekivanja da češ duže izdržati kao korisnik i moderator nego ja dobijem ban, samo po sebi govori o tvom mentalnom sklopu. Pretnja silom ti je prioritet.

Očigledno ti se tako može. Zašto je to tako treba da odgovre oni koji su te postavili za moderatora, i koji te i dalje drže na toj funkciji, uprkos tvom permanentnom destruktivnom ponašanju na ovom forumu.

Tvoji napori da se umanje, a time i opravdaju, stravični zločini koje je "hrvatski narod činio u Jasenovcu, Staroj Gradiški, Donjoj Gradini" i drugim stratištima Srba u Hrvatskoj, iskreno se nadam da neće uspeti.

U ime preklane dece, ubijenih ljudi maljevima, zaklanih, bacanih u Savu, u masovne grobnice, jame i užarene peći, niko nema pravo da ćuti, niti da ismeva i minimizira te stravične zločine u Jasenovcu - 700.000 ubijenih Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja, makar to bilo i zarad mira na ovom forumu i u regionu.

Niko neće moći mene da ućutka pretnjama, a ponajmanje neki moderator zvao se on i Stripi, da u tom kontekstu govorim i o sadašnjoj proustaškoj praksi u Hrvatskoj prema Srbima samo zato što su druge vere i nacije, što su odvajkada - po ustašama i Tudjmanu - "remetalički faktor" njihove lijepe.
Korisnikov avatar
By Hys.
Zamolila bih da cetnicka praksa ide u cetnicku, a ustaska u ustasku.
Mada, ja bih naradje obe stavila u tri lepe matere.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Ne sumnjam da ti je to namera, samo da bi se prestalo sa iznošenjem surove istine o ustaškim i proustaškim zločinima nad Srbima u Hrvatskoj.

Uostalom, većina Hrvata odobrava proustašku ideologiju prema svojim sunarodnicima Srbima, samo zato što su druge vere i nacije, što su "remetalički faktor" u vašoj lijepoj.

Uostalom, to ne datira od juče. Evo jednog teksta o tome kako se Hrvatska konstantno bori da se minimiziraju nečuveni zločini nad Srbima.

Istina je jača od organizovanog zaborava

Sa novom postavkom logora Jasenovac dogodilo se ono što su prognozirali mnogi, genocid je "zamenjen" radnim logorom, tako da su i ustaše zadovoljne "novim dizajnom" fabrike smrti.

Nema ni reči o genezi ustaštva i NDH, strahotama koje su se tamo dogadjale, Jasenovac se poriče kao koncentracioni logor genocidnog uništenja Srba, Jevreja i Roma, višestrukim umanjenjem broja žrtava genocidnog zločina Jasenovac se proglašava za radni logor...

Doktor Tuđman je uložio veliku energiju da tešku istinu o Jasenovcu izbaci kroz prozor istorijskog zdanja prošlosti, a taj teret sada kao da se vratio kroz vrata jasenovačkog muzeja u kome je izložena nova postavka.

Ponovo su osnažena sva, već decenijama prisutna pitanja o koncentracionom logoru Jasenovac.

O skrivenoj genezi tog vapaja da istina o Jasenovcu bude predočena i domaćoj i svetskoj javnosti, u Beogradu je, na naučnom skupu posvećenom Hani Arent ("Totalitarizam, juče, danas, sutra"), svedočio Vladimir Krstulović, govoreći na temu "Moje lično iskustvo s totalitarizmom".

Đorđe Miliša, bivši jasenovački logoraš, pripadnik predratne jugoslovenske nacionalističke omladine iz Šibenika, objavio je krajem 1945. godine prvu poratnu knjigu o ovom logoru pod naslovom "U mučilištu paklu – Jasenovac".

Izneo je podatak da je u njemu pobijeno više od 700.000 ljudi, uz naglasak na odgovornosti Vatikana i Katoličke crkve za taj veliki zločin.

Tokom Narodnooslobodilačkog rata, od 1943. godine i kasnije, Vicko Krstulović je predlagao i tražio partizanski napad na Jasenovac, oslobađanje preživelih i uništenje logora, što se nije dogodilo.

Kada je Miliša objavio svoju knjigu Vicko je bio organizacioni sekretar CK KP Hrvatske i istovremeno ministar unutrašnjih poslova Hrvatske. Ovih dužnosti je razrešen u januaru 1946. godine, kada je MUP preuzeo Ivan Stevo Krajačić.

Sada je bio otvoren put da se udovolji traženju papskog legata u Zagrebu, Ramirea Markonea, koji je kod dr Vladimira Bakarića protestovao zbog Milišine knjige.

Pod Krajačićevom komandom, Milišina knjiga je zvanično zabranjena, svi primerci su povučeni iz knjižara i biblioteka i uništeni, OZN-a je oduzela Miliši arhivu i privodila ga na saslušanje.

Miliša je pisao do smrti 1973. godine (uključujući i drugu knjigu o Jasenovcu), ali je DB Hrvatske zaplenila njegove rukopise i arhivu.

Godinu dana kasnije, 24. maja 1974, sve dnevne novine u zemlji su objavile vest da je u 41. godini u Londonu preminuo Vickov sin Maksim Krstulović, akademski slikar, jedan od osnivača i urednika poznatog splitskog časopisa "Vidik".

O uzroku smrti nije ništa saopšteno, a među telegramima pristiglim porodici nije bilo onog od – Tita.

Počelo je govorkanje o ubistvu, odnosno o Maksimovom samoubistvu.

Tokom posete porodici Krstulović, tadašnji britanski ambasador u Beogradu, pristigao u društvu Koče Popovića i Bila Dikina, rekao je da "njegova vlada ne raspolaže saznanjima koja bi ukazivala na osnovanost pretpostavke" o Maksimovom samoubistvu, te da će sva dokumentacija biti dostavljena Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove SFRJ.

Četiri godine kasnije, 27. aprila 1978, baš na 73. rođendan Vicka Krstulovića, ovom narodnom heroju, dalmatinskom i jugoslovenskom revolucionaru, jednom od najstarijih članova SKJ (od 1922), bilo je suđeno u Okružnom sudu u Zagrebu.

Razlog je bio časopis "Bratstvo-jedinstvo", zagrebačkog izdavačkog preduzeća "Jugoslavija", pre svega zato što je u njemu iznet podatak da je u Jasenovcu ubijeno više od 700.000 ljudi.

Vicko je svakako znao šta objavljuje, zar nije bio ministar unutrašnjih poslova Hrvatske u nekoliko prvih poratnih meseci?

Časopis je zabranjen a izdavačko preduzeće "Jugoslavija", u kome je Vicko bio predsednik Saveta, potom je likvidirano.

Tako se dogodilo da životne putanje Đorđa Miliše i Vicka Krstulovića budu povezane upravo njihovim višedecenijskim nastojanjem da se zna istina o koncentracionom logoru Jasenovac, ali i još snažnijim nastojanjima da tu istinu prekrije organizovani zaborav.

Nastojanja su, kao što je svedočio Vladimir Krstulović na pomenutom skupu, išla i do krajnje brutalnosti.

Do danas, skoro četiri decenije posle smrti svog brata, uprkos ponovljenim (i nedavnim traženjima) nije dobio na uvid dokumentaciju o Maksimovom životnom kraju, iako je tu dokumentaciju Velika Britanija prosledila ovdašnjem Ministarstvu spoljnih poslova.

Jasno je da će istina o toj smrti jednom biti poznata.

Znaće se i da li se ona prepliće sa nastojanjima da puna istina o koncentracionom logoru Jasenovac izađe na videlo.

A istinu o toj ustaškoj "fabrici smrti" očigledno neće moći da prekrije ni "novi dizajn" postavke u jasenovačkom Muzeju.

Za nadati se da će emocije, ideološki, politički i državni razlozi, konačno ustuknuti pred odgovornim, kritičkim istraživanjima istine o sistemu koncentracionih logora Jasenovac, ali i pred moralnim i etičkim nalogom za "suočavanje s istinom o prošlosti".
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne sumnjam da ti je to namera, samo da bi se prestalo sa iznošenjem surove istine o ustaškim i proustaškim zločinima nad Srbima u Hrvatskoj.
Tako je, to mi je jedini cilj :lol:
Dijelim mišljenje sa tobom da se niko drugi osim tebe ne zna služiti sa internetom, tražilicama, news portalima, portalima posvećenim genocidu i da ako tebe ušutkam niko nikad neće saznati šta se dogodilo, šta se događa i šta će se dogoditi. Pod ovim "šta će se dogoditi" mislim na to da niko ne zna web adrese meteoroloških stanica, pa neće saznati sutrašnju prognozu. Čudi me da se nisi dosjetio da i to kopiraš pa da imam više razloga da te maknem. Baš kao što je Tito uklonio sina Vicka Krstulovića :evil:
Uostalom, većina Hrvata odobrava proustašku ideologiju prema svojim sunarodnicima Srbima, samo zato što su druge vere i nacije, što su "remetalički faktor" u vašoj lijepoj.
Naprosto svršavam nad terminima i modelima pisanja iz ratne "Politike" :love:

Godinu dana kasnije, 24. maja 1974, sve dnevne novine u zemlji su objavile vest da je u 41. godini u Londonu preminuo Vickov sin Maksim Krstulović, akademski slikar, jedan od osnivača i urednika poznatog splitskog časopisa "Vidik".O uzroku smrti nije ništa saopšteno, a među telegramima pristiglim porodici nije bilo onog od – Tita.
,

Ovo mi je sjajno. Ustaše, hrvatski desničari i fašisti misle da je Tito bio pročetnčki i prosrpski orijentiran a četnici, srpski desničari i fašisti misle da je bio proustaški i prohrvatski orijetniran. A on, zapravo, bio običan hohštapler koji se dobro zajebavao na svačiji račun.

U svakom slučaju, hrvatski nevladini aktivisti, mirovnjaci, novinari i čelnici židovskih i srpskih udruga su već osudili "preuređenje" Jasenovca.
A ja osuđujem to što se to stratište i poprište genocida imuka nevinih ljudi koristi svako kome se ćefne a sve u svrhu dnevno-političkih događanja. Uostalom, kao i sa Srebrenicom.
Korisnikov avatar
By Tungi
Sheytan je Mladen Obradovic:duh:
Korisnikov avatar
By Srklet

O uzroku smrti nije ništa saopšteno, a među telegramima pristiglim porodici nije bilo onog od – Tita.

e ako nije stigao telegram sucuti od tita, onda je sve jasno: maksim je ubijen! odnosno, ubio se! :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Popeye

e ako nije stigao telegram sucuti od tita...
Tito nikada nije posetio Jasenovac, što samo po sebi mnogo govori...

Uostalom, na zapadu znaju mnogo više o hrvatskim zločinima no što se o tome zna na prostorima ex-yu.

Tako je u Jad Vašemu, jevrejskom svetilištu, ime Jasenovca urezano je pored Buhenvalda, Aušvica, Dahaua.

Spomenik jasenovačkim žrtvama Amerikanci su podigli usred Njujorka, a predsednik Ruzvelt predložio je 1944. godine da se zbog zločina i svireposti Hrvati stave pod protektorat.

Engleski publicista Bertrand Rasel napisao je knjigu "Jasenovački zločini" u kojoj je rekao da su se u njemu dešavali "najsvirepiji zločini koje ikada čovečanstvo zabeležilo".

No, to za mnoge Hrvatse, na žalost, nije nikakav dokaz da osudjuju ustašku ideologiju prema Srbima koji su od konstitutivnog naroda Republoike Hrvatske, devedesetih svedeni na nacionalnu manjinu.
Korisnikov avatar
By Stripi
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2278551,00.html

Tako je, znaju

Na jasenovačkoj ploči od crnog granita u Memorijalnom parku holocausta koga je vaš izvjestitelj posjetio -- doslovce stoji kako je, "od kolovoza 1941. do travnja 1945. stotine tisuća Srba, Židova i Roma, kao i antifašista mnogih nacionalnosti, ubijeno u logoru smrti Jasenovac koga su vodili hrvatski 'ustaše'".

......

Spomenuti diplomata nas je uputio na već objavljene podatke Muzeja holocausta u Washingtonu u kojima se ističe da je u Jasenovcu stradalo ukupno između 56 i 97 tisuća ljudi. Ovi podaci se doista mogu verifikovati na web-strani Muzeja holocausta u Washingtonu.

Iz svih dobro obavještenih izvora doznaje se da je organizator podizanja ove spomen ploče u New Yorku, na čijem je otvaranju, prema istim izvorima -- protekle nedjelje pristvovalo dvadesetak ljudi, uz nazočnost i svećenika Srpske pravoslavne crkve u New Yorku, -- doista imao problema oko teksta koji je prvobitno trebao biti ugraviran na jasenovačku spomen ploču. Nakon četiri revizije, i na intervenciju Gradskog savjeta za holocaust New Yorka, odustalo se od prvobitnih nakana, da se na spomen ploči pojavi broj od «350 do 750 tisuća» žrtava.

:hvala:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Očigledno je da su tebi brojke najbitnije.

Sramno razmišljanje.

Hrvati su počinili genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima i za to se nikada nisu izvuinuli, niti usvojnili neku deklaraciju.

Šta više, na vaskrnuću ustaštva mobilisali su gradjane i dijasporu na secesiju od SFRJ devedesetih godina, što je dovelo do novog progona Srba iz Hrvatske u vojnoj operaciji "Oluja" koja se u Republici Hrvatskoj slavi kao nacionalni, državni praznik, uprkos tome što glavni akteri te operacije u Hagu očekuju zaslužne višedecenijske kazne zbog ratnih zločina u tokui posle akcije "Oluja".
Korisnikov avatar
By Vel boy

Šta više, na vaskrnuću ustaštva mobilisali su gradjane i dijasporu na secesiju od SFRJ devedesetih godina, što je dovelo do novog progona Srba iz Hrvatske u vojnoj operaciji "Oluja"
istina. ali to su tako radili desnichari tj. hdz i njima slichni, gori i od njih i sapripadajuci.
da je osamostaljenje Hrvatske vodilo neko umerenije, razumnije, politichki levlje, razumnije vodjstvo ne bi bilo tih zlochina nad Srbima Hrvatske. no, ostaje pitanje da li bi opet i uprkos svemu smiloshevic-sheshelj-martic-rkaradzic ideologije izvrshili agresiju na Hrvatsku samo i jedino zbog tog osamostaljenja. bojim se da je Slavko Goldstein tu u pravu kad je rekao da je (bilo) izgledno da na zalost bi.........
Korisnikov avatar
By Stripi

Očigledno je da su tebi brojke najbitnije.

Sramno razmišljanje.
Ne znam kome su bitnije, tebi ili meni? Ti h stalno spominješ, ja sam samo napisao šta tvrdi memorijalni centar u Washingtonu. A dovoljno govori podatak da su morali nekoliko puta korigirati podatke prije postavljanja ploče, o namjeri onoga koji je ploču postavljao.
Hrvati su počinili genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima i za to se nikada nisu izvuinuli, niti usvojnili neku deklaraciju.
Bez deklaracije ništa :lol:

U svakom slučaju, ja bih više volio da se to nikada nije dogodilo. Smrt nevinih ljudi nikakava deklaracija ne može niti umanjiti, niti ublažiti.

Šta više, na vaskrnuću ustaštva mobilisali su gradjane i dijasporu na secesiju od SFRJ devedesetih godina, što je dovelo do novog progona Srba iz Hrvatske u vojnoj operaciji "Oluja" koja se u Republici Hrvatskoj slavi kao nacionalni, državni praznik, uprkos tome što glavni akteri te operacije u Hagu očekuju zaslužne višedecenijske kazne zbog ratnih zločina u tokui posle akcije "Oluja".
Jok, mobilizirali su ih, pa i na "vaskrsnuće" ustaštva velikosprski planovi, još iz sredine osamdesetih, o secesiji dijelova drugih republika i pripjanja Srbiji.
Oluja je bila samo posljedica okupacije Hrvatske od strane srpskih paravojnih i inih ekstremista.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Oluja je bila samo posljedica okupacije Hrvatske od strane srpskih paravojnih i inih ekstremista.
Kako da ne! :pucaodsmeha:

Verovatno je i ovaj letošnji slučaj posledica "srbočetničke okupacije" Hrvatske!?

Episkop gornjokarlovački Gerasim upozorio je da je nedopustivo da bude uklonjena spomen-ploča žrtvama ustaških logora Slana i Metajna koja opominje na jedan od najvećih zločina u novijoj istoriji, gde su ljudi bili zatvarani, mučeni i ubijani na najsvirepije načine samo zato što su pripadali drugom narodu i ispovedali drugu veru.

Nekoliko dana nakon što je 26. juna u uvali Slana postavljena spomen-ploča za više od 8.000 žrtava ustaških logora Slana i Metajna, nepoznati počinioci su ovu ploču uklonili.

"Smatrajući da živimo u demokratskoj državi čija državnost počiva na antifašističkoj borbi i koja je kao takva i priznata od evropskih naroda i institucija, nedopustivo je da se ukloni ploča koja opominje na jedno od najvećih zala i zločina u novijoj istoriji, gde su ljudi, samo zato što su pripadali drugom narodu i ispovedali drugu veru, bili zatvarani, mučeni i ubijani na najsvirepije načine", navodi se u pismu episkopa Gerasima ministru policije Hrvatske Tomislavu Karamarku, županu Ličko-senjske županije Milanu Jurkoviću, te gradonačelniku grada Novalja Ivanu Dabi.

U pismu, dostavljenom Srni, od nadležnih se zahteva da preduzmu sve potrebne mere kako bi ploča u uvali Slana što prije bila ponovo postavljena i da se pronađu odgovorni.

"Na taj način bilo bi iskazano svo potrebno poštovanje, moralna i ljudska odgovornost prema žrtvama, ne samo ovih logora, već i svim žrtvama neljudskog i monstruoznog vremena", ističe se u pismu episkopa Gerasima.
Korisnikov avatar
By Stripi
Baš me zanima kad će za ove zločine biti postavljena ploča:

Izvještaji State Departmenta sadrže stravična svjedočenja. U jednom od njih koji datira od 22. oktobra 1992. i nosi naziv “Zlostavljanja civila u kaznenim centrima” navedeni su primjeri surovosti teško pojmljivi ljudskom razumu poput onoga koji iznosi jedan od preživjelih zatvorenika logora Omarska. “Svjedok izjavljuje da je jedan mladi Musliman iz Kozarca koji je imao motocikl suzuki mučen pred drugim zatvorenicima. Bio je gadno pretučen po cijelom tijelu, a zubi su mu bili izbijeni. Stražari su mu onda testise zavezali čvrsto žicom, a drugi kraj žice zakačili za motocikl žrtve. Jedan stražar je sjeo na motocikl i u punoj brzini se odvezao”. U Prijedoru se pokazalo da nisu postojale granice bizarnog entuzijazma za mučitelje koji su sa zadovoljstvom činili zločine.

To je samo jedan detalj iz feljtona Monstruozni srpski zločini u Foči. Dakle, ovo se događalo prije svih mogućih akcija, samo na području Foče, a događalo se na svim okupiranim područjima. Dakle, fašizam i fašističke metode nisu usađene samo u hrvatskim glavama, vidimo iz ovog malog detalja da im srpske kolege odlično pariraju.

Čitav feljton na sljedećim linkovima:
http://www.e-novine.com/feljton/37960-U ... rolie.html
http://www.e-novine.com/feljton/37994-e ... janje.html
http://www.e-novine.com/feljton/38155-S ... -dani.html
http://www.e-novine.com/feljton/39864-S ... loina.html
http://www.e-novine.com/feljton/39939-K ... ovore.html
http://www.e-novine.com/region/region-b ... stoji.html
Korisnikov avatar
By Sheytan
Josipoviću, samo napred!

Raščinjeni generali domobrani

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović oduzeo čin ratnim zločincima generalu Glavašu i Norcu, lopovu generalu Zagorcu, kao i nižerangiranim pukovniku Oreškoviću i bojniku Rimcu.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović potpisao je odluku o oduzimanju čina general-majora Branimiru Glavašu, Mirku Norcu i Vladimiru Zagorcu, čin pukovnika Tihomiru Oreškoviću i čin bojnika Siniši Rimcu.

Glavašu, Norcu i Oreškoviću činovi su oduzeti zbog presuda za ratne zločine nad srpskim civilima, Rimcu zbog ubistva srpskog civila u Pakračkoj poljani, a Vladimiru Zagorcu zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Josipović je odluku o oduzimanju činova potpisao još 9. septembra, ali je ona juče objavljena u Narodnim novinama, prenose hrvatski mediji.

Bivšem poslaniku u Hrvatskom saboru Branimiru Glavašu, penzionisanom general-majoru, čin se oduzima zbog pravosnažne presude Vrhovnog suda Hrvatske kojom je zbog ratnih zločina protiv sprskih civila osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od osam godina.

Mirku Norcu, penzionisanom general-majoru čin je oduzet zbog presude Županijskog suda u Rijeci kojom je osuđen za ratne zločine protiv srpskih civila u Gosipiću na 12 godina zatvora.

Penzionisanom general-majoru Vladimiru Zagorcu čin je oduzet na osnovu presude Vrhovnog suda kojom je zbog zloupotrebe položaja i ovlascćenja osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina. On je 2000. odlazeći s mesta pomoćnika ministra odbrane, iz sefa tog Ministarstva odneo torbe s draguljima vredne 39,4 miliona kuna.

Penzionisanom pukovniku Tihomiru Oreškoviću čin je oduzet zbog presude suda u Rijeci kojom mu je za ratne zločine protiv civila u Gospiću određena zatvorska kazna u trajanju od 15 godina.

Penzionisanom majoru Siniši Rimcu čin se oduzima po presudi suda u Zagrebu kojom je zbog zločina u Pakračkoj poljani osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora.

U skladu s tom odlukom svi oni gube pravo na predstavljanje u činu, pravo na nošenje vojne odore s pripadajućim oznakama i druga prava vezana za čin.

Odluka je doneta na osnovu Ustava Hrvatske i Zakona o službi u Oružanim snagama Hrvatske.

Bivši predsednik Stjepan Mesić svojevremeno je želeo da oduzme čin, među ostalima, i Vladimiru Zagorcu, ali je dobio tumačenje da to nije moguće, pa se odlučio da mu oduzme odlikovanja.
By XanaX
Originally posted by Popeye

e ako nije stigao telegram sucuti od tita, onda je sve jasno: maksim je ubijen! odnosno, ubio se! :lol:
Budući da Tito nije poslao brzojav, zaključak je da se pokojni Maksim ubio... Tj., budući da se radilo o samoubojstvu, Tito se, kao pravi katolik, morao ograditi od takva čina.

No, onaj papa, neki Pio LGBTIQ, negdje piše "anatemizirao", ali mislim da se jednostavno kaže "izbacio" Tita iz Svete Rimokatoličke Crkve.

Dakle, izbacivanje je bilo fejkano, jer su kasnije Tito i Jovanka (s miljeom pokrivenom glavom) posjetili papu, a kao što je Sheytan objavio, Broz nikada nije posjetio Jasenovac, a zna se da niti koji papa nije obišao to stratište...

Dakle, vatikansko-komintersko-titoistička zavjera koja održava ustašku praksu živom i zdravom bez obzira na političke sisteme, promjene vlasti, ratove ...

Vatikanska Ostpolitik - podmukli pakt katolika i komunista!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Zagreb: Ustaški grafiti na pravoslavnoj crkvi

Nepoznati počinioci ispisali su ustaške grafite na zapadnoj strani pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg u centru Zagreba.

"Ove poruke mržnje prema Srbima u Hrvatskoj, lupanje prozora i vrata po hramovima, nisu ništa novo", saopštila je juće zagrebačko-ljubljanska mitropolija SPC.

Na zidovima pravoslavne saborne crkve u noći između srede i četvrtka je ispisano nekoliko slova "U", kao i "Ubi' Srbina", "NDH" i "Hrvatska mati, Srbe ćemo klati".
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!