Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Vel boyTako je. Ako nam je nečeg još potrebno, to je više stereotipa o nama Vojvođanima kao debelim i lenjim seljacima koji slušaju tamburaše po njivama.
Originally posted by antibiotickamo srece da je vishe centralno-uze-Srbijanaca/Srba poput antibiotic-a.
Moje vidjenje Vojvodine, kao nekom iz centralne Srbije, je krajnje romanticarsko. Meni su Vojvodina zvuk tamburice i psenicna polja, smireniji mentalitet i sarenilo tkanina, naivnih slika i nacija. Jedan period kuturnog razvitka duze u odnosu na jug po kome se vojvodjani nazalost cesto definistu.
Volim Vojvodinu kao svoju, tamo se osecam kao kod kuce, volim tu razliku i slicnosti u odnosu na moj rodni kraj i NIKO NE MOZE DA MI NAMETNE OSECAJ DA SAM U TUDJOJ ZEMLJI I NEGDE GDE NE PRIPADAM kada boravim bilo gde u Vojvodini.
![]()
Originally posted by bothwaysPa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.
Ja sam za otcepljenje Vojvodine, samo ako povede uzi Beograd sa sobom.![]()
Originally posted by MariškaJa se slazem
Originally posted by bothwaysPa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.
Ja sam za otcepljenje Vojvodine, samo ako povede uzi Beograd sa sobom.![]()
A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd.![]()
I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu.
![]()
Originally posted by Vel boyOh Vel boy, divno lice dvoje demokratije.
Ja se slazemsamo to bi moralo da ukljuchuje mentalitetsko-ideoloshku..... razmenu stanovnishtva

Originally posted by Mariškaa u srbiji juzno od macve i djerdapa zive samo homofobi i nacionalisti, a severno od toga evropejci i prosveceni gradjani sveta?
A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd.![]()
I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu.
![]()
Originally posted by Mariškaooo, da, haha, popularan je i eko fasizam is vasta nesto jos
Ama dukki kako ne kapiraš? Pa svejedno je to već odavno lepo definisao - to se zove "politički korektni fašizam".![]()
A što se tiče ćirilice, nemam ja ništa ni protiv nje, ni protiv ljudi koji pišu ćirilicom. I ja koristim ćirilicu kada pišem pisanim slovima. A ono što podrazumevam kada kažem "ćiriličari" su oni ljudi koji ti sole pamet kako Srbi treba da pišu ISKLjUČIVO ćirilicom (a nažalost imam takve u svom okruženju), da slave slavu, da se drže svojih običaja (koji su naravno heteronormativni), da "ne daju Kosovo Šiptarima", i gomila idiotizama iz devedesetih godina kojih se ti možda i ne sećaš jer si tada bio mali, ali ja ih se itekako dobro sećam i stvarno mi je dosta svega toga...
Originally posted by Ulix
Originally posted by Vel boyOh Vel boy, divno lice dvoje demokratije.
Ja se slazemsamo to bi moralo da ukljuchuje mentalitetsko-ideoloshku..... razmenu stanovnishtva
![]()
Originally posted by scout_finchscout
Originally posted by Mariškaa u srbiji juzno od macve i djerdapa zive samo homofobi i nacionalisti, a severno od toga evropejci i prosveceni gradjani sveta?
![]()
joj sto ne volim da citam budalastine od ranog jutra.
Originally posted by SabotagEZasto mi je ovo sve poznato
Za mene je Vojvodina nesto najdivnije,nesto savrseno i nesto cemu se uvek obradujem.
Danima mogu biti sama u njoj,a da mi ne bude dosadno.
Ne mogu vam opisati taj osecaj kada udjem u Vojvodinu.
Meni je ona san koji cu jednog dana pretvoriti u javu.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!