Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Šta je za vas Vojvodina?

1. Republika Vojvodina
12
22%
2. Српска Војводина
20
36%
3. Délvidéki Vajdaság
2
4%
4. Dunavska Vojvodina
12
22%
5. Ne znam, ne interesuje me...
9
16%
By Ulix
Originally posted by Vel boy
Originally posted by antibiotic

Moje vidjenje Vojvodine, kao nekom iz centralne Srbije, je krajnje romanticarsko. Meni su Vojvodina zvuk tamburice i psenicna polja, smireniji mentalitet i sarenilo tkanina, naivnih slika i nacija. Jedan period kuturnog razvitka duze u odnosu na jug po kome se vojvodjani nazalost cesto definistu.
Volim Vojvodinu kao svoju, tamo se osecam kao kod kuce, volim tu razliku i slicnosti u odnosu na moj rodni kraj i NIKO NE MOZE DA MI NAMETNE OSECAJ DA SAM U TUDJOJ ZEMLJI I NEGDE GDE NE PRIPADAM kada boravim bilo gde u Vojvodini.
kamo srece da je vishe centralno-uze-Srbijanaca/Srba poput antibiotic-a. :kiss:
Tako je. Ako nam je nečeg još potrebno, to je više stereotipa o nama Vojvođanima kao debelim i lenjim seljacima koji slušaju tamburaše po njivama. :katemoss: :gubitnik:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne mislim da je antibiotic to bash tako mislio kad je rekao ono na shta ga Vojvodina podseca. nema razloga stavljati nekome rechi u usta koje nije rekao.
no, kada rekoh da se slazem s antibiotic-om, mislio sam vishe na ovaj deo njegovog posta: "Volim Vojvodinu kao svoju, tamo se osecam kao kod kuce, volim tu razliku i slicnosti u odnosu na moj rodni kraj i NIKO NE MOZE DA MI NAMETNE OSECAJ DA SAM U TUDJOJ ZEMLJI I NEGDE GDE NE PRIPADAM kada boravim bilo gde u Vojvodini."

je li barem to ok Ulix-e :molise: :trep:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by bothways

Ja sam za otcepljenje Vojvodine, samo ako povede uzi Beograd sa sobom. :blentavi:
Pa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.

A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd. :srbin:

I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena :giggle: ), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu. :love:
Korisnikov avatar
By zozefin st
vojvodina ne moze da se deli. na navedene opcije
bez veze mi je tema
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Mariška
Originally posted by bothways

Ja sam za otcepljenje Vojvodine, samo ako povede uzi Beograd sa sobom. :blentavi:
Pa dobro, ako ćemo već da pričamo o granicama, ja ne bih imala ništa protiv toga da sa sobom povede kompletnu teritoriju grada Beograda, a osim toga i Mačvu, kao i Podunavlje sve do Đerdapa, u suštini sve severne delove centralne Srbije, sve one krajeve koji su se pre dolaska Turaka nalazili u sastavu Ugarske, tj. spadali u Délvidék (mađarsku Južnu oblast). To bi onda bila Dunavska Vojvodina onako kako je ja zamišljam.

A južno od nje, dakle negde u Pomoravlju, između Dunavske Vojvodine i Kosova, bila bi Srbija, kao neka vrsta rezervata za srpske nacionaliste, homofobe, Palme, Veljoiliće, Naše, obrazovce, razne garde svetog cara Lazara i ine ćiriličare, čuvare srpskog imena, tradicije itd. :srbin:

I onda bi svi bili zadovoljni - s jedne strane ćiriličari, koji bi imali državu Srbiju po svojoj meri (pa ma koliko ona bila malena :giggle: ), s druge strane bi i normalni ljudi, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti", imali svoj podunavski Luksemburg - Dunavsku Vojvodinu. :love:
Ja se slazem :yes: samo to bi moralo da ukljuchuje mentalitetsko-ideoloshku..... razmenu stanovnishtva jer nazalost i u Vojvodini ima nemali broj srpskih nacionalista-shovinista, homofoba, palminoidno-veljoilicoidno-nashoidno-obrazoidno-1389-oidnih...... stvorenja. a u uzoj Srbiji, opet, postoje srecom razumni, umereni, kojima je dosta nacionalizma, netolerancije, homofobije, mizoginije i ostalih "tradicionalnih srpskih vrednosti" ljudi. i tako bi fino bio reshen problem unutar Srba po mentalitetsko-ideoloshkim razlikama. no, onda opet ostaje pitanje pandana srpskim homofobima, mizoginistima s npr. madjarske, rumunske, hrvatske, slovachke, rusinske strane. shta cemo s njima? ne pravimo se da njih homofoba i mizoginista nema, kad ima.

dakle, u svakoj naciji i drzavi na svetu koja ima i dalje jake stepene homofobije, mizoginije, tradicionalizma-nacionalizma-shovinizma-desnicharskog-etatizma, ukljuchujuci i Ameriku, je prisutna potreba podele po mentalitetsko-ideoloshkim osnovama. ni ja ovde ne bih da uvek budem talac ni objekat izivljavanja republikanaca (s centrom iz tzv. bible belt-a i delova rust belt-a) i njihovih antigej, ksenofobichnih ideja i praksa.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
straaaaaaaaasno :lol:

ne bavim se politickim pitanjima, ali samo znam da su Vojvodjanke :mljac:

a tek Madjarice :vruce:

''

:kesa:

sorry, za mali off, ali ne volim ozbiljne teme, nadam se da mi necete zameriti :)
Korisnikov avatar
By Blady
Cekas da te dve sastave, pa ces imati osecaj za dva filinga :saksofon:
By Ulix

Ja se slazem :yes: samo to bi moralo da ukljuchuje mentalitetsko-ideoloshku..... razmenu stanovnishtva
Oh Vel boy, divno lice dvoje demokratije. :radosnice:

Slika
By dukkehjem
Znas sta meni ne ide u glavu, ako si vec tako "multikulturalna" osoba, zasto imas nesto protiv srpske cirilice kao takve? Jaka ti je tolerancija i razumevanje za razlicitost, svaka ti cast...
I samo nemoj da krenes o ultradesnicarima itd., jer to sto oni uglavnom pisu cirilicom ne cini cirilicu kao pojavu losom, te ni osobe koje pisu cirilicom losima (ako su "cirilicari" odobe koje pisu cirilicom), a povrh svega, takvo ponasanje i tvoji postupci su generalno kontradiktorni. Ti selektivno privatas razlicitosti i satro ti odgovara prularizam, a generalno se ponekad ponasas kao fasista i ne kapiram kako to ne primecujes.
Korisnikov avatar
By Mariška
Ama dukki kako ne kapiraš? Pa svejedno je to već odavno lepo definisao - to se zove "politički korektni fašizam". :lol:

A što se tiče ćirilice, nemam ja ništa ni protiv nje, ni protiv ljudi koji pišu ćirilicom. I ja koristim ćirilicu kada pišem pisanim slovima. A ono što podrazumevam kada kažem "ćiriličari" su oni ljudi koji ti sole pamet kako Srbi treba da pišu ISKLjUČIVO ćirilicom (a nažalost imam takve u svom okruženju), da slave slavu, da se drže svojih običaja (koji su naravno heteronormativni), da "ne daju Kosovo Šiptarima", i gomila idiotizama iz devedesetih godina kojih se ti možda i ne sećaš jer si tada bio mali, ali ja ih se itekako dobro sećam i stvarno mi je dosta svega toga...
Korisnikov avatar
By scout_finch

a u srbiji juzno od macve i djerdapa zive samo homofobi i nacionalisti, a severno od toga evropejci i prosveceni gradjani sveta?

joj sto ne volim da citam budalastine od ranog jutra.
By dukkehjem

Ama dukki kako ne kapiraš? Pa svejedno je to već odavno lepo definisao - to se zove "politički korektni fašizam". :lol:

A što se tiče ćirilice, nemam ja ništa ni protiv nje, ni protiv ljudi koji pišu ćirilicom. I ja koristim ćirilicu kada pišem pisanim slovima. A ono što podrazumevam kada kažem "ćiriličari" su oni ljudi koji ti sole pamet kako Srbi treba da pišu ISKLjUČIVO ćirilicom (a nažalost imam takve u svom okruženju), da slave slavu, da se drže svojih običaja (koji su naravno heteronormativni), da "ne daju Kosovo Šiptarima", i gomila idiotizama iz devedesetih godina kojih se ti možda i ne sećaš jer si tada bio mali, ali ja ih se itekako dobro sećam i stvarno mi je dosta svega toga...
ooo, da, haha, popularan je i eko fasizam is vasta nesto jos ^^

Hehe ima tih idiotizama i dan-danas na moju zalost.

Ok, ako si pod "cirilicari" mislila na te osobe koje si sad pomenula, skroz se slazem. I cirilica i latinica su srpska pisma :)
a sto se nacionalizma tice, tu je Kis rekao sve sto se treba reci nacionalizam je individualna i kolektivna paranoja, nacionalizam je ideologija banalnosti... i sl.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Za mene je Vojvodina nesto najdivnije,nesto savrseno i nesto cemu se uvek obradujem.
Danima mogu biti sama u njoj,a da mi ne bude dosadno.
Ne mogu vam opisati taj osecaj kada udjem u Vojvodinu.
Meni je ona san koji cu jednog dana pretvoriti u javu.
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Republika Srem, Republika Banat, Republika Bachka.........???
Dokle vise sa podelama?!!!
Korisnikov avatar
By Stripi
dok dođemo do podjele na mjesne zajednice.

Liman - država!

iako sam ja, zapravo, sa Grbavice, podržavam ovaj lokalpatriotizam.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix

Ja se slazem :yes: samo to bi moralo da ukljuchuje mentalitetsko-ideoloshku..... razmenu stanovnishtva
Oh Vel boy, divno lice dvoje demokratije. :radosnice:

Slika
:wtf: shta ti hocesh da kazesh tim meni? :retard:

totalno suprotno od onog shto ja i Marishka govorimo, rkaradzic je vrshio prisilne razmene stanovnishtava tj. etnichka chishcenja iskljuchivo po nacionalno-verskim osnovama, ne mentalitetsko-ideoloshkim.

zar si toliki :retard: ulix-e da ti ovo trebam da pojashnjavam?
Korisnikov avatar
By svejedno
I na kraju kao BG je u najboljem polozaju, lol.

Svi bre mogu da se otcepe, verovatno i hoce s obzirom na balkansko ludilo u sred svetske globalizacije, samo ja ne mogu da odnesem BG nigde.

..

A svi ti sto oce da idu su mi u BG-u.
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by scout_finch

a u srbiji juzno od macve i djerdapa zive samo homofobi i nacionalisti, a severno od toga evropejci i prosveceni gradjani sveta?

joj sto ne volim da citam budalastine od ranog jutra.
scout :meda: nemoj da se nerviras...
evo, ja imam homofoba i radikala i u ulici, tako da su te podele bas glupe ;)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by SabotagE

Za mene je Vojvodina nesto najdivnije,nesto savrseno i nesto cemu se uvek obradujem.
Danima mogu biti sama u njoj,a da mi ne bude dosadno.
Ne mogu vam opisati taj osecaj kada udjem u Vojvodinu.
Meni je ona san koji cu jednog dana pretvoriti u javu.
Zasto mi je ovo sve poznato :lol:
Korisnikov avatar
By starsailor
kada sam ja ucila istoriju SFRJ (a bese to davno :lol: ) Vojvodina je bila Autonomna pokrajina.
i ta informacija kao takva ostala meni u glavi.
kada se se preselila (doselila :D ) ovde, objasne mi da je Vojvodina u medjuvremenu izgubila taj status.
Kako god je definisali meni je Autonomna :)
i trenutni dom :gitara:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!