Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by bern

Da li smatraš da je alkarstvo u Hrvatskoj ništa drugo do veličanje "htvatske čistote", ovaploćene u idealu HDH? Vidiš, ja ne smatram, iako je lako steći utisak da jeste.
actually, cini mi se da bas stranicu-dvije prije spomenuh sinjsku alku kao primjer necega slicnog guci.

btw, ne znam sto znaci rijec "ovapolećeno". :maska:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye

Da li smatraš da je alkarstvo u Hrvatskoj ništa drugo do veličanje "htvatske čistote", ovaploćene u idealu HDH? Vidiš, ja ne smatram, iako je lako steći utisak da jeste.
actually, cini mi se da bas stranicu-dvije prije spomenuh sinjsku alku kao primjer necega slicnog guci.

btw, ne znam sto znaci rijec "ovapolećeno". :maska:
Pa možda, ne znam. Možda i jedno i drugo treba da posmatram kao stopostotni seljakljuk, umjesto što stalno pravdam sirote Balkance. Ali ne mogu biti isključiv - mislim da se to rijetko kad pokaže kao dobro.

Ovaplotiti je fancy riječ za incarnate/personify/substantiate...
Korisnikov avatar
By Srklet

Pa možda, ne znam. Možda i jedno i drugo treba da posmatram kao stopostotni seljakljuk, umjesto što stalno pravdam sirote Balkance. Ali ne mogu biti isključiv - mislim da se to rijetko kad pokaže kao dobro.
da ne bude možda, evo konkretno :D
Originally posted by Simor

Guča jeste ono što si ti napisao, ali to nije srpski izum - dešava se i drugde trganje delića prošlosti, koji se onda predimenzioniraju, izmaštavaju i, naravno, naplaćuju.
naravno.
npr. u hrvatskoj je to sinjska alka, folklorno slavljenje anakronog militarizma koji se predstavlja kao veliki nacionalni dogadjaj i divota hrvatske povijesti.
btw, jel moguce da ja na ovom forumu napisem nesto kriticki u vezi necega sto ima veze sa srbijom, a da odgovor na to ne bude defaultno "nesto hrvatska" samo zato sto mi pod lokacija pise "zagreb"? :hmm:
ako to nije nacionalisticki refleks, onda sta je? :)
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Vel boy

mozda, reciprochni refleks. :ogledalce:
odjebi velboy, znas vrlo dobro iz svoje komparativne forumologije sta sam pisao na gay.hr-u oko politickih tema i koliko je to izludjivalo ustase. :kragi:
By Simor

Guča jeste ono što si ti napisao, ali to nije srpski izum - dešava se i drugde trganje delića prošlosti, koji se onda predimenzioniraju, izmaštavaju i, naravno, naplaćuju.
naravno.
npr. u hrvatskoj je to sinjska alka, folklorno slavljenje anakronog militarizma koji se predstavlja kao veliki nacionalni dogadjaj i divota hrvatske povijesti.
btw, jel moguce da ja na ovom forumu napisem nesto kriticki u vezi necega sto ima veze sa srbijom, a da odgovor na to ne bude defaultno "nesto hrvatska" samo zato sto mi pod lokacija pise "zagreb"? :hmm:
ako to nije nacionalisticki refleks, onda sta je? :)
Meni tako šta ne možeš zameriti. Srpski nacionalizam mi se gadi i gadi mi se autentično te nemam potrebu da ga relativizujem ili opravdavam pozivajući se na postojanje nekog drugog.

:pervert:

Nego, meni jedan drugi fenomen zanimljiv. Sheytan je vrlo posvećeno sa internet portala kopirao svakojake informacije o Guči, ali mu je nekako promakla vest iz "Blica":

Teraju devojčice da gole igraju pred šatorima

"Među veselim trubačima u Guči, još veselijim saborašima koji ih kite hiljadarkama, ražnjevima sa prasićima, litrama piva, nalaze se deca, gladna, bosa i nevidljiva. Devojčice, od kojih jedna ima tek četiri godine, gotovo gole igraju na ulicama, po stolovima, uvijaju se i provlače oko pijanih gostiju kako bi im ovi u džep suknjice ili kartonsku kutiju ubacili neki dinar."

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/203419 ... d-satorima
Korisnikov avatar
By bern

Ta pojava se u rasitičkim državama otpiše sa "pusti, cigani...". A u većini država Balkana se to riješi sa "pusti, cigani".
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy

mozda, reciprochni refleks. :ogledalce:
odjebi velboy, znas vrlo dobro iz svoje komparativne forumologije sta sam pisao na gay.hr-u oko politickih tema i koliko je to izludjivalo ustase. :kragi:
ja znam. to i cijenim. no, mozda drugi forumashi koji nisu ishli na Gay.hr to ne znaju pa nije zgoreg to navesti ili ih linkanjem uputiti i na to. tek da ne bude nesporazuma.
samo kazem da nije nuzno nacionalistichki ochekivati reciprochnost proporcionalnu potrebi. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy

Nego, meni jedan drugi fenomen zanimljiv. Sheytan je vrlo posvećeno sa internet portala kopirao svakojake informacije o Guči, ali mu je nekako promakla vest iz "Blica":

"Među veselim trubačima u Guči, još veselijim saborašima koji ih kite hiljadarkama, ražnjevima sa prasićima, litrama piva, nalaze se deca, gladna, bosa i nevidljiva. Devojčice, od kojih jedna ima tek četiri godine, gotovo gole igraju na ulicama, po stolovima, uvijaju se i provlače oko pijanih gostiju kako bi im ovi u džep suknjice ili kartonsku kutiju ubacili neki dinar."

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/203419 ... d-satorima
yep.......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!