Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

age of consent

manje od 12 godina
2
4%
12
4
8%
13
3
6%
14
15
31%
15
8
16%
16
17
35%
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Mr Dee

pitanje za Vel boy-a: sa koliko si godina ti prvi put imao "sex"?
nemam problema reci: sa 22. ne zato shto nisam hteo (a ni recimo mogao) ranije, vec zato shto su nepovoljne okolnosti zivljenja u periodu od moje 16-e ili 18-e for that matter do moje 21-e onemogucavale ono shto je meni bitno- da stvorim uslove za veze koje ja hocu a hocu iskljuchivo na medjusobno dostojanstven i respektabilan nachin.

p.s. vazno: moje zivotno iskustvo ipak ne igra presudnu ulogu u ovom shto sam pisao na ovu temu

@dvichak, odbij!
Korisnikov avatar
By idiotcide
14, ali uz onu ideju da ima minimalan broj godina razlike između dvije osobe. Prvo, 14- i 15-godišnja osoba s nekim od najviše 18 godina, 16 i 17 s nekim od najviše 20. Ili prosto da 14 bude age of consent, ali do 18. godine samo s maloljetnim osobama. It's confusing, I guess.
Korisnikov avatar
By Vel boy
donekle slichno i ja govorim idiotcide, samo pazi da i tebe D.M. ne nazove sholastichkim monk-om ili tako neshto...... :)
Korisnikov avatar
By idiotcide
To je vaša prepirka i ne bih se štel mešat! :peace:
Ponajviše jer shvaćam šta Maljković govori i donekle se s njim slažem, ali ako me se pita za lično mišljenje - nisam za tako nisku granicu dobrovoljnog stupanja u seksualne odnose jer zakon vodi računa o širem stanovništvu i ne može pretpostavljati čiju zrelost, ali može pretpostaviti da nije svaki 12-godišnjak sposoban donijeti zrelu i informiranu odluku o vlastitom seksualnom životu, pa se granica podiže na neku dob gdje nominalno postoji veći broj onih koji za to jesu sposobni/e. Mislim, zajebana je ovo tema, jer se tu upliće i nepovrjedivost tijela, i rodnost, i seksualnost, i svašta nešto, i nijedna odluka neće biti idealna, ali koja god da se donese morat će zapravo biti u korist što većeg broja onih na koje se odnosi. Prosto postoji prevelika mogućnost zloupotrebe s tako niskom dobnom granicom, i u društvu kakvo je barem trenutno, ne bih se usudio ići na tu opciju.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Pa ako se smatraju za nedovoljno zrele i sposobne da odaberu choveka sa kojim nece u krevet, a treba da im predstavlja drzhavu, smatram ih za nedovoljno zrele da svojevoljno (zavedeni od strane nekog ili apsolutno svojevoljno) odaberu osobu sa kojom ce u krevet.

Ja sam se i znatno kasnije lupao po glavi s kim sam odabrao da idem u krevet, u nekim sluchajevima, a nece tinejdzeri koji u 90 % sluchajeva ne znaju ni dal' su gladni.
By stau
Клинке се данас сатиру од курца!
Korisnikov avatar
By Vespertine
Stau, srce, od tvojih 58 postica, ima li bar jedan neki smisao ili poentu, ili samo idesh okolo i seruckash???:seronjo:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Vel boy

pitanje za Vel boy-a: sa koliko si godina ti prvi put imao "sex"?
nemam problema reci: sa 22. ne zato shto nisam hteo (a ni recimo mogao) ranije, vec zato shto su nepovoljne okolnosti zivljenja u periodu od moje 16-e ili 18-e for that matter do moje 21-e onemogucavale ono shto je meni bitno- da stvorim uslove za veze koje ja hocu a hocu iskljuchivo na medjusobno dostojanstven i respektabilan nachin.

p.s. vazno: moje zivotno iskustvo ipak ne igra presudnu ulogu u ovom shto sam pisao na ovu temu

@dvichak, odbij!
a ja sam ocekivao da odgovoris u stilu, posle navrsene 21 godine, jer sam smatrao da ljudi ne treba da se seksaju pre navrsene 21 godine. razocarah se. mislio sam da moralni nazori run strong with you.
Korisnikov avatar
By Vel boy
slabo si ochekivao. dalje, ja nikad nisam rekao rekao da ljudi ne treba da se seksaju pre navrshene 21-e godine, vec da pre 21-e godine treba da se pazi da to bude vrshnjachki seks, a ne iskorishtavanje omladine od strane starijih od 21-e godine!
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
I dalje nemaš odgovor na problem koji tvoja opcija nosi -- šta ćeš da radiš sa osobama od 15-18 koje privlače stariji od 18? Da im zabraniš seks? To se inače zove DISKRIMINACIJA.
Korisnikov avatar
By Vel boy
stavicu naglasak na urazumljivanje tih ispod-18-godishnjih tinejdzera/ki od strane osoba koji su stariji od 18 godina. dakle akcenat je na osobama starijim od 18 godina da se razumno odupru i tom nevoljnom iskorishtavanju nezrelih tinejdzera/ki te da objasne tim tinejdzerima/kama da su premladi/e da bi imali/e seks sa njima starijim od 18 godina. :eureka:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ha, ha, pa kakvo je iskorišćavanje u pitanu ako ja imam 14, ahoću seks sa nekim od 25? Dakle, onaj od 25 treba da mi kaže -- pa ipak nemoj, ti si nezreo, ne možeš još uivek da odlučiš? I to je tvoje rešenje? To je nova zakonska forma koju predlaže Velboy -- apel na savest!? :wtf:

A zašto je dovoljno zreo da izabere nekog od 14? Zašto je kada bira svog vršnjaka legitiman, a kada bira starijeg nije?

Btw, tvoj predlog je banalan i na intrinsičnom planu: ako je neko napunio tek 14, a neko ima dan do 15 godina (dakle još uvek 14), onda oni mogu da imaju seksualni odnos -- iako je razlika praktično godinu dana -- dok onaj koji sutra puni 14 ne može da onim koji danas ima 15 iako je razlika samo jedan dan!

Nesuvislo, autoritarno, diskriminativno i moralistički -- jednom rečju: VEL BOY!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dušan Maljković

Ha, ha, pa kakvo je iskorišćavanje u pitanu ako ja imam 14, ahoću seks sa nekim od 25? Dakle, onaj od 25 treba da mi kaže -- pa ipak nemoj, ti si nezreo, ne možeš još uivek da odlučiš? I to je tvoje rešenje? To je nova zakonska forma koju predlaže Velboy -- apel na savest!? :wtf:
nije to neka nova zakonska forma koju predlazem ja. tako je npr. ovde u SAD-u (shto specifichno podrzavam da je tako; iako zna biti nazalost chestog krshenja toga, pogotovo od strane heteroseksualaca i protiv tog krshenja se treba boriti), tako je u progresivnoj Kanadi :yes: , tako je u vecini zapadne i severne polovine Evrope (dakle, progresivnim delovima Evrope :yes: ) i u svim imalo progresivnim drushtvima gde se poklanja paznja zashtiti zenskog roda, omladine (bilo kog pola) i dece (bilo kog pola) od seksualnih napada i nasrtaja odraslih mushkih nemoralnih osoba i seksualnih zlochinaca. spomenuh odrasle mushke nemoralne osobe i mushke seksualne zlochince ne zato shto ne postoje i odrasle zenske nemoralne osobe i odrasli zenski seksualni zlochinci (za koje isti prerogativi treba da vaze), vec jednostavno zato shto su mushki takvi daleko cheshci.

nazalost, ponavljam, i dalje sveprisutni heteroseksizam chesto zna biti popustljiv prema tim seksualnim napadima i nasrtajima nemoralnih odraslih heteroseksualnih mushkaraca nad zenskom omladinom (ili omladinom bilo kog pola) i decom (bilo kog pola)- dakle, treba se boriti da se ovi poshteni zakoni upravo dosledno sprovode i primenjuju BEZ popushtanja heteroseksualnim mushkarcima, a NE labaviti ih!
opet, spomenuh heteroseksualne odrasle mushke nemoralne osobe i heteroseksualne mushke seksualne zlochince ne zato shto ne postoje sve to isto i drugih seks. orijentacija (za koje isti prerogativi treba da vaze), vec jednostavno zato shto su heteroseksualni mushki takvi daleko cheshci.

takodje, ovim ne kazem da nema (jer, itekako ima i moze biti) i seksualnih nemoralnosti (tipa silovanje itd...) koje chine i maloletni vrshnjaci drugim maloletnim vrshnjacima/vrshnjakinjama, to je jasno, ali ovde prichamo vishe o intergeneracijskim seks. odnosima (koje pozdravljam) ali koji bi morali biti izmedju odrasle osobe i mlade osobe jedino pod uslovom da je ta mlada osoba napunila minimalno 21 godinu zivota.

A zašto je dovoljno zreo da izabere nekog od 14? Zašto je kada bira svog vršnjaka legitiman, a kada bira starijeg nije?

Btw, tvoj predlog je banalan i na intrinsičnom planu: ako je neko napunio tek 14, a neko ima dan do 15 godina (dakle još uvek 14), onda oni mogu da imaju seksualni odnos -- iako je razlika praktično godinu dana -- dok onaj koji sutra puni 14 ne može da onim koji danas ima 15 iako je razlika samo jedan dan!

Nesuvislo, autoritarno, diskriminativno i moralistički -- jednom rečju: VEL BOY!
ovako isto je u vezi punoletstva. osoba koja puni tek npr. sutra 18 godina je i dalje maloletna (te u istom, bar za josh jedno 24 chasa, statusu kao i osoba koja je tek napunila danas npr. 15, ili npr. 16, ili npr. 17 godina) u odnosu na osobu koja je napunila npr. danas 18 godina.
to su chinjenice o rachunanju dobi nekoga/neke. I don't know which part doesn't Dushan understand........
upozoravam da ne prelazish na lichni nivo napada na mene Dushane samo zato shto ne gledamo na neke stvari isto.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune

Ali šta ako ih svoje godište ne privlači, nego ih privlače stariji? Ako su u stanju da odluče da žele da imaju seks i ako se ta odluka smatra validnom sa pozicije odraslih jer su sada " odvoljnozreli" i imaju dobar uvid u to što žele (a više ih nije lako manipulisati), zašto onda njima postavljati starosna ograničenja?
Nek sačekaju 18 godina i dokažu zrelost čekanjem. :sudija: Jer nisu dovoljno zreli. :P
I onda deca pedofili mogu da se razbijaju od seksa do punoletstva a posle nikad više
:giggle:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
mislim da vel boy treba da bude svestan da se upavo ovakvim ispiranjem mozga (to je lose, nemoralno, nepravedno, nedostojanstveno i onda tako sto puta u svakoj recenici) upravo stvaraju traume kod mladih ljudi glede sexa sa starijim osobama (ili bilo cega drugog). neka mu dusa bude spasena.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne. Mladi ljudi trebaju da shvate da trebaju malo vishe da saulishu hormone koji luduju u tinejdzerskim godinama te da shvate da zbog odredjenih loshih poteza nekontrolisanih hormona (tako da kazem) iz mladosti mogu biti povredjeni na razne nachine kroz chitav zivot. Stariji ljudi trebaju da shvate da moraju biti chvrsti i razumni da se otrgnu iskushenjima bilo voljnih ili nevoljnih iskorishtavanja mladih ljudi te da je na njima tj. starijim ljudima naglasak da budu SVESNI i razumni shta chine/ne chine.
svakako, na ovom moralu treba da radi najpre heteroseksualni svet u njihovom heteroseksualnom igralishtu, ne zato shto ne bi trebao ovo isto i homoseksualni/biseksualni svet i u homoseksualnom/biseksualnom igralishtu (jer bi trebali), vec jednostavno zato shto su nemoralnosti cheshce i prevalentnije u heteroseksualnom svetu, pa bih poruchio tom heteroseksualnom svetu da se pozabave moralom unutar sebe tj. njihovog heteroseksualnog igralishta, umesto shto atakuju i laju i klevecu na gej svet. :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
ovo se zove resiti se zanoktice tako sto ces da amputiras ruku.
mislim da velboy-u za rodjendan treba da kupimo jeda chastity belt.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja ne znam o chemu ti prichash sa tim tvojim "ovo se zove.....". :bye:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
hajde mi, molim te, objasni na koji to nacin jedan recimo sedamnaestogodisnjak biva povredjen tiem sto ima sex sa 30godisnjakom na koga se lozi? ili jedan 13 godisnjak, npr?
Korisnikov avatar
By Mr Dee

Mladi ljudi trebaju da shvate da trebaju malo vishe da saulishu hormone koji luduju u tinejdzerskim godinama te da shvate da zbog odredjenih loshih poteza nekontrolisanih hormona (tako da kazem) iz mladosti mogu biti povredjeni na razne nachine kroz chitav zivot.
Na sta si ovde konkretno ciljao?
Korisnikov avatar
By Mr Dee

ja ne znam o chemu ti prichash sa tim tvojim "ovo se zove.....". :bye:
ciljam na to da se ne mozes resiti problema koje nose nejednake pozicije moci/znanja/zrelosti u odnosima izmedju starijih i mladjih osoba na drasticne nacine na koje predlazes. to bi bilo poput mog primera sa zanokticom.
Korisnikov avatar
By Vel boy

hajde mi, molim te, objasni na koji to nacin jedan recimo sedamnaestogodisnjak biva povredjen tiem sto ima sex sa 30godisnjakom na koga se lozi? ili jedan 13 godisnjak, npr?
pokushacu.
polazi se od toga da odrasli, stariji (dakle, ne stari starci (mada i tu zavisi), vec stariji od tinejdzera/ki) imaju krupnije sve: telo, dimenzije, polne organe, snagu.... (svakako da ima brojnih izuzetaka pa ponekad i obratnih situacija, ali ti izuzeci i ponekad obrnuti sluchajevi ne chine pravilo, vec se pravilo postavlja po onom shto je ipak cheshce a cheshce je ovo shto rekoh za odrasle).
poshto odrasli vecinom imaju sve krupnije od tinejdzera/ki, disproporcija i nekompatibilnost je velika toliko da daje automatsku mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd......

ovo je sve josh vishe izrazeno u heteroseksualnim pedofilskim ili lolito-filskim odnosima, tim vishe jer sam zenski pol (chak i bez obzira na dob) je cheshce ionako fizichki slabiji i manji (dakako, ima izuzetaka pa i obrnutih sluchajeva iu u tome, ali retko).
shto je i jedan od najvaznijih razloga shto istichem narochitu nemoralnost u ovakvom iskorishtavanju i zloupotrebi zenskih tinejdzerki/dece od strane odraslih heteroseksualnih mushkaraca, a shto je, nazalost, i znatno cheshca pojava u drushtvu (koje je i samo heteroseksistichno) nego shto je isto ovakva zloupotreba i iskorishtavanje mushkih ili trans/interseks tinejdzera/dece od strane bilo homoseksualnih, bilo biseksualnih bilo OPET heteroseksualnih odraslih mushkaraca (a shto je opet isto neprihvatljivo).

dakle, ovo su samo fizichke uzajamne DISPROPORCIJE i NEKOMPATIBILNOSTI koje automatski daju povecanu mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd., da sad i ne pominjem emotivno-psiholoshke razlike, dsiproporcije i nekompatibilnosti koje chesto mogu ostaviti i emotivno-psihichku bol, pored fizichkih.

Ja se sasvim slazem sa odrambenim feministicama koje u biti isto govore kao i shto i ja rekoh ovde i koje su saveznice GLBTIQA ljudi.

having said all this, svakako da intergeneracijski odnosi nisu per se loshi i svakako da priznajem da ima posebnog chara i uzbudjenja u intergeneracijskim odnosima (i ja sam npr. volim kompatibilne meni, pristojnog izgleda i ponashanja starije mushkarce i voleo sam od moje 21 godine zivota; ovo pominjem kao samo primer da me se sluchajno ne shvati ni izvrne da sam antiintergeneracijski, jer nisam; samo sve ovo shto govorim ipak nije nuzno uslovljeno mojim subjektivnim iskustvima ni ovako ni onako), ali mlada osoba u tom intergeneracijskom odnosu sa starijm mushkarcem (ili zenom, for that matter) bi trebala imati napunjenu 21 godinu zivota da bi to bilo zaista prihvatljivo.
Korisnikov avatar
By Mr Dee

pokushacu.
polazi se od toga da odrasli, stariji (dakle, ne stari starci (mada i tu zavisi), vec stariji od tinejdzera/ki) imaju krupnije sve: telo, dimenzije, polne organe, snagu.... (svakako da ima brojnih izuzetaka pa ponekad i obratnih situacija, ali ti izuzeci i ponekad obrnuti sluchajevi ne chine pravilo, vec se pravilo postavlja po onom shto je ipak cheshce a cheshce je ovo shto rekoh za odrasle).
poshto odrasli vecinom imaju sve krupnije od tinejdzera/ki, disproporcija i nekompatibilnost je velika toliko da daje automatsku mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd......

ovo je sve josh vishe izrazeno u heteroseksualnim pedofilskim ili lolito-filskim odnosima, tim vishe jer sam zenski pol (chak i bez obzira na dob) je cheshce ionako fizichki slabiji i manji (dakako, ima izuzetaka pa i obrnutih sluchajeva iu u tome, ali retko).
shto je i jedan od najvaznijih razloga shto istichem narochitu nemoralnost u ovakvom iskorishtavanju i zloupotrebi zenskih tinejdzerki/dece od strane odraslih heteroseksualnih mushkaraca, a shto je, nazalost, i znatno cheshca pojava u drushtvu (koje je i samo heteroseksistichno) nego shto je isto ovakva zloupotreba i iskorishtavanje mushkih ili trans/interseks tinejdzera/dece od strane bilo homoseksualnih, bilo biseksualnih bilo OPET heteroseksualnih odraslih mushkaraca (a shto je opet isto neprihvatljivo).

dakle, ovo su samo fizichke uzajamne DISPROPORCIJE i NEKOMPATIBILNOSTI koje automatski daju povecanu mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd., da sad i ne pominjem emotivno-psiholoshke razlike, dsiproporcije i nekompatibilnosti koje chesto mogu ostaviti i emotivno-psihichku bol, pored fizichkih.

Ja se sasvim slazem sa odrambenim feministicama koje u biti isto govore kao i shto i ja rekoh ovde i koje su saveznice GLBTIQA ljudi.

having said all this, svakako da intergeneracijski odnosi nisu per se loshi i svakako da priznajem da ima posebnog chara i uzbudjenja u intergeneracijskim odnosima (i ja sam npr. volim kompatibilne meni, pristojnog izgleda i ponashanja starije mushkarce i voleo sam od moje 21 godine zivota; ovo pominjem kao samo primer da me se sluchajno ne shvati ni izvrne da sam antiintergeneracijski, jer nisam; samo sve ovo shto govorim ipak nije nuzno uslovljeno mojim subjektivnim iskustvima ni ovako ni onako), ali mlada osoba u tom intergeneracijskom odnosu sa starijm mushkarcem (ili zenom, for that matter) bi trebala imati napunjenu 21 godinu zivota da bi to bilo zaista prihvatljivo.
Fizicke disproporcije i nekompatibilnosti koje su "toliko velike"? :smeh: Znaci ja sa svojih 172cm/62kg ne bi trebalo da imam sex uopste cak ni sa svojih 28 godina. :smeh: A te "fizicke disproporcije i nekompatibilnosti" inace nisu sveprisutne
za osobe preko 21 god? "Say it with me - please." Uzgred, ljudsko telo je poprilicno prilagodljivo ako se sa njime odgovarajuce barata, inace ne bismo imali sex uopste. Sve drugo je pitanje silovanja i u okviru toga ga treba razmatrati. Nisam siguran da podizanje granice za zabrana sexa ispod 21, 18 i statijaznamkoliko godina efektivnije stiti osobe ispod te granice od ovakvih stvari. To zapravo cini sistematsko i efikasno primenjivanje zakona koji sankcionisu silovanja i iskoriscavanja. I ta dva bi sasvim lepo trebalo razdvojiti. A sto se tice "prihvatljivosti" o kojoj pricas na kraju citiranog,
to je cisto prazno moralisanje i nista vise.
Korisnikov avatar
By jukie

pokushacu.

Fizicke disproporcije i nekompatibilnosti koje su "toliko velike"? :smeh: Znaci ja sa svojih 172cm/62kg ne bi trebalo da imam sex uopste cak ni sa svojih 28 godina. :smeh: A te "fizicke disproporcije i nekompatibilnosti" inace nisu sveprisutne
Evo da vidimo šta su naučnici izračunali za ženke morskih slonova:
http://www.jstor.org/pss/4534913
... the probability of a female being killed by a male during the breeding season is about one in a thousand...
Korisnikov avatar
By Vel boy

za osobe preko 21 god? "Say it with me - please."
Ali, ja rekoh:
dakle, ovo su samo fizichke uzajamne DISPROPORCIJE i NEKOMPATIBILNOSTI koje automatski daju povecanu mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd., da sad i ne pominjem emotivno-psiholoshke razlike, dsiproporcije i nekompatibilnosti koje chesto mogu ostaviti i emotivno-psihichku bol, pored fizichkih .

znachi, ti s tvojih 28 godina i s tvojim relativno malim fizichkim dimenzijama, ipak imash 28 godina za shto se smatra da je osoba bar emotivno-psihichki sazrela (svi/e koji/e su napunili/e 21 godinu i iznad) da se smatra odraslom. ako je i to zakrzljalo, tako da kazem i zaista no pun intended, onda je potrebna psiholoshka pomoc, ali ne nuzno i zabrana seksa s odraslima (iznad 21-godishnjim ljudima) :)

Uzgred, ljudsko telo je poprilicno prilagodljivo ako se sa njime odgovarajuce barata, inace ne bismo imali sex uopste.
ovaj, ovo zvuchi ako se misli na ispod 21-godishnju omladinu i decu, kao tipa "eto, necu na silu ali cu zavesti te iskoristiti i zloupotrebiti"- statutory rape tj. neprihvatljivo.

Sve drugo je pitanje silovanja i u okviru toga ga treba razmatrati. Nisam siguran da podizanje granice za zabrana sexa ispod 21, 18 i statijaznamkoliko godina efektivnije stiti osobe ispod te granice od ovakvih stvari. To zapravo cini sistematsko i efikasno primenjivanje zakona koji sankcionisu silovanja i iskoriscavanja. I ta dva bi sasvim lepo trebalo razdvojiti.
ali, to sve najcheshce i ide jedno s drugim, pa, da se ne bi bakcali s tim da li je ta mlada osoba/dete bila/bilo silovana/o ili "eto, samo" iskorishcena/o od odrasle osobe, bolje je nastojati eliminisati sve te mogucnosti statutory rape-a.
A sto se tice "prihvatljivosti" o kojoj pricas na kraju citiranog,
to je cisto prazno moralisanje i nista vise.
bar je moje moralisanje u cilju da poshteno zashtiti omladinu i decu (bilo kog pola) od ugroza od strane odraslih. shto je sasvim razlichito pa i suprotno od heteroseksistichkog tzv. moralisanja gde je po njima sve ili skoro sve dozvoljeno samo dok je heteroseksualno. protiv takvog heteroseksistichkog i antigejnog tzv. morala treba biti.
Korisnikov avatar
By Mr Dee

ovaj, ovo zvuchi ako se misli na ispod 21-godishnju omladinu i decu, kao tipa "eto, necu na silu ali cu zavesti te iskoristiti i zloupotrebiti"- statutory rape tj. neprihvatljivo.

ali, to sve najcheshce i ide jedno s drugim, pa, da se ne bi bakcali s tim da li je ta mlada osoba/dete bila/bilo silovana/o ili "eto, samo" iskorishcena/o od odrasle osobe, bolje je nastojati eliminisati sve te mogucnosti statutory rape-a.
a izvini, na koji to nacin iskoristiti i zloupotrebiti?
o kojoj konkretno zloupoterbi i iskoriscavanju ti pricas?
daj primer.

je l' najcesce ide jedno sa drugim? ja uopste nisam siguran za ovo.
je l' imas ti neko istrazivanje da potkrepis to? pa sve i da ide najcesce jedno sa drugim, u pitanju su dve sasvim razlciite stvari, i tako ih treba i tretirati.
eto, med najcesce ide sa pcelama, da li to znaci da treba da prestanemo da jedemo med ili da se zastitimo od pcela? samo nejedenje meda te ne stiti automatski od pcela. doduse, analogija nije bas najsrecnija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!