Originally posted by Mr Dee
hajde mi, molim te, objasni na koji to nacin jedan recimo sedamnaestogodisnjak biva povredjen tiem sto ima sex sa 30godisnjakom na koga se lozi? ili jedan 13 godisnjak, npr?
pokushacu.
polazi se od toga da odrasli, stariji (dakle, ne stari starci (mada i tu zavisi), vec stariji od tinejdzera/ki) imaju krupnije sve: telo, dimenzije, polne organe, snagu.... (svakako da ima brojnih izuzetaka pa ponekad i obratnih situacija, ali ti izuzeci i ponekad obrnuti sluchajevi ne chine pravilo, vec se pravilo postavlja po onom shto je ipak cheshce a cheshce je ovo shto rekoh za odrasle).
poshto odrasli vecinom imaju sve krupnije od tinejdzera/ki, disproporcija i nekompatibilnost je velika toliko da daje automatsku mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd......
ovo je sve josh vishe izrazeno u heteroseksualnim pedofilskim ili lolito-filskim odnosima, tim vishe jer sam zenski pol (chak i bez obzira na dob) je cheshce ionako fizichki slabiji i manji (dakako, ima izuzetaka pa i obrnutih sluchajeva iu u tome, ali retko).
shto je i jedan od najvaznijih razloga shto istichem narochitu nemoralnost u ovakvom iskorishtavanju i zloupotrebi zenskih tinejdzerki/dece od strane odraslih heteroseksualnih mushkaraca, a shto je, nazalost, i znatno cheshca pojava u drushtvu (koje je i samo heteroseksistichno) nego shto je isto ovakva zloupotreba i iskorishtavanje mushkih ili trans/interseks tinejdzera/dece od strane bilo homoseksualnih, bilo biseksualnih bilo OPET heteroseksualnih odraslih mushkaraca (a shto je opet isto neprihvatljivo).
dakle, ovo su samo fizichke uzajamne DISPROPORCIJE i NEKOMPATIBILNOSTI koje automatski daju povecanu mogucnost i verovatnocu zloupotrebe, iskorishtavanja, nasilja, silovanja, bolnih radnji itd., da sad i ne pominjem emotivno-psiholoshke razlike, dsiproporcije i nekompatibilnosti koje chesto mogu ostaviti i emotivno-psihichku bol, pored fizichkih.
Ja se sasvim slazem sa odrambenim feministicama koje u biti isto govore kao i shto i ja rekoh ovde i koje su saveznice GLBTIQA ljudi.
having said all this, svakako da intergeneracijski odnosi nisu per se loshi i svakako da priznajem da ima posebnog chara i uzbudjenja u intergeneracijskim odnosima (i ja sam npr. volim kompatibilne meni, pristojnog izgleda i ponashanja starije mushkarce i voleo sam od moje 21 godine zivota; ovo pominjem kao samo primer da me se sluchajno ne shvati ni izvrne da sam antiintergeneracijski, jer nisam; samo sve ovo shto govorim ipak nije nuzno uslovljeno mojim subjektivnim iskustvima ni ovako ni onako), ali mlada osoba u tom intergeneracijskom odnosu sa starijm mushkarcem (ili zenom, for that matter) bi trebala imati napunjenu 21 godinu zivota da bi to bilo zaista prihvatljivo.