Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...
Dakle,
verujem da se vecina slaze da je potrebno vreme da se 'oporavimo' posle veze
ili
jednostavno, posle nekog zaljubljivanja
(koje je bilo obostrano ili jednostrano...)
Decko/devojka ne mogu bash tako lako da se izbrishu iz glave...
Kao ni to kako nam je bilo lepo (ili, bas obrnuto, kako su se poneli lose prema nama)
ali...
JEDNOG DANA
On/Ona su zaboravljeni!
Kada (kako) znate da je On/Ona konacno deo proslosti?
tj da nije vishe deo vashih svakodnevnih razmisljanja/zivota
Merci...
Uh pa sad, ja nesto ne mogu tako da 'zaboravim' ljude, mada mi se omakne, pa nekoga stvarno zaboravim (ili upoznajem po 8. put).
To sa jednostavnim odljubljivanjem ili zalecenjem ega ide manje vise brzo. Mislim na ono odljubljivanje kad skontas da si se zajebao i nekog idealizovao, ili se zaleteo pa video u nekom nesto, vise zato sto ti je bilo potrebno da to nesto vidis nego sto ga ta osoba realno ima. Ili kad se tako zaletis pa te neko iz nekog razloga izmoshira. Te stvari nekako prodju relativno brzo kod mene. Onako smoris se, pa ti se ne da da se bakces s nekim novim neka 2-3, ponekad 4-5 meseci, vise iz pomanjkanja entuzijazma i ocekivanja da ces naletati na komplikovane dileje, nego zato sto nekog kao ne mozes da prebolis. Doduse neke ljude sam 'preboljevala' u roku od nedelju dana, onako for good. Tu treba sebe (i svoje greshke) a ne nekoga da prebolis, pa to tako ide.
Druga stvar je kad si nekog bas voleo, ili nekog bas dugo bas voleo. Tu nema da ces ti sad odjednom da prestanes nekog da volis, bar kod mene. Kad nekog bas volis, voleces ga i za 10, 15 godina, ili ces bar osecati neku naklonost, ako vas zivotne prilike razbacaju po planeti i prodje brdo vremena. Ti ljudi ti uglavnom ostanu kao prijatelji. I to sto ih volis apsolutno ne znaci da si se tu zakucao ili nesto, prodje neko vreme pa si sposoban da volis nekog novog i da s nekim novim gradis nesto novo i drugacije.
Ja to sa zajednickim pesmama ne kontam. Mogu ja da cujem ili vidim nesto, sto ce me (verovatno zauvek, ako ne nastupi alchajmer) podsecati na nekoga, ali ako to podsecanje ne bude ispraceno salvama emocija ili zelje za tom osobom, onda whatever.
Ne znam, nekog si 'zaboravio' onog trenutka kad shvatis da si u stanju da se zaljubis u nekog novog i da se toj osobi potpuno posvetis.
Isto tako se da desiti da nekoga zaboravis davno pre nego sto se od njega propisno odmoris.