Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By stau
Кад ти неко буде отворио лобању штанглицом, ти реци: "И шта сад? Да му вратим?" А пошто му ти нећеш вратити он ће опет. Јбт џаба вам све школе кад немате уличну. Закон јачег јбг. Ја сам рекао да треба да се самоукинемо као држава. Да се не бламирамо више.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne verujem da cu biti sposoban da pitam,a tek da mu uzvratim posle lobotomije.
By J...
Originally posted by stau

А шта би по твом мишљењу требало да урадимо?
Po mom misljenju ti bi trebalo da taj bes koji imas pametno upotrebis i da odes dole kao bombas samoubica umesto sto gubis vreme ovde na forumu. Sta cekas?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by J...

Po mom misljenju ti bi trebalo da taj bes koji imas pametno upotrebis i da odes dole kao bombas samoubica umesto sto gubis vreme ovde na forumu. Sta cekas?
Krajnje nekorektan odnos prema drugačijem mišljenju.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by horus.
Originally posted by Sheytan

ne, vec krajnje pragmatican savet...

:hekla:
Što se onda čudite kada je isto tako "pragmatično" pet odsto gradjana spremno da primeni i nasilje nad LGBT osobama,a skoro svaki peti je spreman da podrži ili opravda nasilje nad istopolno orijentisanim osobama.
By J...

Što se onda čudite kada je isto tako "pragmatično" pet odsto gradjana spremno da primeni i nasilje nad LGBT osobama,a skoro svaki peti je spreman da podrži ili opravda nasilje nad istopolno orijentisanim osobama.

A sta to sad uopste ima veze s Kosovom i poginulima i temom?
Korisnikov avatar
By Tungi

Pa cudim se svakom nasilju,svakoj potrebi za nasiljem i svakoj zamisli za nasiljem.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Kada istrgneš - nema, ali ako pogledaš na šta se takav odgovor odnosio, ima i te kako. No, nema potrebe sada pitanjima položaja GLBT osoba u Srbiji da opterećujemo i ovu temu.

Ono što je Tungi oko ovoga odgovorio je OK.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od međunarodnih institucija najoštrije reagovanje i očuvanje reda i zakonitosti na Kosovu i Metohiji i naglasio da Srbija neće odgovarati na provokacije koje prete da ugroze stabilnost u regionu.

Tadić je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji najveći bezbednosni izazov za Srbiju i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje na pokušaje destabilizacije tog područja.

"Kao predsednik republike zahtevam od svih međunarodnih institucija najoštrije reagovanje i očuvanje reda i zakonitosti na Kosovu i Metohiji i sprečavanje provokakcija i pretnji miru", rekao je predsednik Srbije, na ceremoniji uručivanja sablji i diploma polaznicima 53. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Srbija i njena vojska su ključni faktor i nezaobilazni činilac mira i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi i neće odgovarati na provokacije koje prete da tu stabilnost ugroze,
rekao je Tadić.

On je naglasio da Srbija nijednim svojim činom nije doprinela ugrožavanju bezbednosti ljudi u jugoistočnoj Evropi i ima pun međunarodni kredibilitet da zahteva poštovanje i regaovanje koje garantuje mir i stabilnost.

Srbija je, prema njegovim rečima, demokratska zemlja koja zna da upravlja krizom, i zato neće odgovorati na provokacije.

Događaji u Kosovskoj Mitrovici su pokušaj provokacije Srbije i izazivanje destabilizacije regiona u očekivanju mišljenja Međunarodnog suda pravde (MSP) i reševanja budućeg statusa Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

On je, posle razgovora sa šefom diplomatije Malte Tonijem Borgom, istakao da će "Srbija učiniti sve kako bi se situacija u Kosovskoj Mitrovici smirila".

Jeremić je naglasio da zvanični organi Srbije prikupljaju informacije o događajima u Kosovskloj Mitrovici, da je važno da se sačuva trezvenost i da Beograd neće reagovati neprimereno, jer ima jasan cilj, da mirnim i diplomatskim sredstvima očuva suvereniteti teritorijani integritet.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da današnji bombaški napad na sjeveru pokrajine u kojem je povrijeđeno 12 Srba predstavlja još jedan čin nasilja i pokazuje da albanski ekstremisti i Priština ne prezaju ni od čega da bi ostvarili svoje secesionističke planove.

Ministarstvo zahtijeva od Euleksa da konačno preduzme mjere u skladu sa svojim mandatom, zaštiti Srbe, njihove živote, imovinu i obezbijedi mir, pronađe i kazni krivce.

"Više niko nema pravo na izgovore, posebno ne legitimno međunarodno prisustvo", naglasio je Bogdanović.

On je dodao da otvaranje kancelarije takozvane Vlade Kosova za izdavanje ličnih dokumenata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice predstavlja provokaciju, sračunatu da se izazovu incidenti, saopšteno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

"Jutrošnji napad pokazuje da svaki pokušaj ostvarenja plana Prištine za integraciju severnog dela Kosova, može imati nesagledive posledice po mir i stabilnost. Sada je i poslednjem skeptiku jasno, a i onim diplomatama država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, da izvor terorizma u pokrajini nisu Srbi sa Severa, već albanski ekstremisti, koje podržava takozvana vlada Kosova", naglašava Bogdanović.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici najoštrije osudila napad i pozvala predstavnike mirovnih snaga i mirovnih misija da hitno otkriju počinioce zločina, a građane da "ne nasedaju na provokacije", izjavio je ministar Oliver Dulić na konferenciji za novinare posle sednice vlade.

Demokratska stranka najoštrije je osudila incident u severenom delu Kosovske Mitrovice i od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na Kosovu i Metohiji zatražila da obezbede mir i sigurnost za sve građane, a posebno za stanovništvo srpske zajednice.

"Ovakav događaj je poruka da na Kosovu i Metohiji nema sigurnosti i da tamo postoje narodi i zajednice koji su ugroženi. Time se šalje jedna dugoročna poruka srpskom satanovništvu da im nije obezbeđen povratak i siguran i dostojan život", rekla je portparol te stranke Jelena Trivan.

I G17 plus se pridružila najoštrijoj osudi i zahtevu za odlučno reagovanje međunarodnih snaga.

"Najoštrije osuđujemo napad na Srbe koji su mirno protestovali i zahtevamo odlučnu reakciju međunarodnih snaga, radi uspostavljanja reda i bezbednosti u severnom delu Kosovske Mitrovice", izjavila je Tanjugu šefica poslanika te stranke Suzana Grubješić.

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković izjavio je da je jutrošnje aktiviranje bombe u Kosovskoj Mitrovici "teroristički akt u kome su Srbi ponovo žrtve".

"Očekujem da međunarodna zajednica oštro reaguje, pronađe i kazni one koji su organizovali i one koji su bacili bombu na nevine građane, koji su samo želeli da izraze protest zato što se na srpskoj teritoriji formira kancelarija tzv. nezavisnog Kosova", rekao je Marković.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da Srbija mora sa merom da reaguje, odnosno, kako je precizirao, pokaže kako će reagovati u svakom konkretnom slučaju u kome bude ugrožen život i bezbednost građana Srbije koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da događaj u Kosovskoj Mitrovici "zastrašujuće liči na slične incidente koji su obeležili konflikte u bivšoj Jugoslaviji" i dodao da uloga "međunarodnih snaga mora da bude mnogo aktivnija, s obzirom da su oni, suočeni sa nesposobnošću političkih institucija Beograda i Prištine, angažovali svoje misije i da snose odgovornost za događaje na Kosovu".

Demokratska stranka Srbije smatra da bi Srbija kao država trebalo da pruži podršku i zaštitu stanovništvu severnog Kosova, ne samo verbalnom osudom, nego i na druge legitimne načine.

Radikali su istakli da je eksplozija unapred planirana i inscenirana "da bi Euleks navodno dobio razloge, kako bi se sever pokrajine stavio pod kontrolu Prištine".
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by horus.

ne, vec krajnje pragmatican savet...

:hekla:
da nisi malo puno hronoloshki izvrnuo to?
dakle, da li srpski homomrzioci tuku i ubijaju srpske gejeve zato shto srpski gejevi "nisu solidarni" s srpskim nacionalistima u vezi Kosova ili srpski homomrzioci tuku i ubijaju srpske gejeve josh od mnogo davnije od problema Kosova i totalno nevezano da li je neki srpski gej u srpskoj solidarnosti oko Kosova ili ne, vec samo zato shto srpski gej nije srpski heteroseksualac?
ali, sheytan i stau dabome ne bi da se o ovome raspravlja, a PRVI su spochitnuli ovdashnjim "pederima" manjak patriotizma i nuzno povezali to sve s srpski "pederi" vs. srpski strejteri......tipichno.

ONT, svakako da najiskrenije i najoshtrije osudjujem ovaj velikoalbanski teroristichki chin, no i sam srpski Predsednik poziva na smirivanje tenzija. a, shto korisniku stau-u ignorantno-cinichno ne odgovara pa on pishe shesheljevske kerefeke rugajuci se Tadicu kako bi se eto "i za ovo Tadic trebao izvinuti shiptarima".
vrlo nisko i konachno zaista vrlo nepatriotski od korisnika stau-a!
stoga, molim te korisniche stau, odnesi taj tvoj shesheljevski kipteci cinizam na forume istomishljenika ti.
poshtedi ovaj forum tvoje ochajnichke gorchine, molim te, korisniche stau.
Korisnikov avatar
By 2kune
pa sad... radi se o jednoj bombi... jednu bombu obično baca jedna osoba... zašto nitko ne razmotri mogućnost da je tu bombu bacila nekakva osobnost nalik na stvorenje s nickom 'stau'? mislim, i luđe su se stvari događale kad su muslići sami sebe gađali po Sarajevu ili kad su ustaše u Dubrovniku palili gume... :wink:
ili, popularnije napisano za one koji vole nježnije: zbog čega je Savet bezbednosti UN Srbije tako siguran da se radi o albanskom terorističkom činu? zbog čega je Savet bezbednosti UN Srbije tako siguran da je jedini pravi uzrok Plana za sever Kosova? sasvim sam siguran da je razlog tolike sigurnosti saveta bezbednosti UN Srbije upravo taj što su izrazili najdublje saučešće porodici doktora Mesuda Džekovića. to u potpunosti povlači spomenute konsekvence.
nadam se kako me dežurni srbocentrični nacisti neće razočarati u pronalaženju ustaške prakse u mojim riječima bez obzira što one nikako ne znače da dotični teroristički čin nije izvršio kosovski albanac nadrkan zbog neostarivanja plana za sjever Kosova...
:kokice:
By dukkehjem
Originally posted by 2kune

pa sad... radi se o jednoj bombi... jednu bombu obično baca jedna osoba... zašto nitko ne razmotri mogućnost da je tu bombu bacila nekakva osobnost nalik na stvorenje s nickom 'stau'? mislim, i luđe su se stvari događale kad su muslići sami sebe gađali po Sarajevu ili kad su ustaše u Dubrovniku palili gume... :wink:
ili, popularnije napisano za one koji vole nježnije: zbog čega je Savet bezbednosti UN Srbije tako siguran da se radi o albanskom terorističkom činu? zbog čega je Savet bezbednosti UN Srbije tako siguran da je jedini pravi uzrok Plana za sever Kosova? sasvim sam siguran da je razlog tolike sigurnosti saveta bezbednosti UN Srbije upravo taj što su izrazili najdublje saučešće porodici doktora Mesuda Džekovića. to u potpunosti povlači spomenute konsekvence.
nadam se kako me dežurni srbocentrični nacisti neće razočarati u pronalaženju ustaške prakse u mojim riječima bez obzira što one nikako ne znače da dotični teroristički čin nije izvršio kosovski albanac nadrkan zbog neostarivanja plana za sjever Kosova...
:kokice:
:smeh:

(jesam krme, al ne mogu da se ne smejem!)
Korisnikov avatar
By Mage
ju jbt... Ovaj incident baš govori koliko je "zakon jačeg" na snazi u svetu.

Zaista mi je žao tih ljudi, ovo nam baš nije trebalo... Nadam se samo da ovo neće eskalirati u nekakav rat, pošto sam ih se nagledao dovoljno za 10 života. Nadam se da će se sve srediti mirnim putem, da će se odgovrni uhapsiti i da će evropa i nato malo bolje da paze na Kosovo. Mada... Šiptari su zaista toliko puni mržnje, a i njihova vera je podjednako zajebana (muslimani jbg.) tako da... ko zna šta će sve biti tamo dole.

Ja sam od Srbije davnih dana odustao, jedina nada u životu koja mi je ostale je da zapalim negde u u inostranstvo i ne vraćam se :bye:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne,ne...Evo iz vrha kosovske vlasti stize vest kako su Srbi dobro to iscenirali:roflmao:
By Hans
Originally posted by Tungi

Da,Srbija je bila izuzetak u svemu,pa najebala.
Ne bulazni.
Sve i da je Srbija priznala Kosovo, duznost je da mi kao drzava uticemo na zastitu sopstvenog stanovnistva.
By Hans

O, ima i to poprlicno. Sve je to jedan narod a licemerje nam je u genima.
By Hans
Ja se nadam da bi tako razmisljao kada bi i u Somboru neko napao Hrvate...To je srbijansko stanovnistvo, samo su ETO Hrvati po nacionalnosti. Hm!
Korisnikov avatar
By Srklet
i couldn't care less. :lol: hrvati u somboru? :lol:
pa to je srbijanski problem (ako jest, pojma nemam), sta mene briga za BILO KOJI KURAC koji se događa u srbijanskoj provinciji...
By stau
Originally posted by Popeye

i couldn't care less. :lol: hrvati u somboru? :lol:
pa to je srbijanski problem (ako jest, pojma nemam), sta mene briga za BILO KOJI KURAC koji se događa u srbijanskoj provinciji...
За то би вероватно неко ко није педер требало да се потресе због претњи, батина...итд, јел тако? Или треба и њих да боли дупе?
Школски пример лицемерја. Само своје дупе.
By Hans
Hrvati su Popaje jedna od nacionalnih manjina u Srbiji i Vojvodini. ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
sta mogu, veci sam peder nego hrvat. :elvis:

edit: ne znam kako to ljepse napisati, a da i dalje bude jasno...
pa evo: to sto si ti srpski nacionalist, ne znaci da sam ja hrvatski nacionalist. naravno, to sto si ti srpski nacionalist znaci da ces (pogresno) pretpostaviti da mene jednako mnogo brine sto se dogadja s hrvatima u somboru kao tebe sa srbima na kosovu. ali nije tako, jer ne gledam na stvari sa stavom "mi hrvati", kao sto ti nastupas iz pozicije "mi srbi".
By Hans
:doh:
Klasicna maksima VAS Hrvata bilo da ste gay ili niste: Kada mi iz Srbije malo pocnemo da stitimo sebe i svoje interese na bilo koji nacin, kod VAS preko Dunava je to srpski nacionalizam.
Korisnikov avatar
By Elena
Tadiću bi bolje bilo da se mane manekenisanja i ožderavanja po prijemima sa SĐD i da jednom u životu odreaguje onako kako je red.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Hans_87

Klasicna maksima VAS Hrvata bilo da ste gay ili niste: Kada mi iz Srbije malo pocnemo da stitimo sebe i svoje interese na bilo koji nacin, kod VAS preko Dunava je to srpski nacionalizam.
nije problem sto srbija zeli stititi svoje nacionalne interese, nego sto je spektakularno nesposobna u tome. nema toga nacionalnog interesa u zadnjih 20 godina koji srbija nije spušila na vlastitu štetu (zanemarimo stetu koju je nanijela drugima!). pa mi se nekako čini da bi za građane srbije bilo mnogo bolje da srbija konacno prestane stititi svoje interese, jer tim unistava zivote ljudi, a i srba među tim ljudima. :)

evo, uzmimo bas ovaj konkretan primjer. :D
srbima na kosovu ce biti bolje cim prije prihvate politicku realnost i prestanu se nadati da im srbija ikako moze pomoci. JER OCITO NE MOZE. da je srbima (poput tebe) doista stalo do tih ljudi i da se uzimaju u obzir njihovi interesi, odavno bi im se savjetovalo da se ukljuce u rad kosovskih institucija itd. ovako ti ljudi na kosovu sluze beogradskoj politici za marketing i ljudima poput tebe, da im hrane nemocni i promaseni nacionalizam.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Popeye
Originally posted by Hans_87

nije problem sto srbija zeli stititi svoje nacionalne interese, nego sto je spektakularno nesposobna u tome. nema toga nacionalnog interesa u zadnjih 20 godina koji srbija nije spušila na vlastitu štetu (zanemarimo stetu koju je nanijela drugima!). pa mi se nekako čini da bi za građane srbije bilo mnogo bolje da srbija konacno prestane stititi svoje interese, jer tim unistava zivote ljudi, a i srba među tim ljudima. :)

evo, uzmimo bas ovaj konkretan primjer. :D
srbima na kosovu ce biti bolje cim prije prihvate politicku realnost i prestanu se nadati da im srbija ikako moze pomoci. JER OCITO NE MOZE. da je srbima (poput tebe) doista stalo do tih ljudi i da se uzimaju u obzir njihovi interesi, odavno bi im se savjetovalo da se ukljuce u rad kosovskih institucija itd. ovako ti ljudi na kosovu sluze beogradskoj politici za marketing i ljudima poput tebe, da im hrane nemocni i promaseni nacionalizam.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Srklet
takodjer, treba se zapitati sto su actually nacionalni interesi.
recimo, jel nacionalni interes jedne drzave sto bolji standard gradjana? jel nacionalni interes sto bolja obrazovanost stanovnistva? jel nacionalni interes uspjesna ekonomija? itd...

ili je nacionalni interes samo komad zemlje i nekakvi fiktivni nacionalni ponosi, tradicije, bitke od prije 600 godina i sl...?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!