Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Simor

I ako me sada neko pita o čemu je ova tema - nemam pojma.
Stvarno.

Moje tumačenje bi bilo da si došao u onu tačku ispranosti mozga kada moraš iznova i iznova da talambasaš iluziju za koju znaš da je iluzija, ali se plašiš da učiniš korak napred, jer bi te istina katapultirala iz zone konfora zasnovane na toj iluziji.

Jer, ovako kako je, lijepo je podijeljen svijet -- s one strane "oni" koji odlučuju, svi ti neki nevaljali, bezobrazni, politički nekorektni -- a s druge "mi", koji prodajemo tante za kukuriku, koji sve znamo, sve umemo, sve volimo i delimo pravdu na nivou celog sveta, i svi srećni, savest mirna, vlast na svom mestu, a platica kaplje.

Mda.

A onda počnu da se naziru paradoksi, pukotine na vašem plavom nebu, kao u The Truman Show.

Na primer, besomučna kritika srpskog nacionalizma nekako se nikad ne osvrće na slične takve, jednako opasne ili i opasnije, strane nacionalizme: na hrvatski, ili mađarski, ili holandski, ili italijanski. Guglaj malo šta se o Srbima može čuti u mađarskom, švajcarskom ili holandskom javnom diskursu, pa onda traži od Srba da budu politički korektni. Evropska unija nije reč rekla kad su u Grčkoj lokalne vlasti htele da zabrane albanskoj devojčici da, kao najbolja učenica u klasi, nosi grčku zastavu na godišnjoj paradi. Ali ti zato jedna loša formulacija o Goodici probija uši i baca u toliki nemir da moraš da otvoriš temu na pederskom forumu.

Drugo, napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu uvek nekako ignorišu druge crkvene organizacije sa sličnim, istim, ili još gorim mračnjaštvom. Bez da ga branim, podsetiću te da se patrijarh, koliko mi je poznato imenem Irinej, odmah sutradan izvinio zbog te nesrećne izjave. S druge strane, pravoslavlje je fizički kažnjavalo homoseksualce poslednji put u VI veku pod carem Justinijanom, a taj vrli islam koji tako nežno voliš zadužio nas je, na početku XXI veka, prizorima pogubljenja gej dečaka u Iranu, kamenovanja žena u Avganistanu, odsecanja ruku, noseva u Saudijskoj Arabiji itd. Bosanske vehabije ti ostavljam za pelcer.

Što se tiče tvoje fiksacije na Ruse, počinjem da verujem da se radi o erotskoj fascinaciji visokim, plavokosim Varjazima i njihovim širokim plećima, drukčije ne mogu da objasnim toliku opsedutost. Srpska vlada traži interes kod Rusa kao što ga traži na Zapadu, samo što u Rusiji nalazi više odziva zbog raznih faktora. I druge zemlje prihvataju rusko "prijateljstvo" jer im je u interesu, a zašto i ne bi. Srbija je previše mala i bespomoćna da bi odbijala prijateljske odnose sa bilo kojom zemljom.

A što se tiče korupcije, ona postoji svuda, samo što na Zapadu imaju mnogo više para koje su ravnomernije raspoređene, pa se manje vidi. Guglaj malo Siemens ili kako se poslednjih 30 godina menjala vlada u Italiji.

I tako stižemo do najvećeg od svih paradoksa Druge Srbije: onog da u svojoj opsednutosti "univerzalnim civilizacijskim vrednostima" -- u obliku tipično zapadnjačke hipokrizije -- neprekidno konstatuju esencijalističku razliku između Srbije i ostatka Evrope/sveta, distancirajući se od društva čiji su deo i time preuzimajući perspektivu kulturnog hegemona i kolonizatora. A Srbija se zapravo suočava sa identičnim nizom problema kao i većina evropskih zemalja -- kriza kapitalizma, porast ideoloških ektremizama, socijalno nezadovoljstvo -- samo što u njoj ima malo manje para i malo više nasilja nego drugde.
Korisnikov avatar
By smaug

Znam samo da mi se

(1) povraća od ruskih zvaničnika koji nas doživljavaju kao pleme,
(2) da mi se još više povraća od srpske intelektualne, crkvene i političke elite kojima je to baš super

:up:
By Simor
Jao, Angrice, pa ti se baš posvetio analizi moga Vjeruju. :sweet:

A sada vi tamo organizujte u dijaspori jedan slet podrške Ćosiću i Tadiću, pa sa Zdravom srpskom omladinom iz Libertvila leči svoj patriotski čemer i jad.
Korisnikov avatar
By smaug

A sada vi tamo organizujte u dijaspori jedan slet podrške Ćosiću i Tadiću, pa sa Zdravom srpskom omladinom iz Libertvila leči svoj patriotski čemer i jad.
Ju, ju, ju....sestro slatka.... pa ima svakakvih u dijaspori...ni dijaspora nije sto je nekad bila...nemoj taaako
By Simor
Pa, to i nije bila nikakva generalizacija. Postoji ono zdravo tkivo dijaspore, koje nas podučava patriotizmu i kontinuumu naci(onali)stičke svesti koji mora da negujemo, i postoji ono bolesno tkivo dijaspore koje nema kulturološku frku od Zapada i ne misli da društvo iz koga je otišlo takvu frku treba da gaji kao zlatno tele kojem će se klanjati.

Uostalom, tebe teško mogu da vidim u društvu Zdrave srpske omladine iz Libertvila.

:klavir:
Korisnikov avatar
By smaug

Pa, to i nije bila nikakva generalizacija. Postoji ono zdravo tkivo dijaspore, koje nas podučava patriotizmu i nacionalnoj svesti, koje nas podučava kontinuumu naci(onali)stičke svesti koji mora da negujemo, i postoji ono bolesno tkivo dijaspore koje nema kulturološku frku od Zapada i ne misli da društvo iz koga je otišlo takvu frku treba da gaji kao zlatno tele kojem će se klanjati.

Uostalom, tebe teško mogu da vidim u društvu Zdrave srpske omladine iz Libertvila.

Znam da nije bila generalizacija... :kiss:
Ono moje je bilo 'cerku kara snaji prigovara' (d'izvines na izrazu)
Al ako Libertvil ponudi pistojnu cifru...ne znam...
:wink:
By mythe
Originally posted by burak-BL

Tetke pederajske!!!, kako ne možete da utuvite u glavu da nešto može imati veliku vrijednost, a da ujedno nije gay frendli i prozapadno orijentisano?!
ne mogu to oni da utuve u njihove 'roze' glavice, proci ce mnogo vremena pre nego im to dodje iz dupeta u glavu :cul:
By mythe
a evo jedan mali prilog za one koji uvek brane muslimane i njihovog Zukorlica:

NUNS: Pritisak na slobodu medija
20. jun 2010. | 17:09 | Izvor: Beta
Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenjuje da najava tužbe muftije Muamera Zukorlića protiv lista "Blic“ predstavlja ugrožavanje slobode medija.

NUNS saopštava da je zabrinut zbog učestalih tužbi koje se podižu protiv medija zbog humorističko-satiričnih sadržaja.

Zbog objavljivanja fotomontaže u listu “Blic“ na kojoj je Zukorlić prikazan u pravoslavnoj mantiji, Mešihat islamske zajednice u Srbiji najavio je tužbu protiv tog dnevnika i zatražio “simboličnu odštetu“ od 100 miliona evra.

"Time se ozbiljno ugrožava sloboda javne reči i vrši pritisak na medije da sadržaje koje objavljuju prilagođavaju potrebama i željama formalnih ili neformalnih centara moći. Skrećemo pažnju da je sadržaj o kome je reč objavljen na stranama koje su označene kao strane sa humoristično-satiričnim sadržajem", saopštio je NUNS.

Prema navodima NUNS-a, visina odštete koju je muftija Zukorlić tražio od “Blica“ "za uvredu koja mu je navodno naneta nema nikakve veze sa moralom".

"Naprotiv, ona može da bude tumačena samo kao izraz želje da se svim medijima stavi do znanja šta ih čeka ukoliko objavljuju nešto što se njemu ne dopada", naveo je NUNS izražavajući nadu da će “Blic“ i Zukorlić naći načina da problem reše dogovorom.

NUNS je, međutim, upozorio da bi ovakva praksa čestog posezanja za tužbama protiv medija, makar i kao pretnja, mogla da utiče na ograničavanje medijskih sloboda.

"NUNS ne smatra opravdanim da verske organizacije u odnosima prema javnosti svoja načela i kriterijume tretiraju kao obrazac koji svi moraju da poštuju. Pogotovo je loše ukoliko takve zahteve ističu verski službenici koji su formalno zagazili u političke vode, što sa muftijom Zukorlićem jeste slučaj", zaključio je NUNS.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by mythe

Tetke pederajske!!!, kako ne možete da utuvite u glavu da nešto može imati veliku vrijednost, a da ujedno nije gay frendli i prozapadno orijentisano?!
ne mogu to oni da utuve u njihove 'roze' glavice, proci ce mnogo vremena pre nego im to dodje iz dupeta u glavu :cul:
Ne mogu, ne mogu....jebiga, ne jedu dovoljno jogurta...
By Simor
Originally posted by smaug

Znam da nije bila generalizacija... :kiss:
Ono moje je bilo 'cerku kara snaji prigovara' (d'izvines na izrazu)
Al ako Libertvil ponudi pistojnu cifru...ne znam...
:wink:
;)

Ma, previše je za danas Ćosićevskog diskursa - i onog grass-root i onog od patriotski podbrcnutog pederaja. Treba malo da relaksiramo stvar.

''

Jedino što imam mali bol jer zbog obaveza neću jedno vreme biti na forumu, a drugosrbijanska duša mi treperi - šta ako u međuvremenu bude neko mudrosočinjenije onih koji su od matice fizički otrgnuti ali duhom i spolovilom u nju uronjeni, u njene slavne početke, u njenu slavnu sadašnjost?

Jedino psihološki zdravo razrešenje je da uz sebe nosim džepno izdanje Ćosićevog "Vremena zmija".

:vogue:
Korisnikov avatar
By AngraMaina

Pa, to i nije bila nikakva generalizacija. Postoji ono zdravo tkivo dijaspore, koje nas podučava patriotizmu i kontinuumu naci(onali)stičke svesti koji mora da negujemo, i postoji ono bolesno tkivo dijaspore koje nema kulturološku frku od Zapada i ne misli da društvo iz koga je otišlo takvu frku treba da gaji kao zlatno tele kojem će se klanjati.

Oh, sad smo podeljeni na zdrave i bolesne... rođenje fašizma iz duha muzike. :klavir:

Za početak nauči da se mesto ne zove Libertvil, nego Libertivil, i da u njemu, osim tog grozomornog spomenika Draži na koji aludiraš, počiva i jedan srpski kralj, jedini evropski kralj ikada sahranjen u Americi.

Takođe, imaš stereotipne predstave o našoj dijaspori, a bogami i o Zapadu.
Korisnikov avatar
By Vel boy

yep..... u ironiji zdravog i bolesnog.....

elem, samo ne znam na osnovu chega je neko zakljuchio da Simor "tako nezno voli islam" te da je islam nuzno ono iz Saudije, Irana, Afganistana i bosanskih vehabija.....

dragi Simore i Ulix-e i Tot-e kontam shta govorite i s vecinom se slazem, al' shta cemo kad dezurni forumski srbo-branioci su na gotovsu. mozda da uzivamo u letu (kao godishnjem dobu) :seaman:

p.s. ono shto se Simoru, Ulix-u i Tot-u mozda moze objektivno prigovoriti je shto manjkaju u kritici i stanja u drugim narodima, verama, rasama....., ali na forumu imamo mislim dovoljno onih/nas koji nastojimo objektivno da bez ulepshavanja iznesemo analizu kako stanja u srpskom (iliti srpsko-pravoslavnom :giggle: ) drushtvu tako i u drugim narodima, verama, rasama....shodno proporciji potreba kritike i sl.
Simor, Ulix i Tot koliko ih poznajem su prvenstveno zainteresovani za analizu stanja drushtva u kojem zive i za to im mislim treba odati poshtovanje, a ne izvrtati njihove izjave kao srbomrzilachke ili shta vec.
ionako, forum ne oskudijeva u fenomenu patriJota, bilo srpskih bilo u srpsko-hrvatskoj desnicharskoj simbiozi.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by kal zakath

Jel ga vi uzimate??? Dajem vam avijon i granicu sa Austrijom.
bas! da stajerce uvalis! eno samo pod uvjetom da si zagorce zemete, zajedno s ekipom iz Velikog Trgovisca... do ut des...

sve nacrtamo na salvetu :kosa:
Korisnikov avatar
By Pipin
Jbt o čemu vi to sad, o Ćosiću&Co ili o Srbima&Co?
Ili prvo treba da prekrije drugo, a drugo ovo prvo? :cuddle:
Korisnikov avatar
By Stripi
Hm, zanimljivo. Dobrica prvo sadio tikve sa Slobodanom pa ih onda o glavu obijao Zokiju :lol:
Ja uistinu ne znam čime je on to zadužio srpski narod, ali ajde de.
By Ulix
Originally posted by Vel boy

p.s. ono shto se Simoru, Ulix-u i Tot-u mozda moze objektivno prigovoriti je shto manjkaju u kritici i stanja u drugim narodima, verama, rasama.....,
Kad budem živeo u nekoj drugoj državi, okružen drugim narodom i drugom verom koja nije pravoslavna, onda će takav prigovor biti na mestu. Sada stvari stoje drugačije. Ne mogu da kritikujem tuđu avliju, dok je u mojoj ovakav haos.
Korisnikov avatar
By Vel boy
zato i rekoh shto vec rekoh: ....ali na forumu imamo mislim dovoljno onih/nas koji nastojimo objektivno da bez ulepshavanja iznesemo analizu kako stanja u srpskom (iliti srpsko-pravoslavnom ) drushtvu tako i u drugim narodima, verama, rasama....shodno proporciji potreba kritike i sl.

Simor, Ulix i Tot koliko ih poznajem su prvenstveno zainteresovani za analizu stanja drushtva u kojem zive i za to im mislim treba odati poshtovanje, a ne izvrtati njihove izjave kao srbomrzilachke ili shta vec .

ionako, forum ne oskudijeva u fenomenu patriJota, bilo srpskih bilo u srpsko-hrvatskoj desnicharskoj simbiozi.
Korisnikov avatar
By walt333
Ja se samo pitam da li postoji neki prijem, dodela nagrade, sahrana, svadba, krstenje gde se Boris Tadic nece pojaviti i slikati u prvom redu. Postao je neka srpska Paris Hilton svuda rado vidjen gost.

Cosic mi nikada nece biti jasan... i mrzim kada vidim da njegovo delo uporedjuju sa Manom ili u ovom predgovoru poslednjem izdanju Korena gde je doveden u vezu sa Vulfovom i Prustom. Nekad se zaista pitam kakve budale sve pisu predgovore.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Ulix

p.s. ono shto se Simoru, Ulix-u i Tot-u mozda moze objektivno prigovoriti je shto manjkaju u kritici i stanja u drugim narodima, verama, rasama.....,
Kad budem živeo u nekoj drugoj državi, okružen drugim narodom i drugom verom koja nije pravoslavna, onda će takav prigovor biti na mestu. Sada stvari stoje drugačije. Ne mogu da kritikujem tuđu avliju, dok je u mojoj ovakav haos.
A šta te sprečava da kritikuješ vojnu intervenciju u Iraku, na primer? Ili Berluskonijevu korupciju u Italiji? Sve veće prisustvo neonacista u regionalnim nemačkim parlamentima? Zabranu minareta? Državnu politiku Izraela prema Gazi? Ahmadinedžadovu poziciju da "homoseksualci ne postoje"?

To što Tadić sedi i divani sa Ćosićem, srpskim Thomasom Mannom?

Ma hajde molim te -- "prvo čistiti u sopstvenoj avliji"?! Kakav je sad to argument? A što ne može i jedno i drugo? Kakav je to Denkverbot. cenzura kritike: ljudi koji žive u Srbiji SMEJU da kritikuju samo Srbiju i ništa sem toga? A zašto -- moliću lepo? Ko to propisuje? I zašto uopšte stavljati takva ograničenja?

No valja primetiti: takva kritika jeste zasnovana na internalizaciji zapadnog rasizma, tako da je dilema između njega i "srpskog nacionalizma" lažna jer su to dve strane istog novčića. Lepo je Bodrijar primetio gelde opsade Sarajeva i masakra u Srebrenici -- Srbi su tada bili izvršioci evropske politike u vezi sa muslimanima.

Uostalom, aj ne videh da su naši dežurni dekontamineri Srbije išta uradili u društveno-angažovanom kontekstu da zaosta promene situaciju, sem beskrajnog kukumavčenja oko iste, od koje se, u maniru hegelovske lepe duše, stalno ograđuju, dok i sami participiraju u statusu quo. Jer, kao što znamo, van društva su samo životinje i bogovi, a za stanje u jednom društvu odgovorni su svi njegovi subjekti.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Dušan Maljković

No valja primetiti: takva kritika jeste zasnovana na internalizaciji zapadnog rasizma, tako da je dilema između njega i "srpskog nacionalizma" lažna jer su to dve strane istog novčića. Lepo je Bodrijar primetio gelde opsade Sarajeva i masakra u Srebrenici -- Srbi su tada bili izvršioci evropske politike u vezi sa muslimanima.

Uostalom, aj ne videh da su naši dežurni dekontamineri Srbije išta uradili u društveno-angažovanom kontekstu da zaosta promene situaciju, sem beskrajnog kukumavčenja oko iste, od koje se, u maniru hegelovske lepe duše, stalno ograđuju, dok i sami participiraju u statusu quo. Jer, kao što znamo, van društva su samo životinje i bogovi, a za stanje u jednom društvu odgovorni su svi njegovi subjekti.
:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Odnos izmedju zvanicne Rusije i zvanicne Srbije je vec duze vreme odnos gazde i podanika.
Srbija se stalno ubija da braci Rusima udovolji, na bilo koji nacin.
Onda braca Rusi izmisle nekakve nagrade pa ih dodele ovim kerovima, cisto da ne bude da se uzalud trude.
By mythe
Originally posted by Wilhelmina

Onda braca Rusi izmisle nekakve nagrade pa ih dodele ovim kerovima, cisto da ne bude da se uzalud trude.
od njih su stigle nagrade, dok su od nato-kamarile i amerikanaca stigle bombe....pitaj familije poginulih u grdelickoj klisuri, na pijaci u nisu ili roditelje Milice Rakic...
By mythe

Simor, Ulix i Tot koliko ih poznajem su prvenstveno zainteresovani za analizu stanja drushtva u kojem zive i za to im mislim treba odati poshtovanje, a ne izvrtati njihove izjave kao srbomrzilachke ili shta vec .

nije problem sto navedeni forumeri (uzgred ima ih jos, npr. Loni, Wilhemina...) kritiziraju stanje u drzavi u kojoj zive, to je u redu. Ali problem je u nacinu na koji to rade, oni to rade zlurado, zlonamerno, gledaju jednostrano etc...pa neka kritikuju i izjave Zukorlica, i on je de drustva, i on zivi i radi u Srbiji...ili da ih pitam u kojoj to drzavi ima da neko kome drzava porusi bespravno podignute udzerice od kartona ide traziti "stanovi od drzavu" a oni to podrzavaju kao sto i podrzavaju ucenu MMF u vezi kredita za obnovu Gazele (a ucena je da se tim ciganima daju stanovi pa onda bude odobren krediet za most)...ili kad su hteli prosle godine da javno spale drzavnu zastavu :( ...e, sto to nisu pokusali...
By Ulix
Originally posted by Dušan Maljković

A šta te sprečava da kritikuješ vojnu intervenciju u Iraku, na primer? Ili Berluskonijevu korupciju u Italiji? Sve veće prisustvo neonacista u regionalnim nemačkim parlamentima? Zabranu minareta? Državnu politiku Izraela prema Gazi? Ahmadinedžadovu poziciju da "homoseksualci ne postoje"?

To što Tadić sedi i divani sa Ćosićem, srpskim Thomasom Mannom?

Ma hajde molim te -- "prvo čistiti u sopstvenoj avliji"?! Kakav je sad to argument? A što ne može i jedno i drugo? Kakav je to Denkverbot. cenzura kritike: ljudi koji žive u Srbiji SMEJU da kritikuju samo Srbiju i ništa sem toga? A zašto -- moliću lepo? Ko to propisuje? I zašto uopšte stavljati takva ograničenja?
Nije stvar u tome da ja namećem sebi (a ni drugima) tako stroga ograničenja, ali me srpska politika, sasvim razumljivo jer živim u Srbiji, mnogo više dotiče od Ahmadinedžada, zabrane minareta (koja jeste, slažem se, skandalozna i koju sam kritikovao ali, oprostićeš, van foruma) ili korupcije u Berluskonijevoj vladi, koja je zapravo još najmanji problem Berluskonijeve vlade, ali to je već polemika za koju je potrebna cela jedna tema. To ne znači da ja ne vidim dalje od Srbije i da me politika dalje od srpske ne zanima, to samo znači da mi domaće smeće više smrdi - jer sam mu trenutno bliži.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Dante

Ako smem da kažem, Dobrica Ćosić je tipičan kušač purca, tj. degustator purice.
A po čemu si ti kompetentan da ovuda pljuješ i kritikuješ? Ti neki književni kritičar?
ah :D dakle, ja jesam.
i tvrdim da dobrica ne moze ni jaja oblizati jednom crnjanskom, pekiću ili kišu. štaš sad? :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!