Originally posted by Paki
Mislim da nema potrebe za bilo kakvim defetizmom i paranoičnim strahom.
Posle svega sto se desava,mislim da gresis.I nemoj da nazivas stvari paranojom,kada je strah stvaran i relan.
Ljudi koji su dali svoj potpis znaju zašto su to učinili, imaju poverenja u one koji organizuju kampanju
Takođe, svi ti ljudi nemaju problem sa javnošću i, ako su u pitanju GLBT osobe, sa coming outom.
Naravno.niko nece da na ulici premlati Lenu Bogdanovic ili neku drugu 'selebriti' osobu zbog podrske Paradi.Poznate licnosti su upravo i zasticene svojom 'poznatoscu'.
Opasno je kada se ime nekog Milosa Stojkovica(na primer),nadje na spisku.
Svi koji se tako prezivaju i zovu(i ako nisu ni potpisali) bice ugrozeni,sumnjivi i oznaceni u njihovoj sredini.
Na sajtu stromfronta ce spisak imena svakako biti objavljen i redovno obnavljan.Mozda ce da imamo srece ako se ta tema na njihovom sajtu ne bude zvala "Lista za odstrel",vec samo,prijateljski i toplo "Neprijatelji srpskog naroda".
Niko nije primoran da potpisuje išta.
Naravno.Zar je trebalo da ocekujemo nesto drugo?
Svrha kampanje je, ukratko, pokazivanje rastuće podrške slobodi i jednakosti GLBT populacije i takođe nešto što državi olakšava odrađivanje svog dela posla pred i tokom budućeg prajda.
Rastuca podrska od ukupno 0.13% stanosvnistva Srbije,jer je 10 000 upravo toliko-deseti deo jednog procenta.Veliki kapital.
Ne razumem na koji nacin spisak ljudi koji su za Paradu pomaze drzavi u vrsenju njenog osnovnog i jednog posla?
Do sada nije bila potrebna peticija da bi,na primer,saobracani policajci regulisali saobracaj.
Ako neko ovde želi samo da kritikuje i/ili ne razume čemu politička peticija, ima neko tamo ko razume
Svakako mi nije namera da kritikujem.Samo sam zeleo da da dobijem odgovore na neka pitanja koja su nejasna u ovoj akciji.
I kakvu sada politicku peticiju spominjes kada si rekao da nije u pitanju politicka peticija vec si spominjao nekavu nepostojecu nepoliticku?
Citiracu ti clan ustava u kome se predvidja peticija:
“Svako ima pravo da, sam ili zajedno sa drugima, upućuje peticije i druge predloge državnim organima, organizacijama kojima su poverena javna ovlašćenja, organima autonomne pokrajine i organima jedinica lokalne samouprave i da od njih dobije odgovor kada ga traži. Zbog upućivanja peticija i predloga niko ne može da trpi štetne posledice. Niko ne može da trpi štetne posledice za stavove iznete u podnetoj peticiji ili predlogu, osim ako je time učinio krivično delo.”
ALi opet ponavljam da u Srbiji ne postoji pravni okvir pomocu koga je regulisano ovo ustavom priznato pravo.
...ima neko tamo ko razume
Divan odgovor.Koliko puta sam samo cuo to od ljudi koju su mi objasnjavali zasto glasaju za Milosevica,Seselja,zasto mrze muslimane,Hrvate ili pedere.
Isto su mi pricali da ima ko to razume.
Mislim da ovakav odgovor nije prikladan za osobu koja zeli sebe da predstavi kao aktivistu.
Zar zadatak aktiviste nije da ubedjuje ljude u nesto,zbog cega je nesto potrebno,dobro,korisno...
Ti zelis da ubedjujes strejt ljude da budu za odrzavanje gej parade,a ne mozes da ubedis mene.A ja sam prosle godine plakao kada sam saznao da je parada otkazana.
Ti stavom 'niko vas ne tera a potpisete','ne morate da ucetvujete u raspravi''ima ko razume'...,odjebavas i udaljavas i ljude koji jesu za Paradu,a mogu da zamislim kakav si tek prilikom pridobijanja strejt ili gej ljudi koju su protivnici odrzavnja parade.
To je nekakav antiaktivizam.
"Ima ko razume" je jedina stvar koju neki aktivista ne sme da izgovori.