Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by Black Lady

ja mislim da se moze skupiti toliko, samo ako bi svi zaista ucestvovali...
evo ja cu prva da dam :)
ja verujem da se moze skupiti... i ja dajem potpis bez problema, ak ne moze preko neta, kad se zadesim u Bg-u dajem "uzivo"...
Korisnikov avatar
By Paki
Da krenemo redom... :)

10 hiljada je prva brojka koju neće biti teško prikupiti relativno brzo. Suštinski, granice ne postoje - a najjaču poruku će slati kako stalni rast brojke tako i kontinuirano dobijanje podrške javnih ličnosti. Čak i da neko zaludno krene da prikuplja potpise oponenata, to neće imati značaja, jer se ne radi o referendumu. :)

Dalje, peticija predstavlja političku kampanju (ne klasičnu koja zahteva ostavljanje jmbg-a, lične karte i sl.). Određeni podaci potpisnika će jedino biti javno dostupni na sajtu www.paraDA.rs od naredne nedelje od kada će i preko sajta moći da se ostavi potpis podrške kampanji.

Konačno, ceo proces dogovora o mogućem organizovanju Parade ponosa je inkluzivan od samog starta. Na sve sastanke su pozvane sve postojeće organizacije i grupe u celoj Srbiji. Ovu kampanju su podržale i u prikupljanju potpisa će učestvovati, pored GSA i Kvirija centra, Siguran puls mladih (SPY) i Grupa za podršku mladim gej muškarcima iz Novog Sada. Sve druge organizacije će moći u svakom trenutku da se aktivno uključe kako u kampanju tako i u proces dogovora o mogućem organizovanju Parade ponosa.

Nadam se da ste zadovoljni/e odgovorom. :)
Korisnikov avatar
By _miki_
Pod "relativno brzo"podrazumevate rok od sto godina ili pet dana?
Sta u slucaju da ne skupite zadatu brojku relativno brzo,vec relativno sporo?Koja je strategija u slucaju neuspeha?

I dalje nije jasna svrha prikupljanja potpisa(osim sto ce javno,na istom mestu,imenom i prezimenom,sve gej ili gej frendli osobe da budu dostupne svim desnicarima u Srbiji,a i sire),ako nije politicka peticija?
Ne postoji neklasicna politicka peticija,sada sve zvuci jos konfuznije i nejasnije.
Cak i da je u pitanju klasicna,odnosno jedina moguca peticija,rezulatati mogu da budu samo jalovi.
Srbija nema zakon o peticijama,tako da ne postoje rokovi koji obavezuju drzavne organe da odgovore podnosiocima,ne postoji odredjena obavezna forma u kojoj moraju da odgovore.
Tako da moze da se desi da skupstinski odbor za podneske i predstavke moze usmeno da odgovori,a da podnosioci peticije to i ne saznaju nikada.Ili da odgovore za 113 godina ili za 1389 godina.

Ali vi sami kazete da nije u pitanju klasicna vec neka,do duse,nepostojeca 'neklasicna'.Dakle cak ni to ne mozemo da ocekujemo od peticije.

Dakle,koja je svrha ove peticije osim skupljanja imena za odstrel?
Korisnikov avatar
By Super Mario
Meni jedino smeta sto se umesto reci POVORKA opet koristi u narodu omrazena PARADA. :indijanac:

sta kazete na "Setnja ponosa"? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Paki
Mislim da nema potrebe za bilo kakvim defetizmom i paranoičnim strahom.

Ljudi koji su dali svoj potpis znaju zašto su to učinili, imaju poverenja u one koji organizuju kampanju :)
Takođe, svi ti ljudi nemaju problem sa javnošću i, ako su u pitanju GLBT osobe, sa coming outom.

Niko nije primoran da potpisuje išta.

Svrha kampanje je, ukratko, pokazivanje rastuće podrške slobodi i jednakosti GLBT populacije i takođe nešto što državi olakšava odrađivanje svog dela posla pred i tokom budućeg prajda. :)

Ako neko ovde želi samo da kritikuje i/ili ne razume čemu politička peticija, ima neko tamo ko razume ;)
By Ulix
Originally posted by simarrgL*
Originally posted by Super Mario

Meni jedino smeta sto se umesto reci POVORKA opet koristi u narodu omrazena PARADA. :indijanac:

:up:
Baš zato što je omražena, važno je da se koristi, kako bi narod - glup koliko već jeste - shvatio da parada ne znači orgija. Uostalom, ako bismo udovoljavali "narodu", onda bi najbolje bilo da prajda i ne bude, a da umesto toga organizujemo neko kolektivno samoubistvo. Narodu bi se to baš dopalo. :awesome:
Originally posted by Paki

Nakon pretnji od prošle godine i nakon što je država, suštinski govoreći - izvinjavam se na izrazu - prejebala celokupnu LGBT populaciju (a država je ista kao i prošle godine), zatim u svetlu činjenice da se od prošle godine do sada ništa nije uradilo po pitanju obračunavanja sa fašističkim organizacijama, i nakon što ste juče imali dojavu o postavljenoj bombi, mislim da strah nije ni neopravdan ni paraoničan, već da je sasvim očekivan i da ga je potrebno uvažiti, ako se razmišlja o dobijanju neke šire podrške za prajd unutar LGBT zajednice.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Ulix
Baš zato što je omražena, važno je da se koristi, kako bi narod - glup koliko već jeste - shvatio da parada ne znači orgija. Uostalom, ako bismo udovoljavali "narodu", onda bi najbolje bilo da prajda i ne bude, a da umesto toga organizujemo neko kolektivno samoubistvo. Narodu bi se to baš dopalo. :awesome:
:hail:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Super Mario

sta kazete na "Setnja ponosa"? :lizalica:
Izraz "povorka" je bio samo rezultat kompromisa proslogodisnjih pregovora izmedju organizatora i vlasti.
Meni je bilo muka tog kompromisa.

Drago mi je sto se opet organizuje pod pravim imenom Parada.
Povork aili Setnja bi bilo kao da se lazno predstavljamo.
Korisnikov avatar
By _miki_

Posle svega sto se desava,mislim da gresis.I nemoj da nazivas stvari paranojom,kada je strah stvaran i relan.

Ljudi koji su dali svoj potpis znaju zašto su to učinili, imaju poverenja u one koji organizuju kampanju :)
Takođe, svi ti ljudi nemaju problem sa javnošću i, ako su u pitanju GLBT osobe, sa coming outom.
Naravno.niko nece da na ulici premlati Lenu Bogdanovic ili neku drugu 'selebriti' osobu zbog podrske Paradi.Poznate licnosti su upravo i zasticene svojom 'poznatoscu'.
Opasno je kada se ime nekog Milosa Stojkovica(na primer),nadje na spisku.
Svi koji se tako prezivaju i zovu(i ako nisu ni potpisali) bice ugrozeni,sumnjivi i oznaceni u njihovoj sredini.
Na sajtu stromfronta ce spisak imena svakako biti objavljen i redovno obnavljan.Mozda ce da imamo srece ako se ta tema na njihovom sajtu ne bude zvala "Lista za odstrel",vec samo,prijateljski i toplo "Neprijatelji srpskog naroda".
Niko nije primoran da potpisuje išta.
Naravno.Zar je trebalo da ocekujemo nesto drugo?

Svrha kampanje je, ukratko, pokazivanje rastuće podrške slobodi i jednakosti GLBT populacije i takođe nešto što državi olakšava odrađivanje svog dela posla pred i tokom budućeg prajda. :)
Rastuca podrska od ukupno 0.13% stanosvnistva Srbije,jer je 10 000 upravo toliko-deseti deo jednog procenta.Veliki kapital.
Ne razumem na koji nacin spisak ljudi koji su za Paradu pomaze drzavi u vrsenju njenog osnovnog i jednog posla?
Do sada nije bila potrebna peticija da bi,na primer,saobracani policajci regulisali saobracaj.
Ako neko ovde želi samo da kritikuje i/ili ne razume čemu politička peticija, ima neko tamo ko razume ;)
Svakako mi nije namera da kritikujem.Samo sam zeleo da da dobijem odgovore na neka pitanja koja su nejasna u ovoj akciji.
I kakvu sada politicku peticiju spominjes kada si rekao da nije u pitanju politicka peticija vec si spominjao nekavu nepostojecu nepoliticku?
Citiracu ti clan ustava u kome se predvidja peticija:
“Svako ima pravo da, sam ili zajedno sa drugima, upućuje peticije i druge predloge državnim organima, organizacijama kojima su poverena javna ovlašćenja, organima autonomne pokrajine i organima jedinica lokalne samouprave i da od njih dobije odgovor kada ga traži. Zbog upućivanja peticija i predloga niko ne može da trpi štetne posledice. Niko ne može da trpi štetne posledice za stavove iznete u podnetoj peticiji ili predlogu, osim ako je time učinio krivično delo.”

ALi opet ponavljam da u Srbiji ne postoji pravni okvir pomocu koga je regulisano ovo ustavom priznato pravo.

...ima neko tamo ko razume ;)
Divan odgovor.Koliko puta sam samo cuo to od ljudi koju su mi objasnjavali zasto glasaju za Milosevica,Seselja,zasto mrze muslimane,Hrvate ili pedere.
Isto su mi pricali da ima ko to razume.

Mislim da ovakav odgovor nije prikladan za osobu koja zeli sebe da predstavi kao aktivistu.
Zar zadatak aktiviste nije da ubedjuje ljude u nesto,zbog cega je nesto potrebno,dobro,korisno...
Ti zelis da ubedjujes strejt ljude da budu za odrzavanje gej parade,a ne mozes da ubedis mene.A ja sam prosle godine plakao kada sam saznao da je parada otkazana.
Ti stavom 'niko vas ne tera a potpisete','ne morate da ucetvujete u raspravi''ima ko razume'...,odjebavas i udaljavas i ljude koji jesu za Paradu,a mogu da zamislim kakav si tek prilikom pridobijanja strejt ili gej ljudi koju su protivnici odrzavnja parade.
To je nekakav antiaktivizam.
"Ima ko razume" je jedina stvar koju neki aktivista ne sme da izgovori.
Korisnikov avatar
By Paki
Nemam nameru da se raspravljam sa tobom na ovakav način, zaista :)

U par postova sam pokušao da ti objasnim o čemu se radi.

Vrlo sam dobar prilikom pridobijanja strejt ljudi za paradu, don't worry ;)

Neformalna peticija (bez jmbg-a, l.k.) = Politička kampanja
(izvinjavam se na permutovanim rečima, preopterećen sam ovih dana)
Korisnikov avatar
By _miki_

Nemam nameru da se raspravljam sa tobom na ovakav način, zaista :)
Ne razumem?Rekao si da pitam sta mi nije jasno i ja sam pitao.
Ja ne raspravljam sa tobom,samo sam zeleo da razjasnim neke stvari koje nisu jasne,koje su nedorecene ili nisu tacne.
Samo trazim nekako objasnjenja od odrganizatora.

U par postova sam pokušao da ti objasnim o čemu se radi.
"Ima ko razume"svakako nije dobar pokusaj objasnjenja bilo cega.
Vrlo sam dobar prilikom pridobijanja strejt ljudi za paradu, don't worry ;)
Drago mi je zbog toga.Sto taj talenat ne iskoristis i ovde?

Neformalna peticija (bez jmbg-a, l.k.) = Politička kampanja
(izvinjavam se na permutovanim rečima, preopterećen sam ovih dana)
Prihvaceno izvinjenje.
I hvala ti na objasnjenju.Znaci u pitanju nije nikakva peticija u pravnom smislu,vec se samo tako zove politicka akcija nekih nvo-a.
Okej.Sada mi je sve jasno.

Jedino msilim da bi bilo fer da upozorite potpisnike peticije da ce njihova imena i prezimena biti okacena na javnom sajtu i da ce biti dostupna svim ljudima,svim navijacima,nacistima i ostalim klerofasitickim grupama i pojedincima u Srbiji.
Nece cilj napada da budu izvikani gej aktivisti i clanovi nvo koja je organizator ove politicke akcije,vec upravo nepoznati pojedinci koju su hrabro potpisali peticiju.Draganu Bijelogrlicu nije falila ni dlaka sa glave posle podrske Paradi.Ali Bris Taton je ubijen jer je smatran za geja.Ona devojka je pretucena na Kalemegdanu jer su pomislili da je lezbejka.Onaj decko u Knezu,takodje.
Msilim da bi bilo fer da upozorite sve ljude koji potpisuju peticuju.
Korisnikov avatar
By Paki
Svi ljudi koji potpisuju javnu peticiju ZNAJU da će njihova imena biti dostupna javno na sajtu www.paraDA.rs od naredne nedelje.

U tom smislu svako ko daje podršku kampanji zna šta radi.

Svakom od 350 ljudi (a do sada tu ima i gejeva i lezbejki i biseksualnih i transrodnih i heteroseksualnih osoba), koji su do sada potpisali, je ta informacija predočena.

Stekao sam utisak, po reakcijama na tu informaciju, da je ljudima dosta straha.

Ne želim ovim da licitiram strahom bilo koje osobe - smatram da je to nešto sa čim se ljudi suočavaju upravo prilikom takvih i sličnih momenata ličnog odlučivanja u kom stepenu žele coming out bilo kao GLBT osobe, bilo kao str8 podržavaoci GLBT populacije.
By dukkehjem

Svi ljudi koji potpisuju javnu peticiju ZNAJU da će njihova imena biti dostupna javno na sajtu www.paraDA.rs od naredne nedelje.

U tom smislu svako ko daje podršku kampanji zna šta radi.

Svakom od 350 ljudi (a do sada tu ima i gejeva i lezbejki i biseksualnih i transrodnih i heteroseksualnih osoba), koji su do sada potpisali, je ta informacija predočena.

Stekao sam utisak, po reakcijama na tu informaciju, da je ljudima dosta straha.

Ne želim ovim da licitiram strahom bilo koje osobe - smatram da je to nešto sa čim se ljudi suočavaju upravo prilikom takvih i sličnih momenata ličnog odlučivanja u kom stepenu žele coming out bilo kao GLBT osobe, bilo kao str8 podržavaoci GLBT populacije.
e, a kako i gde da podrzim (da se potpisem)?
tj. od 20. sam u Bg-u, pa do 27, a pre toga mogu preko neta? ako ne moze preko neta (ili je zbog nekog razloga bolje uzivo) mogu i od 20. da banem, al onda moram da znam gde.. :kesa: nisam u toku i nista ne skapirah
Korisnikov avatar
By Vel boy
da, stvarno trebala bi peticija biti dostupna i na netu za potpisati.

@_miki_, chitav zivot je jedan veliki rizik. ko je odreshen da ne poklekne pod strahom i terorom, potpisuje ovu peticiju.
By dukkehjem
Originally posted by Vel boy

da, stvarno trebala bi peticija biti dostupna i na netu za potpisati.

@_miki_, chitav zivot je jedan veliki rizik. ko je odreshen da ne poklekne pod strahom i terorom, potpisuje ovu peticiju.
:up:

p.s. ak nema na netu, nadam se da ce trajati sakupljanje do 20...:/

edit: "Kampanja će trajati naredna tri meseca, " jbt, kak sam gluppp... :kesa:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa peticija nema svrhe ako nije javna.
By dukkehjem
a oce meni iko reci gde da se potpisem? tj., aj mi ti reci (ako je i dalje isto mesto) :skola:
edit:
ti = 1. prevarena :giggle:
ti = 2. bilo ko ko zna i oce da kaze :rafal:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
bas me briga sto ce moje ime da izadje, bezveze mi je sto sam ubedjivala druge ljude da se opusteno potpisu, da se to nigde ne objavljuje, bla bla..
By dukkehjem
just for the records, ako ne saznam kako da dam potpis ima da se uclanim u Obraz, majke mi...:testerica:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
"svi zainteresovani građani moći će, od naredne nedelje, svoj potpis da daju i putem on-line peticije"
By dukkehjem
aaa, pa ok, svejedno mi onda...
mozak mi stao :)
razumeo sam da mora da se pojavio osoba, a nemah pojma gde da se pojavim...XD
Korisnikov avatar
By Paki
Meni je bezveze što je nestao post u kojem si napisala kako si uspela samo jednu osobu da animiraš da potpiše. ;)

Originally posted by simarrgL*

bas me briga sto ce moje ime da izadje, bezveze mi je sto sam ubedjivala druge ljude da se opusteno potpisu, da se to nigde ne objavljuje, bla bla..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!