Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by stau
Чудо Христово у Египту
Један муслиман је у Египту убио своју жену због тога што је читала Библију. Закопао је са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је пријавио полицији како је ујак убио децу.15 дана касније умро је један члан те исте породице. Када су ишли да га сахране, пронашли су две девојчице у песку, ЖИВЕ!
Читава земља је изван себе због свега овог. Човек који је убио своју жену и закопао ћерке биће погубљен. Старију девојчицу су упитали како је успела преживети. Она је одговорила: „Сваки дан нам је долазио мушкарац у сјајној белој одећи. Имао је ране на рукама. Ране су крвариле. Он нас је хранио. Он је такође пробудио моју маму како би могла дојити моју сестру.“
Интервју са њом приказан је на египатској националној телевизији. Интервју је водила муслиманка обавијена велом. Она је рекла на телевизији: „Није могао бити нико други до сам Исус, јер нико други не чини овакве ствари!“ Муслимани верују како би Иса-Исус учинио овако нешто. Али ране значе да је он заиста био разапет, а такође је јасно и да је жив. Такође је јасно да дете није могло измислити причу попут ове и да није било другог начина да ова деца преживе осим истинског чуда.
Пред муслиманским вођама је тешко време одлуке како да се поставе према свему. А популарност филма Пасија не иде им на руку! Будући да је Египат образовни и медијски центар Средњег Истока, вест ће се убрзо раширити. Христ још увек окреће свет наглавацке!
http://www.bogotrazitelj.com/?p=988
Originally posted by LoniZNA SE sta je Bog? Jel? lol.
DIVLJA:
Sama nauka potvrdjuje da smo svi mi povezani. Atomima, dimenzijama u kojima obitavamo.Zasto onda , ako smo povezani materijom,ne bismo mogli biti povezani i duhovno? Uopste nije bitno kako cemo tu nasu povezanost nazvati da li Bogom, il nekako drugacije, bitna je sustina .
JA:
Izvini, ali meni je BITNO.
Meni je jako bitno da se ta naša povezanost ne nazove bog.
Zna se šta je bog.
To je čovekoliko besmrtno biće.
Tako je definisan i kod Egipćana i kod Sumeraca i kod starih Grka i kod Hrišćana i kod Muslimana.
Ti jedino da se pomiriš sa subinom da ti nisi hrišćanka ni muslimanka ni ateisktinja.
Originally posted by svejedno
Originally posted by LoniZNA SE sta je Bog? Jel? lol.
DIVLJA:
Sama nauka potvrdjuje da smo svi mi povezani. Atomima, dimenzijama u kojima obitavamo.Zasto onda , ako smo povezani materijom,ne bismo mogli biti povezani i duhovno? Uopste nije bitno kako cemo tu nasu povezanost nazvati da li Bogom, il nekako drugacije, bitna je sustina .
JA:
Izvini, ali meni je BITNO.
Meni je jako bitno da se ta naša povezanost ne nazove bog.
Zna se šta je bog.
To je čovekoliko besmrtno biće.
Tako je definisan i kod Egipćana i kod Sumeraca i kod starih Grka i kod Hrišćana i kod Muslimana.
Ti jedino da se pomiriš sa subinom da ti nisi hrišćanka ni muslimanka ni ateisktinja.
..
Ja npr. licno naginjem budistickom shvatanju pojma Boga, koji uistinu jeste..hm...ateisticka religija, na svoj nacin - koja - opet na budisticki paradoxaln nacin ima i hm...shvatanje 'Boga'.
Opet, licno se ne deklarisem nikako, ali definitivno nisam ateista. Moglo bi se reci da sam agnostik sa tendencijom ka teizmu.
..
No.
To cemu ja naginjem uopste nije bitno.
..
Bog, zapravo, ni kod jevreja ni kod hriscana ni kod muslimana nije definisan kao 'covekoliko besmrtno bice'. Pa cak ni kod egipcana.
Kod Sumera i Grka jeste. Mada Sumeri imaju i svoja ..hm...drugacija oblicja od ljudskog tela u panteonu.
..
Druga je stvar kako je 'Bog' najcesce prikazivan u umetnosti i sl, ali nigde (sem delimicno kod sumera, i potpuno kod grka i nordijaca) nije definisan kao covekoliko bice u smislu fizickih karakteristika.
..
U gorenavedenim monoteistickim religijama se zaista kaze da je 'Bog stvorio coveka po svom oblicju' ali licno sumnjam da se misli na fizicko oblicje.
Ja bi' rekO da se radi o onome sto neki ljudi nazivaju mikrokosmos (covek) & makrokosmos (kosmos, bog, stagod)
..
Takoreci - 'stvoren si od atoma & od svesti koji su JA', da se jednostavnije izrazim.
..
Tebi, cini mi se, teizam ne smeta zapravo ni najmanje, vec odredjene RELIGIJE.
Jos preciznije - CRKVE.
JOS preciznije - religije koje ne gledaju blagonaklono na homosexualnost.
..
Tim pristupom se potpuno udaljavas, ogranicavas & onemogucujes sebi da zaista dublje razmislis o onome sto se naziva Bog, Celokupna Svest, Uzrok etc. 'Povezanost' i to ,)
..
Svakako imas pravo da ne volis religije & crkve zbog nekih njihovih stavova.
Ipak, na kraju krajeva, religije i crkve zaista veze nemaju sa postojanjem Boga.
(iako mislim da neke religije pruzaju odlican licni put ka...hm... recimo duhovnom razvitku, ako ti je tako lakse)
..
Pojam kao sto je pojam 'Boga' treba posmatrati van ustaljenih ljudskih dogmi. Posto takav pojam nema nikakve veze sa njima.
Treba razgraniciti religije i 'Boga'. I potpuno udaljiti crkvu iz cele price.
..
Ipak, mozda si ti zaista iskreni ateista - bez imalo religioznih osecanja bilo koje vrste - i mozda to zaista nema nikakve veze sa stavom crkava prema homosexualnosti.
Ok, niti me interesuje, niti je bitno. Hocu da te pitam nesto drugo.
..
Naime, nije mi jasno zasto ti termin 'Bog' smeta?
To je samo jedan nacin da se izrazi ideja da svemir, covek & svest nisu nastali pukom slucajnoscu.
..
'Ocu kazem ovo - termin 'Bog', u apstraktnom & u prakticnom nepristrasnom razmisljanju NIJE povezan sa crkvama, jos manje sa covekolikim bicem.
..
Jedini razlog koji mogu da zamislim zbog koga bi ti smetao taj termin, a ne bi ti npr. smetao izraz 'povezanost' jeste inat/protivljenje crkvama.
Ali termin je sasvim legitiman.
Originally posted by svejednoKada uzmemo jedan takav mit. Ili Indijski mit koji govori o stvaranju i uništavanju univerzuma...
I postoji prica o svetoj bezvremenoj 'kosmickoj zmiji' koja stvara i unistava kosmos.
Originally posted by svejedno
Opet, bas TO drvo se moze povezati sa Kabalistickim (jevrejskim, jel) drvetom zivota etc... (koje, btw, ima tehniku zvanu 'uspon zmije')
Jabuke za bogove u nordiskoj mit. se mogu povezati sa nektarom i ambrozijuom u grckoj mitologiji...iiii mogucnosti su beskrajne ,)
..
Ali sve to opet nema veze sa 'prakticnim Bogom' ,)
Originally posted by dukkehjemjedini 'moguci'.
hehe, samo koji li je to Bog ikad bio praktican![]()
Originally posted by Morgan Le Faye
Originally posted by svejednoKada uzmemo jedan takav mit. Ili Indijski mit koji govori o stvaranju i uništavanju univerzuma...
I postoji prica o svetoj bezvremenoj 'kosmickoj zmiji' koja stvara i unistava kosmos.
I pogledamo ove naučnike koji su tek uz pomoć teškog puta došli do shvatanja, da je moguće da kada univerzum prestane da se širi, da će početi da se skuplja i da će ponovo postati veličine čiode...samo da bi ponovo eksplodirao.
Dođemo do zaključka(nadam se) da je toliko mudrosti dato ljudima u mitovima koje mi još nismo u stanju da shvatimo u celosti.
Ali ipak je naučna dostignuća samo loša zamena za božanstvo koje su ljudi zaboravili. Pa se nadam da će doći vreme kada će sve ljudima biti jasno, a nijedana naučna tvorevina neće biti potrebna.
Originally posted by svejednoma zezam se...
Originally posted by dukkehjemjedini 'moguci'.
hehe, samo koji li je to Bog ikad bio praktican![]()
..
Sve sto pravi problem je shvatanje izraza 'Bog'.
Originally posted by staui u ovo kao neko veruje?
Чудо Христово у Египту
Један муслиман је у Египту убио своју жену због тога што је читала Библију. Закопао је са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је пријавио полицији како је ујак убио децу.15 дана касније умро је један члан те исте породице. Када су ишли да га сахране, пронашли су две девојчице у песку, ЖИВЕ!
Читава земља је изван себе због свега овог. Човек који је убио своју жену и закопао ћерке биће погубљен. Старију девојчицу су упитали како је успела преживети. Она је одговорила: „Сваки дан нам је долазио мушкарац у сјајној белој одећи. Имао је ране на рукама. Ране су крвариле. Он нас је хранио. Он је такође пробудио моју маму како би могла дојити моју сестру.“
Интервју са њом приказан је на египатској националној телевизији. Интервју је водила муслиманка обавијена велом. Она је рекла на телевизији: „Није могао бити нико други до сам Исус, јер нико други не чини овакве ствари!“ Муслимани верују како би Иса-Исус учинио овако нешто. Али ране значе да је он заиста био разапет, а такође је јасно и да је жив. Такође је јасно да дете није могло измислити причу попут ове и да није било другог начина да ова деца преживе осим истинског чуда.
Пред муслиманским вођама је тешко време одлуке како да се поставе према свему. А популарност филма Пасија не иде им на руку! Будући да је Египат образовни и медијски центар Средњег Истока, вест ће се убрзо раширити. Христ још увек окреће свет наглавацке!
http://www.bogotrazitelj.com/?p=988
Originally posted by Mr Deea ko u to veruje?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
mislim super je kako price koje nemaju izgleda da budu proverene dobijaju status cinjenica....
Originally posted by Mr DeeOtkrivanje mlake vode. Totalno gubljenje vremena imho.
Originally posted by Morgan Le Faye
I pogledamo ove naučnike koji su tek uz pomoć teškog puta došli do shvatanja, da je moguće da kada univerzum prestane da se širi, da će početi da se skuplja i da će ponovo postati veličine čiode...samo da bi ponovo eksplodirao.
Dođemo do zaključka(nadam se) da je toliko mudrosti dato ljudima u mitovima koje mi još nismo u stanju da shvatimo u celosti.
Ali ipak je naučna dostignuća samo loša zamena za božanstvo koje su ljudi zaboravili. Pa se nadam da će doći vreme kada će sve ljudima biti jasno, a nijedana naučna tvorevina neće biti potrebna.
![]()
mozda u njima i ima mudrosti, ali to onime cime se nauka bavi nikakve veze nema.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!