Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Ima li ovde aktivnih planinara?

Gde kupujete opremu? Koja planinarska društva imaju najzanimljiviji program? Koji pohodi su vam ostali u najlepšem sećanju?
Korisnikov avatar
By Vega
Recimo da sam delimicno aktivni planinar. Nista ono visokogorsko bas bas pentranje, vec onako opustena setnja. U kikindskom planinarskom drustvu mi je najbolje. Najopustenija i najbolja ekipa (od 7 do 77 bukvalno!). Nema forsiranja, jurcanja ko da smo na trkama i onda kao rano leganje da se odmorimo za pohod, vec lepe opustene setnje, da moze da se vidi, da moze da se slika, uziva u prirodi, i najsporiji clanovi se cekaju i ne ostavljaju iza sebe, a posle setnje druzenje, muzika, cuga, do kasno u noc, par sati spavanja i onda ponovo. Ma sjajno! :)
Od pohoda mi je do sada najlepse bilo na Hajli. To mi je ujedno i najvisi vrh (na oko 2100 cini mi se). Priroda prelepa, dom taman kako treba, vodic extra opusten i gotivan lik. Kukavica mi je isto bila super jer smo isli zimi po snegu preko koga je pala ledena kisa. Namucili smo se dok smo dosli do doma nekih 12 km od mesta gde nas je bus ostavio, pa po tom zaledjenom snegu sa sve opremom, al je taj zimski pejzaz bio sjajan! I onda nas je kod doma docekalo razigrano kuche koje se bacakalo u sneg i na nas :)
A sto se opreme tice ... nista preterano profi. U tom nekom rangu srednje/nize klase ova McKinley linija sto prodaju u Intersportu. Jedino cipele uzmem neke bolje planikine i sl. i to je to. Ma ne treba ti nista posebno - dobre cipele najbitnije, vreca, srednji neki ranac i kamasne. Ostalo su vec gadget-i ... mada volim i te gadget-e moram priznati :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Kupio sam čuturicu i ranac i kabanicu (onu tanku).

Prosto je neverovatno koliko opreme može da se nađe u Bgd :D Da sam uzeo sve što sam hteo, verovatno bih celu platu ostavio u tim radnjama :D
By Simor
Ja sam planinario po Fruškoj gori. Čak do Stražilova, do groba Branka Radičevića. Bez opreme! :lepeza:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Simor

Ja sam planinario po Fruškoj gori. Čak do Stražilova, do groba Branka Radičevića. Bez opreme! :lepeza:
Moj personalni vodič kaže da postoje samo dva vida planinarenja po pitanju opreme:

- Bez opreme
- Bez trajnih posledica
By Simor
Veruj mi - planinarenje koje sam ja sproveo bila je malo duža i malo prijatnija šetnja od uobičajenih. ;)
By dukkehjem
Originally posted by Simor

Veruj mi - planinarenje koje sam ja sproveo bila je malo duža i malo prijatnija šetnja od uobičajenih. ;)
ja sam uglavnom hajkovao...
evo nekih fotkica od juce:

Slika
By Swanheart
isla skoro do vrha Ovchara
a planinarenje mi je zanimljivo samo zbog viseg cilja, fotografije
ovde je vreme bilo ocajno pa i fotka nije nesto posebno

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Planinario sam najvise u srednjoj skoli, u toku nekih istrazivanja. Kasnije sam nastavio, periodicno.

Najlepsa planina mi je Durmitor, a zaljubljen sam u Valjevske planine. One su nekako sveze, uvek sveze, i bliske. Preporucujem svima Povlen, Jablanik i Medvednik.

U trenucima transformacije, kada obuvam gojzerice, osecam neopisivu radost. Uvek mi nedostaje planina. Ne zbog vrhova - vrhovi su mi najmanje vazni, nego zbog svezine i mirisa.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Planinarenje. :)
I pomalo speleologija. :)

:kosa:

Najvisi vrh za sada Triglav. Uhvatilo nas je nevreme gore, nas 15-ak je malo protresao elektricitet munje kad smo bili na jednoj sajli. Interesantno iskustvo...

Ostale nize planine po Srbiji, nista nije bilo tako specificno...

Opremu nabavljam u BG i u inostranstvu (Helly Hansen dok ga nije bilo kod nas kupila u Rejkjaviku, The Noth Face u Madjarskoj, ... ).

Radnje u BG:

http://www.iglusport.rs/
http://www.gora-i.com/
http://www.zelenodrvo.com/
http://www.alp.rs/index.php?id=oprema

Sta je jos bilo pitanje?

Aha, da, planinarsko drustvo...

Ranije bila u PD "Kopaonik", sada u PD "Pobeda".

http://www.pdpobeda.rs/_Foliage/main.php

Zanimljivih tura ima u svim planin. drustvima, mora to da se surfuje, nema nista od vezivanja za jedno PD.

Uskoro planiram Ostrovicu, pa nocni uspon na Rtanj, Grossglockner, itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!