Recimo da sam delimicno aktivni planinar. Nista ono visokogorsko bas bas pentranje, vec onako opustena setnja. U kikindskom planinarskom drustvu mi je najbolje. Najopustenija i najbolja ekipa (od 7 do 77 bukvalno!). Nema forsiranja, jurcanja ko da smo na trkama i onda kao rano leganje da se odmorimo za pohod, vec lepe opustene setnje, da moze da se vidi, da moze da se slika, uziva u prirodi, i najsporiji clanovi se cekaju i ne ostavljaju iza sebe, a posle setnje druzenje, muzika, cuga, do kasno u noc, par sati spavanja i onda ponovo. Ma sjajno!
Od pohoda mi je do sada najlepse bilo na Hajli. To mi je ujedno i najvisi vrh (na oko 2100 cini mi se). Priroda prelepa, dom taman kako treba, vodic extra opusten i gotivan lik. Kukavica mi je isto bila super jer smo isli zimi po snegu preko koga je pala ledena kisa. Namucili smo se dok smo dosli do doma nekih 12 km od mesta gde nas je bus ostavio, pa po tom zaledjenom snegu sa sve opremom, al je taj zimski pejzaz bio sjajan! I onda nas je kod doma docekalo razigrano kuche koje se bacakalo u sneg i na nas
A sto se opreme tice ... nista preterano profi. U tom nekom rangu srednje/nize klase ova McKinley linija sto prodaju u Intersportu. Jedino cipele uzmem neke bolje planikine i sl. i to je to. Ma ne treba ti nista posebno - dobre cipele najbitnije, vreca, srednji neki ranac i kamasne. Ostalo su vec gadget-i ... mada volim i te gadget-e moram priznati