Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Kala
''

ovaj klip sam jedva odgledala...
Korisnikov avatar
By Mars
Kala...sudeći po mom postu...i krupnom fontu...to je izgleda bilo baš odavno. Verovatno stranica sa tim novinskim intervjuom više ne postiji.
By Kala
Ok Mars-ovcu...

Jako postujem Marinu kao umetnicu , za mene je text book example... moj kolega umetnik koji je vise u sferi high tech experimentalne umetnosti je poznaje licno i lepo prica o njoj i licno... a tako gde smrtnici drze ikone i oltare on drzi Nikolu Teslu, Marinu i nekog jos treceg...
Mada ja nisam u toj dimenziji delovanja ali imam drugu dimenziju aktivnosti u umetnosti, mogu da kazem da je njen
primer i vise nego inspirativan...

Ova tema je sjajna , ali malo nas dodiruje..
Korisnikov avatar
By Mars
Interesantan život, interesantno delovanje...svi ti njeni geni, porodična istorija...i na kraju umetnost...fascinantno.

''
Korisnikov avatar
By djo
u sto mi zao sto ne mogu da linkujem moj omiljeni intervu sa MA o feminizmu i narodnim herojima... imam ga na kompu, al ga ne nalazim vise na netu...

enivej, nuklearnu katastrofu ce preziveti bubashvabe, sher i marina (respect)

*
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ono sto nije spomenula, a sto bi mene interesovalo je - zbog cega joj je toliko bitno da njen rad nastave nove generacije i posle njene smrti koju toliko dugo najavljuje?

U toku njenoj performansa u muzeju moderne umetnosti u Nju Jorku "The Artist is Present" desilo se nesto nesvakidasnje, nesto sto se cinilo nemogucim. Marina izasla iz svog stanja "meditacije".

Performans je bio koncepiran u njenom klasicnom smislu - da Marina sedi sedan sati dnevno na jednoj strani stola, a da pri tom ne pomeri nijedan misic svog tela, niti promeni izraz lica, dok su se sa druge strane stola menjali posetioci muzeja.

Marina odreagovala na jednog posetioca, koji nije bio niko drugi nego njen Ulaj, kojeg navodno nije videla duze od dvadeset godina - posle njihovog poslenjeg zajednickog performansa na kineskom zidu gde je svako krenuo sa suprotne strane zida u nameri da se u nekom momentu i mestu sretnu i vencaju (sto se nije desilo jer su se navodno mimoisli).

http://www.mbagency.nl/

Moja impresija o Abramovicki:

Marinin visedecenijski rad nije iskljucivo vezan za galerije, muzeje, radionice... i sl. vec je na neki nacin prevazisao ove specijalne, namenske prostore postajuci neka vrsta kulta, stil zivota sa snaznim uticajem na druge umetnike ili ljude uopste.

Javna mesta poput parkova, kafica, ulice... su takodje bili prostori gde su ljudi naprosto sedeli satima, citav dan, poput kakvih kipova - sve dok bas nije doslo do nekog spoljasnjeg uticaja koji bi ih pokrenuo iz njihovog stanja transa ili su to u nekom trenutku sami odlucili.

Ovakav akt "obicnih" ljudi nije samo neka vrsta meditacije ili samospoznavanja, vec u sebi ima neceg zaboravljenog, gotovo antickog - u danasnjem modernom vremenu hektike, gde kultura samog bivstvovanja kroz ovakvu vrstu eksponiranja u javnosti dolazi do nekog svog licnog, ali i civilizacijskog vrhunca, cineci jedan prizor slican slici na platnu, skulpturi ili fotografiji - nepomican i dinamican u isto vreme.
By Ulix
Originally posted by antibiotic

- posle njihovog poslenjeg zajednickog performansa na kineskom zidu gde je svako krenuo sa suprotne strane zida u nameri da se u nekom momentu i mestu sretnu i vencaju (sto se nije desilo jer su se navodno mimoisli).
Nije to baš tako bilo. :peace:

Ideja je bila da se sretnu na sredini i da raskinu. I to su i uradili.

In 1988, after several years of tense relations, Abramović and Ulay decided to make a spiritual journey which would end their relationship. Each of them walked the Great Wall of China, starting from the two opposite ends and meeting in the middle. As Abramović described it: “That walk became a complete personal drama. Ulay started from the Gobi desert and I from the Yellow Sea. After each of us walked 2500 km, we met in the middle and said good-bye.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Abramović
Korisnikov avatar
By antibiotic
@Ulix
Vidis, ja sam negde procitao drugacije. Mrzi me da opet trazim izvor.
Postoji cak i verzija gde se nisu skroz rastali na kineskom zidu, vec je Ulej napustio jedan drugi zajednicki performans i nikad se vise nije javio niti pojavio...

edit: ...sve do danas.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Marina dolazi cesto za Beograd. I koliko znam vise se bavi predavanjem
nego izvodjenjem performansa...

Meni je ona jedna od zvezda vodilja, kada uopste razmisljam o performansu
kao umetnickom izvodjenju... i kad god bih se pripremala za nesto tako,
uvek sam imala na umu njenu slobodu izvodjenja...
By Kala
Originally posted by Andjelika

Meni je ona jedna od zvezda vodilja, kada uopste razmisljam o performansu
kao umetnickom izvodjenju... i kad god bih se pripremala za nesto tako,
uvek sam imala na umu njenu slobodu izvodjenja...
radis performanse?
Korisnikov avatar
By smaug
Nije u Njujorku, nego je u Mancesteru. To je blize.
The life and death of Marina Abramovic, The Lowry, 9,11,13-16 July, £15-£39.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!