Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li out na Facebooku?

1. jesam
42
29%
2. nisam
84
58%
3. 100% facebook free
19
13%
Korisnikov avatar
By bern
U redu je ako koristiš FB i potpuno si out, ali ne osuđuju druge.

Uostalom, količina privatnih informacija koja se iznosi na FB je pretjerana - homo ili hetro.
Korisnikov avatar
By Galateja
Opciju u kojoj treba staviti naziv seksualne orijentacije nisam popunila, ali ako neko obrati pažnju na moj zid i komunikaciju sa prijateljima, može da se skonta kako orijentacija, tako i sa kim sam u vezi i sa kim živim. Još ako se uzme u obzir da su mi među prijateljima Boris i još neki javno autovani gejevi i lezbejke...

Mislim da je na Fejsu pitanje za seksualnu orijentaciju malo nezgrapno sročeno, zato što ti ne možeš da napišeš da si gej, lez, bi ili šta već, nego da li te interesuju muškarci ili žene, a odmah dole te pita i za šta. Znam mnoštvo ljudi koji to tako gledaju i u skladu sa tim popunjavaju profil. Npr. upišu da ih interesuju i muškarci i žene i ispod stave za druženje i netvrking, a da su pri tome strejt.

Ono što je bitno je da na mom FB profilu stoji puno ime i prezime sa mnoštvom ličnih fotografija. Možda nisam sve rekla, ali nisam ništa i nikog slagala.

Tako da, moj konačni odgovor je: vide oni koji žele da vide.
Korisnikov avatar
By Delete
U mom profilu na fejsu ne pise ni koje sam godiste, zasto bi mi pisalo da li sam zainteresovana za zene, muskarce, pingvine ili skakavce?
Korisnikov avatar
By ivanazuh
bilo bi cudnije pitanje - gde nisam out... :zastava:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Delete

U mom profilu na fejsu ne pise ni koje sam godiste, zasto bi mi pisalo da li sam zainteresovana za zene, muskarce, pingvine ili skakavce?
e, ovo je dobar izgovor. :D

doduse, uvijek mi je bilo zanimljivo banaliziranje seksualne orijentacije i identiteta od strane nekih homoseksualaca i homoseksualki.
zene, pingvini, skakavci? da, to bas dodje isto. :lol:
Korisnikov avatar
By maka
dok sam imala fejs ni meni nije pisalo godiste :smeh: da ne vide sve žene da imam samo 19 :smeh: (tad sam imala)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nisam. Ne zelim da svi sa fejsa znaju, a oni za koje smatram da treba da znaju, njima cu reci
Mada, u nekoliko navrata sam rekao da sam gay, e, sad, nisam ja kriv sto ljudi misle da se zajebavam :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Popeye

e, ovo je dobar izgovor. :D

doduse, uvijek mi je bilo zanimljivo banaliziranje seksualne orijentacije i identiteta od strane nekih homoseksualaca i homoseksualki.
zene, pingvini, skakavci? da, to bas dodje isto. :lol:
Izgovor? Nisam sklona smisljanju izgovora ni pederima koji bi na celo, ledja i dupe da napisu svoju orijentacuju, kao sto nisam sklona ni objasnjavanju toga sta sam homofobicnim individuama, kad na drugi nacin dodju do informacije o mojoj orijentaciji.

Moj zivot je moja stvar, moj stepen autovanja, takodje...dovoljno sam zrela, odrasla, sposobna, da rasudjujem o tome da li ce se moje godiste i seksualnost naci napisani bilo gde, kao i da se nosim sa posledicama (ne)objavljivanja takvih informacija.
Korisnikov avatar
By Srklet

Nisam sklona smisljanju izgovora ni pederima koji bi na celo, ledja i dupe da napisu svoju orijentacuju
uh, to mitsko stvorenje balkanske gay scene, pedera kojem na celu pise da je peder, nikako da susretnem. ili nisam upoznao dovoljno pedera (nazalost, jesam :D ), ili je to samo autohomofobna fantazija koja sluzi kao izgovor (nazalost, jeste :D ).
Moj zivot je moja stvar, moj stepen autovanja, takodje...dovoljno sam zrela, odrasla, sposobna, da rasudjujem o tome da li ce se moje godiste i seksualnost naci napisani bilo gde, kao i da se nosim sa posledicama (ne)objavljivanja takvih informacija.
a pingvini i skakvci? :party:
Korisnikov avatar
By bern

uh, to mitsko stvorenje balkanske gay scene, pedera kojem na celu pise da je peder, nikako da susretnem. ili nisam upoznao dovoljno pedera (nazalost, jesam :D ), ili je to samo autohomofobna fantazija koja sluzi kao izgovor (nazalost, jeste :D ).
Ne mora biti mitsko stvorenje. Može biti neki tamo gay koji aktivizam koristi kao izgovor za sopstevnu promociju, tako da "autohomofobna fantazija" postaje "homo fantazija". Ne pričam za tebe jer te ne poznajem: samo generalizujem jedan od mnogih psihičkih profila.

U jednim od postova vidio sam kako je član ovog foruma zatražio "friendship" od nekoga na FB uz komentar "Da li ti smeta što sam gay?". Kakvo je to pitanje?

U redu je da se ljudi outuju kako im volja i kad im volja, ali kad ti isti neoutovanje na jebenom Fjesbuku nazove "izgovorom" - e to onda spada u pedersko preseravanje u rangu homofoba koji smatraju da je homoseksualnost zarazna i stvar izbora.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by bern
Može biti neki tamo gay koji aktivizam koristi kao izgovor za sopstevnu promociju,
nikad mi nije bila jasna ta logika po kojoj gay aktivizam, zbog kojeg na balkanu mozes najebati na razne nacine, super nacin samopromocije. vjerojatno ima i takvih, ali onda su fakat izabrali blesav nacin samopromocije.
U jednim od postova vidio sam kako je član ovog foruma zatražio "friendship" od nekoga na FB uz komentar "Da li ti smeta što sam gay?". Kakvo je to pitanje?
glupo.
U redu je da se ljudi outuju kako im volja i kad im volja, ali kad ti isti neoutovanje na jebenom Fjesbuku nazove "izgovorom" - e to onda spada u pedersko preseravanje u rangu homofoba koji smatraju da je homoseksualnost zarazna i stvar izbora.
morat ces mi objasniti, nije mi jasno. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By bern
Široko svaćen aktivizam, u smislu u kojem se provlači u ovoj temi: da nema potrebe ne staviti seksualnu orjentaciju na FB, da je razlog da se to ne uradi samo izgovor, nasuprot čega je sveopšta lična i kolektivna emancipacija seksualnih sloboda.

Ako neko ko je homoseksualac nečije shvatanje i osjećanje u vezi sa outovanjem bilo koje vrste nazove "izgovorom", pokazujući tako da ignoriše i zaobilazi bitne stvari koriz koje je i sam/a prošao/la (lične i društvene) - tada takvo ponašanje nije mnogo različito od homfoba koji ne žele da osustavnu od raznih predrasuda za koje su i sami svjesni da su predrasude.
Korisnikov avatar
By Srklet
prilicno je jasna razlika.

kad netko napise da nije out na fejsbuku jer se plasi za svoju sigurnost, onda nema rijeci o izgovoru. jer to je vrlo uvjerljiv (a usput i istinit) argument. kad netko pak spominje pingvine i slicno, onda je ocito izgovor u pitanju. prepoznati to kao tako je stvar zdravog razuma, niceg drugog.

e, ali mnogi ljudi nece napisati da se plase (plase se i toga, mozda? :lol: ), sto je potpuno normalna stvar, i cemu se trenutno nema sto prigovoriti, nego ce radije ispaliti razne nebulozne teorije. izgovore, jel.
Korisnikov avatar
By horus.
(dok sam imao fejs) out, kao pise mi "je suis gay", non, ali sam kacio zajednicke slike sa ejdztonom, + razno razne javne prepiske, te svako ko je imao 2grama mozga mogao da skonta da sam gay...
Korisnikov avatar
By bern
e, ali mnogi ljudi nece napisati da se plase (plase se i toga, mozda? :lol: ), sto je potpuno normalna stvar, i cemu se trenutno nema sto prigovoriti, nego ce radije ispaliti razne nebulozne teorije. izgovore, jel.
Ako želiš reći da je hrabro staviti na FB da voliš osobe istog pola, onda si u pravu. To je kod nas veoma hrabro. Međutim, priznaćeš da su to samo dvije nijanse (biti hrabar vs. plašiti se), i da ima ljudi koji smatraju da je seksualnost privatna stvar.

Isto tako nećeš vidjeti da je svako stavio koje je religije ili političke orjentacije.
Korisnikov avatar
By Srklet
ima ljudi koji smatraju da je seksualnost privatna stvar.

da, a to su vecinom homoseksualci. jos nikako da naletim na heteroseksualce koji smatraju da je privatna stvar sto su heteroseksualni. :serlok:

p.s.
doduse, naletio sam na heteroseksualce koji smatraju da je necija homoseksualnost privatna stvar. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
Vjerovatno jesu većinom homoseksualci, ali to ne mijenja činjenicu da postoje lična pitanja.

Za vjerske fanatike nije privatno pitanje koje su vjere, ali vjera jeste lično pitanje.

Sve ima argumente.

PS
Tamo gdje lična pitanja prestaju dobijaš u prvom slučaju Gayromeo, a u drugom Stormfront.
Korisnikov avatar
By Srklet

Sve ima argumente.
basically, ides na relativizaciju jer ne mozes konzekventno i uspjesno zastupati svoj stav. ;) pa ako nisi u pravu, onda barem da nije ni nitko drugi. :D
Korisnikov avatar
By bern

Sve ima argumente.
basically, ides na relativizaciju jer ne mozes konzekventno i uspjesno zastupati svoj stav. ;) pa ako nisi u pravu, onda barem da nije ni nitko drugi. :D
Ne. Nego sve ima svoje argumente. Ja sam iznio svoj stav, a reletivizacija koju navodiš je moj način da pokažem da postoje i drugi stavovi, za nekog ispravni kao što je moj za mene.

Ako bih bio agresivan, kao što nisam :) onda bih rekao:

- Da nisi ličnost kojoj mogu vjerovati da "volim muškarce" na FB nije ništa drugo do želja da se fascinira i skrene pažnja, koja je patološki nadjačala bilo kakvu želju za sigurnošću, koju ti osjećaš kao "hrabrost". Prvi dokaz za to mi je tvoj šokantni avatar. To bi dalje vosilo u izuzetno zanimljivu gay psihologiju.

- Da to što neko kaže da voli muškarce ne znači da je to istina, i obratno.

- Da ima ljudi koji ne popunjavaju svoj profil do kraja.

- Da je potpuno iracionalno osuđivati ljude koji ne žele privatne detalje iznositi u javnost.

- Da nemaš pravo ičije razloge automatski svrstavati u neke svoje kategorije, a onda bih pokušao dokazati da su te kategorije samo odraz sopstvenih projekcija (optužuješ druge da se plaše možda zato što se sam plašiš, identifikujući sebe kao gaya u širokim masama pokušavaš ojačati sopstveni labavi ego itd).

- Da postoje susprilniji načini da se pokaže šta voliš (kao što je neko gore naveo), bez bojazni da si prijatelje slagao u vezi sa sobom.

- Da zavisi gdje živiš. Zvati se gay nije isto u svakoj čaršiji.

Itd itd... Ali neću :)
Korisnikov avatar
By Srklet
now we're talking :D samo da srolam joint, pa cu odgovoriti. :D
Korisnikov avatar
By BellyButton
Na info cekciji na Facebook-u mi pise da su mi omiljeni filmovi "Sati", "Filadelfija", "Americka Lepota", citam Hesse-a, liberalan po politickim stavovima, ateist... Imam mnostvo stilizovanih fotografija svog polunagog tela, fan sam L&Q-a i uradim s vremena na vreme neki test tipa: "Zasto nemas normalnog decka?" :D
Jedino mi se "music section" ne uklapa u gay pricu i zbog toga mi je veoma drago!

I pored svega toga me muvaju klinke na svirkama... al' dobro... bas mlade klinke :)
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by BellyButton

Na info cekciji na Facebook-u mi pise da su mi omiljeni filmovi "Sati", "Filadelfija", "Americka Lepota", citam Hesse-a, liberalan po politickim stavovima, ateist... Imam mnostvo stilizovanih fotografija svog polunagog tela, fan sam L&Q-a i uradim s vremena na vreme neki test tipa: "Zasto nemas normalnog decka?" :D
Jedino mi se "music section" ne uklapa u gay pricu i zbog toga mi je veoma drago!

I pored svega toga me muvaju klinke na svirkama... al' dobro... bas mlade klinke :)

hahahahah biiig like :wundy:
By str00ja
Originally posted by simarrgL*
Originally posted by jovanabeograd
Originally posted by simarrgL*
Originally posted by Kragi

'volim Brokeback i dzej str8 alijansu', pa ko hoce neka cita izmedju redova ;)
taj fazon je kod mene, i ne pise mi nista sto se tice orijentacije.

Prvi indikator lezbejstva/pederluka na fejsbuku:

Sav moguci info dat na uvid, a interested in hidden :D

Provereno radi :sladoled:
za mene savrseno :D ukapiraju oni koji treba da ukapiraju :evil:
upravo :D ovako i ja, na prvi pogled nista neobicno, a ko hoce, omoguceno mu je da skonta :D al jos nisam doziveo da me neko priupita u fazonu eeee, a sto ti na fejsu onako ne stoji nista za interested in... Razmisljao sam da stavim i men i women, pa ispod da istikliram svasta za ovo ono itd, sto rece neko mnogi str8 ljudi to uradise i sve ok, ali mislim da je efektnija praznina, govori vise od reci :pervert: Pritom nisam out (skoro) nikome u real life, a i da jesam, opet ima rodbine mozda za koju ne bih da zna, a i svakako imam pravo na slobodan izbor da li cu ili necu da bilo gde i bilo kako objavim ili se pozivam na bilo kakvu orijentaciju, pa ni seksualnu (bio out ili ne), koja je ionako moja licna stvar :)
Korisnikov avatar
By jukie
Mene su ukupno tri žene pozvale preko mejla da im budem frend na fejsbuku, a ja uopšte nemam fejsbuk profil??? I šta sad?
Jedna je kao koleginica sa kojom povremeno sarađujem i fina je osoba ali ja nemam o čemu sa njom da pričam; druga isto tako ali ima neke grupe gde bih mogao da čujem zanimljive informacije i da vidim slike sa raznih događaja; treća je neviđena lujka koja šalje chain mailove, "inspirativne" poruke "pomiriši cveće", "vidi zeka i lane su drugari" sa slikama i filmovima, peticije za potpisivanje itd. i to me je najviše i uplašilo pa sam odlučio da se nikad i ne prijavljujem na fejsbuk jer ko zna ko može da me stalkuje i da mi šalje milion glupih poruka i juri me okolo.
Korisnikov avatar
By Tungi
Mene nikad niko nista nije pitao vezano za seksualnost i to sto sam "zainteresovan za muskarce",al' misljenja sam da bi tek skocili kad bi stajalo suprotno-"kako,otkud...",a time mislim na ljude kojima se nisam outovao,jer cenim da i oni pretpostavljaju,kao sto su pretpostavljali i ovi koji znaju,kojima sam se outovao..
By dukkehjem
obrisao sam Fejsbuk...
ali kada sam ga imao, nisam bio outovan, god forbid, ubili bi me ovi divljaci...
outovan sam najboljem prijatelju, najboljoj prijateljici, i uzoj porodici.
Korisnikov avatar
By Mars
Sama reč FEJSBUK počinje žestoko da me nervira i počeću, kao i sa nekim mestima, sa nekim ljudima, tv programima... - da se realno i virtuelno krećem isključivo tamo gde nema šanse da se sa njom sretnem. Pa ma koliko skučen taj prostor bio.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!