Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Možda me niste razumeli, ali da ponovim:

Dosta prepirki! :tuc:

Kako ne postoji jasan kriterijum upisa na bilo koji fakultet, tačnije upad je dosta lak, bilo novčano bilo "na znanje", ne postoji ni jasna hijerarhija visoko obrazovnih ustanova u Srbiji.

Zbog toga bilo kakvo poređenje, odnosno bilo kakvo raspoređivanje po skalama je besmisleno!

:canttouchthis:

U pitanju su samo lične preferencije, koje ne mogu biti objektivne, jer objektivnog kriterijuma u vezi toga u ovoj državi nema!
Korisnikov avatar
By blenta
medjunarodno moot court takmicenje je u washingtonu
i zadnje tri godine idu ljudi sa uniona
poznajem neke koji idu pa ne pricam napamet

edit:
zadnje 4 godine pobedjuju

edit:
ako se ode na sajt ilsa.org
international law students association koja izmedju ostalog radi ovo:
ILSA globally administers the Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition. Every year, thousands of students from more than 500 schools in over 80 countries participate, making the Jessup the largest moot court competition in the world.

i u pretragu se ubaci srbija vidi se da university union school of law predstavlja srbiju od 2006

edit: nije me mrzelo da iskopam im sajt i da vidim kad su postali, zivo me interesovalo
dakle
najveca tuga je sto :

на основу
решења Трговинског суда у Београду XI. Фи.393/05 од 09. септембра 2005. године.

dakle postoje od kraja 2005 i od tada gaze sve pravne faxove u sr
Korisnikov avatar
By Zonche!
Kako mi je smesno sto je kada ova tema pokrenuta pre par godina niko nije imao puno da kaze...sada, kada su se stvari promenile, eto dodatnih 4 strana za par sati...

Izgleda da se neki osecaju ugrozeno ili su ljubomorni ili sta vec...Nije mi bas jasno cemu tako jak negativan stav.

Najvise mrzim ljude koji su umislili da su zbog toga sto su na drzavnom faksu X godina i sto umiru citajuci 15.000 strana po ispitu neka kvazi edukovana elita, pa posle svoje frustracije lece ovako kao Zwezdica...

Kao sto su mnogi rekli, postoje razliciti slucajevi i sve zavisi od licnih ambicija.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
nije ni bitno sta ces zavrsiti, nego kako ces se posle snaci i sta ces raditi, i koliko ces u tome biti uspesan

pitanje je kome je sta merilo "dobrog faxa"

broj strana udzbenika na faxu?

broj dana/meseci za koje se ispit sprema?

mogucnost brzog zaposljavanja sa diplomom tog faxa?

visina plate na radnom mestu?

satisfakcija (generalna) poslom?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Zonche!

Najvise mrzim ljude koji su umislili da su zbog toga sto su na drzavnom faksu X godina i sto umiru citajuci 15.000 strana po ispitu neka kvazi edukovana elita, pa posle svoje frustracije lece ovako kao Zwezdica...
Banalizacija do banalizacije, a mozes da me mrzis do sutra zabole me bas klitoris! :hvala:

A vi sto se osecate toliko prozvanim, pa jbg lecite te frustracije negde.. :odrasti:
Korisnikov avatar
By Delete
Paz` ZWezdicu koja se posle 20 dana setila da prokomentarise... :smeh:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ma nisam ni ulazila na ovu temu vise, sada sam upala pod naletom dosade.. :lol:
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
megatrend = megable'a!
ljudi koji upisuju privatne fakultete u nasoj zemlji idu liniom manjeg otpora.
hoce papir, a znanje... ako se sta zakaci za njih - zakacilo se!

na drzavnim fakultetima nas opterecuju sa nekim stvarima koje nam nikada nece u zivotu trebati, s druge strane, na sindzi-bindziju i mt ceo program je previse osiromasen.
ne kazem da da na takvim fakultetima nema ljudi koji zaista rade ali njihovo znanje je u startu desetkovano jer je obim gradiva koji im se prezentuje mali.

realno, diploma sa mt nikad nece moci da se uporedi sa diplomom s nekog drzavnog fakulteta.

:kafa:
By Dragonite
Ja možda imam malo specifičan pogled na ovu temu, pošto sam prvo bio na državnom fakultetu (medicina) a onda sam prešao prošle godine na Megatrend (ekonomija).

IMO, osnovni problem na državnim fakultetima je stav 'studenti su tu zbog nas, a ne mi zbog njih' (ili kako kažu čarobnjaci Nevidljivog Univerziteta kod Pračeta, 'univerzitet bi bio sjajno mesto da nije tih prokletih studenata!'). Mesto profesora na državnom faksu je skoro nemoguće oduzeti, fakuteti su podeljeni po katedrama što usporava i često onemogućava reformu i bilo kakve promene (recimo, na gomili državnih faksova Bolonjski protokol je sproveden formalno, u vidu uvođenja kolokvijuma koji nisu oslobađajući, već samo uslov da se izađe na ispit), planovi i programi su opterećeni masom što nepotrebnih, što besmislenih informacija, a politika fakulteta se svodi na 'ajde da upišemo što veći broj studenata da imamo pare od školarina, a posle ćemo da obaramo 98% na nekoliko ispita, da bi imali što veće prihode'.

Ovo su samo na brzinu iznete zamerke na rad državnih fakulteta, što ne znači da su oni svi jednako loši i obavezno propali.

E sad, malo je ironično što, bejzikli, i privatni fakulteti imaju istu motivaciju kao državni - što veći profit, s tom razlikom što privatni sav prihod moraju sami da zarade i ne mogu da računaju na državnu sisu.

Mene je prijatno iznenadilo kako su na Megatrendu svi ljubazni, uslužni, kako su profesori prijemčivi za studente i kako se trude 220% da studentu prenesu znanje i zainteresuju ga za rad. Tu vidim i neku osnovnu razliku u odnosu na državne - privatnici se trude da stvarno zarade tu platu.

Sve ostalo zavisi od studenta.
Korisnikov avatar
By horus.
u ovoj temi prsti od predrasuda (da dam i ja svoj doprinos)...
svako ko nije bio i na privatnom i na drzavnom faxu, nije bas nesto pozvan da komentarise...
iskreno, malo mi je smesno, jer megatrend najvise pljuju ljudi sa pravnog, a ja sam misljenja (znam brdo ljudi koji su na neki nacin povezani sa pravnim) da na pravnom studira najgora bagra koja nema 2 grama mozga (sori zwezdice) i fax zavrsava suvim strebanjem koje posle 3 dana ispita iz glave nestane po principu "shift delete"...
+ pravni fax je do bola korumpiran, a i leglo radikala i ostalih fasista (koji gle cuda, drope nesto kao o (ljudskom) pravu)...
By Kragi
tom logikom svako ko nije zavrsio drzavni, a onda pokusava da zavrsi privatni isto tako nije merodavan. prvo zavrsi i taj pravni pa onda pljuji po njemu koliko hoces ;)
By Ulix
Originally posted by fencysmurf

u srbiji je apsolutno nebitno sta si zavrsio. odnos prema akademskom je i onako na marginama drustva. akademskom, potom intelektualnom, obrazovanom i tako to ... sto bi rekao mali miki - daj ti meni kilo svinjskih rebaraca...

tako da je uporedjivanje fakulteta u srbiji na nivou - koji je bolji - apsolutni ekvivalet pitanju da li je jaci supermen ili betmen ili recimo ko ima kuljeg side kicka - kapetan amerika ili yogi the bear.

sta god zavrsio, sa kakvim god uspehom to postigao, na kraju ce uvek spasti knjiga na dva slova - koga znas.

prema tome, meni je sada zao sto nisam recimo zavrsio batajnicku visoku skolu diplomatije ili recimo kurshumlijsku politicku akademiju "John F. Kennedy" ili takvu nekakvu instituciju.

U ostalom , sama ideja zavrsavanja fakulteta i sticanja fakultetskog obrazovanja je prst u oko establishmentu.

Ali, thats just me.

:harmonika:
:up:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Kragi

tom logikom svako ko nije zavrsio drzavni, a onda pokusava da zavrsi privatni isto tako nije merodavan. prvo zavrsi i taj pravni pa onda pljuji po njemu koliko hoces ;)
true, true, al' sto ja ne bih mogao da prosipam svoje predrasude u ovoj gaynijalnoj temi, kad mogu svi? ;) svasta... :smug:
By Kragi
ma mozes i naravno da imas pravo na svoj stav, samo bez takvih predrasuda i osudjivanja drugih. :D
Korisnikov avatar
By WoWLover
Po onome sto sam cuo od drugih, megatrend je bolji od singidunuma, koji je "najgori", ne znam koji su kriterijumi dovodjeni u pitanje. Moje licno misljenje je da su drzavni fakulteti bolji od privatnih koji tek treba da dokazu da su u stanju da budu konkurentni drzavnim. Isticem slucaj jednog druga sa megatrenda, koji je, u konkurenciji sa diplomiranim "drzavnim" pravnicima konkurisao za odredjeni posao u jednoj firmi i taj posao i dobio. Tako da se nikad ne zna.
By Hans
Originally posted by Zonche!
Izgleda da se neki osecaju ugrozeno ili su ljubomorni ili sta vec...Nije mi bas jasno cemu tako jak negativan stav.
Ovo mi lici na izjavu Sase Popovica o tome kako je Sladjana Milosevic ozlojedjena jer nije na sceni Granda.Nakon toga mi je doslo da pojedem i tv i njega i onaj shtras koji nose njegove plesacice.
Kada vidim da je neko sa Megatrenda, svestan sam chinjenice da ce mi biti potrebno da se iskljucim i ignorisem sve te postapalice, greske u padezima, odsustvo manira.Sa velikim brojem studenata tog univerziteta ne znate o cemu biste razgovarali. Istina, profesori nisu lakmus za studente. To ako primaju bolju platu ne znaci da mogu u studente usaditi kulturu koju nisu stekli kod kuca. To je grupa mladih ljudi koji slusaju tzv.kvalitetnu muziku pa im to daje za pravo da nista ne uce jer su oni mesije zato sto nisu grandovci pa se osecaju privilegovano boravkom na takvom mestu. Druga krajnost su grandovci koji zive od splavarenja, deca prebogatih roditelja iz unutrasnjosti ili tzv. stari Beogradjani koji su tu jer im je tesko da pevaju ili glume. Treca, doduse potencijalna kategorija su mladi, uceni i nacitani ljudi koji takve studije vide kao odskocnu dasku ali pritom imaju osnovu za to.
Nazalost, postoji i cetvrta a to smo mi- ljubomorni, depresivni, ozlojedjeni, mi koji nemamo svoj zivot i tome slicno. :zid:
Dobrim studentima i odgovornim ljudima ne treba Megatrend da bi se dokazali. A ko koliko zna pokazace vreme. Ali je gay ekipa kod nas navikla da gleda serije i filmove gde se uz malo znanja postize sve a pritom se barata psovkama, nekulturom, uvredama i diskriminacijom (uz pomoc ironije) pa onda misle da ce estetikom iz New Yorkera postici zeljeno a to je da malo znaju a da mnogo imaju jer , eto, zive u Srbiji! O fortuna... :zev2:
By Dragonite
Originally posted by Hans_87

Kada vidim da je neko sa Megatrenda, svestan sam chinjenice da ce mi biti potrebno da se iskljucim i ignorisem sve te postapalice, greske u padezima, odsustvo manira.Sa velikim brojem studenata tog univerziteta ne znate o cemu biste razgovarali.
Hm, da vidimo praktičan primer erudicije i lepih manira studenata državnih fakulteta na ovoj temi (Zwezdicin post kao odgovor Zončetu):
Originally posted by Zwezdica

Banalizacija do banalizacije, a mozes da me mrzis do sutra zabole me bas klitoris! :hvala:

A vi sto se osecate toliko prozvanim, pa jbg lecite te frustracije negde.. :odrasti:
Nema šta - argumentovano, obrazovano, iz svakog slova naprosto kipi elokvencija.

Da citiram poznatog slobodnog mislioca Homera Simpsona: 'By the way, I was being sarcastic'.

Istina, profesori nisu lakmus za studente. To ako primaju bolju platu ne znaci da mogu u studente usaditi kulturu koju nisu stekli kod kuca. To je grupa mladih ljudi koji slusaju tzv.kvalitetnu muziku pa im to daje za pravo da nista ne uce jer su oni mesije zato sto nisu grandovci pa se osecaju privilegovano boravkom na takvom mestu. Druga krajnost su grandovci koji zive od splavarenja, deca prebogatih roditelja iz unutrasnjosti ili tzv. stari Beogradjani koji su tu jer im je tesko da pevaju ili glume. Treca, doduse potencijalna kategorija su mladi, uceni i nacitani ljudi koji takve studije vide kao odskocnu dasku ali pritom imaju osnovu za to.
Nazalost, postoji i cetvrta a to smo mi- ljubomorni, depresivni, ozlojedjeni, mi koji nemamo svoj zivot i tome slicno. :zid:
Da si imao iole dobrog profesora sociologije na fakultetu, ne bi nikad mogao da postavljaš ovakve smešne i jadne sociološke pretpostavke.

Ako si hteo da prosto vređaš, trebalo je da lepo kažeš: 'Megatrend studiraju mamini i tatini sinovi, deca bogatih roditelja i gluvatori koji nemaju dva grama mozga'.

Poštenije je tako, nego da se trudiš da oponašaš misaoni proces.

Dobrim studentima i odgovornim ljudima ne treba Megatrend da bi se dokazali.
A ko koliko zna pokazace vreme. Ali je gay ekipa kod nas navikla da gleda serije i filmove gde se uz malo znanja postize sve a pritom se barata psovkama, nekulturom, uvredama i diskriminacijom (uz pomoc ironije) pa onda misle da ce estetikom iz New Yorkera postici zeljeno a to je da malo znaju a da mnogo imaju jer , eto, zive u Srbiji! O fortuna... :zev2:
Well, ukoliko bi za trenutak sišao sa svog oblaka koji pluta po parnasovskim visinama, ja zaista ne mogu da zadržim ozbiljan izraz lica ukoliko ti zaista misliš da su Megatrendovci neobrazovana, zapuštena banda koja vitla vilama i bakljama, psujući i šireći nekulturu (a ako stigne, možda i diskriminiše nekoga).

Ukoliko to zaista misliš, onda mi je jasno zašto je Srbija ovakva kakva je.
By Hans
Ako me sećanje dobro služi, ti i Zonče ste nekada bili nešto poput tranformersa, tj. bili ste sjedinjeni u Zončenajta- te mi je stoga jasno da ga braniš. Ja Zvezdicu ne znam, a ne znam ni Zončeta, govorim prema sopstvenoj percepciji i na osnovu primera.Ne mogu da dozvolim da neko čašćava tako neozbiljnim argumentima nekoga ko se stvarno maltretira na državnom fakultetu i dobija čireve sedeći na nepotrebnim predavanjima dok ostali sa privatnih gluvare po kafićima. A ti Dragonite, sebe svrstaj u onu treću grupu ako misliš da njoj pripadaš.
Nisam imao sociologiju kao predmet a nije mi ni potrebna. Dobrih profesora nema jer rade privatno a poznato je da se ne može raditi i privatno i državno po novom zakonu...Pitam se gde li su...možda na privatnim fakultetima?
Drago mi je da ti sada jasnije zašto je Srbija takva. Srbiju neće graditi lepotani sa Megatrenda iz reklama za jogurte sa svim zdravim zubima, već mi ozlojeđeni koji ovde verovatno nameravamo da ostanemo sa našim diplomama državnih fakulteta jer eto, nismo dorasli duhu onih geteovskih ličnosti sa Megatrenda koji moraju ceo život da putuju da bi se pronašli.
By Dragonite

Ako me sećanje dobro služi, ti i Zonče ste nekada bili nešto poput tranformersa, tj. bili ste sjedinjeni u Zončenajta- te mi je stoga jasno da ga braniš.
A, izvini, nisam shvatio da napadaš lično Zončeta.
Ja Zvezdicu ne znam, a ne znam ni Zončeta, govorim prema sopstvenoj percepciji i na osnovu primera.Ne mogu da dozvolim da neko čašćava tako neozbiljnim argumentima nekoga ko se stvarno maltretira na državnom fakultetu i dobija čireve sedeći na nepotrebnim predavanjima dok ostali sa privatnih gluvare po kafićima. A ti Dragonite, sebe svrstaj u onu treću grupu ako misliš da njoj pripadaš.
Da vidimo uprošćen prikaz ove teme:

Studenti Megatrend fakulteta:

- naš fakultet nije prelak, ne dele se ocene na prisustvo
- ne tvrdimo da je naš fakultet najbolji
- ne shvatamo zašto nas toliko napadate

Studenti državnih fakulteta:

- megatrend i svi privatni fakulteti su sranje
- ko uči manje od 15000 strana za ispit nije uopšte student nego retardirani lenjivac
- državni faks? ma državni je zakon, tu je tolerancija, to je oaza znanja i razumevanja za studenta, državni faks nema korupciju, sve je sjajno i bajkovito dok ptičice pevaju

Ukoliko odeš malo dalje od svojih predrasuda, videćeš da se ovde Megatrend konstantno napada - zaboga, jako je kul popljuvati privatni faks i na trenutak se osetiti boljim od nekoga ko ne uči nepotrebno gradivo, a uči nešto što mu je zaista potrebno za posao - a da Megatrendovci nigde nisu ustvrdili da je MT najsuperpotpunosasvim najbolji fakultet.

Nisam imao sociologiju kao predmet a nije mi ni potrebna. Dobrih profesora nema jer rade privatno a poznato je da se ne može raditi i privatno i državno po novom zakonu...Pitam se gde li su...možda na privatnim fakultetima?
Drago mi je da ti sada jasnije zašto je Srbija takva. Srbiju neće graditi lepotani sa Megatrenda iz reklama za jogurte sa svim zdravim zubima, već mi ozlojeđeni koji ovde verovatno nameravamo da ostanemo sa našim diplomama državnih fakulteta jer eto, nismo dorasli duhu onih geteovskih ličnosti sa Megatrenda koji moraju ceo život da putuju da bi se pronašli.
Aha, znači - privatni fakulteti su krivi zato što srpsko visoko školstvo nema adekvatan kadar?

Kakodatiovokažem, ovaj... Srbiju već dobrih nekoliko desetina godina grade ljudi sa državnih fakulteta, koji pokazuju istu boljku kojom se i ti ovde ponosiš: nesposobnost da se kritički sagleda svoj rad i prihvati bilo kakva promena i neko/nešto što je drugačije.

By the way, svoju ozlojeđenost možeš da trošiš i negde drugde, ne mora svako da trpi tvoj primalni krik jer si 'dobio čireve sedeći na nepotrebnim predavanjima' (citiram tebe).
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Lepi_Milojko
na drzavnim fakultetima nas opterecuju sa nekim stvarima koje nam nikada nece u zivotu trebati, s druge strane, na sindzi-bindziju i mt ceo program je previse osiromasen.
Ja sam čitajući ovu temu došao do paradoksa da smo se mi na bi-logiji ubijali učeći te kilometarske ispite (gde su se svi posle složili da smo poprilično prešli neophodan broj poena za mastersa) i onda opet u skoro jedinom zanimanju u struci (nastavnik biologije) ljudi opet moraju da idu na xy seminara u toku pet godina (klizno, tj. ne sme da istekne pet godina da nemaš toliko poena, tako da uvek moraš da imaš viška poena u šteku) da bi im ostala licenca za rad, i na tim seminarima isti profesori koji su nam držali predmete na fakultetu opet drže ista ili slična predavanja koja smo VEĆ odslušali kod tih istih ljudi; pobogu ako baš želim da se podsetim tog doživljaja, imam njihov udžbenik na donjoj polici pa ću još jednom da ga iščitam, a ako mi te informacije ne trebaju onda neću ni da ih tražim; da ne pričamo što postoji internet gde ja stvarno neprekidno apdejtujem svoje znanje o svim temama koje me zanimaju (a to definitivno nije biohemija)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Zwezdica

Ne mrzim te ni malo sreco, samo mi te jako zao.
Korisnikov avatar
By Tungi
Od drzavnih fakulteta vise nikakve vajde...Zabluda ljudi je u tome,sto misle da se na privatnim fakultetima ne uci,da tamo ne obaraju,da ne padaju ispite,potpuno je netacna.Pola mog drustva iz srednje se opredelilo za neke od tih fakulteta,poput Megatrenda,Fabusa,Singidunuma i nije bas da ne uce,a padaju i po nekoliko puta ispit.
Korisnikov avatar
By blenta

govorim prema sopstvenoj percepciji i na osnovu primera.Ne mogu da dozvolim da neko čašćava tako neozbiljnim argumentima nekoga ko se stvarno maltretira na državnom fakultetu i dobija čireve sedeći na nepotrebnim predavanjima
srzh?
keine srzh?
:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ne poznajem previše plan i program Megatrenda, u narodu poznatijeg i kao Megatreš. Sudeći po načinu na koji oni sami reprezentuju sebe u reklamama (na Metropolis TV, npr), a to je kao školu koja ljude obučava pre svega za praktično delovanje, stiče se utisak da i na tom mestu postoji naivna ideja kontrasta teorije i prakse, gde se ono prvo dozira u minimumu, a naglasak stavlja na ovo drugo. Rečju, nema tu šta previše da se filozofira, nego da mi vas lepo osposobimo za konkretna zanimanja i konkretne poslove z otom okviru. I u tom domenu nemam razloga da ne verujem da je Megatrend uspešan.

Međutim, tu leži i centralni problem: to je ustanova koja nema obrazovnu funkciju u širem smislu te reči, ne daj bože razvoj kritičkog mišljenja (tamo se ne dešava nikakva "kritika političke ekonomije", kako glasi podnaslov Marksovog "Kapitala") -- tamo je kapitalizam aksiom, a glavni cilj snaći se u njemu na nekom menadžerskom položaju koji obuhvata novokomponovane pozicije kao što je PR, advetising, consulting i sl. Konačno, to i jeste ideološka funkcija Megatrenda -- proizvodnja novog kadra koji treba da bude jedan od profitera tranzicije i omogućavanje dalje klasnu eksploataciju radnika, ovog puta od strane samih radnika na malo bolje plaćenim, nazovi fensi mestima. Megatrend ne generiše kapitaliste, ali generiše njihove lojalne kadrove čiji je cilj uklapanje u nove privredne tokove i osiguravanje opstanka istih.

Nažalost, slična je situacija i sa većinom državnih fakulteta koji, nakon Bolonje, počinju da liče na Megatrend u smislu funkcije kadrovske proizvodnje.
By Hans
:kafa:
Naravno da je situacija takva kakva jeste kad su privatni fakulteti za poslednjih nekoliko godina izbacili 200 doktora nauka. Pa se posle chudite i sablaznjavajte sto nam je narod sa fakultetima nepismen.
Korisnikov avatar
By bu
bili dolazili kod mene u skolu..hteli da nas vrbuju..al cim su rekli cenu jedne godine rekli smo im da ne gube vreme neka idu u neku drugu skolu :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Nekako, sve je to individualno. (al sam pametan)

Postoje okolnosti pod kojima bih upisao privatni fax bez razmisljanja. Npr. da sam se hteo baviti suvim programiranjem i sl & da sam imao pare upisao bi RAF 10 puta brze nego ETF ili FON; ili da sam imao porodicni biznis ili zagarantovano radno mesto negde - sigurno bih upisao privatni. Ili da sam radio pa shvatio da bi bilo lepo imati i diplomu, jelte.
Laichki, umetnichki fakultet bih pre upisao privatni nego drizavni.

Ima dosta ljudi koji su zavrsili privatne fakultete i ne manjka im ni pameti, ni znanja a pre svega sposobnosti, zato kazem da je individualno.

No, da se ne lazhemo, privatne fakultete je X puta lakse zavrsiti nego drzavne (manji je - obim gradiva, maltretiranje studenata, chesto i zahtevi ...) i kao sto ljudi sa drzavnih fakulteta vole da potenciraju svoje muke pri zavrsavanju istog, tako to rade i studenti privatnih fakulteta iz istih razloga. Upisuje ko hoce i kad hoce, i zato verujem da je procenat lenjivaca u odnosu na ne-lenjivce sigurno veci nego na drzavnim fakultetima.
Originally posted by Mars
Originally posted by nemke18god
Bice da ipak nagadja....posto znam osobe koje idu na Megatrend i sta uce i koliko uce....
Dragi moj... Srozaju ti se kriterijumi, totalno! Veruj mi. Pa kad treba da nauce nekoliko strana za ispit - oni misle da je ispred njih PLANINA. Kad treba nekoliko dana zaredom da odu do fakulteta - oni su onda PREUMORNI. U zivotnoj dobi kada intelektualno treba da radis sto vise, budes sav zaokupljen nekom materijom, raspadas se od obaveza koje su pred tobom i pobedjujes ih jednu po jednu! Nekim ljudima smeta velicina slova koju ja koristim ovde? To samo znaci da nisu otvorili nijednu knjigu za menadzment!

Kada sam video temu razmisljao sam da ne dozvolim sebi da budem uvucen u ovu polarizovanu situaciju, ali sve sto sam rekao je istina, pa-treba i da se kaze.
Ovo je u principu istina, i nema tu sta. Svakom je svoja muka najveca, nekome je ta muka 250, nekom 600 nekom 1500 strana, pa sad kako je ko izabrao. Jedini problem je sto ako su ti kriterijumi suvishe nisko, onda neko bude sjeban za zivota, al to je vec druga tema.

Nego, primetio sam da je studentima na raznim poslovno-menadzment privatnim fakultetima najveci problem excel. Objashnjavao sam ga jedno 200 puta i sad primetio sam jednu zanimljivu stvar - svi kukaju, ne razumeju sta ce to njima, besni su!! na profesore itd.
Tragedija broj jedan je: sve se sastoji od toga da imaju praktikum sa tipa 20 zadataka, koji su objasnjeni po KORACIMA. Ono, 1. Otvoriti new blank sheet, 2. kliknuti u meni Edit....
Tragdija #2: zadaci su veoma osnovni i vrlo prosti i logicni i na isti kalup
Tragedija #3: jedan od tih 20 zadataka dolazi na ispitu u obliku koji je u praktikumu.

Mene bi vredjala chinjenica da studiram fakultet i da pored svega toga nekog moram da zovem da mi pokaze kako se sabiraju kolone u excelu.
Dodatna tragedja je chinjenica da je to napravljeno da se nauchi mehanichki, ne da se zapamti, ma cak ni da se uradi zadatak sa promenjenim parametrima.

No to i ilustruje razliku izmedju drzavnog i privatnog fakulteta, pa sad kome sta odgovara, neka cveta hiljadu cvetova! :cvetduga:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!