Nekako, sve je to individualno. (al sam pametan)
Postoje okolnosti pod kojima bih upisao privatni fax bez razmisljanja. Npr. da sam se hteo baviti suvim programiranjem i sl & da sam imao pare upisao bi RAF 10 puta brze nego ETF ili FON; ili da sam imao porodicni biznis ili zagarantovano radno mesto negde - sigurno bih upisao privatni. Ili da sam radio pa shvatio da bi bilo lepo imati i diplomu, jelte.
Laichki, umetnichki fakultet bih pre upisao privatni nego drizavni.
Ima dosta ljudi koji su zavrsili privatne fakultete i ne manjka im ni pameti, ni znanja a pre svega sposobnosti, zato kazem da je individualno.
No, da se ne lazhemo, privatne fakultete je X puta lakse zavrsiti nego drzavne (manji je - obim gradiva, maltretiranje studenata, chesto i zahtevi ...) i kao sto ljudi sa drzavnih fakulteta vole da potenciraju svoje muke pri zavrsavanju istog, tako to rade i studenti privatnih fakulteta iz istih razloga. Upisuje ko hoce i kad hoce, i zato verujem da je procenat lenjivaca u odnosu na ne-lenjivce sigurno veci nego na drzavnim fakultetima.
Originally posted by Mars
Originally posted by nemke18god
Bice da ipak nagadja....posto znam osobe koje idu na Megatrend i sta uce i koliko uce....
Dragi moj... Srozaju ti se kriterijumi, totalno! Veruj mi. Pa kad treba da nauce nekoliko strana za ispit - oni misle da je ispred njih PLANINA. Kad treba nekoliko dana zaredom da odu do fakulteta - oni su onda PREUMORNI. U zivotnoj dobi kada intelektualno treba da radis sto vise, budes sav zaokupljen nekom materijom, raspadas se od obaveza koje su pred tobom i pobedjujes ih jednu po jednu! Nekim ljudima smeta velicina slova koju ja koristim ovde? To samo znaci da nisu otvorili nijednu knjigu za menadzment!
Kada sam video temu razmisljao sam da ne dozvolim sebi da budem uvucen u ovu polarizovanu situaciju, ali sve sto sam rekao je istina, pa-treba i da se kaze.
Ovo je u principu istina, i nema tu sta. Svakom je svoja muka najveca, nekome je ta muka 250, nekom 600 nekom 1500 strana, pa sad kako je ko izabrao. Jedini problem je sto ako su ti kriterijumi suvishe nisko, onda neko bude sjeban za zivota, al to je vec druga tema.
Nego, primetio sam da je studentima na raznim poslovno-menadzment privatnim fakultetima najveci problem excel. Objashnjavao sam ga jedno 200 puta i sad primetio sam jednu zanimljivu stvar - svi kukaju, ne razumeju sta ce to njima, besni su!! na profesore itd.
Tragedija broj jedan je: sve se sastoji od toga da imaju praktikum sa tipa 20 zadataka, koji su objasnjeni po KORACIMA. Ono, 1. Otvoriti new blank sheet, 2. kliknuti u meni Edit....
Tragdija #2: zadaci su veoma osnovni i vrlo prosti i logicni i na isti kalup
Tragedija #3: jedan od tih 20 zadataka dolazi na ispitu u obliku koji je u praktikumu.
Mene bi vredjala chinjenica da studiram fakultet i da pored svega toga nekog moram da zovem da mi pokaze kako se sabiraju kolone u excelu.
Dodatna tragedja je chinjenica da je to napravljeno da se nauchi mehanichki, ne da se zapamti, ma cak ni da se uradi zadatak sa promenjenim parametrima.
No to i ilustruje razliku izmedju drzavnog i privatnog fakulteta, pa sad kome sta odgovara, neka cveta hiljadu cvetova!