Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Heh... Slažem se da je Đinđić bio bolji od ostalih, makar ono što je govorio (mislio on to stvarno ili ne). Ja se slažem sa njegovim izjavama, ali ga kao čoveka uopšte ne znam te ne mogu ništa da kažem. Ko zna koji su bili njegovi pravi motivi. Ko zna da li je i od koga dobijao naređenja.

Mislim da je veoma naivno govoriti dobro o nekome koga uopšte ne poznaješ niti mu znaš prave motive, POGOTOVO političare. Možda je Đinđić bio extra čovek i vizionar koji je istinski hteo da promeni naše društvo nabolje, a možda je bio marioneta nekih moćnika i dobro glumeo svoju ulogu.

Istina je negde tamo...
Korisnikov avatar
By Winter
Za Vilhelminu i Vel boja......

Der Spiegel 20/1999 i Djindjiceva izjava da se Jugoslavija (Srbija i Crno Gora) trebaju /moraju bombardovati.......

I da dodam...to što vas dvoje,a vidim ima još takvih zaludjenika, ne shvatate da Srbija ne može da bude
približena Nemačkoj, što je vaš dragi premijer pokušavao sve vreme, govori samo o vašoj sposobnosti da razumete
politčku sliku kako Srbije, tako Evrope i sveta.....
i ne da mi se zaista raspravljati sa vama i vama sličnima, jerbo svoje frustracije i lična nezadovoljstva pokušavate da
izlečite prosipajući pamet po forumu (ili forumima) i naravno pljujući i napadajući apsolutno sve vezano za Srbiju.....
odjebite od Srbije i iz Srbije, ako ste u njoj i nema problema......:bye:
Korisnikov avatar
By Mage
Srbija je kao crna rupa - kada te jednom uvuče, nikad te ne pušta :awesome:

Nema izlaza odavde :uplasen:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Winter

Der Spiegel 20/1999 i Djindjiceva izjava da se Jugoslavija (Srbija i Crno Gora) trebaju /moraju bombardovati.......

I da dodam...to što vas dvoje,a vidim ima još takvih zaludjenika, ne shvatate da Srbija ne može da bude
približena Nemačkoj, što je vaš dragi premijer pokušavao sve vreme, govori samo o vašoj sposobnosti da razumete
i ne da mi se zaista raspravljati sa vama i vama sličnima, jerbo svoje frustracije i lična nezadovoljstva pokušavate da
izlečite prosipajući pamet po forumu (ili forumima) i naravno pljujući i napadajući apsolutno sve vezano za Srbiju.....
odjebite od Srbije i iz Srbije, ako ste u njoj i nema problema...... :bye:
Na sajtu Der Speigel teksta nema.
A zasto ti, o zdravorazumska, mislis da se Nemacka nesto jako razlikuje od Srbije, te ne moze sa njom biti nikada bliska?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Vel boy

pa umesto shto se kreveljish, objasni taj utilitarizam i kontekst u kojeg si ga stavila, tj. shta uopshte zeilsh reci ti arwen_evenstar
pa uglavnom sam vec sve napisala, samo mislim da tebi nije uopste bitno sta zelim reci, ti bi da se diseciras do beskonacno

da se ponovim jednostavnije: ne mislim da ce neko ko je posten, castan i pravedan da se bavi politikom, ako ima izuzetaka nisu tako visoko pozicionirani.

djindjic je prodao sartid za 23 miliona dolara, sartid je vredeo stotine milina dolara

na slican nachin je rasprodato obradivo zemljiste, sojaprotein becej, mlekare, uljare, cementare, brodogradilista, secerane, pik becej, potisje somboled, pekabeta, jugodrvo, aleva... ne znam sta sve ne... po njegovom zakonu

i slovenci su se privatizovali, pa su i dalje sami vlasnici svoga

i molim te nemoj me dalje disecirati, neka bude odmah da si ti u pravu

msm, treba li objasnjavati utilitarizam u politicara, bilo kog???
Korisnikov avatar
By Vel boy

sve da je i izjavio sigurno je rekao da se rezimski aparati trebaju bombardovati. smiloshevic-sheshelj rezim i njegove aparate i jeste vishe konachno trebalo bombardovati, Kosovo je tu ponajmanje vazno, vec zbog toga shto su radili prvenstveno srpskom narodu, gradjanima Srbije (koji su taj rezim u petooktobarskoj revoluciji i sami bombardovali tj. zbacili) te zbog onoga shto su aparati smiloshevic-shesheljevog rezima radili po BiH, Hrvatskoj, Sloveniji.
dakle, Winter-ka, sve da je i rekao (a nema nijednog dokaza da jeste i rekao ishta sem u tvojim i vashim shesheljevskim glavama), svak razuman zna kako i shta je rekao i neka je bio rekao! samo zlobnici i plitkoumnici mogu loshe i krivo da shvate shta je pok. Djindjic bio rekao.
Originally posted by WinterI da dodam...to što vas dvoje,a vidim ima još takvih zaludjenika, ne shvatate da Srbija ne može da bude
odjebite od Srbije i iz Srbije, ako ste u njoj i nema problema...... :bye:
a ja tebi, tebi slichnim i/ili josh gorim i od tebe uvek isto imam reci- sve dok me ti i tebi slichni i/ili josh gori i od tebe zovete zaludjenikom, srbomrscem i shta sve ne, a vashi pandani s drugih strana srbo-jugo-chetnikom, velikosrbinom i shta sve ne, dobro je!
p.s. smatraj velikom koncesijom Winter-ka shto ti nisam prijavio post koji ti umnogome krshi Pravilnik! :wink:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by arwen_evenstar

pa uglavnom sam vec sve napisala, samo mislim da tebi nije uopste bitno sta zelim reci, ti bi da se diseciras do beskonacno

da se ponovim jednostavnije: ne mislim da ce neko ko je posten, castan i pravedan da se bavi politikom, ako ima izuzetaka nisu tako visoko pozicionirani.

djindjic je prodao sartid za 23 miliona dolara, sartid je vredeo stotine milina dolara

na slican nachin je rasprodato obradivo zemljiste, sojaprotein becej, mlekare, uljare, cementare, brodogradilista, secerane, pik becej, potisje somboled, pekabeta, jugodrvo, aleva... ne znam sta sve ne... po njegovom zakonu

i slovenci su se privatizovali, pa su i dalje sami vlasnici svoga

i molim te nemoj me dalje disecirati, neka bude odmah da si ti u pravu

msm, treba li objasnjavati utilitarizam u politicara, bilo kog???
nisam ti disecirao postove samo zato da bih ih disecirao vec da konachno vidim shta zelish da kazesh.
no ti arwen_star sve "znash", ti "znash" sve o politici, utilitarizmu....eto, ti si odmah fatalistichki u pravu, ne brini mrs. Icke, pardon, arwen_star, ma sve je to fatalno vec nametnuto od strane onih zaverenika....bilderbergovaca, eh......
Korisnikov avatar
By Vel boy
mora da te je zagolicao/la mrs. Icke. :D i mene on/a pokatkad zbunjuje tj. navodi na duboko-dubinska razmishljanja i razmishljanja :misli: .
Korisnikov avatar
By Galadriel
looool, o cemu i na koju temu ti pricas? :lol:

o kakvim o zaverama?
koji bilderbegovci, sta je nametnuto? :rofl:

you're really funny :kasalj:
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa samo kazem da je tako teoreticharima zavera sve jasno o utilitarizmima kod svih, bash svih politichara. mislim, tvoj smisao koji zastupash. pa, dobro, bar nisi bash onako daleko pukla k'o zimnica a.k.a. Winter-ka.
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne postoji svetac u politici koji vodi izbavljenju. budi realan. to je najprljavije zanimanje koje postoji. snajperista je cistiji od politicara na najvishim pozicijama. osvrni se oko sebe. ratovi se vode, to je najunosniji biznis danas. politika se vodi da bi svako sto vise profitirao u svom biznisu. kao npr. sto je djilas sa svojom firmom poplocao ceo beograd da izgleda evropski, a deca na kosovu gladuju.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a jesi li ti prochitala deo mog jucherashnjeg posta gde jasno rekoh, citiram: u politici mozda chistih ruku nema, ali ima chishcih od prljavih. tj. nishta nije savrsheno pa verovatno ni pok. Djindjic nije bio savrshen, ali ima boljeg i on je sigurno bio bolji, znatno bolji!

dakle, ko je rekao da je i pok. Djindjic bio svetac? ja? ne. vec sam rekao shto sam rekao.

crno-belo sagledavanje stvari u politici chesto nije ispravno, izuzev kada se se poredi nacifashizam vs. antifashizam, arwen_evenstar.
Korisnikov avatar
By Galadriel
imala sam utisak da je bio bolji, bio je i vizionar, imao nadahnjujucu i inspirisucu pricu, ali nije stigao da se dokaze.

a posto imam averziju prema politici, ne pridajem simpatije nikome, tj. crno bez imalo belog
Korisnikov avatar
By h2o
Originally posted by mythe

Jos da dodam da je zalosno sto jos nisu rasvetljene sve cinjenice i okolnosti oko motiva njegova ubistva.
15. februara 2003. Zoran Đinđić je na Kopaoniku polomio nogu igrajući mali fudbal sa pripadnicima Žandarmerije.

21. februara 2003. pokušan je atentat na Đinđića kod „Beogradske arene" kada je Dejan Milenković Bagzi kamionom preprečio put koloni automobila u kojoj je bio premijer.

24. februara 2003. Vojislav Šešelj, predsednik SRS, "dobrovoljno" se predao Haškom tribunalu. Prethodno je najavio "krvavo proleće" u Srbiji, praveći paralelu sa ubistvom poslednjeg Obrenovića.

Tomislav Nikolić je sedamnaest dana pre ubistva Zorana Đinđića to i najavio na mitingu SRS i to pred kamerama, poručivši doslovno: "Ako neko od vas u idućih mesec ili dva vidi negde Zorana Đinđića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom". Izjavio je i da mu nije žao zbog ubistva Ćuruvije.

12. marta 2003. izvršen je atentat na Đinđića.
Korisnikov avatar
By h2o
Đinđić: A ako sada Srbija stane, ma koliko sporo kako neko procenjuje da ide, da bi se ponovo pokrenula, proći će deset godina. Moje upozorenje je - imamo ogromnu istorijsku šansu da uradimo nešto veliko i u ovoj zemlji i u regionu, ali moramo mnogo da se trudimo da izbegnemo rizike i iskušenja i to nije nikakava garantovana stvar da smo mi osvojili demokratiju, da smo usvojili ekonomske reforme, da idemo prema Evropi. To nije garantovana stvar. To je šansa, koja može da bude prokockana sutra.

Đinđić: Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas.
By mythe
Originally posted by Vel boy

sve da je i izjavio sigurno je rekao da se rezimski aparati trebaju bombardovati. smiloshevic-sheshelj rezim i njegove aparate i jeste vishe konachno trebalo bombardovati, Kosovo je tu ponajmanje vazno, vec zbog toga shto su radili prvenstveno srpskom narodu, gradjanima Srbije (koji su taj rezim u petooktobarskoj revoluciji i sami bombardovali tj. zbacili) te zbog onoga shto su aparati smiloshevic-shesheljevog rezima radili po BiH, Hrvatskoj, Sloveniji.
dakle, Winter-ka, sve da je i rekao (a nema nijednog dokaza da jeste i rekao ishta sem u tvojim i vashim shesheljevskim glavama), svak razuman zna kako i shta je rekao i neka je bio rekao! samo zlobnici i plitkoumnici mogu loshe i krivo da shvate shta je pok. Djindjic bio rekao.

cekaj (VelBoy) - zvanican razlog zasto je NATO krenuo u bombardovanje Srbije uopste nije bio svrgavanje Milosevica sa vlasti nego "zastita ljudskih prava Shiptara na Kosovu (ili kako to oni kazu Albanaca). Dakle, ne moze se reci "Kosovo tu nije ni malo vazno" kada je zbog toga pocelo bombardovanje i trajalo je dok tadasnja vlast nije ispunila zahteve NATO, izmedju ostalog potpuno povlacenje srpske vojske i policije sa Kosova. Kada je Milosevic to prihvatio i poceo sa povlacenjem, dan kasnije je bombardovanje stalo.
Deo recenice gde vi kazete da je "milosevic-sheselj rezim trebalo vise i konacno bombardovati" nikako se ne moze prihvatiti, jer koji su to ciljevi koje je trebalo gadjati? RTS jeste bio stub propagande, jedna fabrika lazi ali sta je krivo onih 20ak tehnicara sto su poginuli u bombarovanju zgrade RTSa? I jel mozda to bombardovanje prekinulo emitovanje RTSa i propagadnu? Nije, par sati kasnije program se nastavio emitovati sa druge lokacije. Ili neki portir poginuo u bombardovanju prazne zgrade Generalstaba ili Rafinerije u Novom Sadu? Jel mozda na taj nacin oslabljen rezim, jel bilo tko od rezimskih funkcionera ili visokuh vojnih ili policijskih rukovodilaca stradao? Nije, sve zrtve su bile obicni ljudi, koji su ili bili mobilisani ili jednostavno bili na svom radnom mestu. Ni krivi ni duzni, a vi u vasoj zaslepljenosti ocito ne mozete sagledati stvari kakve jesu. Zato ja kazem da se ljudi vasih (ekstremnih) shvatanja ni malo ne razlikuju po mentalnom sklopu, metodama i ekstremnosti od onih sa druge strane (u ovom slucaju od onih koji sebi dopuste da napisu da je Djindjica trebalo ubiti ranije :( )

Mislim, sta se desilo 90ih, desilo se. Mrtve niko ne moze vratiti, izgubljene godine (posebno generaciji rodjenoj 70ih koja umesto da uziva u najlepsem delu zivota je morala sve to trpeti) se isto tako ne mogu vratiti, ali moze se nesto nauciti. Ni jedan ekstremizam ni zaslepljenost nije dobar, danas je uveliko 21. vek, stranke koje su nekada bile zestoki protivnici (cak neprijatelji) danas saradjuju i zajedno rade za dobrobit drzave na cijem su celu, uprkos sukobima u proslosti i boli usled cinjenice da njihovi lideri vec nekoliko godina nisu medju nama (njima).

A navodna Djindjiceva izjava - cisto sumnjam da je on to rekao, bio je on isuvise pametan da bi tako nesto javno rekao, ostavljam mogucnost da tako pise u Der Spiegel ali je onda verovatno da se radi o senzacionalizmu, to jest da je novinar to sam dodao ne bi li podigao tiraz lista.
Korisnikov avatar
By Mage
@Vel boy: Ne budi toliko naivan. Ajde kaži mi sada iskreno: zašto ti misliš da je NATO bombardovao Srbiju? Šta misliš koji je bio PRAVI razlog? Zato što ameri vole šiptare?
Korisnikov avatar
By Vel boy
zashto li sam znao da ce se mythe javiti za rech kad vec Winter-ka nije.... :radosnice:

cekaj (VelBoy) - zvanican razlog zasto je NATO krenuo u bombardovanje Srbije uopste nije bio svrgavanje Milosevica sa vlasti nego "zastita ljudskih prava Shiptara na Kosovu (ili kako to oni kazu Albanaca). Dakle, ne moze se reci "Kosovo tu nije ni malo vazno" kada je zbog toga pocelo bombardovanje i trajalo je dok tadasnja vlast nije ispunila zahteve NATO, izmedju ostalog potpuno povlacenje srpske vojske i policije sa Kosova. Kada je Milosevic to prihvatio i poceo sa povlacenjem, dan kasnije je bombardovanje stalo.
ja rekoh da meni i onima, koji su/smo za dobro Srbije i regiona zeleli da smiloshevic-sheshelj rezim bude konachno eliminisan pa taman i bombardovanjem tog rezima i pa taman od strane onakvog (kakav je takav je) NATO-a, da nije vazno shto je povod tog angazmana bilo Kosovo vec shto je smiloshevic-sheshelj rezim konachno dobio po njushkama. samo to rekoh.

Deo recenice gde vi kazete da je "milosevic-sheselj rezim trebalo vise i konacno bombardovati" nikako se ne moze prihvatiti,
gledaj, znam da tebi, koji i ne moze a da se ne hvalishe kako mu tj. ti je bilo bash dobro za vreme smiloshevic-sheshelj rezima u Srbiji, se nisu svidele moje izjave. but, too bad.
Originally posted by mythejer koji su to ciljevi koje je trebalo gadjati? RTS jeste bio stub propagande, jedna fabrika lazi ali sta je krivo onih 20ak tehnicara sto su poginuli u bombarovanju zgrade RTSa? I jel mozda to bombardovanje prekinulo emitovanje RTSa i propagadnu? Nije, par sati kasnije program se nastavio emitovati sa druge lokacije. Ili neki portir poginuo u bombardovanju prazne zgrade Generalstaba ili Rafinerije u Novom Sadu? Jel mozda na taj nacin oslabljen rezim, jel bilo tko od rezimskih funkcionera ili visokuh vojnih ili policijskih rukovodilaca stradao? Nije, sve zrtve su bile obicni ljudi, koji su ili bili mobilisani ili jednostavno bili na svom radnom mestu. Ni krivi ni duzni, a vi u vasoj zaslepljenosti ocito ne mozete sagledati stvari kakve jesu. Zato ja kazem da se ljudi vasih (ekstremnih) shvatanja ni malo ne razlikuju po mentalnom sklopu, metodama i ekstremnosti od onih sa druge strane (u ovom slucaju od onih koji sebi dopuste da napisu da je Djindjica trebalo ubiti ranije :( )
sve shto sam rekao je bilo na utuk Winter-kinom pochetnom ekstremizmu i njenim lazima na pok. Djindjica i to adresiranom s njene strane na moju i Wilhelmininu adresu. pa kada videh da niko drugi (sem Wilhelmine kratko i mlako) ne odreagova na Winter-kine gadosti, rekoh joj namerno da- sve i da je rekao to shto ona i njeni istomishljenici podmecu da je pok. Djindjic rekao, razumni ljudi shvataju shta i u kom smislu je rekao i neka je rekao!

za sve ostale stvari oko ondashnjeg NATO bombardovanja Srbije sam ja josh davnih dana (moze se naci po arhivama foruma ako ih ima....) rekao sve shto sam imao reci tj. da mi je najiskrenije zao stradanja civila Srbije (koji pak ni NISU bili ni cilj ni meta bombardovanja) te da se taj bolni i srecom kratkotrajni period nikad vishe ne ponovi.
edit: i ovo ponavljam OPET, svakako da je najgore u tom bombardovanju shto nisu sve NATO bombe bile pogodile mete koje su trebale i shto je bilo i nedopustivih usputnih ljudskih i civilnih materijalnih zrtava. to je ono shto boli.
(no, chinjenica opet jeste i to je fino i Loni bio podvlachio - da je tih nedopustivih greshaka ipak bilo u shto manje mogucem broju i obimu).
medjutim, nema meshanja pojmova oko toga ko je i chime izazvao to ondashnje bombardovanje i to reci nije nikakav ekstremizam ni zaslepljenost vec konstatovanje chinjenica.
Mislim, sta se desilo 90ih, desilo se. Mrtve niko ne moze vratiti, izgubljene godine (posebno generaciji rodjenoj 70ih koja umesto da uziva u najlepsem delu zivota je morala sve to trpeti) se isto tako ne mogu vratiti,
da, ali shta tek onda reci za npr. tu istu generaciju u npr. BiH....?
Originally posted by mytheali moze se nesto nauciti. Ni jedan ekstremizam ni zaslepljenost nije dobar, danas je uveliko 21. vek, stranke koje su nekada bile zestoki protivnici (cak neprijatelji) danas saradjuju i zajedno rade za dobrobit drzave na cijem su celu, uprkos sukobima u proslosti i boli usled cinjenice da njihovi lideri vec nekoliko godina nisu medju nama (njima).

A navodna Djindjiceva izjava - cisto sumnjam da je on to rekao, bio je on isuvise pametan da bi tako nesto javno rekao, ostavljam mogucnost da tako pise u Der Spiegel ali je onda verovatno da se radi o senzacionalizmu, to jest da je novinar to sam dodao ne bi li podigao tiraz lista.
sve ti to reci Winter-ki.

@ Mage, samo prochitaj josh pazljivije sve shto rekoh ovde. :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ne pise nista u Der Spiegel. Jedini navodi da tako nesto postoji su sa srpskih naci sajtova, a na samom sajtu Der Spiegela nema nista slicno.
Fala bogu da bi takva izjava bila skroz debilna, tim pre sto je svakome jasno da jedina osoba koja je od bombardovanja imala koristi bio sam Slobodan Milosevic.
Korisnikov avatar
By Stain

a jedan covek koliko god da bio vazan, ipak ne moze promeniti tok istorije.
Kako ne? Spomenut ću samo soboslikara koji je prije ratova na Balkanu posljedni izazvao masovna krvoprolića u Europi. Diktatore koji su vodili naše neću ni nabrajat. Na kraju krajeva, nisu li i znanstvena otkrića Tesle, braće Wright ili Lumiere i Oppenheimerovi eksperimenti promijenili svijet iz temelja..
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by Wilhelmina

Fala bogu da bi takva izjava bila skroz debilna, tim pre sto je svakome jasno da jedina osoba koja je od bombardovanja imala koristi bio sam Slobodan Milosevic.
svakako da bi onakva izjava (chuj "Srbiju treba bombardovati"), kakvu nam podmece Winter-ka, smradikali i ini nacoshi, bila debilna pa i zlochinachka.
no, uchiniti neshto da se konachno promeni smiloshevic-sheshelj rezim je druga stvar.
od NATO bombardovanja ondashnjih rezimskih aparata je mozda samo kratko isprva imao koristi smiloshevic. medjutim, na dugorochnije staze, nije.
Korisnikov avatar
By Srklet

ma ne baljezgaj. :roll:
der spiegel je jedan od najuglednijih tjednika na svijetu. nije to neki srpski tabloid. ili das bild.
apsolutno NEMA ŠANSE da su se novinari der spiegela vodili senzacionalizmom i da su "dodali" (dakle izmislili) neku izjavu u nekom tekstu.

da bude jasno, pojma nemam jel djindjic izjavio to sto mu se imputira (iako bi ta tvrdnja bila uvjerljivija da je potkrijepljena linkom na samu izjavu, zar ne? :party: ), ali ovo sto ti tvrdis oko funkcioniranja der spiegela je cista izmisljotina i samo pokazuje tvoju neupucenost.
Korisnikov avatar
By Galadriel
if you go literal on me, you know what it means? :P

tako da bolje ne :D :ccn:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!