zashto li sam znao da ce se mythe javiti za rech kad vec Winter-ka nije....
Originally posted by mythe
cekaj (VelBoy) - zvanican razlog zasto je NATO krenuo u bombardovanje Srbije uopste nije bio svrgavanje Milosevica sa vlasti nego "zastita ljudskih prava Shiptara na Kosovu (ili kako to oni kazu Albanaca). Dakle, ne moze se reci "Kosovo tu nije ni malo vazno" kada je zbog toga pocelo bombardovanje i trajalo je dok tadasnja vlast nije ispunila zahteve NATO, izmedju ostalog potpuno povlacenje srpske vojske i policije sa Kosova. Kada je Milosevic to prihvatio i poceo sa povlacenjem, dan kasnije je bombardovanje stalo.
ja rekoh da meni i onima, koji su/smo za dobro Srbije i regiona zeleli da smiloshevic-sheshelj rezim bude konachno eliminisan pa taman i bombardovanjem tog rezima i pa taman od strane onakvog (kakav je takav je) NATO-a, da nije vazno shto je povod tog angazmana bilo Kosovo vec shto je smiloshevic-sheshelj rezim konachno dobio po njushkama. samo to rekoh.
Deo recenice gde vi kazete da je "milosevic-sheselj rezim trebalo vise i konacno bombardovati" nikako se ne moze prihvatiti,
gledaj, znam da tebi, koji i ne moze a da se ne hvalishe kako mu tj. ti je bilo bash dobro za vreme smiloshevic-sheshelj rezima u Srbiji, se nisu svidele moje izjave. but, too bad.
Originally posted by mythejer koji su to ciljevi koje je trebalo gadjati? RTS jeste bio stub propagande, jedna fabrika lazi ali sta je krivo onih 20ak tehnicara sto su poginuli u bombarovanju zgrade RTSa? I jel mozda to bombardovanje prekinulo emitovanje RTSa i propagadnu? Nije, par sati kasnije program se nastavio emitovati sa druge lokacije. Ili neki portir poginuo u bombardovanju prazne zgrade Generalstaba ili Rafinerije u Novom Sadu? Jel mozda na taj nacin oslabljen rezim, jel bilo tko od rezimskih funkcionera ili visokuh vojnih ili policijskih rukovodilaca stradao? Nije, sve zrtve su bile obicni ljudi, koji su ili bili mobilisani ili jednostavno bili na svom radnom mestu. Ni krivi ni duzni, a vi u vasoj zaslepljenosti ocito ne mozete sagledati stvari kakve jesu. Zato ja kazem da se ljudi vasih (ekstremnih) shvatanja ni malo ne razlikuju po mentalnom sklopu, metodama i ekstremnosti od onih sa druge strane (u ovom slucaju od onih koji sebi dopuste da napisu da je Djindjica trebalo ubiti ranije
)
sve shto sam rekao je bilo na utuk Winter-kinom pochetnom ekstremizmu i njenim lazima na pok. Djindjica i to adresiranom s njene strane na moju i Wilhelmininu adresu. pa kada videh da niko drugi (sem Wilhelmine kratko i mlako) ne odreagova na Winter-kine gadosti, rekoh joj namerno da- sve i da je rekao to shto ona i njeni istomishljenici podmecu da je pok. Djindjic rekao, razumni ljudi shvataju shta i u kom smislu je rekao i neka je rekao!
za sve ostale stvari oko ondashnjeg NATO bombardovanja Srbije sam ja josh davnih dana (moze se naci po arhivama foruma ako ih ima....) rekao sve shto sam imao reci tj. da mi je najiskrenije zao stradanja civila Srbije (koji pak ni NISU bili ni cilj ni meta bombardovanja) te da se taj bolni i srecom kratkotrajni period nikad vishe ne ponovi.
edit: i ovo ponavljam OPET, svakako da je najgore u tom bombardovanju shto nisu sve NATO bombe bile pogodile mete koje su trebale i shto je bilo i
nedopustivih usputnih ljudskih i civilnih materijalnih zrtava. to je ono shto boli.
(no, chinjenica opet jeste i to je fino i Loni bio podvlachio - da je tih nedopustivih greshaka ipak bilo u shto manje mogucem broju i obimu).
medjutim, nema meshanja pojmova oko toga ko je i chime izazvao to ondashnje bombardovanje i to reci nije nikakav ekstremizam ni zaslepljenost vec konstatovanje chinjenica.
Mislim, sta se desilo 90ih, desilo se. Mrtve niko ne moze vratiti, izgubljene godine (posebno generaciji rodjenoj 70ih koja umesto da uziva u najlepsem delu zivota je morala sve to trpeti) se isto tako ne mogu vratiti,
da, ali shta tek onda reci za npr. tu istu generaciju u npr. BiH....?
Originally posted by mytheali moze se nesto nauciti. Ni jedan ekstremizam ni zaslepljenost nije dobar, danas je uveliko 21. vek, stranke koje su nekada bile zestoki protivnici (cak neprijatelji) danas saradjuju i zajedno rade za dobrobit drzave na cijem su celu, uprkos sukobima u proslosti i boli usled cinjenice da njihovi lideri vec nekoliko godina nisu medju nama (njima).
A navodna Djindjiceva izjava - cisto sumnjam da je on to rekao, bio je on isuvise pametan da bi tako nesto javno rekao, ostavljam mogucnost da tako pise u Der Spiegel ali je onda verovatno da se radi o senzacionalizmu, to jest da je novinar to sam dodao ne bi li podigao tiraz lista.
sve ti to reci Winter-ki.
@ Mage, samo prochitaj josh pazljivije sve shto rekoh ovde.