Originally posted by h2o
Originally posted by spliff
smejem se zato shto je bregovitj od pochetka komponovao za cholu
Tačno, Zdravko Čolić je od početka sarađivao sa Bregovićem, ali njegove najveće hitove nije komponovao Bregović nego Kornelije Kovač i Kemal Monteno, kao što su Sinoć nisi bila tu, Gori vatra, Zelena si rijeka bila, Zvao sam je Emili, Stanica Podlugovi, April u Beogradu, Ljubav je samo riječ, Ti si mi u krvi, Ti možeš sve al' jedno ne, Ruška, Jedna zima s Kristinom, Pjevam danju, pjevam noću, Pjesmo moja, Produži dalje, Zagrli me, Glavo luda, Živiš u oblacima ...
Dino Merlin mu je uradio pesme Da ti kažem šta mi je i na zadnjem albumu Ti Nikad Neces Biti Kao Moja Mati
Bregović je nekad zajedno sa Kornelijem Kovačem komponovao pesme kao što su Pusti, pusti modu, Pisaću joj pisma duga ... A sad: Ajde, ajde Jasmina, Čini ti se grmi, Jako, jako slabo srce zavodiš, Mangupska ...
Brojne su stvari koje je Bregović nekad radio koje mi se sviđaju, kao što su Ako Ima Boga, Ako Možeš Zaboravi, Loše vino, Kosovska, Ipak Poželim Neko Pismo, Na Zadnjem Sjedištu Moga Auta, Uspavanka Za Radmilu M, Jer Kad Ostaris, Lipe Cvatu, Meni se ne spava, Za Esmu, A i ti me iznevjeri, Ruzica si bila, Ima neka tajna veza, Pljuni i Zapjevaj Moja Jugoslavijo ...
Ali Bregović nekad i sad - to je drastična razlika. Uopšte mi se ne sviđa to što sad Bregović radi
Jedna zanimljivost u vezi sa pesmom Ti si mi u krvi, koju je komponovao Kornelije.
Danas, ta pesma je Cholin "zastitni znak", hit za sva vremena (mislim uopste, ne konkretno Cholin), "timeless" pesma...
Kornelije je nije napisao pretenciozno, bez namere da pesma "zivi" sve ove godine. Kada ju je ponudio Choli, ovaj nije hteo da je uzme. Preganjali su se tako, pricao je Kornelije jednom, ajde uzmi je za sledeci album, necu, ajde, necu...

I na kraju, Chola pristade da snimi pesmu za izlazeci album, ali tek toliko da mu "popuni album" (poslednja pesma B strane), kako su se obojica slozili...
I gle sta bi sa pesmom...