Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Ne ustajati iz kreveta, ponekad!!!!

Ovo je bio jedan od onih dana... Onih kada osecate da ce sve krenuti lose i najradije ne bi ustajali iz kreveta. Dan u kojem iz prvog uzdaha i pogleda razaznajete da ce sve krenuti nizbrdo, makar i zadnji atom snage ulozili u popravljanje situacije.
Zasto se ponekad tako osecamo? Jesmo li vidoviti ili nam ponekad sudbina dozvoli da se pokusamo spasiti? Sunce je na nebu, nebo je plavo, to me uvek znalo oraspoloziti. Male stvari uticu na moje raspolozenje. Cekajuci nesto veliko u zivotu samo zivot provodimo u cekanju, no danas mi nista ne moze popraviti zle slutnje. Pogotovo nakon sto sam ujutru razbila svoju omiljenu solju. Uvek bih to prepisala svojoj ENORMNOJ nespretnosti, a danas su mi te blestave krhotine los znak. Sama se sebi smejem, a opet zasto se to dogodilo danas. Inace nisam nimalo praznoverna, verujem da se sve desava sa razlogom ali i da mi, kao i nasa podsvest, mozemo uticcati na razvoj dogadjaja. Danas sve to pada u vodu. Bojim se izaci iz zgrade da se ne dogodi nesto strasno. Zadnjih puta kada sam se ovako osecala dan se veoma lose zavrsio. Nisam mogla uticati na razvoj dogadjaja, no ipak sam se osecala krivom. Uvek me izjeda krivica kada nesto naslucujem, mada znam da nikako ne mogu uticati na sve sto ce se dogoditi, moram samo cekati da stvari idu svojim tokom. Tesko mi je pustiti stvari van moje kontrole, a opet bas to je ponekad odmor, samo cekati, zaustaviti vreme, ali samo ono vlastito vreme, ono u kojem razmisljamo i reagujemo, i pustiti sve oko sebe da se dogadja bas onako kako bi i trebalo. Tada dolazim do pitanja: je li stvarno tako trebali biti? Mozda sam mogla uticati na nesto, kako bi se onda stvari zavrsile. Previse razmisljam, rekose mi mnogi, ali takva sam. Sve me zanima, sve zelim znati. Prozivela bih trenutak 100 puta samo da vidim koliko je razlicitih ishoda. Sve me to zbunjuje, no osecam da sam svakim danom sve blize odgovorima, nadam se da ima dovoljno dana da ih dostignem.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=PkGDrV_2ehI
Korisnikov avatar
By maka
svaka ti cast :aplauz:
By LeDeNa_
Hvala maka!!!

Divan avatar!!!!

Cmok!!!!
By LeDeNa_
Postojim li ovako ili onako....zasto???

Cesto razmisljam. Jos cesce pokusavam naterati da prestanem razmisljati.Iskreno me ubi to....

Razmisljanje dovodi do spoznaja, a trenutno spoznaje o svetu nisu i ne mogu biti lepe. Mozda se zbog rada tako osecam ili vidim nesto sto ocito vecina ne vidi tj. ne zeli videti. Danas iskrenost ne znaci nista, dapace (volim da stavljam ove reci) mnogima smeta i vrlo lose reaguju i na najmanje izrazavanje iskrene misli (bilo pohvale bilo kritike).

...Dan je poceo dobro, kao sto je jucerasnji zavrsio, no i to se ubrzo moralo promeniti. Prijateljica je zakucala na vrata. Uplakana. Suosecanje odmah pocinje delovati, osecala sam suze u ocima. Sele smo na kauc. Caj od hibiskusa ispred nas na stolu i ona je pocela pricu. Misli da je zena vara.

- Kakvih dokaza imas za to?

- Osecam. Sigurna sam da me vara. Neki dan mi je rekla da je previse ispitujem. Znam da nesto skriva.

Ona je oduvek bila osoba koja voli imati sve konce u rukama i sve podatke ispred sebe. Ponekad je to znacilo previse pitanja sa njene strane. Nije uvek bila spremna pustiti neko pitanje iz ruke, cesto je to zasmetalo ljude.

- Ali ne mozes biti sigurna. Dobro znas da ona jednostavno voli privatnost, ne voli kad sve pokusavas doznati.

- Kako mi to mozeš reci? Pa ti bi mi trebala biti prijateljica i stati na moju stranu.

- Nema tu nikakvih strana. Samo je malo manje ispituj i sve ce opet biti kako treba.

- Kako nema strana? Stala si na njenu stranu. Nikad to od tebe nisam ocekivala.

- Ja sam ti samo rekla sta mislim. Nadam se da ne ocekujes od mene da kazem nesto sto ne mislim.
- Ocekujem da me razumes.

- Ne razumem te u necemu gde mislim da si ti kriva.

Tu se ona digla i izasla van...

Ostavila me u razmisljanu, teskom... Jesam li trebala tako reagovati? Mozda sam je stvarno trebala podupreti (da, ta rec pre). Sta ako je u pravu? Sta ako sam potpuno pogresila. Isprva sam bila sigurna da sam dobro postupila. Sada vise ne znam. Mozda je to jos jedno nepisano pravilo koje sam propustila u zivotu. Sada bih htela prestati sa razmisljanjem. Ne mogu, jednostavno ne mogu.

Je li iskrenost vrlina? Ili još jedna od ludih starih vrednosti koje su izbledele i propale? Ne znam. K o zna vise ista ovih dana?

Zast....uffff? Bilo mi bilo bolje da nisam? Zasto sam takva kakva jesam? Niko ne zna, jednostavno jesam, no ipak razmisljam o tome, mozda spoznam istinu jednoga dana, sa vise iskustva.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Izvini, prijateljice!!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=1w7OgIMMRc4
By LeDeNa_
Smrznem se. Volim li te?
Ne znam.
Mogu li disati bez tebe?
Tesko.
Sanjam li te?
Ne znam, ponekad.
Kad te vidim drhtim li?
Da.
Volim li te?
Da.
Hocu li ti to reci?
Ne znam.
Zasto?
Prva kojoj sam rekla je te reci odbacila.
Ne mogu. Bojim se.
Hocu li ti reci?
Ne. Ne jos.

LedeNa....2001....

Ne valja ovo ali neka ostane....

:sudija:
By LeDeNa_
Red Hot Chili Peppers

Don't Forget Me

I'm an ocean in your bedroom
Make you feel warm
Make you want to re-assume
Now we know it all for sure

I'm a dance hall dirty breakbeat
Make the snow fall
Up from underneath your feet
Not alone, I'll be there
Tell me when you want to go

I'm a meth lab first rehab
Take it all off
And step inside the running cab
There's a love that knows the way

I'm the rainbow in your jail cell
All the memories of
Everything you've ever smelled
Not alone, I'll be there

(backround)
Sideways falling
More will be revealed my friend

Oooooooooh
Don't forget me
I can't hide it
Come again get me exited

I'm an inbred and a pothead
Two legs that you spread
Inside the tool shed

I could show you
To the free field
Overcome and more
Will always be revealed
Not alone, I'll be there

(backround)
Sideways falling

Ooooooooh and
Don't forget me
I can't hide it
Come again get me excited

(backround)
Sideways falling

Ooooooooh and
Don't forget me
I can't hide it
There's a match now let me light it

I'm the bloodstain
On your shirt sleeve
Coming down and more are coming to believe

Make the hair stand
Up on your arm
Teach you how to dance
Inside the funny farm
Not alone, I'll be there

I'll be there
Tell me when you wanna go.....

Come again and
More will be revealed my friend....
By LeDeNa_
Opet razmisljam sorry......

...o sebi. O svetu, kako se menjam zbog nje. O ljubavi, kako se menjam zbog nje. O prijateljima...ocito? Kako se menjam zbog njih. Svesno? Retko. Najcesce nesvesno. Sa namerom da ugodim, pomognem, naucim, savetujem... Cesto pokusavam pomocii, a shvatim da neke stvari treba pustiti. Naucim. Promenim se. Jesam li ja ona ista osoba koja je pre 10 godina lovila plave leptire po livadama? Mozda. Ili ipak? Mislila sam da je svet savrsen. To se promenilo. Mislila sam da su svi ljudi dobri. To se promenilo. Mislila sam da je dobra namera osnova svega sta radimo. To se, na moju veliku zalost i bez mog pristanka, promenilo. No, opet... Pokusavam pomoci ljudima, to se nikada nece promeniti, kao ni nada da je svet ipak u svojoj sustini onakav kakav treba biti. Upravo presavrsen u svom postojanju jer je ovakav kakav je, pun mana, loseg kao i dobrog, a ne savrsen. Da je sve dobro, kako bismo znali što je lose? sve treba doci u paru.
Sta dovodi do pitanja...savrsenstvo. Savrseni ljudi? Oni sa televizije? Ne, oni su slike. Prazne i hladne. One koje poznajem, koje volim? Da. Oni su za mene savrseni. Oni su savrseni prijatelji, savrseni suputnici na putu zivota. Cesto kazu da je trnovit put do zvezda. Ne. Trnovit je put. Toliko. Svaki put, svako skretanje. Ponekad kraj puta pronađemo cistinu. Bez trnja. Da se odmorimo, saberemo, smognemo snage. Da uzivamo. Predugo ostati na njoj je lose. Prelako je. Prejednostavno. Ne osjecamo kako nas stvari koce, srecu kad ih pobedimo. Ne uzivamo u stankama he opet sam iskopala jedva rec ..., odmoru. Ovih dana provela sam sate na njoj. Vreme je da krenem dalje, zakoracim u trnje.
Znam da to mogu, prvi korak je najtezi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

;)
By LeDeNa_
Danas sam videla grafit koji glasi....(napisacu kasnije taj grafit)...

Jutros sam polako setala prema stanici i ugledala taj grafit. Grafit koji se neko ispricava drugoj osobi sto je voli.

SORRY...STO TE VOLIM

I bilo mi je tesko zbog te osobe. Bilo mi je zao sto je ta osoba osetila da se mora nekome ispricati zato sto voli tu osobu.

Nije li to strasno? Nekoga volis, dajes mu time jedan deo sebe (CELU) – a moras se ispricavati zbog toga.

I opet dolazimo do tog naseg dragog drustva u kojem dve reci – volim te – poprimaju negativan prizvuk – jer u danasnje vreme – te dve recii su dobile negativno znacenje.

Devojke ih ocekuju jer misle da im bas te dve recii nesto znace, muskarci osecaju pressing zbog tih reci, one oznacavaju..., vezivanje, oduzimanje slobode.....

Dve reci.

Zasto te dve reci ne bi bile – drag/a si mi ili ljubim te ili ....... vec bas te dve?

I onda zbog danasnjeg drustva, zbog toga sto te dve reci na odredjeni nacin oznacavaju oduzimanje njihove slobode, zbog toga sto se u danasnje vreme vecina veza bazira na seksu, zbog toga sto kazivanjem tih dve reci jedna strana remeti onu krasnu liniju slaganja u slobodnoj vezi – ta ista strana koja oseca nesto dublje, nešto lepse od dragosti (lepa rec dragosti he) – ta osoba mora reci sorry?......

I oseca ce se krivom???

Svaka lepa rec nekome ulepsa dan toj osoba, svaka lepa rec koju nam kaze draga osoba ugreje srce i zato lepa rec svima vama....

Volim vas!!!.

Kiss!!!
By LeDeNa_
:seronjo:

Zasto je covek "gruidni moron"?

Ako nesto ne razumemo, to je odmah kretensko, moronsko, glupo, bolesno...

To sto nam nedostaje tolerancije prema "drugim oblicima zivota", i nije bas neka preporuka da bi neko uvazio nase stavove ili nas svrstao u red onih koji mogu da ucestvuju u nekoj raspravi na zdravim osnovama.

Ako necemu pristupimo sa predubedjenjem da je nesto bolesno zato sto je nama strano i drugacije od nas, onda smo zavrsili i svoj razvoj, i lako skliznemo u mrznju prema svemu sto nije "nase vidjenje stvari".

Na ovom mestu, toliko se cesto cuju reci poput "kretensko, bolesno, uvrnuto", kao da bilo sta sto mi sami radimo moze da se opise kao sto posto zdravo i ispravno.

Tako lako nekog etiketiramo, svrstavamo u nekakve kategorije, na osnovu pet njegovih/njenih izgovorenih reci vec imamo formirano misljenje o nekom.

Ljudi, bez obzira na sve, nisu bas tako jednostavni. I dobro je sto je tako. Malo tolerancije i pokusaja da shvatimo i razumemo nesto sto nam je nepoznato i strano, ne bi nas ubilo.

:kuckuc:
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=SPH4_DDDz8Q

English - I love you

Afrikaans - Ek het jou lief

Albanian - Te dua

Arabic - Ana behibak (to male)

Arabic - Ana behibek (to female)

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe

Belarusian - Ya tabe kahayu

Bengali - Ami tomake bhalobashi

Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Obicham te

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Chamorru - Hu Guiya Hao

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda

Chinese (Hakka) - Ngai Oi Ngi

Corsican - Ti tengu caru (to male)

Corsican - Ti tengu cara (to female)

Creol - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset daram

Filipino - Mahal kita

Finnish - Minä rakastan sinua

French - Je t'aime, Je t'adore

Gaelic - Ta gra agam ort

Georgian - Mikvarhar

German - Ich liebe dich

Greek - S'agapo

Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo

Hiligaynon - Ginahigugma ko ikaw

Hawaiian - Aloha wau ia `oe

Hebrew - Ani ohev otah (to female)

Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw

Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae

Hmong - Kuv hlub koj

Hopi - Nu' umi unangwa'ta

Hungarian - Szeretlek

Icelandic - Eg elska tig

Ilonggo - Palangga ko ikaw

Indonesian - Saya cinta padamu

Inuit - Nakuagigikpin

Irish - Taim i' ngra leat

Italian - Ti amo

Japanese - Aishiteru

Kannada - Naanu ninna preetisuttene

Kapampangan - Kaluguran daka

Kiswahili - Nakupenda

Korean - Sarang Heyo

Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

Lebanese - Bahibak

Lithuanian - Tave myliu

Luxembourgish - Ech hun dch gr

Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

Mandarin Chinese - Wo ai ni

Mohawk - Kanbhik

Moroccan - Ana moajaba bik

Nahuatl - Ni mits neki

Native American (Navaho) - Ayor anosh'ni

Native American (Cherokee) - Agwadageyuhv

Native American (Sioux) - Techihhila

Norwegian - Jeg Elsker Deg

Papiamentu (Dutch Caribbean)- Mi stimabo

Pangasinan - Inaru Taka

Papiamento - Mi ta stimabo

Persian - Doo-set daaram

Pig Latin - Iay ovlay ouyay

Polish - Kocham Ciebie

Portuguese - Eu te amo (or) Amo-te

Romanian - Te iubesc

Russian - Ya tebya liubliu

Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

Serbian - Volim te

Setswana - Ke a go rata

Sign Language - ,/,,/ (represents position of fingers when signing 'I Love You')

Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

Sinhalese - Oiyata atharay

Slovak - Lu`bim ta

Slovenian - Ljubim te

Spanish - Te quiero / Te amo

Swahili - Ninapenda wewe

Swedish - Jag älskar dig

Swiss-German - Ich lieb Di

Tagalog - Mahal kita

Taiwanese - Wa ga ei li

Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

Tamil - Nan unnai kathalikaraen

Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

Thai - Chan rak khun (to male)

Thai - Phom rak khun (to female)

Turkish - Seni Seviyorum

Ukrainian - Ya tebe kahayu

Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

Vietnamese - Anh ye^u em (to female)

Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

Welsh - 'Rwy'n dy garu di

Yiddish - Ikh hob dikh lib

Yoruba - Mo ni fe e

Zulu - Ndiyathanda

Slika
By LeDeNa_
:neznam:

brrrr....

U cemu je problem? U potrebi da budemo normalni i da budemo prihvaceni takvi kakvi jesmo?

Zasto je potrebno proglasavati normalnim nesto sto je ocigledna devijacija u ponasanju?

Cak i unutar te, mnogima odavde zajednicke, devijacije, postoje poddevijacije (kakva rogobatna rec Roll Eyes) koje ce mnogi poglasiti devijacijama, nenormalnim, uzasnim, strasnim, njima nezamislivim. Ali, blaga devijacija je normalna? Zasto? Zato sto je nasa?

Svi smo mi, u manjoj ili vecoj meri, naucili da zivimo sa time, saziveli se sa svojim problemom, i boli nas uvo sta ko o tome misli, cak toliko da smo sposobni da uverimo neke bliske ljude koji sa svim time nemaju nikakve veze, kako je to normalno, cim nama samima ne nanosi stetu jer u tome uzivamo, to volimo, to je deo nas.

I ne zelimo da nas bilo ko izleci od toga.

Naravno da postoji potreba da negde pripadamo, da se krecemo medju ljudima koji sve to nece videti kao devijaciju (jer su i sami "korisnici" iste), da ne budemo osudjivani zbog svojih zelja, da budemo prihvaceni takvi kakvi jesmo, da dobijemo potvrdu da nismo jedini, i da nas ima jos takvih. To je prirodna i normalna potreba svakog ljudskog bica. Mnogima od nas to pomaze da se lakse suocimo sami sa sobom, da prihvatimo sebe, da prihvatimo to sto lezi u nama, da to smatramo normalnim za nas.

Ali, cinjenice su cinjenice, i ne moze ih izmeniti tek prosta zelja da ne budu takve kakve jesu. Mozemo pronaci hiljade razloga da ih ne vidimo onakvima kakve jesu, a mozemo pronaci i hiljade razloga da ih vidimo.

I to je pitanje licnog izbora, bas kao i sve drugo sto se tice nas samih.
By LeDeNa_
Ah vasi komentari....

Posto mi je apsolutno besmisleno odgovarati svakom ko me je prozavo ponaosob, jer koliko vidim, bas nijedna od tih osoba nije se, cak, ni potrudila procitati sa razumevanjem nesto sto je napisano (ne nuzno nesto sto sam ja napisala), samo cu objasniti par stvarcica.

Jako mi je drago sto sam potlacena zena koja nema potrebe biti ljuta, nezadovoljna, zla prema drugima, i koja se, nimalo, ne oseca ugrozenom od strane bilo koga, a posebno ne od strane zena..

Mesate babe i zabe. Govorite o danasnjem vremenu i polozaju zene u njemu. Automatski, to iskljucuje sve ono iz uvodnog posta?

Zasto?

Sa svojim stavom, po vama, ja bih, valjda, trebala biti krajnje nesposobna da prezivim u danasnjem vremenu...

Ajde, necu se smejati. Objasnicu.

Mozda nisam zena "od karijere". Tacno. Bavila sam se, iskljucivo, onim poslovima koji su me, na neki nacin ispunjavali. Zaradjivala sasvim dovoljno da sam sebi mogla da priustim.... Zaradjivala sasvim dovoljno da sam mogla da potpomazem svaki "lost cause" koji bi mi se nasao pred vratima, i da, pri tom, ni ne trepnem ako se taj "izgubljeni slucaj" pokaze zaista izgubljenim. Bas niceg nisam zeljna, i nista mi, nikada, nije predstavljalo problem i "kako ustedeti ili zaraditi dovoljno" da bi se do toga stiglo....

Imam, nazovimo to tako, hobi koji izuzetno mnogo kosta. Recicu samo da me, na godisnjem nivou, taj hobi kosta .. Neki ljudi su od tog hobija napravili karijere (vrlo uspesne), no, ja i dalje to smatram iskljucivo svojim hobijem, iako mu, trenutno, posvecujem oko 80% svoga vremena. Tu i tamo, od svog hobija,..., nemam novca ali meni ok...

Ne osecam se manje vrednom od bilo koga. Nista sto je neko drugi postigao ne posmatram sa zaviscu. Naprotiv, ako su u pitanju meni dragi ljudi, iskreno se radujem sa njima i svakom njihovom uspehu. Ako mi nisu dragi, ipak necu propustiti da konstatujem kako svaki uspeh, ma ciji bio, zasluzuje iskreni aplauz i iskreno divljenje.

I nemam, bas nikakvu potrebu, da se takmicim i dokazujem.

Mnogi koji me poznaju, cak bi rekli, kako me karakterise potpuni nedostatak ambicije. I bili bi u pravu. Nemam je. Bar ne ono sto se podrazumeva pod ambicijom u danasnjem svetu.

Nije mi potrebna karijera da bih znala da nesto mogu da postignem. Nije mi potrebno da znam da "mogu da drzim zenu u saci" da bih se osecala neugrozeno pored nje. Nije mi potrebno da koristim njene slabosti da bih prikrila sopstvene. Nije mi potrebno saznanje da mogu da zaigram na najnize njene instinkte da bih dobila od nje nesto sto mi, na kraju krajeva, ni najmanje nije potrebno. Nije mi potrebno da dobijem "bitku" da bih, na kraju krajeva, shvatila da sam izgubila "rat".

Nisam ja slepa kod ociju. Daleko od toga. Naprotiv. Mogu, mirne duse, reci, kako sam poprilicno dobar psiholog, i kako, prilicno dobro, mogu da procenim nekoga, i kako, iako to nikada ne koristim, mogu da otkrijem neciju slabu tacku, i kako bih mogla da je iskoristim. Ali mi to nije potrebno. I ne samo da mi nije potrebno, nego mi je, skroz na skroz, odvratno.

Pomirena sam sa samom sobom. Nemam unutrasnjih konflikata (bar ne onih izazvanih zbunjenoscu vlastitim identitetom). Nisam nesrecna i nezadovoljna svojim zivotom. Ne tragam, neprestano, za surogatima i suspstitucijama onog za sta sam sasvim svesna da mi je potrebno. Naprotiv. Tragam za originalom, bas za onim sto znam da mi je potrebno.

Sa svakom zenom mogu da razgovaram na "ravnoj nozi", pri tom, pod time podrazumevam da sa njom mogu da vodim konstruktivan razgovor koji iskljucuje neprestano nadmudrivanje i potrebu da se pokaze ko je jaci, pametniji, sposobniji (osim ako "zena" ne insistira na tome. To mi ne predstavlja bas nikakvo zadovoljstvo, ali necu ni uzmaci).

Ne dozvoljavam da me neko terorise. Ne dozvoljavam da me neko pravi budalom. Ne dozvoljavam da mi neko namece svoju volju ako nisam sigurna da su razlozi za to ispravni, i ako nisam sasvim sigurna da je u pitanju osoba sa cijim se, pre svega moralnim, principima, mogu sloziti i koji mi nisu bliski. Ne dozvoljavam da bilo ko manipulise sa mnom.

Nikada nisam imala problema sa time da bilo koja zena sa kojim sam bila u vezi, kada iznesem svoje misljenje o necemu, bar ne razmisli o tome sta sam (i zbog cega) rekla, i nikada nisam imala problema sa tim da, iako govorim tiho, ne zastane i ne promisli dobro o onome sto je receno. O uvazavanju recenog, nema cak ni potrebe govoriti.

Ponekad (neki bi rekli poprilicno cesto), cak i zene sa kojima nisam u vezi (i nikada necu ni biti), sa paznjom saslusaju nesto sto imam da im kazem. I uvaze to.

Nikada me niko, ko me poznaje, nije postovao zbog onoga sto radim. Uvek su me postovali zbog onoga sto jesam.

Moja "karijera" ni na koji nacin ne moze odrediti mene kao osobu, i ne moze uciniti bas nista da bih bila bolja ili gora od onoga sto jesam.

Ma sta radila, ma sa cim se suocavala, ispod svega i nakon svega, ostaje ono sto jesam. Sve reakcije, sve posledice, svi razlozi proizilaze iz onoga sto jesam, a ne iz onoga sto mogu da uradim.

Ne moram sebe "snizavati" da bih mogla da budem zadovoljna sa zenom. Mogu da budem bas ono sto jesam, i samosvesna, i ponosna, i ispunjena, i samoj sebi dokazana (i pokazana), i svesna cinjenice sta i koga mogu da postujem, a sta mi je nemoguce da postujem, i samim tim, sta mi, uopste, nije potrebno.

Mozda zato mogu da budem zadovoljna zenom koji nije ni iznad, ni ispred, ni ispod, ni iza mene. Nego koja je pored mene. U svemu. Kao podrska, kao stit, kao stub, kao izvor snage, kao izvor poverenja, kao sigurnost da se svako posrtanje moze preziveti, svaki pad ublaziti, svaka prepreka preci. Kao dopunjavanje svega onog sto meni nedostaje, kao mozaik kome nedostaju delovi koje ja mogu popuniti da bi slika bila potpuna i da bi se ista pokazala u svoj svojoj raskosi i lepoti.(sada to imam)

Mozda je moderna civilizacija ucinila mnogo na planu formiranja (ja bih rekla zbunjivanja) ljudskog uma, no nije nista ucinila da promeni nas genetski kod, zapis koji je priroda u nas usadila onda kada je odlucila da je evolucija odradila svoje, i kada je stvorila ljudsko bice u danasnjem obliku. Mozda je to ljudsko bice, tada, bilo ogrnuto krznom, dok je danas obuceno u Versacea ili Chanel, ali, ispod toga, ostali smo isti. Preziveli genetski kod koji je isti vekovima unazad. Nije nas usavrsavala. Nije nam podarila jos koji par ruku ili nogu, nije nam podarila krila, nije nam podarila rogove. Ali nam je podarila zensku jedinku kao osnove za nastavak najuspesnije zivotinjske vrste svih vremena (ovo necete razumeti ali i to razumem). Bez jednog nema ni drugog. Ni jedno nije dovoljno samo sebi.

Ne znam sta nam govori moderna civilizacija koja traje par stotina godina. Ni ne zanima me. Jos uvek se nije potvrdila kao ekstremno uspesna, onako kako se to priroda potvrdila od kada je sveta i veka. Da je zena zena.... I da su, ponasajuci se u skladu sa svojom prirodom, uspeli da potraju, zajedno, do dana danasnjeg. Ja sa tim nemam bas nikakvih problema. Naprotiv.

Feminizam sa tim nema nikakve veze. Moderna civilizacija sa tim nema nikakve veze. Ekstremni slucajevi sa tim nemaju nikakve veze. Povremene devijacije sa tim nemaju nikakve veze.

To je priroda. Takva kakva je.

A ja, ovakva kakva jesam, mogu da postujem samo zenu koja nema nikakvih problema sa svojom prirodom, i koji nema potrebu preuzimati zenske principe da bi odgovorila "potrebama modernog doba".

To je iskljucivo moj stav, moj prozivljeni stav, cvrsto i nepokolebljivo ukorenjen duboko u mene, proizvod svih mojih iskustava, rezultat perioda mog zivota u kojima sam bila beskrajno "srecna", ispunjena i zadovoljna do poslednje koscice u svom telu.

Ti koreni su toliko jaki da mrve stene. Ja se ne smatram bolesnom zbog toga, ne osecam se konzervativnom zbog toga, ne osecam se zatucanom zbog toga, ne osecam se ugrozenom zbog toga, ne osecam se promasenom zbog toga, i sto je najbitnije, ne osecam se nesrecnom.

Srecna sam sto sam zena i srecna sam sto znam da postoje zene koje su srecne zbog toga sto su ZENE.

To, zaista, nema nikakve veze sa Lez , nema nikakve veze sa uticajem suncevih pega na sablasne nevene. Ima veze samo sa mnom.

Neko se moze slagati ili ne sa mnom. To, meni, zaista, nije vazno. Ne isparavljam krive Drine. Svako, ali bas svako, moze sam za sebe otkriti sta je to sto ga cini potpunim. Postujem. Oduvek sam postovala. I nastavicu da postujem to i u buduce.

Ono sto ne mogu da postujem, to je da neko izjavi kako je totalna budalastina bilo sta sto je moje misljenje, ili moj stav, ili moj zivotni moto, jer to je, krajnji i potpuni, izraz nepostovanja mene kao licnosti, kao osobe, kao coveka. To samo znaci da je neko nesposoban da prihvati bilo kakvo drugacije misljenje od sopstvenog i da je nesposoban da sedne i hladne glave procita ono sto je napisano, vodeci racuna o tome ko je to napisao i sta to toj konkretnoj osobi znaci.

I zato, drage moje feministkinje i feministi, volela bih da znam sta je, tacno, to sto je ovde receno ugrozilo vas kao osobe, i koji to principi feminizma nalazu krajnje nepostovanje zivotnih stavova jedne zene, zbog toga sto se usudila reci kako je moderno doba jedna totalno neprirodna i bolesna pojava u kojoj svako radi ono sto mora, a ne ono sto oseca kao ispravno i njemu/njoj prirodno?

Cak i da to znaci da sam zaostala par vekova za vama, ja jos uvek nisam primetila da sam, tako zaostala, bilo koga uvredila, ugrozila ili povredila, bilo kojom svojom akcijom, prema bilo kome na ovom mestu. Mozda ja, tako staromodna, jos uvek imam princip da je ono najvrednije sto zena moze da ponudi ona sama, i da je to ono najvrednije ne zato sto je to nesto sto je postigla, nego zato sto je to nesto sto ona jeste.

Sta je, u svemu tome, bas toliko pogresno?

I, ono sto me najvise zanima... Zbog cega je to toliko pogresno?

Pa mi ti odgovori na ovome...

Pozdrav neznance!!!!
By LeDeNa_
Slika

Thank you for hearing me
Thank you for hearing me
Thank you for hearing me
Thank you for hearing me

Thank you for loving me
Thank you for loving me
Thank you for loving me
Thank you for loving me

Thank you for seeing me
Thank you for seeing me
Thank you for seeing me
Thank you for seeing me

And for not leaving me
And for not leaving me
And for not leaving me
And for not leaving me

Thank you for staying with me

Thanks for not hurting me

You are gentle with me
You are gentle with me
You are gentle with me
You are gentle with me

Thanks for silence with me

Thank you for holding me
And saying "I could be"
Thank you for saying "Baby"
Thank you for holding me

Thank you for helping me
Thank you for helping me
Thank you for helping me
Thank you, thank you for helping me

Thank you for breaking my heart
Thank you for tearing me apart
Now I've a strong, strong heart
Thank you for breaking my heart
By LeDeNa_
Moram ponovo....

:sweet:

Mislim, znam ja da je osnovna funkcija vecine ljudi na ovom svetu da seciraju tudje snove, zelje, nadanja... (mozda i zato jer nemaju svoje?), ali, sve jedno, ja to ne razumem.

U, je. Spalite je na lomaci jer se usudila da kaze sta zeli. Dodajte jos koji panjic jer ima neku bajkovitu viziju "zivota 24/7". Tresnite je o zemlju jer je vreme da "shvati i prihvati realnost zivota". Naterajte je da "odraste" i pridruzi vam se. Toliko je lepse u tom "vasem" svetu.

A sta ako ima sve to? A sta ako stela ima ZENU koji je zeli (i voli) bas takvu kakva jeste? A sta ako njima takav odnos savrseno odgovara? A sta ako su srecni?(JA IMAM, a ti?)

Nista ne brini, forumasice , sad ce tebi da objasne kako, ustvari, treba da ga zivis, i sta, u stvari, treba da zelis. Ako vec nisu? Ako ti vec i nije jasno, bice ti jasno. Recepti su savrseni, i savrseno primenljivi na sve i svakog. A bices srecna i zadovoljna... Taman koliko i svi drugi svojim zivotom.

Mogu mi biti smesni neciji stavovi, moze mi biti smesno necije misljenje, mogu mi biti smesni neciji nacini, mogu mi biti smesni neciji pokusaji. Ali nikada, nikada, nikada se ne bih smejala necijim snovima, nikada ih izvrgavala ruglu, nikada nekom "spustala" zbog njenih snova. Za neke ljude snovi su jedini nacin da preguraju dan. Unisti nekom snove, unistio si coveka.

I jos nesto nikada necu razumeti... Ako neko napise: "Ovo je moje vidjenje, moje zelje, ono kako ja nesto vidim..." sta, uopste, bilo ko, ima da slaze ili ne slaze sa time? Nikada necu razumeti potrebu za uniformnim misljenjem. Tek to je zatvor. Ali onaj gori. Onaj u koji sam sebe zatvoris.

Sindrom gomile mi je, oduvek, bio najzanimljivija pojava u ljudskom svetu. Okupljanje oko "zajednickog cilja" seciranja drugacijeg (razlicitog) pojedinca. "Zajedno smo jaci!" Koja hrabrost...

He he....

Napred samo!!!
Korisnikov avatar
By mOwbid
..A bila si sve
sve sto ludak moze da pozeli
sve sto siromahu bogat moze da udeli...
Mada sada teku mi suze
za divno cudo reci cu ti druze,
zelim samo da ti cujem glas
to ce biti moj poslednji spas.
i kao ptica u svom svetu
ja letim i trazim srecu na drugome svetu...
srecna ces biti, to znam
jer zvezda jedna na nebu
bice tvoj trag... i moj znak.
By LeDeNa_
Ja cu prva reci da mi je feminizam doneo vise stete nego koristi (MENI, ne govorim o drugima). Oduvek sam smatrala da je, zamisljen kao neka pozitiva, postao nesto totalno suprotno svojoj osnovnoj zamisli.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ovako...

Malo sam nervozna... Malo sam...

Nemojte mi kvariti carolije. Ionako ih je premalo na ovom svetu.

Ionako me sneg zaobilazi kao kisa oko Kragujevca. Onaj prvi i posle toga cvrc!

Jako je bezvezan osecaj kad setas okolo pocetkom prvog meseca nove godine, a oko tebe procvetalo drvece! Sija sunce! Sad ce i laste da dolete!

Ali, sto jeste jeste, bar je mesec majstor, zaokruglio se od praznika i sija li sija...

Ajde, please, smanjite dozivljaj.

:slika:
By LeDeNa_
Previse puta sam procitala da je najveci dokaz velicine ljubavi ono cega se zbog nje odreknemo...

Mozda se, zapravo, nicega ni ne odricemo? Ako dobijemo sebe, ako dobijemo sebe natrag, posle godina ceznje za samim sobom, mozda smo primili daleko vise nego sto smo dali?

Niko ne moze u nama samima pronaci ono cega tamo nema. Moze nas samo podsetiti na ono sto smo zaboravili, moze nas podsetiti koliko jako zelimo da se setimo.

Mnogi Sveti Gral traze na pogresnom mestu, mnogi provode zivote proucavajuci stare knjige, sledeci putokaze starih mapa, provode zivot ispravljajuci greske u desifrovanju tajnih znakova na njima... I nikada ga ne pronadju.

Sveti Gral je u nama samima, samo je malo njih koji veruju da ce ga tamo pronaci.

Ne moze svako videti vile. Ne zato sto vile ne postoje, nego zato sto mnogi svojim ocima ne dozvoljavaju da ih vide.

Lepota je uvek u ocima onog ko posmatra...

Vila je samo ogledalo u kome ne moze svako videti svoj odraz.

Ti ga vidis iz "najprostijeg" moguceg razloga. Zato sto velicina odraza dolazi iz tebe samog.
By LeDeNa_
Srecom, kada te iznenadi prjatno, lakse se "oporavis" od iznenadjenja :)
Korisnikov avatar
By mOwbid
Samo za ljude koji ne shvataju nista,
samo cudovista i njihov svet obojen u plavo.
Reci "hej budalo", nema ni stiha, ni reci, ni pesnika...
Samo sebi izazivam bol u sreci...
Ali te zvezde i miris straha koji sanjam,
imam kosmar jako dobar
Sanjam bol, a smejem se na glas.
Tako ne ide.
jer na mojoj strani andjeo spava pokraj djavola.
Sve se gubi, nestaje,
al mene ni to ne leci..
moj bolesni um sve ovo cini,
jer misli da gubi se.
Sitna paznja...
To je ono sto nedostaje.
To me leci.
To je ono sto me uvek spreci.
Ja zelim da znam na cemu sam.
Opojna droga i miris malog ratnika u meni,
on zeli da me probudi.
Kao zvezda bez sjaja, kao svemir bez kraja.
Daleko meni, srcu bliza
ti i moja trauma.
Tuzna faca, a nasmejano lice.
Neces razumeti ove reci,
pomocu kojim se lecim.
Neces razumeti,
al znaces...
Nelogicna pesma,
nekapiranje ostaje samo
skitanje i kraj mog pocetka...
jer k'o da sam ranjena
bez i jednog metka...
By LeDeNa_
Originally posted by mOwbid

..A bila si sve
sve sto ludak moze da pozeli
sve sto siromahu bogat moze da udeli...
Mada sada teku mi suze
za divno cudo reci cu ti druze,
zelim samo da ti cujem glas
to ce biti moj poslednji spas.
i kao ptica u svom svetu
ja letim i trazim srecu na drugome svetu...
srecna ces biti, to znam
jer zvezda jedna na nebu
bice tvoj trag... i moj znak.

Bravo. bravo....

Znala sam....hm

Ja cu klavir :klavir:
By LeDeNa_
.................

Tako ne ide.
jer na mojoj strani andjeo spava pokraj djavola.
Sve se gubi, nestaje,
al mene ni to ne leci..
moj bolesni um sve ovo cini,
jer misli da gubi se.
Sitna paznja...
To je ono sto nedostaje.
.................................................

Tako ne ide.

.....................................................

Odlicno.....

Htela sam da kometarisem ali ne zelim ipak.....

Lepo!!!

A i tuzno meni ipak....
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!