Belly Button,
mislim i ja da gresis, tj da pridajes preveliku vaznost obrazovanju i zivotu u gradu. Mislim da kao i u tvojim primerima to cesto nema veze i to ne zbog toga sto osoba nije pokusala da objasni roditeljima... Vec sam pominjala jednog muskarca koga znam koji je gay, tj sad vec govori da je bio gay a ima dva zavrsena fakulteta (i to teska, ne bilo koja) i prepametan je. Ali je uz to i vernik i sopstveno gaystvo smatra grehom te je kao to vec promenio, samo jos da nadje zenu a Bog ce ga nadahnuti da je zavoli (bas je zahtevan prema Bogu

). Isto znam vise slucajeva gde roditelji nisu uopste dobro prihvatili outovanje "deteta" niti su popustili godinama kasnije, a da su obrazovani, fini itd. Mislim da to vise zavisi od te neke postavke sveta, ako je neko npr kao ovaj "bivsi" gay prihvatio ono sto crkva kaze i cvrsto veruje da je jedino to ispravno, nikakve tu price ne pomazu.
I sto se same teme tice, otprilike kao sto su vec ljudi rekli - prednost je iskreniji, opusteniji odnos, svest da roditelji "dete" vole bas onakvo kakvo jeste.. mane su u onim slucajevima kad roditelji to nece prihvatiti, taj odnos ce znaci biti trajno narusen, izvor stalnog stresa ili prekinut...