Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By J...
Razlozi za - imacete iskreniji odnos i moci ces sa njima mnogo vise i otvorenije da razgovaras. Bice ti zivot mnogo jednostavniji jer jednog teskog bremena lazi ces se osloboditi.

Razlozi protiv - ako procenis da ce lose prihvatiti a prethodno nisi pripremila teren tako da ih senzibilises, edukujes itd. Onda bolje da sacekas.
By Kragi
^ upravo
mada mislim da je na tu temu sve vec receno na ovom forumu... treba samo procitati neke teme ...
By zmeu
Mislim da se outovanje nikada ne bi trebalo vagati. Uvijek je korist na "za". Jednostavno laž i skrivanje nikome ne može da koristi.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by zmeu

Mislim da se outovanje nikada ne bi trebalo vagati. Uvijek je korist na "za". Jednostavno laž i skrivanje nikome ne može da koristi.
my sentiments exactly
Korisnikov avatar
By Mage
Pa sad... nisu svačiji roditelji isti. Ima budala koji bi se odrekli svoje dece ili uradili ko zna šta. Jesam za iskrenost, ali ne možeš biti iskren sa svakim.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Mage

Pa sad... nisu svačiji roditelji isti. Ima budala koji bi se odrekli svoje dece ili uradili ko zna šta. Jesam za iskrenost, ali ne možeš biti iskren sa svakim.
Meni je tesko da poverujem da postoje takvi roditelji. Verovatno ih ima ali mislim da se ni deca takvih roditelja ne trude dovoljno kad je komunikacija u pitanju.
Korisnikov avatar
By unic0rn
da jeste, ljudi izbacise dete iz kuce jer se nije dovoljno trudilo kad je komunikacija u pitanju :wundy:

a mi smo svi zeke i mede, zivimo u svetu lizalica, kupamo se u ambroziji i ne znojimo se kada se sexamo :retard: :wundy:

protiv su ti problemi koje mozes da imas, ako zivis s njima i ekonomski si zavisna - imas li odstupnicu? ili sansa da to ne prihvate i da imas konstantno maltretiranje?

za - to mislim da ne mora ni da ti se govori jer ne bi ni razmisljala o outovanju :) prosto iskreniji i normalniji odnos, veliko olaksanje jer vise ne moras da izmisljas kojesta, nema vise lazi niti njihovog tripovanja da planiraju tvoj zivot (za kog cemo da je udamo itd itd).... a ja licno sam nekako mislio da to najvishe dugujem njima, pre svih drugih ljudi u mom zivotu.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by unic0rn

da jeste, ljudi izbacise dete iz kuce jer se nije dovoljno trudilo kad je komunikacija u pitanju :wundy:

a mi smo svi zeke i mede, zivimo u svetu lizalica, kupamo se u ambroziji i ne znojimo se kada se sexamo :retard: :wundy:

:rotflmao:

Mislim stvarno... Ko da ne znaju u kakvom svetu živimo :doh:

ONT: Ja sam im rekao jer sam hteo da znam da li me zaista vole ili ne. Ista stvar je bila i sa drugovima, hteo sam da znam da li je naše drugarstvo pravo ili lažno ;)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja sam samo rekao da mi je tesko da poverujem u to da postoje takvi roditelji. Moji su recimo rodjeni na selu, vrlo su oskudnog obrazovanja, veoma patrijahalno vaspitani i konzervativni. Veliki plus im je to sto shvataju da njihova deca znaju vise od njih pa su hteli da saslusaju argumente. Neki izaberu da odu od kuce sa sesnaest a neki koji znaju da to ne mogu strpljivo i takticno razgovaraju sa roditeljima uvodeci ih u svet liberalnog razmisljanja. (Ne samo kada je sexualnost u pitanju).
I tako je od moje majke, kuvarice, seljanke koja je u zivotu imala samo jednog muskarca i bilo ju je sramota da je selo vidi trudnu jer ce svi znati sta je radila, nastala zena koja (bez ikakve inicijative s moje strane) uzme broj telefona od zgodnog konobara iz restorana u kom radi i toplo mi ga preporuci uz konstataciju da bi volela takvog zeta... Haha...
S druge strane, moja drugarica ima mnogo obrazovanije roditelje, ali ona je samo odlucila da im kaze da je lezbejka i ne provodi puno vremena u kuci. I zato su je vodili kod kojekakvih psihijatara, pa kad su nakon 10-ak godina skapirali da mozda i nije bolesna konstantno joj zvocaju kako treba da se uda za svoje dobro, kao da ona ne zna sta je za nju dobro. A ona i dalje odbija da komunicira sa njima i stalno mi govori kako bi trebalo da budem srecan jer imam divnu kevu. E, pa, ja sam na tome radio. Ona nije...
Korisnikov avatar
By Mage
Neke ljude ne možeš ubediti ma koliko to želeo. Kao što sam rekao, ima jako puno različitih roditelja.
Korisnikov avatar
By Dina
Belly Button,
mislim i ja da gresis, tj da pridajes preveliku vaznost obrazovanju i zivotu u gradu. Mislim da kao i u tvojim primerima to cesto nema veze i to ne zbog toga sto osoba nije pokusala da objasni roditeljima... Vec sam pominjala jednog muskarca koga znam koji je gay, tj sad vec govori da je bio gay a ima dva zavrsena fakulteta (i to teska, ne bilo koja) i prepametan je. Ali je uz to i vernik i sopstveno gaystvo smatra grehom te je kao to vec promenio, samo jos da nadje zenu a Bog ce ga nadahnuti da je zavoli (bas je zahtevan prema Bogu :lol: ). Isto znam vise slucajeva gde roditelji nisu uopste dobro prihvatili outovanje "deteta" niti su popustili godinama kasnije, a da su obrazovani, fini itd. Mislim da to vise zavisi od te neke postavke sveta, ako je neko npr kao ovaj "bivsi" gay prihvatio ono sto crkva kaze i cvrsto veruje da je jedino to ispravno, nikakve tu price ne pomazu.

I sto se same teme tice, otprilike kao sto su vec ljudi rekli - prednost je iskreniji, opusteniji odnos, svest da roditelji "dete" vole bas onakvo kakvo jeste.. mane su u onim slucajevima kad roditelji to nece prihvatiti, taj odnos ce znaci biti trajno narusen, izvor stalnog stresa ili prekinut...
Korisnikov avatar
By tintily
Neki umeju da kazu da sam ja imala srece. Ne mislim tako. Porodica cini dom, ono mesto gde se osecamo sigurno i zasticeno okruzeni ljudima koje volimo i koji nas vole. I upravo ta ljubav je ono sto nas nadahnjuje i sto nam pomaze da se nosimo sa svim sto nas stigne ili mi uhvatimo u zivotu. Samim tim sto je porodica okruzenje u kom smo spoznali ljubav ona nas treba podrzavati kada je ona druga vrsta ljubavi- prema partneru , u pitanju.
Znam ja da postoje razliciti ljudi , razlicite porodice , ali kad sve to svedemo zar nije ono sto nas medjusobno udaljava nedostatak komunikacije i otvorenosti?
Ja sam za i uvek cu biti za ! A sad ako je neko sto %siguran da mu je zivot laksi ako ga krije od svojih roditelja...pa svi mi znamo sta nam je ciniti kada pogledamo na tren malo dublje u sebe.
Nemam nista kao protiv.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
joj, meni to 'protiv' ne postoji.
ajd da budem bekvalac,
čim BIH rekla, moram biti za, ne? dakle, za nije protiv.
samo je pitanje postoje li uslovi za tako nešto. a to onda ne mož' biti opšteprimenljivo, ako se protumači kao 'protiv'.
dontknow. zašto uopšte govorim.
Korisnikov avatar
By Dzi

ONT: Ja sam im rekao jer sam hteo da znam da li me zaista vole ili ne. Ista stvar je bila i sa drugovima, hteo sam da znam da li je naše drugarstvo pravo ili lažno ;)

iiii? sta si saznao?
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
Razlozi protiv postoje.Roditelji mogu da te izbace iz kuce.Jer postoje trenuci kada to postaje NJIHOVA kuca,a ne tvoja.To je cest argument."Dok si pod mojim krovom ima da..."
Drugo,roditelji imaju taj obicaj da ti stvaraju osecaj krivice,da se ti osecas krivom zbog toga."Sta smo pogresili?Sve smo ti dali,i letovanja i dozvolili smo ti da cele noci ostajes van kuce,i da se druzis sa kim hoces...Zasto nam to radis?"
Ako im kazes i ako sve krene nizbrdo ti ces mnogo vise da budes povredjena nego oni.
Trece,sto bi im rekala,ako ne moras.Tvoja stvar,nije njihova.
To su osnovni razlozi protiv.Verovatno ima razloga za.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dzi

iiii? sta si saznao?
Prihvatili su to jako dobro :) Bilo je suza naravno, ali više iz razloga što su se uplašili za moj život i kako ću uspeti da preživim u društvu kao što je Srbija. Ćale je malo teže to prihvatio, išao je i kod psihologa da se konsultuje i da se obavesti kako bi znao kako da se postavi prema meni. No, nikada mi ništa loše nije rekao niti učinio da se osećam manje prihvaćenim ili voljenim. Moj dečko redovno dolazi kod nas na ručak i dobar je sa mojima i moji ga vole i poštuju.

Isto je bilo i sa drugovima: Jedan je plakao a drugi je zamalo pao u nesvest, ali me nisu odbacili. Sad smo čak više bliži jedni drugima jer nema laži i skrivanja. Pokazali su se kao pravi drugovi. Isto su dobri sa mojim dečkom i druže se sa njim i zaista me razumeju i prihvataju i podržavaju. Jeste da me nekad malo zezaju, ali ništa zlonamerno :P

Ja sam imao dosta sreće sa out-ovanjem. Makar do sada...
Korisnikov avatar
By Srklet

Isto je bilo i sa drugovima: Jedan je plakao a drugi je zamalo pao u nesvest
jesi siguran da su ONI strejt? :D

OT: ako ce te roditelji izbaciti iz kuce, fizicki zlostavljati i sl., onda im se ne treba outati do neovisnosti. ako ce biti neke drame i sve ispod toga, onda se treba outati.

nije visa matematika. :shrug:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Ja to shvatam vrlo jednostavno.
Moj zivot je jedna vrlo interesantna stvar...za mene samog.
Kako njih iskljucujem iz gomile stvari, tako moja seksualnost ostaje moja intima koja ni u kom slucaju ne sme njih da zanima.
I vec dugo vremena oni dobijaju informacije za koje ja smatram da su bitne...i radeci na tome godinama, danas me keva samo pita "Hoces doci kuci da spavas ili...?"...
Potpuno legitiman odnos...za par godinu cu se odseliti, mislim da je bitno da naviku na tako nesto.
Dakle, caletov san o velikooooj porodicnoj kuci, otvorenim ulazima, i tri razlicite porodice na tri sprata ali svi blizu...pao je u vodu, kad sam ja jos upisao osnovnu skolu..ali on je problem i jos to ne shvata.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!