Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By tasa
Miris noći

Kroz okno nemira
tama me vreba.

Noć dolazi mirisom
sazrele tišine.

Od mene osta
samo senka samoće.
By tasa
Noć bisernih suza

Crnu tišinu noći
razbija šapat jecanja
samoće
za usnama tvojim.

Ovo je noć
odsanjanih zvezda,
noć koja
mesto zvezdi
na dlan uzela je
suze ženine
bele poput grudi
devojke.

Noć bisernih suza
skrivenih
u Nebeskoj prašini
od tvog plavog sna.
By tasa
toliko o glupoj nesanici!

ajd' malo da lupam o jutru

Krik

Jutra mi dolaze
sa osmejkom smrti

Nije mi ni 'mreti
ni dane sakupljati

Ogrnuta uzvišenim
spokojem slova
Snatrim svet koji čuje
krik moga uma.
By tasa
Perle svitanja

Odnosim dušu
u najdublji trenutak
noći

Sa zvezdama
da zborim

Je li moje sutra
sa imenom novim
ili mi je još
skupljati rasute
perle jučerašnjih
svitanja?

ala sam ga zacrnila......
By tasa
Miris osećanja

Lepota peva
cvetaju irisi
prkosnih boja.

Ćutite zvezde
na vašim usnama
rađa se miris
lucidnosti

irisi
prkosnih boja.

Smelost
pozne neverice
i ništa više.
By tasa
Kuća od vetra

za I.

Lome se zidovi
boje snova
u krhotine
srebrenoga zrenja.

Dva bića
u duši jedno
na zaboravljenom oblaku
gradiše
kuću od vetra.

*Boze, daj nam da odemo sa Balkana i da mi ovaj mali Andjeo bude zena i, i ne znam dalje, samo lupam isprofanisanu lez zelju, e da i neka nema veze sto sam starija deceniju od nje :d,
jooooj ubi me savest, ali punoletna je, nisam pedofilka loooool

i, Ledena, jos samo ovo pa odo da kukuricem, komsijinog petla da zeznem :d

Zavesa dana

Pustite me, hoću samo
svilenkast' zastor,
satkan od umilnih
titraja violina,
na prozor duše da navučem.
Neka niko osim Tebe, Bože
ovog časa
u odaje spokoja ne zaviri.
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=3QV8cOmsTdI

http://www.youtube.com/watch?v=3QV8cOmsTdI

NO, danas sam, po prvi put, na ulici imala DOZIVLJAJ. Prelepo!

Nesto sam hodala - onako - pomalo razdragano, igrajuci se asfaltom.....cula sam u sebi Tomcraft-a i jednu njegovu divnu pesmu (okacicim ti opet tu stvar na skypu pa ces je polusati i pogledati video, ok? ) i osetim se lepo - tuzno.Kako sam covek zivota, nasmejem se sebi i pomislim: Ovo je ona lepa tuga.....daj!....ma daj!!....igraj se asfaltom....prozivi tu pesmu jer te podseca na ono sto ti se dogodilo ...i to je zaista divno jer objedinjujes dogadjaj sa muzikom, bliska si Njemu a opet i Tomcraft-u kog toliko volis..... (znas da nisam POTPUNO luda, ja samo ponekad spojim neke stvari, meni bliske.....ne treba me voditi psihijatru, JOS )..... ;)

...i onda, ZAISTA, nije vise vazno sta je bilo nekada.....

Setila sam se:::::

A onda zive, pokretne slike, scene iz mog zivota (to se, valjda, kako kazu - desava pred Smrt, ali nije tacno, ljudi!!!!!! Evo, desilo se meni danas a pouzdano ZNAM da necu umreti nikada).....tu na ulici, dok sam osetila taj trenutak, to vreme - ponovo.....tebe, videla sam prvo tebe.....sebe kao malu kako se budim....tata nije kuci jer on nikada nije kuci od 17 do 01h.....uvek radi i tako mi nedostaje, predmet je Ljubavi moje....i cujem majku napolju ali nije mi dovoljan glas....placem jako sto su me ostavili.....toliko jako da sam te veceri dobila temperaturu.......vidim svoju najbolju prijateljicu kojoj nikada nisam uspela objasniti sta je Zadatak - zene, u osnovi.....secam se Milana Mladenovica i koncerta u "Domu Omladine", secam se jakog mentalnog spajanja sa njim......vidim korice Nietzsche-ovog Zaratustre....sestru kada sam je slucajno oborila niz stepenice i nije tada plakala kad mi videla lice......vidim Zvezdu_Bajern u Beogradu i goll!!.....Sestru i muza (sada bivseg)....osmeh na vencanju.....potom nesto kao jezgro....ne, kao grotlo je....tamno, smedje je boje i ima crne senke neodredjenog oblika; a drvo.....ono je gore, na izlazu iz tog grotla (ukoliko uspes izaci).....komesaju se slike dalje....ponovo Ona....i na kraju se kristalisu u Dan, jako lep dan u kom koracam i Tebe.......(u tim slikama, snovima ili stvarnosti - kako ko hoce - ti si Prva i Potonja)......
By LeDeNa_
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I tako zbori zena u ime svih zena...

A meni se ne spava, i citam sve ovo, i mislim se nesto...

Ceo svoj zivot zivim ono sto jesam. Odgovor ce ili doci, ili nece doci (na sta sam spremna, jednako kao i na prvo resenje, i ne bezim ni od jednog ni od drugog). Zivim u svetu u kakvom zivim. Aktivno sam pokusavala da ga promenim, aktivno sam pokusvala da se uklopim u njega, aktivno "ratovala" sa njim, aktivno sklapala primirje sa njim, i jedino do cega sam dosla je da jeste onako kako jeste i da ja moram da zivim sa tim. I ne samo ja. Svi moramo da zivimo sa tim.

I da, to apsolutno znaci da nepovratno gubim deo svoje zenstvenosti, jednako kao i sto muskarci gube deo svoje muskosti.

I da, meni je zena NEOPHODNA (meni, ne govorim u ime bilo koga drugog) da bih se osecala ispunjenom i ostvarenom kao zena. Jednako tako potrebna mi je zena kome sam ja potrebna da bi se ona osecala ispunjenom i ostvarena kao ZENA. I onda je potpuno. Jedno. Celina. Iz toga proizilazi sve drugo, zivot, novi zivot, zivot... Sve manje od toga mi je cisti besmisao sveta koji me okruzuje.

I vec vidjeno...
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=vqr-RsgcAsQ

Filigranski plocnici

Ja sam kralj,
sudbina je metresa
sa zastakljenim očima,
upravo prelazi ulicu.
Ponekad je osjetim
na vrhovima prstiju...
Grobnica za Borisa,
čovječe!
Ako želiš da saznaš,
pristani na sve.
Ako želiš da mijenjaš ljude,
ne odmeći se.

Ja sam kralj,
ti si žena pjesnika.
Zašto plačeš gospođo?
Peludna groznica,
čovječe.
Ako želiš da saznaš,
pristani na sve.
Ako želiš da mijenjaš ljude,
ne odmeći se.

Filigranski pločnici
puni baruta,
filigranski pločnici,
usta puna baruta.

Branimir Džoni Stulić
By LeDeNa_
Procitala sam ovaj komentar i razmisljala....

Perfekcija ne postoji.
Ponekad na nedeljnu satnicu,kada glumci stupaju na scenu pod bljestavim svetlom sopstvenog jada. Ali tako samo ostaje jos veca beda,jer se ispuniti tudjom prazninom nikada ne mozemo…

Hm....

Ja...

Eh, kada bi jos zivot i svet bili toliko plitki, jednostavni i jednodimenzionalni... Gde bi nam bio kraj? BTW, sve to je, jos kako, ljudski. Ne mozes uzimati samo jednu dimenziju ljudskosti, a drugu, trecu... dvehiljaditu odbacivati kao nepozeljnu i losu. Jer tek kada ih sve smuckas dobijes coveka. Ako ne mozes da prihvatis i tu stranu coveka, onda ga prihvatas u delovima, uzimas samo ono sto ti odgovara, a tek to je idealizacija, i to ona najgora – svesna! Zahtevanje da druga osoba odgovori na nasu predstavu o ispravnom i neispravnom, dozvoljenom i nedozvoljenom, inace taj "drugi" ne spada u kategoriju "ubermenchen" koja kroz zivot stupa na ispravan nacin, i samim tim je predmet kritike i nipodostavanja.

Nebitno!!!!
By LeDeNa_
Uspesno izvodjenje pripreme poslastice po receptu pisanom na drugoj strani staniola izvadjenog iz potrosene kutije cigareta, odgovarajuceg imena...

Od srca srcu

Potrebni sastojci:

10 jaja
300 grama obarenih, oljustenih i samlevenih badema
300 grama + 10 kasika secera
2 kasike brasna
300 grama putera/maslaca
200 ml slatke pavlake/vrhnja (obavezno pravog, nikako one izmisljotine na biljnoj bazi)
100 grama fine mlecne cokolade
5 kolutova ananasa iz konzerve (moze i svezi, ako umes da ga ocistis kako treba)
jedna mandarina
dve sake kandiranog manga
jedan pas cuvar
mnogo lepih misli i poneka dobra vibracija
muzika u pozadini - po izboru
ako ih pripremas u skladu sa imenom - vreme pripreme nebitno

Odvojiti belanca od zumanaca. Zumanca penasto umutiti sa 300 grama secera i skuvati na pari, neprestano mesajuci. Ostaviti da se prohladi.

Belanca umutiti sa deset kasika secera u cvrst sneg. Dodati mlevene bademe i dve kasike brasna. Peci u podmazanom i brasnom posutom plehu, iz dva puta, na 200 stepeni C oko 15 minuta.

Umutiti cvrst slag od pavlake. U prohladjena zumanca dodati omeksali puter i dobro umutiti da se dobije penasta masa. Lagano umesati slag. Staviti u frizider da se stegne.

Od prohladjenog testa modlom u obliku srca vaditi "pogacice".

Iseckati na sitne komadice ananas i mandarine. Dodati u krem i nezno promesati.

Stavljati krem izmedju dve "pogacice" i nozem oblikovati tako da krem prati linije srca.

Ostaviti u frizideru da se dobro ohlade.

Na pari otopiti cokoladu i dodati otopljenoj smesi dve kasike ulja.

Pazljivo nanositi glazuru na srca. Na svako srce staviti po dva kandirana manga.

Staviti u frizider.

Vezati psa cuvara za frizider kako bi srca docekala onog u ciju su cast pravljena.

He!!!....
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=tPPsS4-Dsxg

Deep Forest - Sweet Lullaby (original)

....................................................................................................................................

Hvala vam!!!

Za jednu forumasicu koju ne zelim da uvredim ali pak::

Ocigledno je da sasvim drugacijim ocima posmatramo (i dozivljavamo) svet. Mozda zbog toga ja verujem da ce ljudi, cak i ako ih prepustis samima sebi, dokazati da im mozes verovati da ce uraditi pravu stvar. Psihopate, svesno, ne svrstavam u tu kategoriju (ljudi).

Sa druge strane, da si od pocetka ti postavila temu kao cilj, a ne kao sredstvo, mozda ne bi imala problem da, na ovakav nacin (pomalo nezreo, ali dobro, ti najbolje znas zbog cega), izbegavas pitanja koja su se sama nametnula iz tvog pisanja.

Poenta bilo kakve rasprave (forumske pogotovo), nije da pokaze da je neko u pravu, nego da potakne ljude da, na osnovu procitanog, sami dodju do svojih zakljucaka, u zavisnosti od vlastitih afiniteta i sposobnosti razmisljanja, na osnovu iznetih argumenata i samog toka diskusije. Tako je u mom svetu. U tvom svetu, mozda, najbitnije je da si ti u pravu. U mom svetu, najvaznije je da ljudi nauce da misle svojom glavom i da ne dozvole da im neko nesto prenese sazvakano i svareno, samo zato sto ume da "zavrne" vodu na svoju vodenicu. I svako ima pravo na svoje misljenje, makar ono bilo dijametralno suprotno od mog, i to ne znaci da sam u pravu ja ili on/ona, nego da razlicito razmisljamo o odredjenim stvarima. I svako moze, sam za sebe, da mucne glavom i razmislja u kom god pravcu da ga vlastita razmisljanja i iskustva odvedu. I preuzme odgovornost za to gde su ga dovela. U tome je poenta.

Ja cu ti odgovarati uvek ovde....

Izvini ako ne kontas ni ovo....
By tasa
"Vezati psa cuvara za frizider kako bi srca docekala onog u ciju su cast pravljena."

He, Ledena, koji si ti lik!!!!!!!!

a za ono mama,
Ccccc

dobices strapom po glavi,
to ti je kao kad te del banuje
LOL
By LeDeNa_
Ne znam sta da odgovorim na ovo taso...

Sto se tice frizidera he...Ne volim slatko ali napravicu tortu nekome...

Za ostalo nemam komentar....

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=VYekoqWXv2M
By tasa
Most od reči

Ogledalo si
mojih misli
Pesma čiji damari
nisu uobrazilja
na dlanu utopije

U tvome glasu
čujem šuštanje
svih zaboravljenih
aleja

Voliš da ćutiš,
ptico moja raspevana,
jer ćutanjem pričaš
sa zvezdama
I tada si pesma
lepršavo (nad)moćna
pred vekovima

Volim kada ćutljivo
koračamo između
izgovorenih slova
Jer tada smo
duše izvan bića vremena
Neimari, čiji most od reči
pocepani vek će spojiti
u obalu pesničkih
snova.
By tasa
Ledena, .................... hvala sto nemas komentar! :)

Između trepavica

Oh, kako vetar
umilno miluje
sneno lice
maslačka

kao da želi,
u trenu uhvaćenom
između trepavica,
opravdati Nebesko
proviđenje

Sudbina se, opet,
razliva nebesima,

Maslačak i Vetar
postaju
nedokučiva tajna

DVE DUGE,
srećne, što postoji
trenutak, u kome
ovovremeni svod
pripada
bojama od iskona.
By LeDeNa_
Ovih dana...nisam bila ja. Nekim postupcima nikako se ne ponosim, htela bih ih ostaviti, zaboraviti. Ali ne mogu. Ne mogu jer su oni deo mene, deo moje proslosti, delic moje sadasnjosti, piece of the puzzle that forms my future.
Takvih dana bilo je i pre. Retki su. Obicno ih prihvatim. Sada ne mogu. Ne znam zasto. Mozda jer imam osecaj da niz nije gotov. Ovi dani se rastezu. Teraju me da ih zelim zaboraviti.
Imam li uticaja na sve to? Ne. Mozda. Blagog. Neprimetnog. Nedovoljnog.
Sta znam? Bit ce ih jos. Zelecu sve ostaviti, zaboraviti, nestati. Prihvaticu ih. Jednom. Ne tako daleko, ali dovoljno daleko da pihvatanje bude iskreno, dobrovoljno, nikako prisilno.
Sta pretpostavljam? Imam podrsku. Verojatno dovoljno jaku da me sprecii u htenjima, pomogne u prihvatanju. Ljudi me ne shvataju, ali zele pomoći. Uvazavam ih zbog toga, jako. Zao mi je sto ih opterecujem. Mozda nisam trebala. Uviek je najjednostavniji odgovor: odlicno.
Sta osecam? Ljubav. Podeljena na tri dela. Slicno-razlicitu u samoj biti. Iako u posve drugacijim oblicima. Strah. Podeljen na 2 dijela. Jedan za neke meni drage ljude. Jedan za mene. Tugu. Neku cudnu, setnu. Srecu. Zbog ljudi oko mene.
Sta ne znam? Zasto se bojim. Necu saznati. Samo se mogu nadati nekim lepim krajevima poglavlja u koja trenutno pisem.

Ledena 2006......

http://www.youtube.com/watch?v=EOzQpm_wdpw
By tasa
Ptica tišine

Ptica tišine
na neveselu granu
duše sletela

Ćutanjem
peva
na Miloštu neba
opominje

Tišinu prizivati,
a ne biti svestan
svoga Krsta,
dušo, greh je.
By tasa
Ledena, samo nemoj okrenuti na ovu stranu!!!!!!! moli te tasa

Od sebe zapadno

Prsti bezimenoga
dana
kidaju niti
spoznaje

Izgubljenik se
u izmaglici
olinjaloga jutra
udaljava, zapadno
od desnice Gospoda

Sve naše
postaje nečije
u oku Svevišnjeg
ničije

Bogatstvom praznine
padaju ukleti snegovi,
a čas im nije...
By tasa
Upokojio se Momo Kapor,
tuga, neopisiva tuga :( (((

Miris osećanja

Lepota peva
cvetaju irisi
prkosnih boja.

Ćutite zvezde
na vašim usnama
rađa se miris
lucidnosti

irisi
prkosnih boja.

Smelost
pozne neverice
i ništa više.
By LeDeNa_
Oktavio Paz

Pisanjem je poceo rano da se bavi.Prvu zbirku "Sumski Mesec" objavio je 1933.Sazreo je u Spaniji za vreme gradjanskog rata.Otada potice zbirka "Nece proci", objavljena 1936.godine.Zatim slede knjige poezije "Pod tvojom svetlom senskom", "Covekov koren", "Izmedju kamena i cveta", "Suncev kamen", "Istocni obronak"......
Njegovi eseji sakupljeni su u vise knjiga od kojih su najpoznatije "Luk i lira" i "Lavirint samoce".
Do 1968. Oktavio Paz je bio diplomata - ambasador Meksika u Indiji i Francuskoj.
Nobelovu nagradu za knjizevnost dobio je 10.decembra 1990.godine.

OKTAVIO PAZ

"HIMNA MEDJU RUSEVINAMA"

"TISINA"

kao iz dna muzike
izvire nota
koja odzvanja, cveta i sahne
sve dok u drugoj muzici ne zanemi,
radja iz dna tisine
drugu tisinu, ostri toranj, mac,
i uspinje i raste i vesa nas,
i dok se odizu i spustaju
uspomene, nadanja,
malene i velike lazi,
i zelimo da vicemo dok u grlu
krik zamire:
uviremo u tisinu
u kojoj tisine nema.

"OVDE"

koraci moji iz ove ulice
odzvanjanju
u drugoj
u kojoj
korake svoje cujem
kako prolaze ulicom
u kojoj
jedino stvarno je magla.

"IZVESNOST"

ako je stvarna svetlost belicasta
svetiljke ove, stvarna
ruka koja pise, da li su tada stvarne
oci koje gledaju napisano?

iz jedne reci u drugu
ono sto kazem rasprsava se.
ja znam da sam ziv
izmedju dve zagrade.
By LeDeNa_
Sama si rekla da treba leciti uzroke,sa cime se u potpunosti slazem. Zasto onda podrzavas da gore navedene osobe udju u sredinu u kojoj ce moci slobodno da zive svoju simptomatiku,osecajuci se "normalnim" tj "ispunjenim"? Tako ce mnogo teze imati podstreka da prodru do uzroka,zar ne?

Forumasice ovo si me pitala i ne zelim sa tobom dalje jer ne mogu....

Ja mislim da sam lepo objasnila zbog cega. Mogu da ti ponovim to isto, obzirom da nemam sklonosti da na brzinu menjam svoje stavove i objasnjavam kako ne znam sta sam tacno mislila, ali svakako nisam mislila ono za sta me neko kritikuje.

A prvenstveno to "podrzavam" (to nije podrska nego biranje manjeg izmedju dva zla) zato sto ne smatram da sam Bogom dana, niti da sam pozvana (od strane neke vise sile) da ljudima izmicem tlo pod nogama samo zato sto ja mislim kako je to pogresno.

Meni moja iskustva govore da je covek previse kompleksna zivuljka, i da nema tog jednog uzroka do koga ces ti stici i time mu izleciti citav zivot. Sve se naslanja jedno na drugo. Ljudska psiha je kula od karata. Izvuci jednu pogresnu kartu, i sve je otislo do djavola. Mozes mu leciti zivot, ali i za to je potreban zivotni vek, tvoj i te osobe. Kratkotrajno bavljenje nekom osobom, ipak, ne predstavlja izlecenje. To sto neko "prodre do uzroka" jos uvek ne znaci da je sposoban da se sa tim uzrokom izbori, ili da ga je razresio – samo da ga je svestan. I bas to je prckanje po psihi odredjenih osoba "za njihovo dobro" koje moze biti vrlo nezgodan okidac za ostatak njihovog zivota.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bye
By LeDeNa_
ILUZIJE

Ovaj svet je tvoja vezbanka, na cijim stranicama pises.
On nije stvaran, premda u njemu mozes izraziti stvarnost, ako pozelis. Slobodno mozes pisati besmislice, ili lazi, ili cepati stranice.

Ricard Bah

Slika
By LeDeNa_
Danas sam plakala celo jutro. Hodala sam po gradu i plakala (sva sreca da sam alergicna na prasinu pa ovih dana ionako imam natecene oci), skuvala sam rucak i brisala suze maramicama. Onda sam se setila kako to uopste nije lose - isplakati se. Do pre dve-tri godine nisam mogla plakati. Kada sam bila tuzna samo sam cutala i gledala u prazno. Ne plakati uopste ne znaci da si "faca", niti da lakse podnosis stvari. To samo znaci da ne mozes tugu izbaciti iz sebe. Setila sam se koliko sam puno morala raditi na sebi da bih uopste mogla plakati i podsetila se koliko mi je drago sto imam tu sposobnost. Isplakati se, i krenuti mali korak dalje.

Zasto sam plakala?
.....................................................................................................................

Moji "rl prijatelji" (oni koji me poznaju dobro i znaju sta mi se dogadjalo iole proteklih godina)mi cesto kazu kako im je drago sto sam konacno potpuno sretna, sto mi vise ništa ne nedostaje... Da toga nema ja bih jednostavno bila sretna s onim sto imam. Imam jako, jako puno i to sto imam nisam dobila na poklon, niti ostvarila preko noci, tako da mi se ne moze prigovoriti da ne znam ceniti steceno blago. Itekako sam se namucila da ostvarim svoje ciljeve. Ali opet jednostavno moram nesto "nemati", traziti i tugovati zbog toga.

Kasnije idem da se provozam sa ocima natecenim od placa i sa dusom laksom za jedno pola litre suza. (Ljudi me nece puno pitati jer znaju da sam alergična na prasinu). I osecam se - bolje.

:)
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=KhFxxdN7Fc8

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sretna sam. Zasto? Lep je dan iza mene. Lepe su reci iza mene. Neke neresene stvari resilele su se. Neki ljudi vratili su se na mesta koja su im odavno bila namenjena ali su neko vreme zjapila prazna.
Osecam se...narandzasto. Sa primesama blago crvene boje. Osecaje je najlakse izraziti bojama. Kao dete cesto sam koristila taj nacin, s vremenom su ga nazalost zamenile reci. Veliki, dugacki skupovi reci. Reci su zamena za sve. Moramo prestati toliko govoriti. Moramo vise slusati. Ne slusati reci. Osluskivati osecaje, dogadjaje, pesme, one blage bez reci.
Kada smo bili deca, smejali smo se veselim stvarima, plakali smo na tuzne stvari, cesto smo plakali. Ljutili smo se i pomirivali. Prihvatali i smo ljude oko sebe, ovakve ili onakve. Vecina nas se promienila. Osudjujemo i odbacujemo sve nepoznato, ne trudimo se razumeti i prihvatiti. Zasto smo se promenili? Mozda se toliko svi trudimo uklopiti pa odbacujemo zato sto mislimo da je odbacivanje prihvatljivo. Bojimo se osudjivanja pa ga zato i sami provodimo. No nece li nas zbog toga osuditi oni koje smo odbacili? Oni koji se ne poklapaju s okvirima „prihvatljivog“. Na nesrecu, to nisu nasi okviri, vec okviri ljudi oko nas. Ako ih svi samo prihvatamo, ciji su oni zapravo? Nije li iskrena osuda tih ljudi, koje osudjujemo zato sto trazimo tudje prihvatanje, gora od neiskrenog prihvatanja koje dobijamo zauzvrat?
Tesko je ne okrenuti ledja, tesko je otvoriti srce, tesko je pomoci. Jos je teze priznati da nam je pomoc potrebna. Svima nam treba pomoc, svakome na svoj nacin. Treba li pomoci nekome ako znate da ce vas zbog toga drugi odbaciti? Sigurno i uvek da. Ono sto cete dobiti zauzvrat prekrit ce sva osudjivanja i odbacivanja, smeh iza ledja i ostaviti vas kao ispunjeniju osobu. Kao osobu koja se ne boji sebe, a ako se ne boji sebe, ne boji se nicega. Sami smo sebi cesto najgori neprijatelji, ali nikad najbolji prijatelji. Zato treba deliti, treba se smejati, iskoristiti vreme. Treba uciti, znanje nam pomaze u spoznaji. I nadasve, treba pomagati. Pomagati svima. Osmehom ljudima na ulici da im ulepsate dan, lepom reci prijatelju da mu podignete samopouzdanje, poljupcem osobi koju volite da ne zaboravi koliko vam znaci. I nakon svega toga, ne treba ocekivati nista zauzvrat. Pomaganje nije trgovanje, nije politika. Onaj osecaj koji vas ispunjuje nakon sto vidite osmeh na licu drage vam osobe, osmeh za koji ste delom i vi zasluzni, ispunja vas vise od svih para, od svih komplimenata i poklona. Davanje je uvijek lepse od primanja. Zato se zamislite nad svojim izrazom lica i izborom reci kojima pozdravljate prijatelje. Sreca je svima nadohvat ruke, ako vam je ruka prekratka osmehom zatrazite pomoc sa strane. Mnoge ce se ruke pruziti prema vama, nijednu nemojte odbaciti.
Setite se djetinjstva, setite se pruzanja ruke prema roditeljima, pruzite ih dragim ljudima. Ako vas neko odbaci, nemojte odustati. Kada ste ucili voziti bicikl sigurno ste mnogo puta pali, mnogo puta izgrebli kolena. No prvi puta kada ste sami okretali pedale, sva bol je nestala, a zamenio je ponos i sreca. Isto je i sa pravim prijateljstvima. Tesko ih je naci, ali su prekrasna.Samo ni tada ne smemo zaboraviti na osmeh svome prijatelju, a sva odbacivanja, iako ce ostati zapisana na vasoj dusi, kao i rane na kolenima s vremenom blede.

Dosta Ledena.....:goran:
By LeDeNa_
:roll:

Predah!!!

Nije me bilo 2 dana. Neki su primetili, ljudi koji su trebali primetiti. Drago mi je zbog vasih poruka. Nazalost nisam mogla odgovoriti na njih. Ispricavam se.
U ova dva mnogo sam razmisljala, donela sam neke odluke. Vazne i manje vazne. Uzela sam predah od zivota, a i zivot od mene.
Kao mala obozavala sam jednostavnost u cisto decjem najkomicnijem, a opet tako iskrenom obliku. Volela sam zamisljati da iza celog naseg zivota postoji mali plavi patuljak i upravlja svime sto se dogadja. Cesto sam se brinula da od svega sto taj patuljak radi za mene nema vremena ni za sta. Namerno sam znala nista ne raditi po nekoliko sati da bi se on odmorio. Vec tada, u toj najranijem dobu smatrala sam da ljudi koji puno rade brze umiru od ljudi koji nista ne rade. Ipak sam birala rad(ili je to bio patuljak, zvala sam ga Sara-zensko ime da...i tada. :) )), ispunjenje dovrsenim poslom uveseljavalo me kao sto je to i danas.
Ponekad se pitam nije li ta teorija o patuljku blizu nekakvoj istini. Decji um je puno otvoreniji masti, te stoga lakse prihvata neke stvari. Cesto stvari koje su nam bile prihvatljive kao deci kao "odrasli" ljudi smatramo glupom i "djetinjastom. Moje odluke, koje sam donela u kuci gdje sam se rodila i prozivela uzasne godine svoga zivota, trebale bi promeniti neke moje poglede.. Cesto mi ljudi govore da previse radim, na to im odgovaram da covek moze raditi samo premalo. Uvek pronalazim veme za odmor ako mi je potrebno. Nisam osoba koja ne moze sve poslati k vragu he, mogu ali posle se osecam kao da sam prevarila sebe, a pokusavala sam prevariti vreme. Bila sam impulzivnija kao mlada osoba, no splet okolnosti naterao me da neko vreme zadrzim mir.
Jedne veceri gledala sam zalazak sunca sa terase. Tri zirafe bile su na obzoru, da ta rec obzor:). Bilo mi je zao sto nisam imala fotoaparat sa sobom, no bilo mi je i drago utoliko sto bih slikanjem oduzela deo carolije prizoru.....
Moje odluke takodje menjaju stav prema nekim ljudima. Povlacim se iz nekih prijateljstava. Dati sebe u nesto i preko teniske mreze biti izbacen toliko brzo je nesto nepodnosljivo. Nebrojeno puta cula sam da ne dajem sebe u sve, no opet to znaci uskratiti sebe nekima koji bi znali ceniti prijateljstvo. Radije cu izabrati da me 10 ljudi povredi ako to znaci da cu dobiti jednog pravog prijatelja.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Moj predah od zivota odmorio me, odmorio je mog patuljka te time i moj zivot. Ne okrecem novu stranicu, ne otvaram novo poglavlje, samo unosim izmene u staro. Neprimjetne izmjene koje crnu boju pretvaraju u plavu.

LeDeNa 2007

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=AhcttcXcRYY
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!