Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Deca.. :misli:

Kako cete pomiriti cinjenicu da vi zelite decu, a vas partner/ka ne zeli ili da vi ne zelite, a vas partner/ka zeli?

Koliko ce to uticati na vasu vezu u buducnosti i planove?

Nije ovde bitno pitanje kako cete napraviti to dete, nego razmimoilazenje po toj itekako bitnoj temi...
By Kragi
U principu mislim da niko nema pravo da partneru uskrati zelju da ima dete, odnosno da ga vezom ucenjuje.
Podrzao bih decka i sigurno pomogao u onoj meri u kojoj se to od mene kao prijatelja ocekuje. Kazem namerno prijatelja jer ukoliko dete nije zajednicki dogovor, nego njegova zelja koju ja postujem, onda se svakako ne bih obavezivao na bilo kakvu odgovorost tipa "roditelj".
Pretpostavljam da dete moze da utice na vezu i zahteva dodatne kompromise, ali bi bilo sebicno da od njega ocekujem da se odrekne "deteta" zarad veze sa mnom :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Jedna moja komšika, čiji muž nije želeo decu, zatrudnela je i iznela trudnoću na svoju ruku, ne rekavši mu da je trudna.
Doduše, išlo joj je na ruku to što je debeljuškasta, pa je dugo mogla da krije od muža bremenitost i da ga dovede pred svršen čin, kad se već nije moglo nazad.
I eto sad imaju sinčića, a i muž se vremenom privikao na ulogu oca.
:beba:
Ovaj primer je jedan od mogućih rešenja za prevazilaženje neslaganja među partnerima po pitanju imanja deteta.
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne bih pocinjala bilo sta ukoliko nisam sigurna da i druga strana zeli jednog dana dete.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Zwezdica

Kako cete pomiriti cinjenicu da vi zelite decu, a vas partner/ka ne zeli ili da vi ne zelite, a vas partner/ka zeli?

Ako želi decu, vrata su mu tamo, i neka pazi da ga ne udare po guzici dok bude odlazio. Meni deca po kući neće skakati.
Korisnikov avatar
By Dina
Pa ja odmah ili vrlo brzo osobama sa kojima kontaktiram objasnim da planiram dete tako da osoba sama moze da proceni da li se ili ne u to uklapa... A inace ne bi mi pretpostavljam smetalo da sa mojim buducim detetom ako bismo usli u vezu i zeli i ne zeli da kontaktira a i da ima svoje dete a i da ga nema...
Korisnikov avatar
By maka
Ne verujem da mozes da imas ozbiljnu vezu ako se sa nekim ne slazes oko tako bitnih stvari.
By dukkehjem
Originally posted by jukie

Ako želi decu, vrata su mu tamo, i neka pazi da ga ne udare po guzici dok bude odlazio. Meni deca po kući neće skakati.
tooo, zmaju! :oklagija: :smeh:

joj, ja bih na pocetku veze hteo to da rascistim, ali ne zelim da zvucim kao manijak, a bi to bilo tipa drugi put se u zivotu vidimo "E, da, samo da znas, ja necu decu. Inace, kao si? Sta ima novo?"
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by arwen_evenstar

ne bih pocinjala bilo sta ukoliko nisam sigurna da i druga strana zeli jednog dana dete.
Zbog toga sto neko ne zeli dete, da ima, neogranicavajuci tebe da ga imas, ti ne bi nista pocinjala i uskratila bi sebi mozda nesto divno zarad bica koje jos uvek ne postoji???????? :shok:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by maka

Ne verujem da mozes da imas ozbiljnu vezu ako se sa nekim ne slazes oko tako bitnih stvari.

jebaga, mozes...

kad oboje hoce, hoce, hoce, a onda se jedno predomisli...

(srecom pa se posle skoro 2 godine ponovo predomisli, pa sad opet hoce) :)

i moj argument je bio da ne moze neko da sprecava onog drugog da ima dete/decu

i u potpunosti sam saglasna sa stavom da je to potpuno nepomirljivo u vezi

nije ono kao - ja ne volim spagete, pa kad ti kuvas spagete sebi, ja cu jesti nesto drugo

ili - ne svidja mi se nesto, pa ce onaj drugi to raditi kad ja nisam tu

jednostavno nema kompromisa

razlaz je skoro neminovan, moze se izbeci samo ako se jedno predomisli, ili neko pristane na ogroooomnu zrtvu
Korisnikov avatar
By Galadriel

Zbog toga sto neko ne zeli dete, da ima, neogranicavajuci tebe da ga imas, ti ne bi nista pocinjala i uskratila bi sebi mozda nesto divno zarad bica koje jos uvek ne postoji???????? :shok:
pitanje kol'ko sam razumela se odnosilo na zivotnog partnera, svejedno potencijalnog ili trenutnog. tako da ne bih imala nista tipa brak sa nekim ko ne zeli decu. ne bih mogla da shvatim ozbiljno nekog ko ne zeli dete, tj. da se upustim u ozbiljnu vezu ne nadajuci se takvom konacnom ishodu. ja zelim decu sa nekim, necu sama, osim ako ne budem morala.

e sad ako se zaljubim, bas odlepim moze sve da se dogodi, sto opet ne znaci da bih tu osobu shvatila ozbiljno, a i sebe ne bih nicega uskratila :D

nisam do sad naisla na nekog ko se izjasnjavao da ne zeli decu jednog dana
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Deca nisu nešto što mi je potrebno da bih se osećao celim, ispunjenim i voljenim, niti bih mogao biti s nekim kome su deca potrebna da bi njegov život imao smisao.
To je čist životinjski nagon, a ako neko nije u stanju da kontroliše svoje nagone, već ga isti vuku kroz život, nema on šta da traži s mnom.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Auuuu, ala ste svi iskljucivi, ili ili nema sredine, kompromisa, dogovora.. Kakvo ludilo za i protiv dece.. :psiholog:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Meni je nekako mnogo rano da razmisljam o ovako nechemu, josh nisam u godinama u kojima sam nachisto sa tim sta bih ja zeleo, a jos manje da na osnovu toga vrsim selekciju. :wundy:
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by arwen_evenstar

Meni je bitno da imam dete i stvarno to zelim od kad znam za sebe. Smisao mog postojanja je dati zivot nekome. Ako moja devojka ne zeli dete sa mnom jednostavno ne vidim smisao naseg postojanja. Za mene je divno duga veza u kojoj se osecam sigurno,plan da zajedno jednog dana osnujemo porodicu. To zelim. Ako ona ne zeli,ja u toj vezi ne mogu da se osecam ispunjeno jer ne zeli nesto cemu ja tezim i sto mi je mnogo bitno. Ne znam da li bih mogla da se pretvaram da je to ok,jer mi nije ok.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Smisao tvog postojanja je dati zivot nekome???

Uffff, kakva grozna recenica..
Korisnikov avatar
By jukie
Auuuu, ala ste svi iskljucivi, ili ili nema sredine, kompromisa, dogovora.. Kakvo ludilo za i protiv dece.. :psiholog:
Nema sredine i nema kompromisa i nema dogovora. Svi smo gledali dovoljno filmova i serija u kojima ljudi pristaju na svakakve gluposti jer im je žao da nekome ne povrede osećanja (npr. primaju kojekakve džangrizave svekrve sa otrovnim jezikom u stan jer su obećali finom svekru kad je bio na samrti), i onda se muče najstrašnije, a ti onda ili sediš i gledaš i tokom celog filma gunđaš kako je taj neko glup što je sam sebe zakopao ili prebaciš kanal.

Meni jako prija da na kraju dana imam mirno utočište da se u njemu opustim i da nema drame i nikakvih malih primata koji skaču i dreče i baš me briga šta se dole dešava

[img=400x300]http://mariecurie.biz/blog/wp-content/u ... -tree1.jpg[/img]
Korisnikov avatar
By Madonna
hoću dete/decu ali ima vremena... :bubbles:
Korisnikov avatar
By Delete
Na pitanje roditeljstva gledam krajnje racionalno. Ako se stvore (tj. ako ih mi stvorimo) uslovi (materijalni, vremenski, podrska roditelja, bla bla) tek tada se moze razmisljati o deci.

Ne podnosim one koji bi decu po svaku cenu, ne razmisljajuci da li sutra moci tu decu da nahrane, da im obezbedne pristojne uslove za zivot, skolovanje, razvijanje na raznim poljima. A, opet, ako se i obezbede ekonomski uslovi, a roditelji nikad nemaju vreme za to dete...samo dete ce ispastati zbog hirova roditelja, kojima je primarni cilj u zivotu bio da imaju dete. Ili roditelji koji su radjali decu, sa vec isplaniranom scenarijima za isto, od toga da li ce ici u muzicku skolu, literarnu sekciju, kojim sportom ce se baviti, koji ce faks zavrsiti...i :barf:

Ne vidim se u roditeljskoj ulozi, a i ako bih se odlucivala za to "zadovoljstvo"...pre toga bi usledila detaljna procena nasih kapaciteta za naredne godine, jer bih se pre odlucila da ne budem roditelj nego da dete bude uskraceno za nesto, zahvaljujuci nasoj neodgovornosti i srljanju u jednu veliku nepoznanicu.

A ako je neko sa kim sam u vezi toliko odlucan da zeli dete po svaku cenu, sa mnom ili bez mene, pokusala bih da ispratim sve, ali uz dogovor da imam pravo na slobodu, ako mi postane preopterecujuca situacija. Ukoliko bih se, pak, ja cvrsto odlucila da zelim dete, a da druga strana zeli da bude sa mnmom, ali ne zeli dete, sasvim sigurno bih ostavila mogucnost da ode kad joj bude dosta svega, a ja bih uradila po svom (mada, tesko da bi to iko mogao ocekivati od mene).
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ljudi NIJE pitanje da li vi hocete decu! :doh:

Jeste li uopste procitali moju temu? :zid:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Za mene je divno duga veza u kojoj se osecam sigurno,plan da zajedno jednog dana osnujemo porodicu. To zelim. Ako ona ne zeli,ja u toj vezi ne mogu da se osecam ispunjeno jer ne zeli nesto cemu ja tezim i sto mi je mnogo bitno. Ne znam da li bih mogla da se pretvaram da je to ok,jer mi nije ok.
:up: :up: :up:

Ovako, od reči do reči.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Smisao tvog postojanja je dati zivot nekome???

Uffff, kakva grozna recenica..
Zasto je to grozna recenica?
Zato sto zaista ne mogu da poverujem da je smisao icijeg zivota dati nekome zivot, deluje tako glupavo i tipa za neke zene koje su neobrazovane, zatupaste, ogranicene.. Nikako za nekog kao sto si ti..
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by hlaefdige

videces. stvarno ga nema kad je to u pitanju.
Pa da.. Verujem da je tako.. Ja sada ne zelim decu, ali mozda se to promeni, sto se nadam da nece...

Ali ako bi moja devojka zelela da rodi dete ja se tome ne bi protivila, niti bih to smatrala krajem nase veze. Ne vidim zasto bih?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nije problem u protivljenju. radi se o tome da ja ne zelim ni svoje niti bilo cije. ne zelim zivot sa detetom u njemu. kada je dete tu - ono je tu. ako je ona nuzno deo tvog zivota, bice i to dete. na ovaj ili onaj nacin. ne mozes da izvedes to tako da ga ignorises. mislim, mozes, ali gubis ogroman deo te osobe. svakako - stvari se SIGURNO menjaju.

da se razumemo, nemam nista protiv dece, uopste ih ne "mrzim"...samo ih ne zelim - prosto.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
takoreci - ne mora nuzno da znaci kraj veze, ali mora da znaci drasticnu promenu posle koje to svakako nije vise ta veza. drugacija je.

u realnom svetu - jako tesko odrziva prica. jako.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by hlaefdige

nije problem u protivljenju. radi se o tome da ja ne zelim ni svoje niti bilo cije. ne zelim zivot sa detetom u njemu. kada je dete tu - ono je tu. ako je ona nuzno deo tvog zivota, bice i to dete. na ovaj ili onaj nacin. ne mozes da izvedes to tako da ga ignorises. mislim, mozes, ali gubis ogroman deo te osobe. svakako - stvari se SIGURNO menjaju.

da se razumemo, nemam nista protiv dece, uopste ih ne "mrzim"...samo ih ne zelim - prosto.
:sigh:

Pa ne zelim ih ni ja, narocito ne u svojoj blizini...
U pravu si za sve izreceno...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!