- 10 Feb 2010, 17:46
ali, trebalo bi otvoriti posebnu temu za rodno senzibilisan jezik, a ne samo o tome pisati u ovoj temi koja glasi "sta za vas znaci feminizam?" ... ili je to odgovor na ovo pitanje? da vecina ljudi ovde izjednacava feminizam sa rodno senzibilisanom upotrebom jezika?
Originally posted by Momonisi me uvredio, ne brini... sto se ovih stvari tice, zanimljivo mi je to resavanje problematicnih izvedenica... na prvu loptu sasvim je prirodno da lingvistkinja zvuci rogobatno, ali ne protivi se pravilima i duhu srpskog jezika tako da ima sanse da bude opsteprihvacena uskoro (nadam se), sto na primer nije slucaj sa "arhitektkinjom"--taj klaster konsonanata ktk...samo donosi glavobolju-- neko je upotrebio gore "arhitektica" sto meni opet ne zvuci dobro jer asocira na deminutiv, kao da je nekako manje od "arhitekte"....
mojoj babi je i dan danas rec kontejner rogobatna a da ne govorimo o kompjuteru i ostalim "novitetima" od pre 20 godina![]()
ps. da ne bude zabune - ne mislim da te poredim sa mojom babom ili da te uvredim![]()
ali, trebalo bi otvoriti posebnu temu za rodno senzibilisan jezik, a ne samo o tome pisati u ovoj temi koja glasi "sta za vas znaci feminizam?" ... ili je to odgovor na ovo pitanje? da vecina ljudi ovde izjednacava feminizam sa rodno senzibilisanom upotrebom jezika?