Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
napokon je ispao bas onako kako sam htio.

evo i kako ga pravim:

1 jaje (nije obavezno),
1 prasak za pecivo ili malo suvog kvasca
1dl mlijeka
2 dl tople vode
kafena kasicica (ne puna) soli
brasno

umutiti jaje,i dodati mu vodu sa mlijekom, i prasak za pecivo.
Postepeno dodavati brasno, dok tijesto ne postane gusto.
E, sad treba objasniti koliko i kako gusto. Recimo da na ovu kolicinu ide oko 1/2 kg brasna. treba da bude dovoljno gusto da nije u tecnom stanju, a opet dovoljno zitko da se lijepi za prste. Otprilike kad zahvatite kasikom, da se onako polaaaako oteze sa iste.

ostaviti da prenoci u toploj sobi, i onda peci oko 40min na 200 stepeni.

uskoro i fotka:)

prijatno:)
Korisnikov avatar
By elektron84
Jos kad bi ubacio i neke semencice unutra (bundevine semenke, suncokret...).
Mmmmmmm...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Njam. Obožavam domaće hlebove. A najbolje obožavam onaj kukuruzni, koji mi prave rođe u Crnoj Gori. Inače, dole i u prodavnicama može da se kupi skoro jednako dobar kukuruzni. :mljac:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
E pa, kad sam neorganizovani kreten. Prošlo leto sam preplakala, jer nisam mogla da dođem, a sve su prilike da ću ovog biti mnogo dalje od voljene mi zemlje i hljeba. Ali ako sad povedem neki ustanak robova, eto me na proljeće!
Korisnikov avatar
By Blady
Bananice, nadam se da ces i meni mijesiti kada dodjem....
Jos ako je crni :njami:
Korisnikov avatar
By Blady
Dzelajza back off :rotflmao:
Bananice.... bas si kreativan :wow:
Predpostavljam da bolje mesis od jenny :giggle:
Korisnikov avatar
By Marvin
Jao što ti je lep hlebić!

Bravo :klap:
Korisnikov avatar
By Stripi
ne ukiseli ti se previše kad tako dugo stoji?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pa dobro, zamijesio sam ga oko 4 jutros, tako da nije stajao predugo. Ali znam da moze stajati oko 10h opusteno
Korisnikov avatar
By ns.happy
hej bravo! moracu jednom da probam i ja da zamesim :grouphug:
By XanaX
Jees... you guys are creepy... But in a good way.

I basically cook for myself. But, I'm a lousy cook when it comes to baking...

Ok, that whole story - nice, but, I like to keep it simple. I'm vegan, so no eggs or milk. Even if I ate that, I wouldn't make bread with it.

Kruh... Mana s nebesa. Ali, znam zamjesiti i razvući, samo brašno (integralno, više vrsta), voda, nigari i eventualno malo anisa. I radim kao štrudl, s jabukama i svim vrijedno spremanim i zamrznutim bobicama i sl. Malo grubo mljevenih oraha, malo grožđica...

Može stajati u kuhinji bez problema, cijeli tjedan... Actually, that happened only once. And it's because I'm a piggy fattie and I just swallow it, every time... So, juicy...

Budući da živim na divljem Zapadu Zagreba, ima dosta površina koje ljudi prisvoje i prave vrtove. So, my dad (nope, I do not live with my parents, but they live near me...) dakle, tata je napravio vrt. U stilu, što jedem od prosinca prošle godine do sada? Raštika... Raštika na sve načine... I sad, tj. oko Nove godine, raštika je izbila neke ... kao male glavice... I to je ludnica kako je fino.

Ja sam položio fiziologiju bilja i meh. biljnog razvoja, ali pojma nemam što je to... Teta iz Njemačke, a prije iz Mostara, rekla mi je da su to brusenice... I da je to jako cijenjeno.

Tako da namjeravam danas kuhati brusenice s bobom. Ili ću na paru brusenice, pa kao salatu... A bob - hmh - možda neka mehikana, poznat sam po svojoj toleranciji na ljuto. Those chili spiced chocolates, I just gorge...

Oh, silly me... Just ignore... ("Pull yourself together!") Ok, ta-ta!
Korisnikov avatar
By Marvin
Dobro jutro Xanax... bilo je lepo popiti kafu sa tobom ;)
:chestram:
By XanaX
Oh, please, not here... Everyone is watching... I also drank coffee... s cimetom. I malo muškatnog oraščića... Dobro, dobro, stavio i touch of ginger in it...

And I found such a brilliant recipe for Fennel soup. All I need is - fennel. Soy cream and all the bloody shit, sorry, I have it.

Fennel. This day is going to be exciting. A new and profound experience!

Quest For Fennel !!!

(And I claim to have a life, I'm nothing, just a puff looking for fennel.)
Korisnikov avatar
By KiWi
Pitanje: Bananice, da li umesto običnog može da se stavi sojino mleko? (Lactose intolerant)
Korisnikov avatar
By Stripi
Naravski da može.
Dodšue, obični kruh se i inače mijesi bez jaja i mlijeka, osim mliječnog kruha koji se i opet mijesi bez jaja ali je fin, ukusan.
U kruh možeš dodavati šta god želiš, što više toga dodaš on je finiji. Recimo, kruh sa dinstanim lukom je fin ili kruh sa kukurznim brašnom u kojeg dodaš malo smrznutog kukuruza je dobar...ma u biti, što si maštovitiji, kruh je bolji i ukusniji :yes:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja bas nisam ljubiteljka hleba i jedem ga vrlo malo, ali domaci prosto obozavam. Da jedem, ali mrzim da ga mesim.
By XanaX
Yeah, whatever.

Fennel Soup

Ingredients (use vegan versions):

1/2 yellow onion, sliced
1 fennel bulb
2 cloves garlic, chopped
4 cups (1L) veggie broth
salt and pepper
1 teaspoon dried thyme
1 1/2 cups chopped potatoes (any kind but red)
1/2 cup (125mL) soy milk / cream

It's stupid. Sigurno je puno bolje s koprom... So, I checked the supermarket, but it was like - "sorry, we just sold the last fennel bulb". Then, I went to the open market, and I saw it. It's really hard to miss, fennel bulb - looks like a bio-butt-plug. And it was there, but it was so crowded, the only possible way was along those horror-fish tanks... So, I got no bulb. It was still morning, but there were drunk people! Maybe they just drank the whole night and morning...

And, guess what! Those mamtsers from Bio & Bio - got an e-mail... Yeah, like I'm going to buy something...

Says:

U bio&bio potražite namirnice s oznakom "Organic is orgasmic" koje će Vaš organizam učiniti sretnim, a Vas napuniti energijom, poletom i ljepotom:

... among other things:

CardioAstin 60 kapsula- idealan prirodni dodatak prehrani za muškarce i žene: sprečava upalne procese te štiti srce i krvožilni sustav od negaivnog učinka stresa - 261.00 kn

261 ?! I could bye like dozen fennel bulbs for that money...

... and this:

Marelice suhe bio&bio 200 g- visoko na listi voća s afrodizijačkim svojstvima, sušene marelice slatki su i zdravi brzi obrok bogat željezom -19.90 kn

20 ?! Ok, probably includes a blow or hand... ehm, work. (1 kg of dried peaches... how many bulbs could I get for that?)...

And, traffic is awful... Bloody snow. Bloody neighbour, she put me on the list, imagine that - a list for - removing snow! Next week... In 'er dreams...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!