Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Ja mislim da je feminizam i dalje "u trendu".
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Popeye

hajdemo ne svesti ravnopravnost zena na to otvara li im netko vrata ili ne.
:up:

Upravo o tome pricam.

edit:

A kakve veze ima sto sam sub?

Mislis, to sto igram te manire, je deo moje sub price?
Ako pricamo o tome, ne osecam svoju sub energiju u tim momentima, nego nesto drugo, ali sada da ne ulazim u old school daddy girl trip i sve ostalo :) ....
Korisnikov avatar
By Srklet
ma sve je to uobicajena muskosovinisticka prica: gdje su zene rudari i kako to one hoce biti ravnopravne, a da im ja otvaram vrata... :roll:
promasena banalizacija.

uostalom, ako je to taj veliki trade off i zrtva koju zene moraju podnijeti za potpunu ravnopravnost u drustvu, onda jebes ta vrata i njihovo pridrzavanje. :D eto, zene se odricu do kraja vremena da im muskarci ikada pridrze vrata, a da - recimo - budu jednako placene. jel dogovoreno? :D
Korisnikov avatar
By Hys.

ma sve je to uobicajena muskosovinisticka prica: gdje su zene rudari i kako to one hoce biti ravnopravne, a da im ja otvaram vrata... :roll:
promasena banalizacija.

uostalom, ako je to taj veliki trade off i zrtva koju zene moraju podnijeti za potpunu ravnopravnost u drustvu, onda jebes ta vrata i njihovo pridrzavanje. :D eto, zene se odricu do kraja vremena da im muskarci ikada pridrze vrata, a da - recimo - budu jednako placene. jel dogovoreno? :D
:hail2:

Plasim se dobijas bar 10 posto nezasluzenog imuniteta kod mene u DIP-u :smeh:
Korisnikov avatar
By blabla54380
feminizam je prerastao u nesto drugo od pocetne ideologije, pa tako ne mozemo samo govoriti o platama.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa i ne govorimo.

a nema sanse da ti pojma imas o drugom i trecem valu feminizma. a nema sanse ni da pojma imas koja je to bila "pocetna ideologija" feminizma.
Korisnikov avatar
By Hys.
@ Popaj-I nema sanse da ja znam zasto ti moras da ides djonom :D

Zar je bitno ko sta kako zna, bitno je da nesto naucimo, "cujemo" i diskutujemo.
Korisnikov avatar
By 2kune
feminizam je kad žena oće da bude muškarac umjesto bučerica... :hamlet:
Korisnikov avatar
By Hys.
@Sprinter

Pogledaj recimo post "butch-femme dinamika" :)

Nema veze sa egoizmom, nego odredjenom vrste igre-seksualne i emotivne i kulturoloske u kojoj se pronalazim, kao i zene/decke koje me privlace :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Hys.

@Sprinter

Nema veze sa egoizmom, nego odredjenom vrste igre-seksualne i emotivne i kulturoloske u kojoj se pronalazim, kao i zene/decke koje me privlace :)
ne mogu, zablokirao mi se mozak :D pa da zavrsim da imam problem sa tim da kad zena hoce da joj se otvraju vrata zato sto je zena, dok se u isto vreme bori protiv ideje da ona mora da kuva rucak u kuci zato sto je zena.
Korisnikov avatar
By deželaš

promasena banalizacija.

Naravno :)

Ali zar ne misliš da je upravo zakačinjanje za te "manire", svođenje na rodnu osetljivost u jeziku i sl. na ovom topicu simptomatično? Drugim rečima, ono na šta feminizam danas nailazi kao realan otpor jeste njegovo cinično poštovanje - npr. svođenje jednakosti na kvotnu reprezentaciju (bez obzira na to ko i kako zaista odnosi glavne odluke). Trećim rečima, pretpostavljam da su - van Srbije, naravno - upravo parodije zahteva samog feminizma ono sa čime se feminizam danas bori, jer ga banalizuju. Tako da jbga ne možeš biti potpuno blunt čak ni kad je reč o tome ko kome otvara vrata, koliko se držiš novih rodnih normi u jeziku i sl. - dok ti neko govori da SAMO takve stvari i tražiš.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Da malo banalizujem i dam primer kao odgovor....

Iam ortakinju koja ima brata (blago meni a?) - e i sad, ironija zivota je sto se bratu servira ceo svet na tacni a njoj, jednostavno dronjci, jer njena svrha u zivotu je da se uda i rodi decu, bar tako misle roditelji.

E, feminizam za mene je prepoznati da je tako nesto KRETENIZAM.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Hys.

@Sprinter

ne mogu, zablokirao mi se mozak :D pa da zavrsim da imam problem sa tim da kad zena hoce da joj se otvraju vrata zato sto je zena, dok se u isto vreme bori protiv ideje da ona mora da kuva rucak u kuci zato sto je zena.

Najcesca primedba, da.

..

No, akcija koju je dezelas lepo primetio jeste JAVNA SFERA.

..

U privatnoj sferi/zivotu zena ima svu slobodu da pusta kome god da joj otvara vrata, i drugoj zeni, pa i psu ako ga nauci, ako joj to prija na bilo koji nacin. Moze da otvara ona vrata muskarcu ako joj to prija.

..

Jedna stvar koju ja ovde primecujem jeste rec 'hteti'.

Zena koja HOCE da joj se otvaraju vrata je nesto potuno drugacije od zene kojoj ume da prija da joj odredjena osoba pridrzi vrata.

..

Dakle, cini mi se jednostavnim - ko god se smatra feministom/feministkinjom - u javnoj sferi/ophodjenju/zivotu - sa strancima, kolegama i td. - treba da ostane dosledan tim stavovima, i npr. u banalnosti kao sto je otvaranje vrata nekome samo zato sto je zena (dok npr prepustanje nosenja TESKIH stvari muskarcima kapiram opravdanim) dok je privatnost nesto potpuno trece.

..

Sad, ja samo naglas razmisljam, recimo... pokusavam da uhvatim finese feministicke teorije & praxe ovde ,)
Korisnikov avatar
By svejedno
Btw, OT za mene licno feminizam je gerila, xaaaa...salim se, svidja mi se ono sto ti je ortakinja rekla za 'izme' zapravo, i licno kapiram svaki od 'izama' kroz Gandijevu recenicu 'U must b the change u wish 2 c in the world'.

..

Dakle, po meni feminizam je da ja postujem zene.

Po meni feminizam je da ti postujes sebe.

To je feminizam. I pravi nacin posmatranja 'izama' ,)
Korisnikov avatar
By unic0rn
a homoseksualizam je onda da si sa svima na prst u d**e?

:smeh: :smeh:

salim se, nisam mogo da izdrzim :lol:
Korisnikov avatar
By blabla54380
svejedno jedno pitanjce. jedno pitanjce. ako si uopste obratio paznju na to, da li mislis da su dosledne radikalne feministkinje iz ngo koje se bave ovom tematikom posredno ili neposrendo?
Korisnikov avatar
By svejedno
nisam pratio to ni najmanje, nemam pojma.

..

@ uni

uuuzas :lol:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
sprinteru, na koga mislis kad kazes "radikalne feministkinje iz ngo"? jer ja ne znam nijednu radikalnu feministkinju u srpskoj trenutacnoj javnoj sferi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ako ti opis nesto znaci, posto ne mogu da joj se setim imena, starija plava kratko osisana (ko ti), punija zena da ne kazem baba.
Korisnikov avatar
By Mage

imam problem sa tim da kad zena hoce da joj se otvraju vrata zato sto je zena, dok se u isto vreme bori protiv ideje da ona mora da kuva rucak u kuci zato sto je zena.
Sasvim se slažem sa ovim i koliko sam ja primetio dosta žena se ponaša baš ovako, što je užasno iritirajuće. Jako puno žena smatra da treba da budu ravnopravne sa muškarcima ali onda lupe sebi kontru i kažu kako bi muško ipak trebalo da ima više para, da je stariji, uspešniji itd. Bzvz :sigh:

A što se tiče otvaranja vrata i nekog osnovnog bontona, ja lično ne pravim razliku između muškaraca i žena. Otvoriću i pridržaću vrata svakome, kao što ću i pomoći svakome da ponese neki težak teret, bilo to muško ili žensko ;)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Mage
Sasvim se slažem sa ovim i koliko sam ja primetio dosta žena se ponaša baš ovako, što je užasno iritirajuće. Jako puno žena smatra da treba da budu ravnopravne sa muškarcima ali onda lupe sebi kontru i kažu kako bi muško ipak trebalo da ima više para, da je stariji, uspešniji itd. Bzvz :sigh:
nek lupaju sebi kontru, meni se vise gadi kad vidim da vaspitavaju svoju decu tako. tacno gledam zene u okruzenju feministkinje, koje cerke vaspitavaju da je poenta dobro da se uda u smislu materijalne sigurnosti; sto opet ne bi bio problem da u tom vaspitanju ne izostaje osamostaljivanje nje kao zene.
Korisnikov avatar
By mmiki
Htele ste ravnopravnost, eto vam je sad ravnopravnost. :)
By zmeu
Za mene feminizam je nepristajanje na rodno-opresivni režim koji moć distribuira na osnovi genitalija. U tom smislu je, kao i svaki pokret, ponekad dovoljno slab da određeni robovi/ropkinje pristanu na uvjetnu slobodu koja se svodi na, ne znam, pravo glasa i ženske kvote.
Korisnikov avatar
By olga_diktator

ako ti opis nesto znaci, posto ne mogu da joj se setim imena, starija plava kratko osisana (ko ti), punija zena da ne kazem baba.
Hajde da progutam tvoj mizoginicni opis, i recimo da kazem da znam na koga si mislio. Koliko ja poznajem rad te osobe, ona ne zastupa pozicije radikalnog feminizma. Jednostavno zato sto vise nismo u sezdesetim kada je radikalni feminizam nastao, sto su se u okvirima samog feminizma konstantno izazivale i preispitivale ideje radikalnog a i ostalih feminizama (liberalni feminizam, socijalisticki feminizam, postfeminizam i tako dalje i tako dalje), a ta zena je itekako pametna i obrazovana pa je i upoznata sa razvojem svih tih feministickih ideja i pravaca i ima svoje misljenje i poziciju spram njih.

Ono sto hocu da kazem je da ne postoji jedan feminizam, vec vise feminizama. Feminizam nije jedinstveni pokret, i daleko je od toga, ali se konstantno u nezainteresovanom, neobavestenom i zabave zeljnom javnom mnjenju poistovecuje sa svojim radikalnim varijantama koje se onda izvrgavaju podsmehu. A taj podsmeh, bilo da dolazi od muskaraca ili zena je pre svega mizoginican.

E sad, svaki put se iznova podsetim koliko je feminizam bitan kada prepoznam mizoginiju u jeziku, kao u tvom gornjecitiranom postu, ili u onom prethodnom o "nedojebanim zenturacama". Dakle, struje u feminizmu su brojne, ali proucavanje svih tih feminizama moze da nas nauci makar jedno: da lakse prepoznajemo koliko je ovaj nas svet kompletno dzenderovan i da taj fakat ne sme nikako da se izgubi iz vida. Toliko.
Korisnikov avatar
By Srklet
hajde mu sad jos pls objasni sto je mizoginija. doslovno, sto ta rijec znaci. ;)
Korisnikov avatar
By blabla54380
izvinte, al ne znam kako drugacije da je opsiem, a da ga ne podvedes pod mizoginicno, kazi mi. ne kazem da nije pametna niti neobrazovana, ali je ja percepiram kao silovatelja, onako kako sam primerom na jezikim kovanicama dao. stoji da se feminizam najcesce poistovecuje sa radikalnim feminizmom, samo se ne slazem da je to radi zabave i nezainteresovanosti javnog mnjeja, vec zbog toga sto su upravo radikalne feministknje, u toj opsesiji izgubile kompas, najglasnije.

btw. i ti si mi radiklana feministkinja, jer poistovecujes moju nekulturu sa mizoginijom :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!