Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Dve rezolucije - Srebrenica i Srbi

1. Treba usvojiti dve rezolucije - o Srebrenici i srpskim zrtvama
11
31%
2. Treba usvojiti samo rezoluciju o Srebrenici
15
42%
3. Treba usvojiti jednu rezoluciju o svim zrtvama
6
17%
4. Ne treba usvojiti ni jednu
4
11%
5. Nemam stav
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By deran
hrvatska je od sedamdesetih (koliko ja znam,a iz tog vremena malo ko puno i zna) želela nezavisnost...dakle,želela...srbija,opet koliko ja znam nije imala nameru da pravi srsku državu u sloveniji,pa se prvo ona otcepila...

ovo drugo što si pitao-mislio sam na teritoriju-zapravo granice...

edit:odgovor stripiju,ne da mi se vraćati nazad...:D
By XanaX
Eh, sad mora jedan off, i s jednom fotkom da prekrije čitavi screen...
Originally posted by Sheytan

Slavko Goldstein se usudio. Ima možda nešto paradoksalno u svemu tome: mogao je to učiniti zato - ne samo zato, ali i zato - što je Židov koji je izgubio u ustaškom genocidu oca i dio najbliže rodbine. Toliko su im zla fašisti napravili da se ne usuđuju protiv jednoga viđenoga Židova upotrijebiti oružja kojima nemilice napadaju Srbe.
Sheytane, samo bih ti skrenuo pažnju na to kako se ne možeš samo tako nabacivati klasifikacijama kao što činiš. Ne znam što ti znaš o S. Goldsteinu, ali sam siguran da ja ipak više znam. Također, znam više i još o nekim istaknutim Židovima iz Hrvatske, pa znam i za Andriju Hebranga St.

Iako njegov sin pravi samopromociju na račun ubojstva oca (najvjerojatnije '48., u Bg; nakon ideološkog, ali i praktično-političkog sukoba s Titom), i iako je njegova pokojna supruga napustila judaizam i postala katolkinja, ipak se radi o brojnim židovskim obiteljima koje su tijekom 2. s.r. stradale gotovo svuda gdje se stradati moglo.

Slika

Pa, stoga, budući da jedno od prezimena na nadgrobnom spomeniku (na fotki) stoji i za dio mojih predaka, zaista - igraj se četnika i ustaša ako te to toliko zabavlja, ali ostavi se Židova, oni i sami imaju dovoljno problema u vlastitoj neslozi. Što lijepo demonstrira ova ideološko-vjerska jambalaya Davidovih štitova, kršćanskih križeva, beogradskog režima i jasenovačkih žrtava, svi zajedno u istoj grobnici.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by deran

...srbija,opet koliko ja znam nije imala nameru da pravi srsku državu u sloveniji,pa se prvo ona otcepila...

Sloveniju je iz Juge isterala JNA. Onog momenta kada su saopštili, da če se suđenje protiv četverice održati u Ljubljani na srpsko-hrvatskom, naterali su komuniste, da se opredele za Sloveniju ili Jugoslaviju, a svima od anarhista do klerikalaca, od pankera do seljaka, su dali zajednički cilj.
Korisnikov avatar
By Stripi

hrvatska je od sedamdesetih (koliko ja znam,a iz tog vremena malo ko puno i zna) želela nezavisnost...dakle,želela...srbija,opet koliko ja znam nije imala nameru da pravi srsku državu u sloveniji,pa se prvo ona otcepila...
Evo, fino ti je Kal Zakath dao dogovor.
Što se tiče sedamdesetih, proljećari nisu tražili neovisnost, nego vaća prava unutar Jugoslavije, što je partijski režim proglasio secesionizmom i još koješta.
Kako ti nazivaš pravo da se "Hrvatska može odvojiti ali srpski narod daje sebi pravo da se na istorijskim teritorijama, koje objedinjuju sadašnje granice Hrvatske, opredjeljuje sa kime će živjeti, u kojem će režimu živjeti i kako će se povezivati sa drugim narodima u Jugoslaviji", ako ne stvaranje srspke države unutar granica Hrvatske?
Korisnikov avatar
By deran
...mislim da kalov odgovor nije potpun i da sve to nije bilo tako jednostavno-stalno ističem da su slovenci velemajstori diplomatije...

a kako ti nazivaš,citiram te "kada je ova zemlja integrirala ponovo svoja područja...",a kad je to srbija pokušala učiniti unutar svoje republike (kosovo),dobila je bombe...:srbin:
Korisnikov avatar
By deran
i da,ti čitani članci o hrvatskom proleću...

no,da ja ne dužim komediju,dobio je neko šta je hteo,neko nije,ali generalno,svi smo u govnima...
Korisnikov avatar
By deran
SEM SLOVENIJE,NARAVNO-kal,oprosti...:zvezda:
Korisnikov avatar
By Stripi

...mislim da kalov odgovor nije potpun i da sve to nije bilo tako jednostavno-stalno ističem da su slovenci velemajstori diplomatije...
Sa Ustavom iz 74e i nisi trebao biti neki velemajstor. Trebalo je samo slijediti točke i to je to.
a kako ti nazivaš,citiram te "kada je ova zemlja integrirala ponovo svoja područja...",a kad je to srbija pokušala učiniti unutar svoje republike (kosovo),dobila je bombe... :srbin:
Jesi li ti čitao moje postove kada se Kosovo odvajalo od Srbije? Nisi li možda pročitao da sam ja tvrdio da nije dobro da se to dogodi? Takvog sam stava i danas
Korisnikov avatar
By blabla54380
a kako ti nazivaš,citiram te "kada je ova zemlja integrirala ponovo svoja područja...",a kad je to srbija pokušala učiniti unutar svoje republike (kosovo),dobila je bombe... :srbin:
to su ljudska prava. pravo ustaskih lidera na celu hrvatske da slave zlocine, zajedno sa onima koji su za njih glasovali. isto kao sto nasi lideri imaju prava da se izvinjavaju za sve, pocevsi od zadobijenih ogrebotina od strane srba, zajedno sa nama koji smo za njih glasali.
Korisnikov avatar
By 2kune

Hrvatsko proljeće nije nikada tražilo niti željelo višestranačje a nekmoli nezavisnost Hrvatske. Sva traženja bila su u okviru SK i SFRJ. Zar bi Krleža potpisao nešto što bi rušilo Jugu? :trep:
I da, dobro bi bilo da se zapitaš što je Slovenija bježala...
Korisnikov avatar
By blabla54380
verovatno se osecala previse krivom zbog onoga sta je radila sa siptarima.
Korisnikov avatar
By 2kune
prosvijetli me... što bi to bilo? :trep:
Korisnikov avatar
By blabla54380
a ne znamo. sto me ne cudi sto ste vi, ratne knjigovodje, tu fasciklu zagubili, zajedno sa jos po nekim predmetima, kako bi sto je efikasnije moguce simplifikovati raspad jugoslavije a da to pije vodu.

i am off.
Korisnikov avatar
By 2kune
pa hajde, hajde... pouči kako nas tako i nesvjesnu naciju :sunce:
Korisnikov avatar
By Stripi
da, baš. Ono što govori nije ništa, tu i tamo nešto napiše, eto tek toliko da je napisao. Trla baba lan da joj prođe dan.
Korisnikov avatar
By 2kune
samo se bojim da ga nebi netko krivo shvatio da krivi te šiptare za sve... :merlinka:
Korisnikov avatar
By Stripi
bož' sačuvaj! Ne samo šiptare. Krive su još i ustaše i mudžahedini.
Korisnikov avatar
By 2kune
i to me buni... nikako da skužim jesu li to narodi ili što drugo... :kosa:
Korisnikov avatar
By Stripi
nisu to narodi, to su fašistički monstrumi i belosvetski hohštapleri.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by 2kune

Hrvatsko proljeće nije nikada tražilo niti željelo višestranačje a nekmoli nezavisnost Hrvatske. Sva traženja bila su u okviru SK i SFRJ. Zar bi Krleža potpisao nešto što bi rušilo Jugu? :trep:
I da, dobro bi bilo da se zapitaš što je Slovenija bježala...

da li je ili nije,znamo iz tekstova-koliko su koji verodostojni i blizu istine,opet je za diskusiju,a sve je manje ljudi od kojih to možemo saznati iz prve ruke...

tih godina nikome,mislim, ideja višestranačja nije bila ni blizu pameti...
lepo je bilo biti drug-gospodin...i možda ako ne i sigurno,to je bio uvod u odvajanje...

što se pak slovenije tiče,nema tu mnogo šta da se pitam...

@srtipi-taj isti ustav je bio na snazi nu celoj SFRJ,ne samo u sloveniji...:srbin:
Korisnikov avatar
By Vel boy
derane, ulazem malo truda u tebe (za razliku od Sprintera koji je ovde prilichno beznadezan sluchaj) da ti objasnim da nije vazna poenta "otcepljena" tj. samostalna Hrvatska, vec kakva "otcepljena" tj. samostalna Hrvatska. svakako da je trebalo raditi (u novije vreme zahvaljujuci predsedniku Mesicu se i radi/lo i radice se s novim predsednikom Josipovicem!) i onda tj. devedesetih na suzbijanju povampirenog ustashtva i onog shto s tim ide. medjutim, ondashnji srpski rezim i njegovi sateliti u zdruzenom cilju s tudjmanom homogenizovanja na desnicharsko-dogmatskim osnovama krvi i tla i srpskog i hrvatskog naroda u celoj regiji zemalja ex-Yu su upravo davali krila povampirenom ustashtvu, kao shto su tudjman i njegovi sateliti davali krila neo-chetnishtvu u konglomeratu s neo-staljinizmom smiloshevic-julovskog tipa kod Srba. najvazniji cilj i jednim i drugim je bio zapravo puna kontrola i diktatura nad sopstvenim narodom a kako to bolje uchiniti nego psihozom "svi su protiv nas" te omiljenom spojnicom "rashcherupajmo krvavo onu BiH, pichka joj materina, pa da se zadovoljimo".
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Vel boy

derane, ulazem malo truda u tebe (za razliku od Sprintera koji je ovde prilichno beznadezan sluchaj) da ti objasnim da nije vazna poenta "otcepljena" tj. samostalna Hrvatska, vec kakva "otcepljena" tj. samostalna Hrvatska. svakako da je trebalo raditi (u novije vreme zahvaljujuci predsedniku Mesicu se i radi/lo i radice se s novim predsednikom Josipovicem!) i onda tj. devedesetih na suzbijanju povampirenog ustashtva i onog shto s tim ide. medjutim, ondashnji srpski rezim i njegovi sateliti u zdruzenom cilju s tudjmanom homogenizovanja na desnicharsko-dogmatskim osnovama krvi i tla i srpskog i hrvatskog naroda u celoj regiji zemalja ex-Yu su upravo davali krila povampirenom ustashtvu, kao shto su tudjman i njegovi sateliti davali krila neo-chetnishtvu u konglomeratu s neo-staljinizmom smiloshevic-julovskog tipa kod Srba. najvazniji cilj i jednim i drugim je bio zapravo puna kontrola i diktatura nad sopstvenim narodom a kako to bolje uchiniti nego psihozom "svi su protiv nas" te omiljenom spojnicom "rashcherupajmo krvavo onu BiH, pichka joj materina, pa da se zadovoljimo".
Nisu davali krila nego ih ne bi ni bilo da nije bilo velikosrpske elite i njihove agresije. Tuđman bi bio marginalac a HDZ pod vodstvom Veselice u dubokoj sjeni HSLS-a. A Alija bi bio beskućnik po ulicama Sarajeva, tek izašo iz zatvora.
Korisnikov avatar
By 2kune

da li je ili nije,znamo iz tekstova-koliko su koji verodostojni i blizu istine,opet je za diskusiju,a sve je manje ljudi od kojih to možemo saznati iz prve ruke...

tih godina nikome,mislim, ideja višestranačja nije bila ni blizu pameti...
lepo je bilo biti drug-gospodin...i možda ako ne i sigurno,to je bio uvod u odvajanje...

što se pak slovenije tiče,nema tu mnogo šta da se pitam...
Ko to mi znamo? Jel znaš ti? Jesi li ih ti čitao? Ne shvaćam ovo pitanje vjerodostojnosti; molim pojašnjenje.

Kako je to bio uvod u odvajanje? Negdje je napisano tako? Molim te reci mi gdje.

Ali ja imam. Baš me zanima tvoj odgovor na pitanje za koje nemaš šta da se pitaš.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by 2kune

Nisu davali krila nego ih ne bi ni bilo da nije bilo velikosrpske elite i njihove agresije. Tuđman bi bio marginalac a HDZ pod vodstvom Veselice u dubokoj sjeni HSLS-a. A Alija bi bio beskućnik po ulicama Sarajeva, tek izašo iz zatvora.
velikosrpske elite je bilo prije tudjmana moci, ali pune velikosrpske agresije na Hrvatsku te BiH ipak nije bilo prije tudjmana na moci.
tako da i ti dvichak malo usavrshi tu kronologiju koju si iznio prije par dana (koja ti jeste 80% tachna, ne bash i 100%, no niko nije bash savrshen jebiga pa ni ti) ako zelish biti svakom loncu poklopac.

dalje, znam da je veselica suradnichki tamnichio s tudjmanom za vrijeme tita, ali da je bio chlan hdz-a (mozda tek kratko u najranijim pochetcima) neshto bah nisam svjestan. dakako, satelitski hdz-u hds te uskoro hkdu don't make a whole lot of a difference.
edit: takodjer, na veliku zalost, nisam ni svjestan da je HSLS ikada medju Hrvatima bio popularniji od hdz-a (te njemu supripadajucih desnicharskih pokreta). kazem na veliku zalost jer sam cijenio i uvazavao pok. Vladu Gotovca koji onomad u njemu bijashe.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Vel boy

velikosrpske elite je bilo prije tudjmana moci, ali pune velikosrpske agresije na Hrvatsku te BiH ipak nije bilo prije tudjmana na moci.
tako da i ti dvichak malo usavrshi tu kronologiju koju si iznio prije par dana (koja ti jeste 80% tachna, ne bash i 100%, no niko nije bash savrshen jebiga pa ni ti) ako zelish biti svakom loncu poklopac.

dalje, znam da je veselica suradnichkii tamnichio s tudjmanom za vrijeme tita, ali da je bio chlan hdz-a (mozda tek kratko u najranijim pochetcima) neshto bah nisam svjestan. dakako, satelitski hdz-u hds te uskoro hkdu don't make a whole lot of a difference.
Situacija je bila jednostavna: ili će biti velike srbije ili će te JNA satrati. A JNA je već bila raspoređena zadnjih pedesetak godina, zar ne? Trebala je samo izaći iz kasarni i otvoriti paljbu ali na način koji će svijet priznati. Po meni, to je ne puna agresija već gotova okupacija. Tada su i Hrvatska i BiH bile bez oružja i vojske. Tek se pojave jedinice s oružjem okupatorska vojska ima razloga za otvaranjem paljbe. A tada je to i učinila u svojoj punoj snazi. Ne, agresija je bila puna, samo je nekarakteristično počela okupacijom bez povoda, pa kad se povod pojavio retroaktivno, okupacija je postala rat. Otud dojam da je rat dugo i postepeno počinjao.

Fino prosim, upotpuni moju kronologiju i dovedi je do 100% usavršenosti. Oduvijek sam se divio savršenstvu...

Veselica je trebao biti osnivač i prvi predsjednik HDZ-a, no Manolić je njega i njegov tim pristalica odveo na informativni razgovor baš te večeri kad su barakaši osnovali HDZ prije, od sviju zainteresiranih, dogovorenog termina.
By XanaX
Iskreno, ovaj Tungijev post je zbilja sramotan.

Dakle, počela je licitacija o srpstvu. Dioba na dobre i lošije kvalitete. 2Ako ih i pola pogine, preostala polovina živjet će u miru etc...
Korisnikov avatar
By Sheytan
* Mnogo prašine podiglo se i oko rezolucije o Srebrenici. Pristajete li da se zločin u tom gradu označi kao genocid?

- Imajući u vidu sve posledice koje mogu da proisteknu iz toga, mislim da Srbija treba da osudi ratni zločin u Srebrenici. Kažem ratni zločin, zato što bi termin genocid podrazumevao da se radilo o državnom projektu. Ali, do sada se nije razgovaralo o tekstu rezolucije. Tek kada vidimo predlog deklaracije, videćemo na koji način je to definisano. Mi smo za osudu svih zločina počinjenih na tlu bivše Jugoslavije, i ne smatramo da su za to kolektivno odgovorni narodi, već pojedinci. To ne umanjuje zločin počinjen u Srebrenici.

Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije u današnjim Novostima.
By XanaX
Ah, ponovno otvoreno, dekoracija ostala ista...

SEM SLOVENIJE,NARAVNO-kal,oprosti... :zvezda:
Uh, da. Slovenija. Hmh... Kal Zakath ima sigurno točne podatke, a meni nešto vuče na 10% stanovništva "neslovenačkog" u Sloveniji u trenutku osamostaljenja. Možda griješim, no - asmiliralo se podosta, a svi -ić kolektivno prešli na -ič.

I priča o Balkanu i sl. ne vrijedi. Slovenija je puna šuma. Jako puno šuma, i puno planina, dakle šumovite planine... Bio sam na Julijskim, tj. pentrao se tamo, jerbo smo tražili gamsa. To je, iskreno rečeno - prelijepa priroda, al' ...
Korisnikov avatar
By Vel boy
u smecu si mi pripisao slichnost u kronologiji s sheytanom, iako je najochitija krucijalna razlika, izmedju mnogih drugih, izmedju mene i njega u tom shto on udara na "otcepljenje" tj. samostalnost i drzavnost Hrvatske (dok ja, naprotiv, sam to uvijek poshtovao i poshtujem). no tebe izgleda da je zasvrbilo shto sam rekao da si bio izostavio pomenuti u tvojoj kronologiji i hdz-ovsko otudjivanje i onih Srba Hrvatske koji isprva uopce nisu bili dio nikakvog velikosrpstva vec su htjeli biti lojalni gradjani samostalne, neovisne ali poshtene i europske Hrvatske, pa nisi znao shto drugo reci nego samo zbog tog usporediti me s sheytan-om.......
uz sve ostale tvoje wannabe uvrede meni na osobnom nivou (zainteresovani see dyr), to opet samo volume govori o tebi dvichak.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!