Eh, sad mora jedan off, i s jednom fotkom da prekrije čitavi screen...
Originally posted by Sheytan
Slavko Goldstein se usudio. Ima možda nešto paradoksalno u svemu tome: mogao je to učiniti zato - ne samo zato, ali i zato - što je Židov koji je izgubio u ustaškom genocidu oca i dio najbliže rodbine. Toliko su im zla fašisti napravili da se ne usuđuju protiv jednoga viđenoga Židova upotrijebiti oružja kojima nemilice napadaju Srbe.
Sheytane, samo bih ti skrenuo pažnju na to kako se ne možeš samo tako nabacivati klasifikacijama kao što činiš. Ne znam što ti znaš o S. Goldsteinu, ali sam siguran da ja ipak više znam. Također, znam više i još o nekim istaknutim Židovima iz Hrvatske, pa znam i za Andriju Hebranga St.
Iako njegov sin pravi samopromociju na račun ubojstva oca (najvjerojatnije '48., u Bg; nakon ideološkog, ali i praktično-političkog sukoba s Titom), i iako je njegova pokojna supruga napustila judaizam i postala katolkinja, ipak se radi o brojnim židovskim obiteljima koje su tijekom 2. s.r. stradale gotovo svuda gdje se stradati moglo.
Pa, stoga, budući da jedno od prezimena na nadgrobnom spomeniku (na fotki) stoji i za dio mojih predaka, zaista - igraj se četnika i ustaša ako te to toliko zabavlja, ali ostavi se Židova, oni i sami imaju dovoljno problema u vlastitoj neslozi. Što lijepo demonstrira ova ideološko-vjerska jambalaya Davidovih štitova, kršćanskih križeva, beogradskog režima i jasenovačkih žrtava, svi zajedno u istoj grobnici.