Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Stripi

Ove subote u Lidlu, akcija, 10 kn kila knedli sa šljivama.
Ne moraš mi puno zahvaljivati.
e sad sam u iskusenju! cijela kila... :vruce:

ali bi ih radje radio sam (onako mekane :love: ), ali mi to stalno lijeno raditi. pa se istrackam, pa cekaj krumpir da se o'ladi, pa gnjecavo, pa brasno, pa ciscenje kuhinje i to... ( a bas imam pekmeza od sljiva iz lidla :mljac: )

a da ja kupim te knedle i napravim svoje pa nabaciti usporedni test :giggle:

pa onako, uz secer, cimet, vrhnje :love:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ali, tu nesto ne stima, to je presmesna cena, da nije 100kn?
Korisnikov avatar
By erkondisn
to je lidl :yes: , nije greska , jos su i skuplji u HR nego u EU zbog troskova pri uvozu i viseg pdv-a.

normalna je cijena 20 kn, ali imaju tu megaakciju u subotu pa ce bit 10 :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa kakvog je to kvaliteta kad za 100 dinara ne mozes uzeti kilu brasna skoro... a oni daju kilo knedli... :shok2:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ekonomija razmjera, srecko, kao i narucivanje odredjenih (velikih) kolicina unaprijed za odredjeno razdoblje. tu dodaj jos i ustedu na marketingu jer je rijec o robnoj marci trgovackog lanca :)

(ps... 100 din za kilu brasna?!?! ja ne dam vise od 35-40 din, cak i integralno po 55 )
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma, ok, preterujem, ali kapiras poentu...
Korisnikov avatar
By erkondisn
hmmm, ali razmisli ovako... normalna maloprodajna cijena koju tvornica proizvodi je evo recimo 300tinjak din po kg. Trgovacki lanac sklopi ugovor s tom firmom da za njih proizvede i spakira odredjenu kolicinu koju proda po cijeni od 200tinjak din. Obe firme dobivaju jer proizvodjac ima interes proizvoditi veliku kolicinu (a za to ima kapacitete), a trgovacki lanac dobije isti proizvod pod vlastitom robnom markom. I, ukoliko se trgovackom lancu nagomila zaliha tih proizvoda, stavi recimo, da proda po cijeni od 50% normalne pri akcijskoj ponudi koja samo traje jedan dan, dakle po 100tinjak din. (akcijska cijena privuce klijenta taj dan u trgovinu, a klijent ce u vise od tri cetvrtine slucajeva, uzeti ne samo knedle vec i ostale proizvode)
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma, razumem ja tu racunicu, ali nekako mi to sve ne uliva poverenje u kvalitet istog. mozda je to zbog ''ideje'' i stvari koje ona prodaje ispod cene, pa sa takvom cenom ide i kvalitet - losiji. sigurno da taj lanac prodavnica nije na gubitku, pokriju se oni, ali volim te teorije zavere ;-)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by ns.happy

pa kakvog je to kvaliteta kad za 100 dinara ne mozes uzeti kilu brasna skoro... a oni daju kilo knedli... :shok2:
Pardon, nije 100, nego 136 dinara, da budemo precizni :D
I odlične su, ja kupio dvije kile, toliko sam imao mjesta u škrinji za spremanje. Prošlu subotu sam se natovario sa lisnatim tijestom - pola kile 54 dinara :love: Lidl

I da, ako sumnjaš u kvalitetu, vjeruj mi da im je okus bio izvrstan. Napucali se dragi, frend i ja ko manijaci :party:
Korisnikov avatar
By mili86
meni uvek gljecave... ili kako se vec to kaze...
Korisnikov avatar
By erkondisn
na 1 kg skuvanog i ohladjenog zgnjecenog krumpira dodas cca 20dag brasna, malo ulja i 1 jaje (i malo soli) i to umijesis u nekakvo gnjecavo tijesto... nakon sto si malo zamijesio to sve, dodas jos 5-10 dag brasna (tako ce ti se dosta lako oblikovati i nece ti se lijepiti za ruke, a istovremeno ce ostati dovoljno mekane... po mojem iskustvu idealan omjer je na 1:4 pa do 1:3) i odmah pocnes oblikovati kuglice.

kuvas u kipućoj zasoljenoj vodi dok ne isplivaju (ma kakvih pola sata, cudan mi je onaj recept, uglavnom cca 3-5 min bude dosta, pricekas da isplivaju i za svaki slucaj ih ostavis cca jos minut) a nakon toga ih malo poprzis u tavi u koju si isprzio mjesavinu ulja i prezle... :)
Korisnikov avatar
By confinatti
E tungi,ja sam pravio juce PO ISTOM RECEPTU kevu mu jebem i morao sam da dodam jos oko 300gr brasna jer je masa bila nenormalno retka!!!
Mozda sam se zajebao sto sam krompir iscedio pa sam ga posle umesto da ga izgnjecim ispasirao stapnim mikserom pa je dosao skoro kao tecan!
Korisnikov avatar
By erkondisn
stapni mikser ti je bila greska... dovoljno da si viljuskom gnjecio i to je to ;)
Korisnikov avatar
By confinatti
izgleda :(

cini mi se da je izvukao svu vodu iz krompira!!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jedan od recepata za koje je potrebna vezba, tj. nikad ne znas kako ce ispasti, makar ja.
Ali da se prisetim... ide krompir i brasno u razmeri 2:1, obavezno jaje, malo ulja i soli... ja testo razvijam, ne dodajem secer, to naknadno.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
gomboci :leviathan:

ne pamtim kad sam ih poslednji put jela... :sigh:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Wilhelmina

Jedan od recepata za koje je potrebna vezba, tj. nikad ne znas kako ce ispasti, makar ja.
to ovisi i o krumpiru ionako... :) ako je onaj 'vodenasti' trebat ce vise brasna... ako je onaj pravi, svjezi, sto pucketa kad ga rezes, onda manje :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by nsBeckie

Heh, ja ih zovem gombocE, a jednu gomboca. Ne znam da li se negde van Novog Sada koristi taj izraz.
Ali ja bih da isprobam shtrudlu... :lood: o cemu ja razmisljam nedeljom u pola 10....
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by confinatti

E tungi,ja sam pravio juce PO ISTOM RECEPTU kevu mu jebem i morao sam da dodam jos oko 300gr brasna jer je masa bila nenormalno retka!!!
Mozda sam se zajebao sto sam krompir iscedio pa sam ga posle umesto da ga izgnjecim ispasirao stapnim mikserom pa je dosao skoro kao tecan!
Dodaji brasna koliko treba,ne moras se striktno drzati receopta:)
I..Ne mora testo da bude bas gusto,brasnjavo,"suvo"onako kao kada treba da se rasklagija vec..
Korisnikov avatar
By confinatti
Pa u tome i jeste fora sto sam dodavao brasna PO POTREBI a potreba je bila velika :roflmao: pa su kada su se skuvale ispale kao djule tvrde :D
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

Meni su fino ispale.Jesu bile malo tvrdje,al' takve i treba da budu,ne gnjecave:D
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by nsBeckie

Heh, ja ih zovem gombocE, a jednu gomboca. Ne znam da li se negde van Novog Sada koristi taj izraz.
da cula sam i gomboca-gomboce, ali kod mene u kuci se vise upotrebljavalo gomboc-gomboci

koristi se taj izraz i van NSa (mislim da je iz madjarskog) ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!