Meni je to bilo jako zanimljivo doba i na čudne načine... Preko dana pun grad, pune bašte kafića, nikad lepše (ovo je fraza) proleće... Imao sam utisak da su ljudi bili solidarniji, ali verovatno to svuda nije bilo tako... Neki su redovno odlazili u skloništa ili podrume i tresli se kao prutovi na svaku sirenu... Ja sam samo prvo veče ušao u "čuveno" atomsko sklonište, zanimalo me kako to izgleda unutra... i izašao. Lepo okrečeno, čisto, zanimljive instalacije...

)
Nisam imao strah od bombi. Znao sam da gađaju vojne ciljeve (sem nekoliko izuzetaka koje je RTS obilato naglašavao i koristio u propagandne svrhe, propagande koja je bila na nivou debilizma, a bolje od njenih kreatora teško da se moglo i očekivati...).
Međutim, tokom tog perioda prosto nisam imao vremena da razmišljam šta mi (nam) se događa pa me je to sve "stiglo" kada se završilo, tokom leta, sećam se da jedno vreme nisam imao puno snage da izlazim iz kreveta...
Tokom tog perioda sam upoznao nekoliko zanimljivih ljudi koji su me primali kao "jataci" kod sebe na nekoliko dana... Svuda je bilo neta u tim stanovima

Jedno 5 lokacija u 55 dana, otprilike.
Zašto? Prvog jutra stigao je poziv da se javim... Znate gde...
Odmah sam prešao kod rođaka 2 bloka niže. I doživeo posle nekoliko dana razočarenje rođačkom "solidarnosti". Naime, smetao sam njima dvoje u 67 kvadrata... i lepo su me zamolili da odem... smatrali su, to jest ONA (naprasna hipervernica (pod starije dane) i pevačica u crkvenom horu) nije želela "begunca" pod svojim krovom... Bila je protiv toga da ona u tome učestvuje i da mi je mesto u vojnoj jedinici...
Hvala lepo.
Nisam želeo da se igram te igre. Bio sam u PVO (protivvazdušnoj odbrani) na oruđu koje je imalo domet do 2 km - protiv avijacije koja se nije spuštala ispod 5 km... Nonsense in basic (što bi rekao ZX Spectrum)...
Ne, to nije bio moj rat. Hvala lepo.
Ali nasuprot "rođaki", prihvatili su me potpuni neznanci i poznanici (i gejevi, too
Ukupno su me 6 puta tražili, od čega poslednja 2 puta vojna policija - koju sam paradoksalno dočekao na svojoj adresi! Oba puta nije bilo struje... Već sam se bio vratio iz "izgnanstva". Tog prvog puta (5. put) ostao sam sam u stanu. Čujem neko lupa na vrata.
Hvatam se za bravu i samo što nisam počeo da otključavam... Ali u trenutku zastanem. Nešto mi je bio sumnjiv ton i ritam tog lupanja... Primirim se
Posle nekoliko trenutaka čujem da su im otvorili iz stana preko puta mog. U hodniku je mrak. Koriste svetlo koje je dopiralo iz tog stana da nešto ispišu... Virim na trenutak kroz špijunku i osmotrim prizor.
Vrata se zatvaraju. Čujem da nešto lepe na moja vrata. Odlaze! Vauuuu
Naravno, poziv (broj 5)...
Otprilike kroz 7 dana se slično ponovilo. Isto nije bilo struje. Samo što je ovog puta moja sestra sasvim slučajno videla da je iz civilnog Juga (dolaze sa Yuga a ne sa Keca lol) izašlo par uniformisanih momaka....
Brzo pretrčavam u stan dijagonalno od mog, i odatle pratim

)) Niko im ne otvara na mojim vratima LOL Pomoću svetlosti upaljača (opet nije bilo struje) ispisuju opet ono, lepe i odlaze... U tri lepe

))
I tako... Zavijao se duvan, cigarete su bile retkost... Nisam uspeo da naučim da rolam, jbg... ali je bio neki aparatić koji je to odrađivao
Naravno, nisam bio u stanju da učim i spremam ispite... Tada mi je to delovalo besmisleno raditi... Verovatno sam tu pogrešio, ali prosto nisam mogao pod takvim uslovima... I to će me kasnije (a i danas još) koštati...
Video jedan projektil iznad glave kako proleće (u Nemanjinoj ulici). Ništa posebno

Inteligentan stroj! lol Leteo je ka svom programiranom odredištu... gde - ne znam, nije se ni čula detonacija...
Toliko.
Zanimljivo da posle nisam imao nikakvih posledica glede neodazivanju na vojne pozive... Kapirao sam da je bilo toliko ljudi u mojoj situaciji, da im se prosto nije isplatilo da pokreću toliki broj tužbi...
Toliko.