Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

h1n1 vakcina

planiram da se vakcinishem/vetj jesam
5
11%
nemam nameru da se vakcinishem
34
72%
josh ne znam
8
17%
Korisnikov avatar
By Frey
Znam dosta ljudi kojima je pozlilo istog dana kada su se vakcinisali, tako da mi ne pada na pamet.
Korisnikov avatar
By deran
ne znam kako stvari stoje kod nas-u sloveniji je vakcinisano oko 4% stanovništva,u hrvatskoj oko 3...

ni ja neću...:mario:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Originally posted by Tungi
Originally posted by Ulix

Planirao sam, ali sam ga u međuvremenu preležao, pa sad nema svrhe da se vakcinišem. Moji roditelji i uža familija će se vakcinisati.
Prelezao si svinjski?
Pa to je samo tako buknulo kroz škole i onda od dece roditeljima i od njih svima ostalima. Umiru samo trudnice i baš teški bolesnici kojima život svakodnevno visi o koncu. Deca i omladina imaju teži oblik (nekoliko dana jako visokih temperatura) a ljudi srednjih godina lakši, jer smo svojevremeno (kad smo mi bili deca i omladina) svake godine dva puta preležavali razne gripove (tako da smo dobili plusiće na preležavanje).
Bas umirujuce - SAMO trudnice i teski bolesnici...

Glasala za ne.
Korisnikov avatar
By m..
ja bih se vakcinisala ali ne bih da potpusem ono da snosim odgovornost, ama necu nikakvu odgovornost da snosim, jos manje da stavim svoj potpis na to. svojedobno sam imala alergiju na BSZ ili nesto, i skenjali su mi vreteno na misicu vakcinisuci me, a to se tako gnojilo i svrbelo u 3pm.

pritom je sasvim moguce da sam ga prelezala, u prvom jeku epidemije sam nesto kasljucala preko temperature 37.1, 37.2 (inace se ne secam da sam u poslednjih 10 god. imala temperaturu iznad 37.5), znaci nisam bas nesto umirala pa ne znam sta mi bi, al kazu da ne ide obican grip za vreme epidemije svinjskog. jedino ako sam imala neki bronhitis.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ovo mi je stiglo na email... i evo gledam sta se desava sa Baxterom.
Ja licno ne verujem u svetske zavere, ali verujem u interese..
Istina je da nas ima preko 7 milijardi na planeti, i da nema dovoljno
hrane za sve... a da jos nismo naselili druge planete...

Nemam pojma.. razmisljam o svemu.. a vi pogledajte ako imate vremena...

''

''

''

''

''

Novinarka Jane Burgermeister ima i svoj sajt na internetu, pa i to mozes pogledati.

http://theflucase.com/
Korisnikov avatar
By lana-bg
Da imamo ovakvu ministarku zdravlja, ove teme ne bi ni bilo...

http://www.youtube.com/watch?v=VvWgkinF ... re=related

Poljska ministrica zdravlja o svinjskoj gripi

Ukratko, ona kaze da se u ugovoru izmedju velikih farmaceutskih korporacija i bogatih zemalja, a koji je ponudjen i Poljskoj, nalazi 20 sumnjivih stavki. Zatim govori kako su vakcine ispitane na malom broju iskljucivo zdravih ljudi, sto njoj nije dovoljan dokaz da bi dala preporuku Poljacima da je prime.
Navodi primer Nemacke, gde se vakcinisalo samo 13% gradjana iako se svake godine, od sezonskog gripa vakcinise 23%.
Posle jos nekoliko argumenata zakljucuje:
- Poljska nacija je vrlo mudra. Poljaci mogu razlikovati laz od istine vrlo precizno. Oni takodje mogu reci sta je stvarna situacija, a sta je samo igra.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
pre neki dan sam cula vic... od jedne medicinske radnice..

ide ovako

Dobio jedan mladic vakcinu... tu protiv H1N1... i posle par sati ga
pitaju kako je..
"odlicno se osecam, samo imam neodoljivu potrebu da kupujem u maxiju i tempu"
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by lana-bg

Poljaci :zid:
Nekoliko sitnica:
1. u razvijenim zemljama Evrope SVE vakcine se primaju na zahtev i prema savesti gradjana. NEMA obavezne vakcinacije kao kod nas. Sto znaci, svako snosi odgovornost za oboljevanje od decije paralize, tuberkuloze ili svinjskog gripa.
2. SVE vakcine kao komponentu imaju zivu,kao jedan od nosaca.
3. Ova prica je bespotrebno ispolitizovana. Da je vakcinu uvezao Torlak cele ove frke ne bi ni bilo. Ovako, ljudi su i dodatno skepticni i optereceni Miskovicevim imenom. Cak i oni koji nisu skloni raznim teorijama zavera u Vladi i sire.
4. Nema jebene sanse da ce milion ljudi vakcinisati za 19 dana. Treba pozvati ministra zdravlja (politicku buba-svabu) na odgovornost. I traziti njegovu ostavku.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by Wilhelmina

Poljaci :zid:
Nekoliko sitnica:
1. u razvijenim zemljama Evrope SVE vakcine se primaju na zahtev i prema savesti gradjana. NEMA obavezne vakcinacije kao kod nas. Sto znaci, svako snosi odgovornost za oboljevanje od decije paralize, tuberkuloze ili svinjskog gripa.
2. SVE vakcine kao komponentu imaju zivu,kao jedan od nosaca.
3. Ova prica je bespotrebno ispolitizovana. Da je vakcinu uvezao Torlak cele ove frke ne bi ni bilo. Ovako, ljudi su i dodatno skepticni i optereceni Miskovicevim imenom. Cak i oni koji nisu skloni raznim teorijama zavera u Vladi i sire.
4. Nema jebene sanse da ce milion ljudi vakcinisati za 19 dana. Treba pozvati ministra zdravlja (politicku buba-svabu) na odgovornost. I traziti njegovu ostavku.
A kakve sve to ima veze sa ministarkom Poljske?

Jedna sitnica:

1. Vakcina je veoma rizicna. Ni jedan savestan ministar je ne bi preporucio svom narodu i ne bi se bockao pred TV kamerama pre nego sto dobro proveri o cemu se radi.

Samo toliko.

(A od kad je kod nas obavezna vakcinacija?)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam se vakcinisao.

Dan-dva me je boleo mišić na ruci i to je sve.

A kome se boluje od gripa, samo napred.

p.s.
Nisam potpisivao ništa.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Protiv tuberkuloze, decije paralize, difterije, tetanusa, velikog kaslja, morbila, zausaka, rubeole, hepatitisa A i B.
Ne znam od kada je obavezna, ali je to traje duze od 25 godina, obzirom da sam ja po rodjenju vakcinisana i revakcinisana do 10 godine zivota.

1. Vakcina je veoma rizicna. Ni jedan savestan ministar je ne bi preporucio svom narodu i ne bi se bockao pred TV kamerama pre nego sto dobro proveri o cemu se radi.

A da nam pojasnis ovo malo?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Sve je jasno :)

Bedno.

Ako nesto vec izvalis, onda ga potkrepi dokazima. Makar kopiraj jedan od onih 'proverenih' mailova od licnih farmaceuta koji kruze po internetu.
Svakome na volju hoce li ili nece vakcinu, ljudi su i nju preziveli (a i svinjski grip), ali dobro je da ne znamo sta sve jedemo, pijemo i disemo.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Wilhelmina

Protiv tuberkuloze, decije paralize, difterije, tetanusa, velikog kaslja, morbila, zausaka, rubeole, hepatitisa A i B.
Ne znam od kada je obavezna, ali je to traje duze od 25 godina, obzirom da sam ja po rodjenju vakcinisana i revakcinisana do 10 godine zivota.

...ne i A...+ act hib vakcina

obavezu definišu tako da nemaš pravo ugrožavati druge ljude (decu) ako eventualno oboliš i postaneš izvor zaraze za njih...
By Storm
Izgleda da haos oko vakcina ulazi u novu fazu.
Evo sada čujem da ko dovede dete na vakcinaciju ima pravo na slobodan dan.
Cela priča bi trebalo da bude medicinska, da neko korektno ljudima objasni o čemu se radi ali sve se izgleda pretvorilo u propagandu.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Moja sestra radi u vrticu i dobili su naredbu da oblepe stakla lecima na kojima pise "Zavrni rukav". Niko od zaposlenih nije zeleo da primi vakcinu i morali su da potpisu izjavu.

Vise ne biraju sredstva...

Sto bi rekao moj drug- Jos malo pa ce vakcine da dele u Maxi diskontima, na akciji :)
By Ulix

Vise ne biraju sredstva...

I ne treba da biraju sredstva. Vakcinacija treba da je obavezna; jave ti samo kad da dođeš i nema šta da se diskutuje. :kosa:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

I ne treba da biraju sredstva. Vakcinacija treba da je obavezna; jave ti samo kad da dođeš i nema šta da se diskutuje. :kosa:
Za gledaoce koji su se kasnije ukljucili u program, Marsal Tito je umro.

Salu na stranu, ako vakcinisanje protiv svinjskog gripa nigde na svetu nije obavezno, zasto bi bilo ovde? Svakome lepo na volju, pa ko sam proceni da mu vakcina treba, bode se, ko proceni da mu ne treba a razboli se - njegov problem.
By Ulix
Prvo, zato što vakcinacija nema smisla na nivou cele populacije (tj. ne stvara se kolektivni imunitet) ako se vakciniše pet ili deset procenata stanovništva, a to je možda najvažniji cilj vakcinacije.

Drugo, zato što je za zdravstveni sistem jeftinije i praktičnije da se ljudi vakcinišu, budući da su troškovi vakcinacije daleko manji nego troškovi lečenja u slučaju veće epidemije.

Treće, vakcinacija je praktično bezbolna i bezopasna; posledica gripa, sa druge strane, mogu biti teške i dugotrajne, u krajnjoj liniji, i smrtni ishod je moguć. Da ne pominjemo opet pare - odsustvovanje s posla, itd.

Četvrto, srpski zdravstveni sistem jedva može da izdrži i redovno opterećenje pacijentima, bože sačuvaj epidemije, ne mogu da zamislim na šta bi to ličilo. :nope:

Odluka o vakcinaciji nije samo jedna obična individualna odluka, ona je pre svega pitanje javnog zdravlja. Ali pošto se nivo diskusije u našim medijima prosto ne može odmaći od Miškovića, američkih mističnih čipova i anonimnih pisama još anonimnijih farmaceuta iz tajnih redova gej-farmaceutskog lobija, prosto je izlišno objašnjavati koristi od vakcinacije, to nekako uvek prođe nezapaženo. Jer pobogu, javno zdravlje nije ni izbliza egzotično kao lupetanje o slobodi izbora, monopolu, uvozu vakcina, demokratiji i Maršalu Titu.
:nope:
Korisnikov avatar
By spliff
drago mi je da je neko, ko se razume, lepo odgovorio na ovu temu
By J...
Imam pitanje za nekog ko se razume u medicinu.

Da li je tacno da su one vakcine koje su obavezne i koje svi dobijemo kao deca vakcine protiv bolesti koje su izazvane bakterijama a ne virusima? I da li je tacno da vakcine protiv virusa iz nekog razloga i dalje nisu a mozda nikada i ne mogu biti potpuna zastita od bolesti izazvane virusima? Koliko znam, ni "obicna" vakcina za sezonski grip nije delotvorna u svim slucajevima bas iz razloga jer se virusi menjaju? A da je tako lako napraviti vakcinu za virus koja je stoprocentna zastita, valjda bi je do sada izmislili i za hiv virus?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

Treće, vakcinacija je praktično i bezopasna; posledica gripa, sa druge strane, mogu biti teške i dugotrajne, u krajnjoj liniji, i smrtni ishod je moguć. Da ne pominjemo opet pare - odsustvovanje s posla, itd.

Praktično je velika reč.

A ovo je zvaničan sajt vlade USA, tako da nisu navedene one "slučajnosti" kada neko zdrav čitav posle vakcine završi u kolicima. Kao i posledice koje je se mogu pojaviti posle mesec ili godinu...ali koje su više od slučajnosti i pojedinačnih slučajeva.

Tako da ako išta treba da bude nametnuto svima, to nije vakcinacija već pauza od gledanja televizije. Tek da se stekne vlastito mišljenje i da se sagleda i druga strana.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!