Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by mirth
Zato sto ne vidim nikakvu korist od oplakivanja zive i zdrave osobe, ili jos manje veze koja se s (nekim) razlogom zavrsila.
Prosto necu da hranim u sebi bilo kakav negativan osecaj - radije cu da se trudim da si ugodim (pravim 'ravnotezu', uslovno receno) i da to sto pre i lakse prevazidjem. Nekako mi to prakticnije.
Jbg, ne znam koliko sam ti odgovorila - nisam sigurna ni sta me tacno pitas.
Pa ne radimo samo stvari koje nam koriste.
Ne radi se o koristi već prosto o načinu prevazilaženja muke, a to se najčešće manifestuje kroz pominjani plač, osamljenost i dr.
Mislila sam da svako (većina) mora da prodje taj period urgentnog oporavka i da čoveku u tom periodu nije ni do čega.
Ako nam je predjašnja veza iole značila, podrazumeva se.
Pa me je začudilo to tvoje olako preletanje mehanizmom uživanja i nameštanja situacije koje te, kako kažeš, mogu razmaziti.
(Nisam znala da si ti jedan izbalansirani ravnodušnik, Mirth.
)
Men se cini da 'de god Mirtijela postuje u poslednje vreme Sitnicava je nesto kvotuje
Raskidi....ja radim isto sto i Mirtijela + "pateticni" momenti. Recimo, jedem omiljene cokoladice ( truffels ili rafaelo ), pijem omiljeni Chardoney i placem uz "nasu" muziku.
Very Bridget Jones.
I da, covek sebe treba da razmazi i mazi i pazi u tim momentima.
Najtezi raskid...
Ne znam.
Ne zelim to da merim, ni danima, ni satima, ni koliko me je brzo "proslo", bitno je valjda, sta je bilo.
Ono sto sa sigurnoscu znam je da bi me najteze pogodio raskid sa osobom sa kojom sam vise od 8 godina, kada bi se desio, recimo-sada. Mislim, ko zna sta ce biti za 10 dina, ali govorim iz perspektive kada nekoga volim, i kada bih se od te osobe rastala sada mislim da bi mi trebalo puno vremena i pazenja i mazenja mene da prestanem da se osecam kao da postoji ogromantna praznina unutar mene koju ne umem da ispunim.
U svakom slucaju, dobro je imati bliske prijatelje pored sebe u takvim trenutcima, koji umeju da slusaju. Samo da slusaju
edit:
Vidje ove, postovale, dok sam se ja mislila nad svojim postom