Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Originally posted by AngraMaina

da... :love: i orijentacija u prostoru, godovi i mahovina, ako ti bas zatreba sever...
ucili nas i da se kaze ravnodnevica bez n (dnevnica je ono sto primaju radnici)
Uvedemo neku reč, nešto već...u naponu snage samoupravnog samoupravljanja...i onda tako da bi se TO novo razlikovalo - onda ajde da menjamo već postojeće reči.
Nama su tako jednom došli i rekli da više ne govorimo trouglovi za one lenjire nego trougaonici. Navodno najnovija direktiva Matematičkog društva ili već nekoga.

Svašta nastavnici uče decu kako treba da se kaže.*

Primeri:

-da ne smeš da kažeš "carstva" za biljke i životinje jer tu nema nikakvih careva (a 20 godina kasnije ja predajem deci da postoji šest carstava i to piše i u udžbeniku)

-da ne smeš da kažeš da je ekološka niša "uloga koju vrsta igra u ekosistemu" jer nema uloga (a to je sasvim dobra radna definicija)

-da ja nisam dobro pročitao u enciklopediji da je Jugoslavija istovremeno jadranska, podunavska, balkanska i srednjeevropska zemlja i da još jednom pogledam kod kuće (pisalo je isto to)

itd itd.

*Teri Pračet je tu pojavu nazvao "lies to children". Deca se nabede da postoji samo jedan tačan odgovor kada se razmišlja u određenom smeru, pa im se posle na višim kursevima kaže kako je nauka nedavno otkrila još a, b i c.
(ja ipak mislim da je problem u tome što samo zombi-roboti mogu da opstanu u školi kao nastavnici, pored svih pisanih i nepisanih pravila šta nastavnici treba da govore i rade u određenim svakodnevnim situacijama)
Korisnikov avatar
By Mars
Pretposlednji biološki post mi je baš prijao, od poslednjeg mogu samo da se iznerviram.

Trougaonici...
By Hans
Hhehehe, videćemo šta će nam doneti isti taj solsticij za jedno tri godine, tacnije 21.12.2012. :)
(još uvek sam pod utiskom filma i sveg tog proricanja po internetu...)
Korisnikov avatar
By Mars
Pobogu...

Pa čega sve ima po internetu (i holivudskim sranjima od filmova)...pa taman posla da obraćamo pažnju na sve to.

:)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Bogami ovo nije naivno, culo se iz mnogo izvora :P
Korisnikov avatar
By Mars
Pogledajte ovo zahuktavanje (u sekundama, doduše!) :D

Slika

Sledeća stanica: prolećni ekvinocij 2010!! :B

:bye:
Korisnikov avatar
By Mars
Samo još 90 dana do tad.

Prođe to začas a onda.......uh.
Korisnikov avatar
By Tungi
Danas će biti možda najmračniji dan u posljednjih 372 godine, kada će se sa zimskim solsticijumom poklopiti i pomračenje Meseca.
Današnji dan kalendarski označava početak zime na severnoj polulopti, kao i najkraći dan u godini. Najkraći dan u godini dodatno će zamračiti potpuno pomračenje Meseca, koje će biti vidljivo sa zapadne Zemljine polulopte.
Poklapanje pomračenja i početka zime poslednji put se dogodilo 1999. i 1980. godine, a nakon ove godine, sledeću takvu pojavu čekaćemo 84 godine, piše “Foks njuz”.
Prema proračunima, novo poklapanje biće tek 2094. godine, u njemu će tada uživati Evropljani, stanovnici Afrike i većine Azije.

Link
By Speculum Columbae
Budući onaj koji voli sneg i hladnoću, moram da stanem na stranu decembra, ali je solsticija kao pojam i ideja nešto neodoljivo, patetično i brehtovski.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima li lepše sekunde u Kosmosu od ove...kada minus prelazi u plus...

Slika

Divno. Divno. Divno.
Korisnikov avatar
By 2kune
ovo je nekrofilna tema... od prošle godine... taj je solsticij već odavno mrtav... :zoran52:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jeste.

Treba samo izbaciti godinu iz naslova. Ciklusi, ciklusi, ciklusi...
Korisnikov avatar
By 2kune
nije samo u godini problem... to je ionako puki ljudski dogovor... problem je što Mokoš u sjevernim močvarama goji potpuno novo Sunce...
Korisnikov avatar
By Mars
Kako ljudski dogovor? Činjenica je.
Korisnikov avatar
By 2kune
što je tu konkretno činjenica? osim, naravno, toga da Mokoš dok mi ovo pišemo goji novo Sunce u dalekim sjevernim močvarama...
Korisnikov avatar
By Mars
Činjenica je da će obdanica od sutrašnjeg dana sve duže da traje.

A interpretacije u mitovima i legendama naroda sveta su sve slične, da...
Korisnikov avatar
By 2kune
da, činjenica je da će duže trajati, ali nije činjenica da je u pitanju jedan proces kojem se tako olako može oduzeti godina... :durenje:
Korisnikov avatar
By Mars
Aha.

Zajebavaš me što je uopšte (procesu) dodeljena tema i za prošlu godinu. I nekoliko godina pre.

Pa ok. Dobro.
Korisnikov avatar
By 2kune
nije dobro, taj solsticij je mrtav. :durenje:
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Zimska kratkodnevnica (Yule)
Velika Boginja rađa sina Boga i počinje nova godina.

Zimski solsticij je najniza tacka u godini i po dnevnoj svetlosti i po energiji. Posle dostizanja najnize tacke dani polako pocinju da budu duzi.

Zimski solsticij ili Yule je vreme gozbe. To je vreme kada se uziva u curetini ili prasetini, dekorise se kuca sa zelenilom i zelenikom sa crvenim bobicama, pale se najvece cepanice da se zagreje vazduh, peku se slatki medeni kolaci, kupuju se pokloni deci. Sve ovo bio je nacin da se potvrdi nada u mracnom periodu i da se unese malo boje i radosti u zimskim danima i hladnoci.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!