Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
btw ja se godinama sa zenama /sto gay sto strejt/ privatavam po tim 'strejt' mestima i ne secam se da sam imala neprijatnosti zbog toga, mozda poneki komentar nalozenog neandertalca, ali ne neku ozbiljniju neprijatnost (osim jednom na akademiji, kad je bilo 50 single tipova i nas dve i taj jedan imbecil), i kontam da kad bi do toga doslo bar 10 ljudi bi skocilo u odbranu.
By subversio
samo jos objasni sta podrazumevas pod privatavanjem, mislim da vidim mislimo li na istu stvar...
meni to ne deluje moguce osim na gay mestima, privatnim zurkicama...
By ...Sitnicava...
Dakle, poenta je:
-niko ne može da nadje adekvatnu devojku
-fali femica
-fali bučica
-Srbija ne valja
itd.

:roll:

Ne znam. Tema beše lez egzistencija.

Super egzistiram i ništa mi ne fali.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Objavljujem oglas za javnu nabavku:

minimum 1000 buchica
minimum 1000 femica

jos 10 gay klubova, od toga 5 iskljucivo lez klubova...

Molim zainteresovane da se jave na tender...

:sise:
Korisnikov avatar
By krpica
Originally posted by Andjelika

Objavljujem oglas za javnu nabavku:

minimum 1000 buchica
minimum 1000 femica

jos 10 gay klubova, od toga 5 iskljucivo lez klubova...

Molim zainteresovane da se jave na tender...

:sise:
:roflmao:
tako je andjelika ,tako :D
By subversio
Originally posted by m..
Originally posted by subversio

mhm.kao lezbejka se osecam prirodno, da ne kazem normalno, to je prosto ono sto jesam i za mene je to pre prirodno stane bivstvovanja nego neka tamo politicka kategorija. kao sto imam braon oci tako sam i lezbejka. s druge strane u mojim pokusajima da budem strejt/bi sam se osecala frustrirano i osujeceno, dakle nije mi lezalo.

ne znam sta je lezbejska egzistencija, jer ne egzistiram kao lezbejka nego kao ja, imam neki svoj individualan put. za mene je lezbejka vise kao pridev, epitet nego neka imenica. sto se okoline u kojoj se krecem tice, 95% ljudi s kojima sam u dodiru zna da sam lezbejka i to im je nesto nanormalnije na svetu, kao i cinjenica da sam viskoka koliko sam visoka, cak i sa poznaniima mogu najnormalnije da pricam o tome. juce me je neka devojka pitala na koji nacin se razlikuju odnosi 2 lezbejke od strejt veze po nacinu/tempu vezivanja, da li se zene brze vezu jedna za drugu i kako to funkcionise, kojom dinamikom, i ja nazalost nisam umela da joj odgovorim nista osim da sam sa tipovima imala mahom one night standove i da nisam bila u mogucnosti da ostvarim nikakav odnos osim prijateljskog, te da nisam u stanju da poredim i da je to mahom individualno.

sto se lezbejske scene tice, ne nedostaje mi nista na njoj koliko mi nedostae da to bude neki mainstream, nesto potpuno prihvaceno, da te devojke budu u svojim okruzenima toliko prihvacene i adaptirane, da se ne osecaju ugrozeno. onda bi kontam bilo manje inhibicija, paranoje, nezadovoljstva i frustracija, samim tim i manje neke uniformisanosti i zelje za izolacijom, manje politizacije tog identiteta, tj taj identitet bi bio vise nesto s cim su srodjene nego bedz koji se nosi. ne znam koliko sam ovo jasno srocila. ne nedostaje nista toliko na sceni koliko sceni nedostaje neka senzibilizacija drustva an general. za mene biti lezbejka nije neki odredjeni stil zivota, nego nesto sto naprosto jesi ili nisi, i ne mislim da ista gubim od identiteta time sto ne insistiram na tome da sam prvenstveno lezbejka pa nesto drugo, pre mislim da dobijam.
donekle se slazem...definitivno je orijentacija samo deo licnosti...ali mi se isto tako cini, da je odvec veliko opserviranje seksualnosti, i moc ili bolje receno monopol na moci o njenom tumacenju i kategorisanju, istu i ucinila politickom kategorijom...
a sto se scene tice...moje apsolutno slaganje sa ovim tvojim stavom, Tomcate, moze se iscitati iz mojih prethodnih reci...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by ...Sitnicava...

Dakle, poenta je:
-niko ne može da nadje adekvatnu devojku
-fali femica
-fali bučica
-Srbija ne valja
itd.

:roll:

Ne znam. Tema beše lez egzistencija.

-Sitnicava je pametnica :liz:

Nisam bas sigurna kako da shvatim temu....

Interesuje me kako se osecate kao lezbejke? Kako se definisete? Sta je za vas lezbejska egzistencija? Koliko ste emancipovane za druge "inverznosti" i imate li neku licnu politiku emancipovanja vase okoline? I na kraju, sta je to sto vam se dopada i sta vam to nedostaje na nasoj lezbejskoj sceni?
Drage...hajde da caskamo...a nesto i da promenimo...mozda...
Ne osecam se kao lezbejka. Ako sam upitana, definisem se (na seksualnom "polju" so to speak) kao pansexual, High submissive genderqueer femme. Enough labels :namig2: ?

Emancipovana za druge "inverzivnosti"? Molila bih te da poblize objasnis, mada mislim da imam predstavu na sta mislis. Sto se tice licne politike emancipovanja moje okoline, vrlo jasno i glasno izjasnjavam svoje stavove i radim na mikroaktivizmu. Kao zeni udatoj za strejt muskarca, to ume da mi bude poprilicno zabavno.

Dopada mi se sto postoje kafici, dopadaju mi se LQ zurke. Ne dopada mi se sto nema klubova kao sto Alijansa, ne dopada mi se sto nema dyke leather blues klubova, ali brate, znam da od toga nema leba jos ohohoho :lol: O ljudima/zenama ne bih komentarisala, jer ja imam svoj mikrokosmos, kao i svi mi, i prijaju mi ljudi koji me okruzuju, kojih ima iz svih "sfera" sto godista, seksualnosti, porekla, rodova....I sa njima idem, njihove drugare upoznajem, i sasvim mi je sve to kul.

Eto tako...

I da, fale butchice....vise sam ih videla u engleskom gradicu od par iljada stanovnika no sto ih vidim u Bgu za metar dana :P

A i one koje vidim ovde, il su mnogo mlade, ili su into other butches :sigh:
Korisnikov avatar
By m..

samo jos objasni sta podrazumevas pod privatavanjem, mislim da vidim mislimo li na istu stvar...
meni to ne deluje moguce osim na gay mestima, privatnim zurkicama...
pa pre neki dan sam sticajem okolnosti (pijanstva i onog dekoltea na razdeljak - taj mi unisti koordinatni sistem i svaku trunku skrupula) na sred kluba imala neciju sisu u ustima. kad kazem na sed kluba, mislim na sred dance floora tacno ispred dj-a. ti neki radovi. tesko da niko nije video, al definitivno niko nije reagovao. taj slucaj mi nije prvi put, jednom sam uradila identicnu stvar, samo je druga devojka imala taj ubistveni dekolte.

ovo ej neka random slika koju sam upravo ansla na googlu, cisto da ilustruje vrstu dekoltea koja mi pravi mentalne zbrke

Slika
Korisnikov avatar
By m..
da ne bu zabune, moralno sam posrnula u tjubu, a ne u gay klubu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ova druga devojka je scary...em sto nema sike, a pazi joj noge (stav u pm...)

ne mogu sad iskuckati odg na temu, kasnije cu...

ujut se nalupam kao blesava, pa me blam posle :lol:

ali, vraticu se kasnije da odgovorim :)
Korisnikov avatar
By m..
ovaj dekolte ne ide na lubenice, dakle ili b korpa ili nista.

u ovoj varijanti, bar sto se mene tice, ima kontraefekat:

Slika
By subversio
sestre slatke...alal vera...ni meni nebi bilo lako, da sam videla takav dekollte...ali majku mu...sisa u ustima na sred podijuma-prevazilazi svako ocekivano objasnjenje toga sta znaci PRIVATATI...alal vera...
I tako objasnismo sta je to lezbejski ZIVOT, makar kroz jedan primer koji ce nam raspaljivati mastu vascijeli dan!
Korisnikov avatar
By tintily

Interesuje me kako se osecate kao lezbejke? Kako se definisete? Sta je za vas lezbejska egzistencija? Koliko ste emancipovane za druge "inverznosti" i imate li neku licnu politiku emancipovanja vase okoline? I na kraju, sta je to sto vam se dopada i sta vam to nedostaje na nasoj lezbejskoj sceni?
hmmm.... osecam se odlicno u svojoj kozi , obozavam to sto sam tu sada, ovde, sto sam zena. Ma koliko doba renesanse delovalo zanimljivo , neka recimo 2030 zvucala primamljivo, zivot delovao jednostavniji u nekoj skandinavskoj zemlji, ili novi zeland bio egzotican, ne bih volela da sam negde drugde. Kao lezbejka?- na ovo ne umem da odgovorim. Ne definisem se :) , inace ne volim da definisem stvari oko sebe osim u nauci kad se bas mora, doduse kada neko pita za moju sexualnu orijentaciju kazem da sam lezbejka.
Uvek ce biti ljudi koji ce stavljati nesto u okvire, sortirati u kutije, retko im se moze promeniti misljenje, volim rasprave na razlicite teme sa takvima ali sam okruzena onima koji u ljudima ne vide njihovu versku, nacionalnu, rasnu, sexualnu ...pripadnost.
Nedostaju mi drzanja za ruke, zagrljaji, poljubci. Zelim da svoju dragu poljubim na sred ulice kad to pozelim , a ne mogu jer bi joj smetalo. Definitivno nam nedostaje devojaka i zena koje ne razmisljaju o tome sta ce reci ljudi i ko ce ih kako pogledati kada pozele da u javnosti razmene malo neznosti. Voleti je privilegija, upititi nezan pogled osobi koju volimo nezamenljiv trenutak...ljubav koju okolina vidi nije rezervisana samo za strejt parove iste boje koze, nacionalnosti i veroispovesti .
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by tintily

Definitivno nam nedostaje devojaka i zena koje ne razmisljaju o tome sta ce reci ljudi i ko ce ih kako pogledati kada pozele da u javnosti razmene malo neznosti.

Aha. :up:
Korisnikov avatar
By m..

sestre slatke...alal vera...ni meni nebi bilo lako, da sam videla takav dekollte...ali majku mu...sisa u ustima na sred podijuma-prevazilazi svako ocekivano objasnjenje toga sta znaci PRIVATATI...alal vera...
I tako objasnismo sta je to lezbejski ZIVOT, makar kroz jedan primer koji ce nam raspaljivati mastu vascijeli dan!
pa mislim, ne radim a to stalno, ja sam jedna udata zena i sve to, nego... cisto vise kao ilustrativni primer toga sta moze opusteno da prodje na 'strejt' mestu. uglavnom se ne razularim bas toliko, al imam te momente par puta godisnje.

i bilo bi super kada bismo svi bili toliko slobodni, mislim kada bi to okolina dozvoljavala, na kraju krajeva mislim da je to onos to nedostaje lezbo sceni, i da kad bi toga bilo bilo bi i dovoljno emica i butchica imesta za izlazaki svega.
Korisnikov avatar
By m..
kako kucam, u PBSH da me saljete.
Korisnikov avatar
By m..
japanese woman you broke my heart now you must play the part where you come running back to me...
Korisnikov avatar
By Blady

Definisem se kao nedefinisana, ali mi to ne umanjuje znacaj postovanja na ovoj temi... Doduse, osecam se lepo kada sam sa zenom :lol:
Sad zbilja.... "promene" mislim da se mogu pojedinacno desavati... Naravno mogu i grupno, ali kada bi svaka lezbejka pojedinacno uradila nesto, mozda bi imala veci uticaj, nego kao "grupni" atak na promenu... to je kao nesto, uvod, razrada i zakljucak...
Ne dopada mi se, sto je mala kolicina ljudi... pa moze da se stekne utisak, da su svi pod "moranje" mesati se sa ostalima, koji su prisutni na sceni.... ili se jednostavno tako "zadesi"... a opet, mi se svidja taj tok informacija, tj njegova brzina od coveka do coveka... Ja kao nedefinisana, se vrlo dobro snalazim u svojoj okolini, a i s obzirom na jedan od poslova kojim se bavim me konstantno vezuje za takav krug ljudi... i ti ljudi koje vidjam, se nisu promenili za celih godinu dana mog rada tamo...
Odatle cinjenica, da oni kao u "skucenom" prostoru tako i funkcionisu, sa onoliko koliko im je to dozvoljeno....
By ...Sitnicava...
Definitivno nam nedostaje devojaka i zena koje ne razmisljaju o tome sta ce reci ljudi i ko ce ih kako pogledati kada pozele da u javnosti razmene malo neznosti.
Nedostaje, da.

Ali meni nešto nije do toga da me posmatraju kao vanzemaljca, a i nos baš ne bih volela da mi ostane bez hraskavice. Jest' da je društveno korisno to što ti predlažeš, ali meni se baš i ne igra. Ja se tako ljubila sa bivšom mi pa nas manijak pratio kroz pola Beograda.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Nedostaje, da.

Ali meni nešto nije do toga da me posmatraju kao vanzemaljca, a i nos baš ne bih volela da mi ostane bez hraskavice. Jest' da je društveno korisno to što ti predlažeš, ali meni se baš i ne igra. Ja se tako ljubila sa bivšom mi pa nas manijak pratio kroz pola Beograda.

E, vidis. Tu se negde ti i ja razilazimo, sto se tice PDA. Moj ponos i ona pravdoljubiva strana tada pobedjuju strah od prebijanja, gonjenja od strane skinsa ili neceg treceg.

Ja to ne radim samo zato sto u tom trenutku imam problem da zagrlim ili poljubim osobu sa kojom sam, vec zato sto se tada u meni rodi jedan pobunjenik i buntovnik, koji ne misli o mogucim posledicama. Postajem kurazna, nervira me ta, recimo, nepravda, i radim ono sto mi cuva ponos, a u isto vreme donosi rizik od masnica. Nije ni to pametno, ali sta cu. To sam ja, mali hrabri (i naivni) toster. ;)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by jovanabeograd

E, vidis. Tu se negde ti i ja razilazimo, sto se tice PDA. Moj ponos i ona pravdoljubiva strana tada pobedjuju strah od prebijanja, gonjenja od strane skinsa ili neceg treceg.

Ja to ne radim samo zato sto u tom trenutku imam problem da zagrlim ili poljubim osobu sa kojom sam, vec zato sto se tada u meni rodi jedan pobunjenik i buntovnik, koji ne misli o mogucim posledicama. Postajem kurazna, nervira me ta, recimo, nepravda, i radim ono sto mi cuva ponos, a u isto vreme donosi rizik od masnica. Nije ni to pametno, ali sta cu. To sam ja, mali hrabri (i naivni) toster. ;)
:up:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Black Lady
Originally posted by jovanabeograd

:up:

poz malim hrabrim tosterima :D
By jako jugo
mislim da sa homoseksualnosti ide i jedan autsajderski polozaj,ali i senzibilitet ,rekla bih skoro culo vise,i ljubav je dragocjenija,suprostavljenija i autodestuktivnija
Korisnikov avatar
By Galadriel

lepo je to za tebe, ali je iz necijeg drugog ugla totalno stoički. nekima od nas treba mnogo vise

meni fali, smeta, nedostaje:

to sto ne mogu da imam porodicu sa voljenom osobom
osecaj, pogledam je u oci i padne mi na pamet da moje dete nema nikakvu sansu da ima takve oke

sloboda ponasanja, govora, kretanja, izrazavanja emocija

nipodastavanje i nevrednovanje takvog odnosa ili ignorisanje i nepriznavanje
od strane roditelja ili drugih bliskih osoba. treba mi da dodjem kuci, dovedem devojku, a da moji pitaju gde i kako cemo ziveti sta treba da nam se pomogne.

drzava vas kao par ne priznaje

marginalizovanost

izolovanost u maloj sredini je od hiljadu negativnih stvari koje mi padaju na pamet u najmanju ruku dooosadna, monotona i u njoj je najzdravije imati sto manje ili sto povrsnije kontakte iz bezbroj razloga.

ravnopravnost u svemu mi fali

---

i nije mala stvar biti uvek dostojanstvena kad zivis u okruzenju koje te smatra bolesnim u glavu, emotivno osakacenim i mislim da se ne izrazavam

---

takodje mislim da je retko ko imao sjajan pubertet. u tom periodu smo totalno sputani

ja se osecam kao srecna osoba, ali mislim da je tako jer sam totalno preusmerena na neke druge stvari i konstantan rad na sebi. nisam zadovoljna polozajem lezbejke u ovoj sredini niti bioloskim ogranicenjima koje nosi lezbejska egzistenicija. bila sam skroz zadovoljna kad sam bila sa voljenom devojkom, tad mi nije nista smetalo... tako da kad mi se opet desi da zavolim nekog mislim da ce se sve ostalo samo namestiti, tj. zajedno cemo vec pronaci nacina kako da imamo sve. :)
Korisnikov avatar
By krpica
Originally posted by arwen_evenstar

ja se osecam kao srecna osoba, ali mislim da je tako jer sam totalno preusmerena na neke druge stvari i konstantan rad na sebi. nisam zadovoljna polozajem lezbejke u ovoj sredini niti bioloskim ogranicenjima koje nosi lezbejska egzistenicija. bila sam skroz zadovoljna kad sam bila sa voljenom devojkom, tad mi nije nista smetalo... tako da kad mi se opet desi da zavolim nekog mislim da ce se sve ostalo samo namestiti, tj. zajedno cemo vec pronaci nacina kako da imamo sve. :)
arwen divno si to rekla :mazi:
Korisnikov avatar
By toni79
potpisujem onaj prvi jovanin post. ja isto ne volim izlaziti na iskljucivo lez mjesta. kao da se svi ocekuju s nekim spetljat za one night stang, sto samo po sebi nije lose, ali kad znas da je ljude tako lako pokupit onda ti nije ni napeto...

lezbijska egzistencija... hmm... ne osjecam se dijelom svega toga pa eto... kad bi bas morala prikaciti neku etiketu ajmo reci da bi izabrala queer, ma da mi je najugodnije reci da sam ja-ja pa da bi mogli kreniti od toga...

crno / bijelo mi nikad nije bila jaca strana, volim neku metalik sivu
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by arwen_evenstar

lepo je to za tebe, ali je iz necijeg drugog ugla totalno stoički. nekima od nas treba mnogo vise

meni fali, smeta, nedostaje:

to sto ne mogu da imam porodicu sa voljenom osobom
osecaj, pogledam je u oci i padne mi na pamet da moje dete nema nikakvu sansu da ima takve oke

sloboda ponasanja, govora, kretanja, izrazavanja emocija

nipodastavanje i nevrednovanje takvog odnosa ili ignorisanje i nepriznavanje
od strane roditelja ili drugih bliskih osoba. treba mi da dodjem kuci, dovedem devojku, a da moji pitaju gde i kako cemo ziveti sta treba da nam se pomogne.

drzava vas kao par ne priznaje

marginalizovanost

izolovanost u maloj sredini je od hiljadu negativnih stvari koje mi padaju na pamet u najmanju ruku dooosadna, monotona i u njoj je najzdravije imati sto manje ili sto povrsnije kontakte iz bezbroj razloga.

ravnopravnost u svemu mi fali

---

i nije mala stvar biti uvek dostojanstvena kad zivis u okruzenju koje te smatra bolesnim u glavu, emotivno osakacenim i mislim da se ne izrazavam

---

takodje mislim da je retko ko imao sjajan pubertet. u tom periodu smo totalno sputani

ODLICAN POST ! :klap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!