Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By subversio
Interesuje me kako se osecate kao lezbejke? Kako se definisete? Sta je za vas lezbejska egzistencija? Koliko ste emancipovane za druge "inverznosti" i imate li neku licnu politiku emancipovanja vase okoline? I na kraju, sta je to sto vam se dopada i sta vam to nedostaje na nasoj lezbejskoj sceni?
Drage...hajde da caskamo...a nesto i da promenimo...mozda...
Korisnikov avatar
By krpica
mrzi me da odgovaram na temu ,igraju mi se simsi .
al ipak cu odgovoriti na jedno pitanje - sta je to sto vam se dopada i sta vam to nedostaje na nasoj lezbejskoj sceni?
odg : dopada mi se to shto je mene ta sekta zaobishla :gotika: ,nedostaju femme lezbejke . (ako to ovde postoji )
:liz:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Osecamo se bogami dosta... (nismo se kupale 7 dana ... :smeh: )

Mislim da znas da je i jezik fluidna stvar i da se menja godinama i uspostavlja
balanjs sa sadasnjicom, slengovi se menjaju od generacije do generacije..

Tako je i sa lezbejskom scenom, prilagodjava se datom trenutku i uslovima
u kojima se nalazi. Neke su slobodnije, neke nisu, ali je sve to prirodan proces
koji se desava... One energicnije ce da se bore za prava, ove manje energicne
ce da locu pivo po gay mestima i tako... to ide..

Nikome nije zameriti niti kome treba prebaciti bilo sta...

... svi vuku i pomeraju granice na svoj nacin u svom vidokrugu.

Nema tu nista specificno...

Osim sto nedostaje, sto rece Shmi, plavusa... :D
Korisnikov avatar
By Shmi
off: Dobro je nisam jedina koja to tvrdi i nisam luda. :lol:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by subversio

Interesuje me kako se osecate kao lezbejke? Kako se definisete? Sta je za vas lezbejska egzistencija? Koliko ste emancipovane za druge "inverznosti" i imate li neku licnu politiku emancipovanja vase okoline? I na kraju, sta je to sto vam se dopada i sta vam to nedostaje na nasoj lezbejskoj sceni?

Ne osecam se kao lezbejka. A jos manje kao strejt devojka. Kako socijalne prilike u Srbiji (a i van nje bogme) uspesno razdvajaju ove dve grupe, a ja tezim nekoj utopijskoj sredini i potpunom integrisanju u obe, jer smatram da je to jedino prirodno stanje stvari, ponekad se nadjem izgubljena izmedju ta dva "sveta". Sve manje, na svu srecu, jer se moja okolina, a i ja sama, vremenom edukuje, uci da su razlike nesto sto je prednost, a ne mana.

Lezbejska egzistencija? Takvo sto mi nije poznato. Nikada nisam imala probleme, because "the world is what you make of it". Znaci, moj stav uglavnom ne daje mesta bilo kakvoj vrsti netolerancije. Ako do nje dodje, one nenamerne, strpljiva edukacija i pojasnjavanje cinjenica bi momentalno usledilo. Ma, cak stavise, organizujem Workshops of a Teenage Dyke jednom nedeljno. :P

Sto se tice scene...

Dok sam jos uvek posecivala istu, sto je bilo na samom pocetku moje karijere kao mladjane neheteroseksualne devojke, ono sto je moglo da mi zasmeta i na sta sam mogla naici je:

1) cca. 500 gej muskaraca (moze biti zanimljivo ponekad, ali...)

2) komplimentiranje na racun moje kose i odevne mi kombinacije od strane 15 od gorepomenutih 500 gej muskaraca (sto bi rekla draga nam *Candy*, "nije da se hvalim", ali ume da iritira, pre svega ako je propraceno potpunim nedostakom zenskog zivlja u klubu/kaficu/etc)

3) beligerentno ponasanje, i poziv na sukob od strane jedne od ukupno dve (obavezno militantne) lezbejke u rupi elitnoj gej sauni "Hrabro srce" :hypno:

4) prostacko muvanje celavog nazi neandertalca iz obezbedjenja

5) zapitkivanje taksiste o mojoj seksualnoj orijentaciji, iznenadjujuce veliko interesovanje za gej tematiku, a pre svega ka "trojci sa dve devojke" :doh:

The list goes on, a ja se drzim strejt klubova i svog divnog, tolerantnog, mesanog drustva.

Ono sto je, slozicu se sa shmi, glavna falinka nase scene je nedostatak rasnih Svedjanki, Norvezanki, Holandjanki i Dankinja.

:hvala:

Work on that. ;)
By subversio
Bas kao sto i avatar kaze-neka Bergman ili Garbo...kao sto i jovanabeograd kaze Skandinavke...izgleda cemo morati da odemo malo severno!
A komentar o energicnim i manje energicnim koje locu na gay mestima...hmmm...dobro zapazanje...
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Hys.
Originally posted by krpica
,nedostaju femme lezbejke . (ako to ovde postoji )
Ja maltene samo femme/andro like devojke vidim na gej mestima :shrug:

Ma to ti se nesto ucinilo.. Desavalo se da iz znatizelje provedem vece u potrazi za Adamovom jabucicom. ;)

Ali, doveka ce butch-loving girls kukati kako nema dovoljno butchica, a femme-loving kako su femice izumrla vrsta na sceni...
Korisnikov avatar
By krpica
e da ,ali to su drugarice gejeva -S T R E J T .a lezbejke koje su kao barem malo zenstvenije (a da se pritom ne loze na butch ) ? gde su one ?
:lol:
Korisnikov avatar
By krpica
:doh: dobro ,zashto bi lezbejka izashla na strejt mesto ?
ok . mozda sada i razumem ..mozda malo kapiram ..ok ! hocesh da kazesh da su femice smorile andoidi i butchajzle pa izlaze na strejt mesta ,da bi nashle neke mlade strejterke sa gay vibe-om koje ce da preobrate...meh ?
dobro . shto sam se uopshte i prikljuchila ovoj temi kada sam poslednji put izashla pre par meseci hahaha
i to na strejt mesto :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By krpica
Originally posted by jovanabeograd

Ma to ti se nesto ucinilo.. Desavalo se da iz znatizelje provedem vece u potrazi za Adamovom jabucicom. ;)

Ali, doveka ce butch-loving girls kukati kako nema dovoljno butchica, a femme-loving kako su femice izumrla vrsta na sceni...
nema dovoljno /izumrla vrsta

DAAA ! nema dovoljno butchica ,ali zato femice (lez) jesu izumrla vrsta ..
btw ,nije da se ja lozim na femice ,samo kazem :lol:
Korisnikov avatar
By Shmi
A da se napravi nova tema nesto fazona oglasa gde kazes sta si i kakve trazis? :trep: :trep: :trep:

Necu vise da pravim oftopike sorry. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

ok . mozda sada i razumem ..mozda malo kapiram ..ok ! hocesh da kazesh da su femice smorile andoidi i butchajzle pa izlaze na strejt mesta ,da bi nashle neke mlade strejterke sa gay vibe-om koje ce da preobrate...meh ?
dobro . shto sam se uopshte i prikljuchila ovoj temi kada sam poslednji put izashla pre par meseci hahaha

Pa evo, procitaj moj post pa vidi koji su moji razlozi za NEizlazenje po gej mestima. ;)

Gledano iz mog ugla, nije mi najjasnije zasto bi neka iole zdravorazumna neheteroseksualna devojka redovno posecivala gorepomenutu saunu "Hrabro srce", kupajuci se u znoju krda muskaraca i poneke militantne lezbejke uz hitove Dare Bubamare. Stoga se, verovatno, vecina kao i ja, okrece izlascima sa strejt drustvom gde barem nece nailaziti na neprijatnosti tog tipa.

A i, meni se sve nesto cini da, ukoliko vec trazis devojku, ces je pre naci na nekom opustenijem strejt mestu nego gej klubu. Ako si autovana pred drustvom, give it a try. ;)
Korisnikov avatar
By Shmi
Ja bih radije na srpskom da bude i adresa bi bila lezfemmeblond.rs :trep: ili blondlovebutch.rs :pucaodsmeha:

p.s. Losa sam u engleskom al valjda se konta na sta mislim. :trep:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
krparo, ne valjaj se tu po podu, nego ispostuj moj iscrpni odgovor upucen tebi! :oklagija:
Korisnikov avatar
By krpica
@jovanabeograd - :placko: jesam autovana ,al to i nije toliko presudno .iii ,da se nadovezem na prichu , gej mesta ,a ni strejt ,nisu za mene . kod jednih se smorish od pederaja i zena-pedera ,kod strejtera -strejteraja i zena strejtera .ako tu upadne koja bi-osoba ,ona me samim tim podseca na oba zatucana sveta . shto opet nije lepo . al izgleda samo krpici ,poshto istomishljenica nema :P
htedoh reci da je teshko videti npr lezbu koja nije butch wannabe ,strejterku koja nije bi-curious ,chistu bijacharku koja se ne udaje na prolece :lol: ...i taaako .
nekada zna da bude frustrirajuce kada ne mozesh da budesh u nekoj od tih kutijica ,kada ne mozesh da se predash toj blagoslovenoj uchmalosti nazovi zajednishtva .mrzish podele ,ali sve je podela :) tako da si primoran da se povuchesh u svoju kutiju ,i chekash neko bolje vreme . :pucaodsmeha:
etooo . mislim da duzi post od ovoga nisam skuckala .
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Enivejz... da se nadovezem na krpiČin post i skinem s duse ono sto mi dosta smeta.

Mene izludjuju podele na iskljucivo strejt i gej mesta. To je, ljudi, NEPRIRODNO. Razumem zasto postoje, i zasto ljudi (pa i ja) odlaze u njih, ali je to... grrrr.

Kao sto nije prirodno biti u strejt klubu i ne videti nijedan gej par da se ljubi, drzi za ruke, isto tako nije prirodno biti u gej klubu gde se moze naici na 700 gej muskaraca i poneku hagfagusu. Znaci, ne smatram da potpuno iskljucivanje jedne citave seksualne grupe, bilo ona manjina ili vecina, predstavlja iole zdravo stanje stvari.

Pogotovo je sve to suvisno u savremenom liberalnom svetu. Zato bih pre otisla na tzv. "open-minded" party(kojih, da, ima u severnoj Evropi, i potpuno su cesta pojava), negoli u striktno lezbejski klub u Stokholmu prepun plavih femica. Cisto iz principa, i jer je prirodno da svi ljudi budu pomesani. nezavisno od njihove seksualne orijentacije, bez podela, i sortiranja po nekim besmislenim folderima.

I zasto sve ovo? Zato sto je meni, eto, dunulo da izadjem sa svojom devojkom, drugaricom i njenim deckom, drugom i njegovim deckom, i nekim tamo drugim drugom i njegovom devojkom. I da nam bude super, da se niko ne oseca ugrozenim, kao da ne pripada tu, ili da se boji da ce ih neki skins pretuci zbog PDA.

Korisnikov avatar
By krpica
da .razumemo se :)
i meni je super liberalni svet ,pomeshanost ,razlichitost , "open-minded" mesta etc
nije mi bitno ,dokle god je zabavno :D

ali u celoj toj prichi ,meni nije privlachna ideja da budem u vezi sa razlichitim od sebe .mozda sam samo zato lez ..mozda ... mozda su ipak za mene ta mesta sa chistim fem plavushama ,gde je slichno sa slichnim .. :lol:
^^
By subversio
Originally posted by jovanabeograd

Enivejz... da se nadovezem na krpiČin post i skinem s duse ono sto mi dosta smeta.

Mene izludjuju podele na iskljucivo strejt i gej mesta. To je, ljudi, NEPRIRODNO. Razumem zasto postoje, i zasto ljudi (pa i ja) odlaze u njih, ali je to... grrrr.

Kao sto nije prirodno biti u strejt klubu i ne videti nijedan gej par da se ljubi, drzi za ruke, isto tako nije prirodno biti u gej klubu gde se moze naici na 700 gej muskaraca i poneku hagfagusu. Znaci, ne smatram da potpuno iskljucivanje jedne citave seksualne grupe, bilo ona manjina ili vecina, predstavlja iole zdravo stanje stvari.

Pogotovo je sve to suvisno u savremenom liberalnom svetu. Zato bih pre otisla na tzv. "open-minded" party(kojih, da, ima u severnoj Evropi, i potpuno su cesta pojava), negoli u striktno lezbejski klub u Stokholmu prepun plavih femica. Cisto iz principa, i jer je prirodno da svi ljudi budu pomesani. nezavisno od njihove seksualne orijentacije, bez podela, i sortiranja po nekim besmislenim folderima.

I zasto sve ovo? Zato sto je meni, eto, dunulo da izadjem sa svojom devojkom, drugaricom i njenim deckom, drugom i njegovim deckom, i nekim tamo drugim drugom i njegovom devojkom. I da nam bude super, da se niko ne oseca ugrozenim, kao da ne pripada tu, ili da se boji da ce ih neki skins pretuci zbog PDA.

Mudro, ali gde to naci u BGu..frendly mesto..hmm?
Ja imam mesovito drustvo i to bi bilo fantasticno, ali Srbija..Opet kazem Srbija..
Korisnikov avatar
By Galadriel
izlazim na gay mesta samo kad imam devojku. jer tamo mozemo da se poljubimo. kad je nemam ne izlazim jer je tamo sigurno necu ni traziti ni naci. mozda ponekad samo svratim, ali to je jaaako retko. :pionir: da bar ima neceg drugog osim hrabrog srca pa hajde. ovako ne

koliko god filozofirale po temi sve se svodi na to da nas je premalo. :marinac: :harmonika:
Korisnikov avatar
By krpica
@arwen - to da nas je premalo je bilo sigurno i pre svakog filozofiranja :egzorcist:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by subversio

mhm.kao lezbejka se osecam prirodno, da ne kazem normalno, to je prosto ono sto jesam i za mene je to pre prirodno stane bivstvovanja nego neka tamo politicka kategorija. kao sto imam braon oci tako sam i lezbejka. s druge strane u mojim pokusajima da budem strejt/bi sam se osecala frustrirano i osujeceno, dakle nije mi lezalo.

ne znam sta je lezbejska egzistencija, jer ne egzistiram kao lezbejka nego kao ja, imam neki svoj individualan put. za mene je lezbejka vise kao pridev, epitet nego neka imenica. sto se okoline u kojoj se krecem tice, 95% ljudi s kojima sam u dodiru zna da sam lezbejka i to im je nesto nanormalnije na svetu, kao i cinjenica da sam viskoka koliko sam visoka, cak i sa poznaniima mogu najnormalnije da pricam o tome. juce me je neka devojka pitala na koji nacin se razlikuju odnosi 2 lezbejke od strejt veze po nacinu/tempu vezivanja, da li se zene brze vezu jedna za drugu i kako to funkcionise, kojom dinamikom, i ja nazalost nisam umela da joj odgovorim nista osim da sam sa tipovima imala mahom one night standove i da nisam bila u mogucnosti da ostvarim nikakav odnos osim prijateljskog, te da nisam u stanju da poredim i da je to mahom individualno.

sto se lezbejske scene tice, ne nedostaje mi nista na njoj koliko mi nedostae da to bude neki mainstream, nesto potpuno prihvaceno, da te devojke budu u svojim okruzenima toliko prihvacene i adaptirane, da se ne osecaju ugrozeno. onda bi kontam bilo manje inhibicija, paranoje, nezadovoljstva i frustracija, samim tim i manje neke uniformisanosti i zelje za izolacijom, manje politizacije tog identiteta, tj taj identitet bi bio vise nesto s cim su srodjene nego bedz koji se nosi. ne znam koliko sam ovo jasno srocila. ne nedostaje nista toliko na sceni koliko sceni nedostaje neka senzibilizacija drustva an general. za mene biti lezbejka nije neki odredjeni stil zivota, nego nesto sto naprosto jesi ili nisi, i ne mislim da ista gubim od identiteta time sto ne insistiram na tome da sam prvenstveno lezbejka pa nesto drugo, pre mislim da dobijam.
Korisnikov avatar
By m..

nego treba sv da se zaklucamo u dykeland i dignemo bedem i glumimo opsadno stanje 24/7. zar ne mislis da neko izlazi na 'strejt' mesto prosto zato sto je tao provod bolji a devojka ne mora obavezno da se nadje u klubu?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!