Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Hans
Ovo gore je super. A dupli zivot ume da bude vrlo nezgodan...uvek moras imati klimatizovan protivpozarni izlaz ako te uhvate u nekoj krupnoj ...lazi..zasto klimatizovan? Najcesce se posle toga jako crveni i potrebno ti je da se ohladis.. :)
Ne zuri. Kazace im se samo...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by jovanabeograd
Originally posted by Tungi

Samo zato da bi skinuo to tesko breme sa sebe??Pa zar to malo nije sebicno?

Posle ce da prica:"Super,sad mi je lakse."Dok su roditelji recimo,pretrpeli shok.I onda u fazonu :"Bole me,da l' ce me prihvatiti li ne,njihov problem..."

Mnogo je to kompleksno."Psihicko zdravlje" s nece poboljsati time sto ces se outovati,ako si pre toga uskratio pola zivota sebi anksioznostima,depresijama...Sta se tu menja?Stvara se jos veci jaz i pitanje je koliko bi to outovanje bilo ucinkovito.

Ej, uz svo duzno postovanje, ne slazem se ni sa cim napisanim iznad. :)

Sebicno? Sebicno je ziveti zivot bez lazi i vodjenja duplog zivota, izmisljanja zenskih imena i laganja sa kim ides u bioskop? Hm, nisam znala.

Meni ipak dodje nekako sebicniji stav "prijatelja" koji ne mogu da prihvate cinjenicu da im je taj prijatelj, sa kojim su odrasli i prosli sve zivo i nezivo, gej, i da je i dalje ista osoba, nista manje vredna, sada kada je to obelodanjeno, nego ranije.

Slicno je sa roditeljima. Iako strah od autovanja njima mogu da razumem. Pogotovo ukoliko osoba nije osamostaljena, roditelji imaju slabo srce ili neka treca najcesca situacija.

Meni, licno nije jasno kako se neko moze nazivati prijateljem ukoliko su vam teme do te mere ogranicene, ukoliko si prinudjen da lazes i smisljas izgovore, i ne verujes dovoljno u pozitivnu reakciju te osobe. Sa ljudima koji ne mogu da me prihvate ovakvu kakva jesam ja nemam sta da radim. I takav stav mi se cini mnogo manje sebicnim i vise iskrenim nego sakrivanje necega sto je tako sitna, ali bitna sitnica u svakom odnosu dve osobe.

I opet, meni nije depresivna cinjenica da neki homofob nece biti u stanju da prihvati cinjenicu da sam gej, vec cinjenica da cu sebe morati da lisim izvesne slobode. E, to je meni depresivno.

Strah od autovanja je prirodan, i svako od nas ga je barem jednom osetio, nezavisno od nivoa autovanosti, fleksibilnosti ili cega vec. Ali se moze prevazici.

"Koliko bi outovanje bilo ucinkovito?"

Sloboda kao rezultat necega za sta, evidentno, treba skupiti i hrabrosti, mora biti ucinkovita. ;)

Probaj to ponekad, osecaj je divan. A posle treceg puta reci izlaze same. Cheers! ;)
Ti tako mozes da pricas zato sto nisi imala problema nikada sa outovanjem i ni jedan prijatelj, brat, sestra, otac, majka te se nisu odrekli zbog toga niti ti uskratili ocigledno neophodnu finansijsku pomoc. Videla bih da su te izbacili iz kuce, pa se snalazi. Ili da zivis u malom gradu, homofobicnom do bola i da pokazuju u tebe prstom na ulici : Lezbejka! Da vidim koliko bi ti onda zivot bio divan i bajkovit.

Jesam za outovanje, onoga ko moze i ko zna da se NISTA nece radikalno promeniti u njegovom zivotu. Ako je to nemoguce, jbg, moras da trpis..
Ja sam prva outovana skoro svima sem sestrama i majci, njima necu, ne mogu i nemam mogucnost, suvise toga nepotrebnog bi mi se iskomplikovalo u zivotu.. :hvala:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ja sam se mahom osvrnula na "prijatelje", ako jos jednom procitas citirano.

Slazem se sa tim sto si rekla, ali ne vidim kakve to veze ima sa mojim postom. Upravo sam i navela da "razumem strah od autovanja roditeljima" i razloge zbog kojih neko ne zeli da im se autuje.

Ne zivim u malom gradu, vec u selu. :P Autovana sam maltene celom faksu, i da... cenim da imam etiketu "lezbejka". I nesto mi je svejedno. Isto je bilo i u Beogradu. A poznajuci sebe, isto bih razmisljala i da zivim i u malom gradu u Srbiji. Imam dovoljno samopouzdanja i samopostovanja da me ne dotice misljenje nekog homofoba, i previse drzim do mikroaktivizma da bih sebe lisila slobode. Ne bih bila ni prva ni poslednja. Medjutim, to je ipak moje misljenje i onako kako se ja ophodim prema autovanju, ne neko drugi.

A to sto me nijedan prijatelj nije osudjivao nakon autovanja je vec veoma individualno. Recimo samo da pazljivo biram s kim se druzim. ;)
By Kragi
^ :hail:

ja htedoh da kazem da svako od nas zapravo prica na osnovu licnog iskustva, but ...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Zwezdica

Ja sam prva outovana skoro svima sem sestrama i majci, njima necu, ne mogu i nemam mogucnost, suvise toga nepotrebnog bi mi se iskomplikovalo u zivotu.. :hvala:
Ima nečeg lepog u žrtvovanju dela svoje lične sreće zbog drugih koje volimo.

:kiss: :mazi:
Korisnikov avatar
By Srklet
that's sooo petrijin vijenac of you. :alexis:
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Ih. A ja sebe doživljavam kao onu....kako se zove...iz "Sve o mojoj majci" Što voli da usrećuje druge :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Mars
Originally posted by Zwezdica

Ima nečeg lepog u žrtvovanju dela svoje lične sreće zbog drugih koje volimo.

:kiss: :mazi:
To nije sreca,to je gluma.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne definišem ničiju sreću, pa tako ne može niko da definiše ni moju.

:)
Korisnikov avatar
By Tungi
Znam ko ti je sreca:gitara:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars

:lol:

Ih. A ja sebe doživljavam kao onu....kako se zove...iz "Sve o mojoj majci" Što voli da usrećuje druge :D
Ana Maria Juanita Esmeralda Luisa Fernanda de Leon Santiago Dominguez Lopez Sanchez de Gomez, jel ta?

:alexis:
Korisnikov avatar
By Atomic
Evo i ja prvi put nekom rekao..
Pre malo vise od mesec dana sam mislio da nikad nikom necu reci, da cu da se uskoro ubijem i slicne gluposti.. I otvorim ovu temu, i potaknete me na razmisljanje. I tad sam kao odlucio da cu reci sestri, ali nisam to ozbiljno mislio. I tako prolaze dani, i postajem sebi sve normalniji, polako pocnem da mislim pa nije to tako strasno, pa nisam los covek sto sam gay, pa svako ima pravo da bude svoj... I to je onaj los osecaj, kad 5min si valjda najsamouverenija osoba na svetu, a trenutak kasnije si bacen u najcrnji ocaj, kao da se u meni bore demoni. I odjednom sam sebe prihvatim totalno.. Znam da sam citao neki tekst koji kaze da se homoseksualnost moze leciti, a ja ono kao, pa necu da se lecim kad mi nista ne fali, znam ko sam :)
I juce napisem sestri poruku na faceu, nisam imao hrabrosti u lice.. I ona dodje u sobu i uhvatila se za glavu :) Znam da sam joj rekao: Da, life sucks. :) I super je proslo, kaze da sam joj trebao ranije reci, da me sad voli jos vise, koji zagrljaj i to je to. Ali da roditeljima nikad ne kazem jer bi leteo iz kuce. Bas sam srecan sto je to tako prihvatila, posto mi ona jedina stvarno znaci u zivotu.
Korisnikov avatar
By spliff
samo napred
sada su na redu roditelji i prijatelji...
Korisnikov avatar
By blabla_guy
super. lepo sto je sve tako dobro proslo.

ja sam do sada imao divna iskustva sa outovanjem, svi prijatelji kojima sam rekao su super odreagovali i outovanje je samo ucvrstilo nasa prijateljstva. porodici nisam rekao, niti planiram. ne zivimo u istom gradu, redje se vidjamo i nema potrebe za tim.
Korisnikov avatar
By Atomic
I meni je jako drago :) Sad se jos bolje slazemo, i puno je lakse kad s nekim nemas ni jednu tajnu. Mada jos nisam sasvim svestan da sam konacno to podelio s nekim.. Uglavnom, depresija nestala kao rukom odnesena :)
A roditelji nisu ni bitni, vidim ih jednom u 2 meseca, pa nema ni potrebe da im kazem, bezveze da prokockam kucu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Atomic

A roditelji nisu ni bitni, vidim ih jednom u 2 meseca, pa nema ni potrebe da im kazem, bezveze da prokockam kucu.

kako mozes ovo, ovakooo reci... :misli:

meni je najbitnije bilo da moji cuju od mene da sam lezbejka, a ne od nekog pere, joce, mice...

kad vec pocinjes da se autujes, pazi kome ces se autovati...ta jedna osoba ce verovatno reci nekomE, a taj neko jos nekome... :)

uz to dodas, ako imas momka, ako je autovan...i tako, odjednom pola grada zna za vas :lol: (mozda ovo tebi nije nije smesno)

i tako...

pamet u glavu, dobro proceni situejsn i srecno - napred ;)
Korisnikov avatar
By Atomic
A misio sam da nije bitno da oni znaju, ne da mi oni nisu vazni :) Mislim da ne mogu saznati, stvarno zive jako daleko i ne znam kako bi ta informacija mogla doci do njih. Ali posto svi znamo zivot, verovatno ce mi namestiti neku zanimljivu "slucajnost". A i da saznaju, pravili bi se ludi, po obicaju. "Never underestimate the power of denial" :D
I hvala na savetu, stvarno treba dobro razmisliti kome sta reci.
Korisnikov avatar
By Srklet
najlakse je kad vise uopce ne moras razmisljati o tome pred kime ces se ponasati gay ili kome reci da jesi, nego kad se otvoreno i slobodno postavljas oko toga...
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Ja ti mogu reci da je vrlo tesko.Uvek ce postojati oni koji to naslucuju i koristice to da te povrede.Posebno je tesko sto moras kontrolisati svaki pogled,svaku rec,svaku reakciju sve to mora biti iskalkulisano u glavi pre nego sto napravis neki potez...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!