Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li bi ste bili u vezi sa invalidom?

da, što da ne.
21
35%
ne, isuviše čudno.
9
15%
ne znam.
30
50%
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Interesantno. Jednoj gay osobi smeta politicka korektnost. I bas me interesuje da li se nadjes uvredjenim kad ti neko kaze da si pedercina,furundzija i topdzija..itd. Tako je i za neke ljude sa invaliditetom, naziv invalid uvredljivo. Govorim zato sto imam iskustva sa tim ljudima.

Uostalom, zaista ne vidim problem u postovanju njihove razlicitosti, pa i kroz politicku korektnost. To sto je tebi zlo od toga, nekako vise govori o tvojoj potrebi da izigravas buntovnika, u nadi da ces zvucati inteligentno.

:peace:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Titus Andronicus
Interesantno. Jednoj gay osobi smeta politicka korektnost. I bas me interesuje da li se nadjes uvredjenim kad ti neko kaze da si pedercina,furundzija i topdzija..itd. Tako je i za neke ljude sa invaliditetom, naziv invalid uvredljivo. Govorim zato sto imam iskustva sa tim ljudima.

Uostalom, zaista ne vidim problem u postovanju njihove razlicitosti, pa i kroz politicku korektnost. To sto je tebi zlo od toga, nekako vise govori o tvojoj potrebi da izigravas buntovnika, u nadi da ces zvucati inteligentno.

:peace:
...ne nađem se uvređenim,mnogo ja godina imam da bih živce gubio na sitne stvari...pa i na to da zgledam i inteligentan i buntovnik...

...rekoh na početku da je autor teme uzeo taj termin uključišvši svoju sestru,pa ako ne smeta njemu,ne znam zašto bi smetalo tebi...

...i još samo nešto-ja u svakodnevnom govoru koristim taj termin,i kažite mi,najlepše vas molim (sve kojima reč invalid smeta) kako ste stigli do toga da je to ružna i politički nekorektna reč-i zar mora biti BAŠ politički,ili može biti SAMO nepristojna?

...i onda se čudiš zašto mi je zlo...:povez:
Korisnikov avatar
By Mage
Ok... da li bi bili sa osobom sa telesnim invaliditetom (znači u glavi je zdrava :) )?
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Ako je LJUBAV u pitanju, onda bih! Zasto da ne?
Svi smo mi, na neki nacin "invalidi"...
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Mage

Ok... da li bi bili sa osobom sa telesnim invaliditetom (znači u glavi je zdrava :) )?

evo ja spadam u tu grupu.(ustvari ne znam koliko sam u glavi zdrava :lol: )
nikada mi nije bio problem da nadjem devojku. istina invaliditet mi nije mnogo veliki i obicno ljudi se bune kada o sebi kazem da sam disabled, ali to je fakt. postoji definicija o tome :D

e sada da odgovorim na pitanje. da li bi ja bila sa takvom osobom. pa ne znam ... iskreno ne znam... kada zamislim izgleda mi isuvise freaky :lol: sada se malo zezam. verovatno bih bila, ali posto verujem u ono suprotnosti se privlace, interesantnije je disabled + normal :D
Korisnikov avatar
By tintily
S obzirom da se nikad nisam zljubila na prvi pogled, na prvu recenicu mozda .
Meni je malo bezveze pitanje , jos gluplje mi je reci da bih mogla . Mogla bih biti u vezi sa osobom ciji mi je intelekt dopadljiv i samo sa takvom. Znaci odgovor na tvoje pitanje je da mogla bih
Korisnikov avatar
By Sunce
Da, mogao bih. Mislim, nekad pomislim da sam i sam invalid.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by mitrandir

Iskreno, meni je reč invalid malo bzvz. In-valid=ne-validan, nevredan. Hajde da budemo politički korektni i kazemo-osoba sa posebnim potrebama.
Slazem se sa tobom. To jeste politicki korektan izraz ali isto nije dobar. Jednom je predstavnik invalida rekao da mu je to jos gore. Koje posebne potrebe? Te osobe imaju sve iste potrebe kao i drugi ljudi, nisu njihove potrebe nipocemu posebne nego naprotiv iste. Hendikepirana osoba je meni jos nekako gore. Ja bar taj izraz dozivljavam kao ovo sto si ti rekao nevredan. Invalid vise dozivljavam kao svi su isti a on je drugaciji ali ne znamo je li to bolje ili gore. Ti validni mogu da budu validni i sto su svi isti, kao sto je u nekoj proizvodnji validan proizvod sa nekim odredjenim karakteristikama, ali sto je u proizvodnji dobro ne znaci da je obavezno dobro i u ljudskom rodu. Ali hendikep - odmah znamo da je gore. U nekim jezicima cini mi se da postoji izraz "osobe u kolicima", to mozda nije los izraz mada pokriva samo deo osoba.
Korisnikov avatar
By Mariška
Bilo mi je važno samo to što Mila ne pravi nikakvu razliku između mene i onih sa nogama. Nisu, naravno, ni druge nikada govorile da primećuju nešto čudno na meni. Bile su mahom zadovoljne, ali uvek, ili skoro uvek primećivao sam na njihovim bledim licima, u njihovim očima iza spuštenih kapaka, u smirenom disanju posle, naročito u nestrpljivosti Milojevih pulenki za mene dovedenih, navaljivanju da se sa milovanja pređe na posao, uvek sam primećivao malo sramote na njihovim zajapurenim jagodicama, nešto gađenja u njihovim uzdrhtalim bedrima, nagoveštaj otpora i u njihovim velikim, raskvašenim vaginama. Primećivao, naravno da sam primećivao, i pravio se lud. Nisam hteo da gledam kako ne gledaju u moje patrljke, u moju belu, veliku stomačinu, u debele, neformaste gomile sala na bedrima i guzici, u mlohave sise koje mi se spajaju sa stomakom kao kod orangutanke dok goji. Toliko sam dobro poznavao ponašanje malog i velikog ženskinja, mahom pijanog i možda uprkos volje i boljeg znanja zadovoljnog za vreme, kad ne misle - da mi nikako ne bi promakao ni najmanji znak nestrpljenja na Milinom licu da se ikada pojavio. Ali nije. Mila je uživala sa mnom, i moji patrljci joj nikada nisu smetali. Čak, evo, sećam se sada da je sve i počelo od mojih patrljaka. Nisu, doduše, bili ni izdaleka ovako debeli kao sada, niti je na mom telu tada bilo sala. Bio sam, verovatno, mršaviji nego ikad ranije i posle toga. Mučen Draginim prisustvom za stolom, nisam praktično ni jeo. Probrljao bi nešto po tanjiru i odlazio od stola što brže mogu. Nisam spavao. Sačekivao sam jutra ječeći na kanabetu.
(...)
Prvo je malo zagledala jedan po jedan od moja dva patrljka, a zatim je smešeći se nekako začuđeno i ljubopitljivo počela da gladi desni, malo duži od levog. Pravila se kao da uopšte ne primećuje moju ogromnu kitu koja se ustobočila u gaćama još pre nego što sam skinuo pantalone. Zatim se zgodnije namestila na kauču, pa je stavila moj patrljak među svoje butine i počela polako da ga trlja pogledajući me u oči s vremena na vreme. Mora da je videla da sam već jednom svršio, ali pravila se da ne primećuje. Ponašala se kao da uopšte nemam kitu, već samo patrljke. Nastavila je da ga masira, a onda se namestila još zgodnije, i nasela je sasvim na njega, mada je moja kita nastavila da stoji uspravna kao crnačko božanstvo, uprkos tome što sam i drugi put svršio. Zaklopila je oči i počela teško da diše. Polako se vrtela ukrug na mom uspravnom patrljku držeći ga obema rukama među svojim mekim, belim butinama. Zažmurio sam i ja. Treći put smo svršili zajedno. Dok smo svršavali, pala je sa mog patrljka po meni i zagrlila me čvrsto. Mili zaista nisu smetali moji patrljci. Tek kada je, deseti ili petnaesti put došla kod mene, Mila se setila da imam kitu i počela je nju da uptrebljava, mada se i tada često vraćala na patrljak. Mila ga je zaista volela. Volela je i moju kitu, doduše, ali nekako uvek sam verovao da više voli patrljak. Nešto joj se to sviđalo.

(Slobodan Selenić: "Memoari Pere Bogalja")
Korisnikov avatar
By Mariška
Dakle, glasala sam da bih mogla da budem u vezi sa osobom sa telesnim invaliditetom.

(Mislim, kad bih uopšte skupila petlju da budem u bilo kakvoj vezi...)
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Dina

Iskreno, meni je reč invalid malo bzvz. In-valid=ne-validan, nevredan. Hajde da budemo politički korektni i kazemo-osoba sa posebnim potrebama.
Slazem se sa tobom. To jeste politicki korektan izraz ali isto nije dobar. Jednom je predstavnik invalida rekao da mu je to jos gore. Koje posebne potrebe? Te osobe imaju sve iste potrebe kao i drugi ljudi, nisu njihove potrebe nipocemu posebne nego naprotiv iste. Hendikepirana osoba je meni jos nekako gore. Ja bar taj izraz dozivljavam kao ovo sto si ti rekao nevredan. Invalid vise dozivljavam kao svi su isti a on je drugaciji ali ne znamo je li to bolje ili gore. Ti validni mogu da budu validni i sto su svi isti, kao sto je u nekoj proizvodnji validan proizvod sa nekim odredjenim karakteristikama, ali sto je u proizvodnji dobro ne znaci da je obavezno dobro i u ljudskom rodu. Ali hendikep - odmah znamo da je gore. U nekim jezicima cini mi se da postoji izraz "osobe u kolicima", to mozda nije los izraz mada pokriva samo deo osoba.
Dina, naziv "Udruženje studenata sa hendikepom" meni ukazuje da je "hendikep" najprikladniji izraz.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
mislim da bih.
pretpostavljam da mi se osoba sa invaliditetom ne bi dopala na prvi pogled, ali ako uspe da me osvoji u razgovoru, sto da ne.

ali niko od nas ne zna kako bi se ponasao/la u takvoj situaciji zaista.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by RuznaGlupaZla...
Originally posted by Dina

Dina, naziv "Udruženje studenata sa hendikepom" meni ukazuje da je "hendikep" najprikladniji izraz.
Mislim da je ovo "osobe sa posebnim potrebama" prihvaceno za politicki korektno. Ali meni nesto nijedan izraz nije prikladan, objasnih zasto, volela bih da smisle neki novi.,,,
By RuznaGlupaZla
Oni imaju iste potrebe kao i ostali ljudi samo je način na koji ih ostvaruju drugačiji.
Korisnikov avatar
By Mars
Ovo jeste...na nivou ljudskog bića, al valjda se misli ipak na...zvučni signal na semaforu dok traje prelaz za pešake - ta vrsta posebne potrebe. Oni koji nisu slabovidi tu potrebu nemaju.

Danas je svetski dan osoba sa (nije moja interpretacija) - invaliditetom. Tako idu vesti po medijima.

Ja stvarno ne bih nešto komplikovao i smišljao (nazovi) korektnije definicije. Meni je to informacija kao i bilo koja druga...da neko ima plave oči ili kratku kosu na primer. Apsolutno ništa uvredljivo.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ne znam, verovatno bih, ali bih sigurno napisao "biste" umesto "bi ste" :D :D :D
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by deran
...od političke korektnosti mi je već zlo
Da.

Kao i za pravoslavlje, kao i za patriotizam...tako i za političku korektnost: kad vidiš ko je i na koji način shvata, doživljava i promoviše - samo ti se smuči i poželiš da pobegneš što dalje.
Korisnikov avatar
By Mage
Aaaaa!!! Nebitno je ljudi da li ih nazivate invalidima, osobama sa invaliditetom ili posebnim potrebama. Važno je kako se prema njima postavljate i ponašate ;)

Mojoj sestri to zaista nije bitno, kao ni većini ostalih koje znam ;) Osim toga, ni meni recimo ne smeta kada mi neko kaže da sam peder :lol:

A od političke korektnosti da se usereš kao što ste lepo rekli hehe...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!