Uh...Evo posle sedeljke u kaficu i "sklapanja" utisaka da se oglasim:)Malopre dodjoh.
Elem,komentar moj,a i ostalih je uglavnom bio "Pa ovo je njen najbolji koncert".Stvarno je bilo predivno i kako sam rekao vec "bombasticno".Dosta se instrumentalno improvizovalo,nadogradilo,ritmicki je "islo" ka rock-u.Osvrnuo bih se na Davorov komentar upucen Josipi posle ZKM koncerta za "Pjesmu za tebe",kada je rekao,parafraziram "da je tek sad primila tu neku notu slushljivosti".Ovo veceras je bilo mnogo progresivnije,gitarske deonice,bubnjevi,ROCK stvar!

I zaista me odushevilo.Isto tako "Gdje Dunav ljubi nebo" je dobilo neku boju jazza,fado-a..Sada vishe ne govorimo o Josipinim vokalnim improvizacijama,potpuno evoluiranje instrumentalno.Publika je lepo prihvatila nove pesme koje su nagradjene dugim aplauzima.Josipa je svoju "Sretnu ljubav" Wislawe Szymborske podelila i sa beogradskom publikom,te je procitala i tekst drage nam Romane.Kao specijalni gosti trebali su se naci Bisera Veletanlic i Vasil Hadzimanov,ali zbog bolesti Vasila iznenadjenje je izostalo,dok je Bisera koncert pratila iz prvih redova.Tu su bili prisutni i Ljubisa Samardzic,Branislav Lecic,Vanja Bulic...Koje sam bar ja video.Sa starog repertoara je izvela "Ave Maria(uvodna)

,usledile su "Boginja","O jednoj mladosti","I dok razmisljam o nama","Ja bolujem","Hir,hir,hir","Zivot je samo most","Danas sam luda","Magla...Od novih "Tisucu razloga","Jos se zvijezde sjaje","Naivni","Zvira voda","Zivim po svome"...I za kraj,bis pesma "Ispocetka".
Orlando je l tebi ovo prvi Josipin koncert na koji si ishla??To "lupetanje"je bilo osvrtanje na turbo-folk i kako rece "svoje koncerte moram jumbo plakatima da reklamiram dok nekima treba samo papiric i selotejp".Za index.hr je pomenula Seku Aleksic.I to je ta surova stvarnost...Josipini fanovi su navikli na njene monologe i "odvale" sto je cini jos zanimljivijom i interesantnijom;)