Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Insorcer
Ne mozh' ovo bez mene!

...i glavnog razloga zashto sam se pre mnogo godina odluchio studirati biologiju :dance:
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Simpatična slika. Liči na relacionu bazu podataka.

:)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie

tako da mogućnost neke romanse (ako na to misliš) nije bila skoro pa nikakva.

Na mom vec bivsem fakuletu je ceo profesorski kadar izromansiran medjusobno. Svi su udruzili svoje geneticke potencijale, osim profesora zastite ziv. sredine i profesorice evolucije... a bas bi bili zgodan par...

Pomenuh evoluciju...
Na stranu to sto sam to odabrala i za diplomski, meni je vecina stvari iz genetike postala jasna tek kada sam pocela da slusam evoluciju. Genetiku sam ucila tako bzvz, bubala sve definicije i formule i prihvatala je zdravo za gotovo, dok sam na evoluciji, ustvari na samo jednom delu, ucila citave procese, od pocetka do kraja. A knjiga nam je maltene ista kao i profesora Tucica, stavise za neka ispitna pitanja sam koristila njegovo staro izdanje, jer je objasnjeno isto, u manje reci. Sam predmet nije tezak, ako se radi nakon genetika, molekularnih biologija, citologija, sistematika i filogenija, biohemija. Inace je potpuni haos.
Najbolje od svega je sto je taj deo koji kreacionisti kao ruse samo jedna malecka lekcija sa puno slika. U praksi, pokusavaju da ospore citavu nauku jer se ne slazu sa filogenijom jedne jedine vrste... a koliko vrsta zivih bica postoji?
Korisnikov avatar
By haemoglobin
a kako mislis "osim prof. zastite zivotne sredine i prof. evolucije"??? bar se taj prof. udruzio sa puno njih :) :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by haemoglobin87

a kako mislis "osim prof. zastite zivotne sredine i prof. evolucije"??? bar se taj prof. udruzio sa puno njih :) :D
Očigledno se tih dvoje nisu smuvali a svi ostali jesu
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by IriS

imala sam fantastičnu nastavnicu u osnovnoj, koja nam je čak kao dodatnu nastavu držala Prvu pomoć, davala nam da seckamo razne živuljke, pravili smo insektarijum i herbarijum, išli na izlete.
I moja je fantastična bila :love:
Najdivniji nastavnik/profesor koji se može zamisliti :love:

Ovog leta sam je sreo kako se sa 20 grančina pentra na dimnjak visok 30ak metara, da rodama popravi gnezdo :mazi:

I trebao je kad porastem da budem botaničar... od toga mi sad ostalo samo 20ak saksija... ali nema veze, volim ja njih i ovako nestručan :meda:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina

U praksi, pokusavaju da ospore citavu nauku jer se ne slazu sa filogenijom jedne jedine vrste... a koliko vrsta zivih bica postoji?
Jel to na ljude misle?
By biotherm
oh, pretvara se ovaj topik u "tracerski list bioloskog fakulteta"

hahaa...
By XanaX
Sramotno! Tu, blatite biologiju! :deda:

@Mars - Ja se baš i ne sjećam priče o matičnim stanicama iako sam imao imunokompetentnost i transplantaciju, mehanizme stan. diferencijacije , a i kulturu animalnih stanica...

Mislim da su samo stanice blastociste - omnipotentne, a sve ostalo "manje" potentno... Zato i cijela kontroverza oko embrijskih mat. stanica. Adultne matične stanice s s dobrom potentnošću su one koje se recimo izvade iz umbilikalne vene ili iz koštane srži i one se mogu uzgajati u kulturi, in vitro , i diferencirati u skoro pa svašta; ali problemi su:
1) natjerati ih da se diferenciraju u nekom smjeru (npr. mat. stanice koš. srži su u različitim "nišama" gdje na njih djeluju razl. faktori i usmjeravaju ih u određeni tip stanice)
2) tehnologija 3D uzgoja stanica tj. "uzgoja organa"
3) kompatibilnost donora i akceptora, dok ti utvrde leukemiju, nađu donora, on pristane itd... a bio je i problem u Hrvatskoj jer je, zbog jednog slučaja, podignuta "akcija tipizacije tkiva" i onda se pokazalo da bi odjednom svi htjeli biti humani i tipizirati se, a u HR ima svega nekoliko labosa gdje se to može učiniti i uglavnom je besmisleno "tipizirati" ljude "kapom i šakom" jer se dobiju više-manje isti rezultati - zato su bitnije internacionalne baze i "rijetki" tipovi...

@Armand cell signaling i neuroinflamacija je i meni bila dosta bitna neko vrijeme, dok sam radio sa glikoproteinima...

trenutno, sve se svodi na (ne)istinitost ovog modela sortinga i problema ranih endosoma kod Alzheimera...
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl
:dance: hahaah

The PCR Song by Scientists for Better PCR
There was a time when to amplify DNA,
You had to grow tons and tons of tiny cells.
(Oooh) Then along came a guy named Dr. Kary Mullis,
Said you can amplify in vitro just as well.
Just mix your template with a buffer and some primers,
Nucleotides and polymerases too.
Denaturing, annealing, and extending,
Well it’s amazing what heating and cooling and heating will do.
[Chorus]
PCR when you need to detect mutation (detect mutation)
PCR when you need to recombine (recombine)
PCR when you need to find out who the daddy is (who’s your daddy?)
PCR when you need to solve a crime (solve a crime)
[x2]
[Advertisement]
(PCR) To all the scientists out there doing PCR, Bio-Rad salutes you with the all-new 1000 series thermal cycling platform.
By biotherm
Jaoooo, secam se ove reklame... hahaaa :smeh:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
evo nekoliko lepih slika, koje opisuju koliko je priroda lepa!!!
Veliki sam fan biologije, sto kao nauke sto ona pokazuje koliko je sav taj svet interesantan!!
Evo, samo za forumske oci! :

Slika

Slika

Slika

Slika

Biologija kao nauka o zivotu i zivim bicima je fascinantna,predmeti istraživanja biologije su karakteristike i ponašanje organizama, kako vrste i individue zajedno koegzistiraju, i interakcije koje imaju među sobom i okruženjem. Biologija podrazumeva širok spektar akademskih nauka koje i same predstavljaju samostalne nauke.

bilogija, uvek 5-ica, i profan je bio covek i po! svi smo ga jako voleli, jer je stvarno verovao i voleo svoj predmet! A mi, kao deca, osecali smo koliko je on sve to uzimao za ozbiljno pa nas je vodio u izvidjace! Kakvi su to dani bili.. :) :wow:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by mOwbid

volimmm (8 studiram...tj will
Well, don't.
Osim ako nemas debele veze za zaposlenje posle toga. Tesko je skoro kao i medicinski, a mogucnost zaposljavanja ravna srednjoj uzaludnoj.
Korisnikov avatar
By elektron84
Auuuu, Wilhelmina, nemoj tako :)

A gde je ono, slusaj svoje srce, bla, bla...upisi ono sto volis i tako to? :D

A to za posao je tacno. Steta...
Korisnikov avatar
By mOwbid
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by mOwbid

volimmm (8 studiram...tj will
Well, don't.
Osim ako nemas debele veze za zaposlenje posle toga. Tesko je skoro kao i medicinski, a mogucnost zaposljavanja ravna srednjoj uzaludnoj.
hm, slazem se :j ali master planiram negde... out... ne u srbiji... mislim da tako imam vise mogucnosti :j
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by elektron84
Auuuu, Wilhelmina, nemoj tako :)
A gde je ono, slusaj svoje srce, bla, bla...upisi ono sto volis i tako to? :D
A to za posao je tacno. Steta...
Pa mi smo se kao zarekli kada smo polagali poslednji ispit da nećemo upućivati decu i omladinu da studiraju ovaj fakultet. Sad ne znam koliko je ko uspeo u tome, ali par mojih najinteligentnijih đaka mi je javno reklo da nikada ne bi studirali biologiju jer je to najgluplji posao na svetu, tako da mislim da je moja dužnost izvršena... :sweet:
By XanaX
(Naputak samom sebi: budi poetičan.)

Biologija je za mene - molekularna biologija.

Mislim da bih popissdio da slušam semestre algologije ili chordata i sl.; stoga:

BIOLOGIJU U LABOSE, EKOLOGIJU NA TERENE!

...Sad bih trebao čitati za "Osnove channelopatija", ostali mi i "Mehanizmi bilj. razvitka", i naravno - one and only "Molekularna biofizika" (doduše, profesorica je preminula, pa se možda sad i može položiti).

Mislim da imam još i neku animalnu neurofiziologiju, opću onkologiju i imunologiju, no za sve troje sam odradio praktikume i seminare i ostavit ću za polaganje ispitima.

@Mars - ts ts ts ... baš sad pročitao o "dvije kokoške" koje kvocaju biokemiju (vjerojatno Biochem1) no, kod takvih predmeta imaš ono, 1. stupanj - učiš, shvatiš, sposoban si razumijeti dok čitaš , gledaš, ali ti je interpretacija / odgovori - nikakva 2) stupanj učiš još, ponavljaš više puta, već ide tečno, al' imaaa punoooo.... puno stvari za pamtiti... i 3. stupanj "kokoši" - ok, kokoši mogu biti čiste štreberke 0. stupnja, ali i oni 4. stupnja, oni koji su si dali truda ponavljati i ponavljati dok im krv ne procuri na nos, a ne zato da bi bili sigurni u svoje znanje, već zato da bi ga što "trajnije" usvojili...

@Ulix - "ciklus ureje" - je ispravno, ne bi vjerovao, ali eto...
By XanaX
Ma, ne hulim ja na Chordata, nego samo ukazujem na činjenicu da se kontakt prosječnog mol. biologa s nekim iz Chordata svodi na mačku ili psa, a ni njih ne zna hraniti,pa googla ...

za sve ljubitelje Chordata, evo jednog lijepog primjera :jaws_trailer: tako je sladak, a zločesti Dreyfuss ga stalno želi ubiti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!