Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By SabotagE
Armand,Zwezdica i jovana ce dobiti po kilogram,a hlaefdige ce na kucnu adresu dobiti ostatak (2-3kg) :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Hvala, Sabotage, ali ja imam dva drveta kod babe u dvoristu, tako da moj deo prepustam ostalima.. :andjelak:
Korisnikov avatar
By SabotagE
Nema na cemu Zwezdice ;) onda i tvoj deo ide na kucnu adresu. :)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Od musmula trnu zubi... I imaju nezgodne kostice... A potpuno su neupotrebive za bilo sta osim da se jedu sveze... Znaci, musmule - NO!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
mislim da sam samo jednom probao ali su bile nesto stare, pa sam uzeo samo malcice, ali se uopste ne secam ukusa.

leblebije obozavam, kuvane, pa nakisele. ili u obliku hummusa (hummmmmusa). :mljac:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Jao, sabotage....... :love:

Aj se strpi neke 3 nedelje sa tom isporukom dok ne dodjem u madr Serbiju :sweet:
Korisnikov avatar
By Mars
Kako je SabotagE dobra i plemenita...

Prvo onaj poziv za zezanje u NS....sada ove mušmule.

Ko zna šta ćemo još lepo da doživimo od nje!!! :mazi:

A što se mušmula tiče....kad su mi prvi put dali da ih probam, bio sam ubeđen da su pokvarene. Međutim isto je bilo i drugog i trećeg puta, tako da sam shvatio da im je takav u stvari ukus, pa do četvrte konzumacije nije došlo niti će ikad.

Ima neka narodna poslovica sa mušmulama ali sam zaboravio. Baš imaju hitično ime za poslovice...
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja sam ih jela u osnovnoj skoli, imao pored skole neki deda musmule, dva, tri drveta, i kad bi nas video da jedemo jurio nas i psovao i svasta nesto. i pucao bi da je imao pusku. a jesu bile dobre. jos napolju sneg, a one po zemlji pa fino ladne. milina.
Korisnikov avatar
By Mars
Veze nisam imao da se to bere po snegu i mrazu.

Za mene je to raslo u plehanim tanjirićima komšika moje babe.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
svi saljite svoje delove na kucnu adresuuu :balerina:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja sam imao u dvoristu,najvishe ih volim kad su jos zelene,ne potpuno,ali ne i onako gnjecave.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Black Lady

ne razumem taj ukus..
Upravo takav odnos imam prema mušmulama.

Slično važi i za piskavce, koje sam kao klinka par puta probala, iz čistog pomodarstva. :giggle:

Mušmule su previše opore.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by Mars

Veze nisam imao da se to bere po snegu i mrazu.

Za mene je to raslo u plehanim tanjirićima komšika moje babe.

ne beru se. skupljaju se sa zemlje, tek tad su zrele. i tad mi se jedino i svidjaju, skroz sveze.:bale:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
obozavam ih, ili nemam pojma gde da ih nadjem sad. :rida: bas dugo ih nisam njamala, a bas mi se njamaju :dance:
Korisnikov avatar
By Mars
Turkish term or phrase: musmula
Does anyone know the name of this fruit in English? Thanks.

Mespilus germanica

The medlar is native to the eastern part of the Mediterranean and the eastern part of Turkey, the western part of Iran and around the Caucasus.The medlar is a fairly low tree, between 3 and 6 meters high, with a broad crown and heavy foliage which turns a beautiful reddish-brown in fall. Branches, and often even the trunk, are contorted. The leaves are long and pointed, about 12cm. long, hairy on the underside. And a mass of white, scentless flowers appear during the second half of May. The fruit is greenish-yellow when unripe; it looks a bit like an apple, but with an indentation on the top, surrounded by the calyces. Uses of the Medlar The most obvious use of a fruit-bearing tree is of course the consumption of the fruit. The medlar can be eaten raw, but only once it is bletted. Fruit is picked in late autumn and at that stage it is still very hard and greenish-yellow in color.

Otkud li ona odrednica germanica kad se radi o mediteranskoj biljci...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Kakav je Mars lik, on cim neko ima nedoumice, lepo izgugla i postavi na forum.. :lol: :mazi:
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Originally posted by Crazy_Bee

obozavam ih, ili nemam pojma gde da ih nadjem sad. :rida: bas dugo ih nisam njamala, a bas mi se njamaju :dance:
Imas na nasoj dragoj Futoskoj pijaci koliko zelis (Verovatno i na ostalim).

Ja pre neki dan pazarila. :njami:
Volem mushmule. :yes:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Zwezdica

Kakav je Mars lik, on cim neko ima nedoumice, lepo izgugla i postavi na forum.. :lol: :mazi:
Sad ću da te razočaram: ne bilo ko. Ja kad imam nedoumice.

Ali svejedno postavim na forum!

:D
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by Mars

Otkud li ona odrednica germanica kad se radi o mediteranskoj biljci...
Germanica je jer je Karl Line bio shvedjanin pa mu je vrstu bilo lakshe opisati u Nemachkoj (gde je vetj bila introdukovana),nego li da baza po jugozapadnoj Aziji ili jugoistochnoj Evropi ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Uvek volim kada postoji objašnjenje, pa makar i nelogično. :D

I pretpostavio sam da ima neke subjektivne veze...ko kad ljudi otkrivaju nebeska tela pa im daju imena lokalnih toponima...ili kao kad Kirijevi izoluju novi hemijski element pa mu daju ime Polonium itd itd...

Hvala.
Korisnikov avatar
By Sunce
Musmule su govanca spakovana u testise. :zvezda:
Korisnikov avatar
By Mars
Gospode bože.

:smeh:

Mada bi definicija trebalo da glasi: u scrotum...

:lol:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
kuuuuuuuuuuuupila... :D
tetka mi danima govori kako ih nije videla nigde, a ja danas krocila na pijacu, i odmah ih snimila... njam njam njam :minibouncing:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!