Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Sunce, po pravoslavnoj nomenklaturi to treba biti nazvano monahinja Iliokija (novogrchka verzija starogrchke Heliokije). :novine:
Korisnikov avatar
By Sunce
Jaoj, bas divno zvucim, je l' da? E bit cu Suncanija i Iliokija. Nekako mi Suncica previse mladjano zvuci. Sunce onaninja. :blush:

Za ispovest se prijavite na vreme! Nema seksa ni drkanja, to ce vam biti post moje patrijarsije. Mesec i po dana bez onanije, pa da vas cujem! :opatica:
Korisnikov avatar
By Srklet
bas je lijepo kada se necijoj smrti okej radovati. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Strix

Meni je strasno zao zbog njegove smrti.

sad 3 dana nece biti niceg na TV-u. :(
Mogu da stave "Kukavicu" od CeCe na repeat.

To je tužna pesma.
Korisnikov avatar
By Winter
Treba da vas je sramota...glupe amebe pederske :avalon:
Korisnikov avatar
By jukie
Baka mi je pricala da je Pavle, tj. Gojko imao devojku koja je umrla od upale pluca, i da se onda zamonasio.
Da li je to bilo u vreme prethodne velike epidemije gripa?
to bi bilo baš spooky :nesiguran:
Korisnikov avatar
By blabla54380
ovaj benedikto stvarno izgleda ko satana iz south parka.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sprinter

ovaj benedikto stvarno izgleda ko satana iz south parka.
...pa nešto je i bio u hitlerjugendu,ili tako slično...znam da se to spominjalo prilikom njegovog (jel se kaže) postavljanja...:srbin:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ili bolje recheno nedavno. josh bolje, nek se slobodno izvuche iz arhive (ako josh postoji) sve odonda (beshe li ono 2005-a ili kad vec) kad je umro tzv. ivan pavle II poznatiji kao wojtyla. sve shto sam tamo napisao, basically, imam reci i za ovde.

a, o ovom josh zivucem pacovu, pardon, papi zvani tzv. benedikt XVI poznatiji kao na(t)zinger, pardon, ratzinger, don't even anyone get me started........

samo da je svakome da moze da dogura do tih godishta do kojih su nagurali i prvi i drugi i treci.....
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ne plaču oni što žale njega, već im je žao sebe, što ga više neće videti.
Svinje sebične...
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by jukie
Baka mi je pricala da je Pavle, tj. Gojko imao devojku koja je umrla od upale pluca, i da se onda zamonasio.
Da li je to bilo u vreme prethodne velike epidemije gripa?
to bi bilo baš spooky :nesiguran:
Waha ha ha ha...
(Vi'š kako umem da ti pohvalim duhovit post nezahvalni hercu)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor[
Kako god. Meni je važno da crkva dobije svoje mesto koje joj pripada u ovom društvu. Ako ona odgovara na duhovne potrebe većine građana ove zemlje (iako se slažem da je u većini slučajeva u pitanju folklorni pristup), ja nemam problem sa tim. Ono što se meni ne dopada jeste što Vuk Jeremić svako malo ide u Sinod na konsultacije (blisko mi je pameti da ide na konsultacije kod Sonje Licht; em je njen bivši učenik, em žena ima nesumnjivi ugled u međunarodnoj zajednici i, čini mi se, dobro poznaje međunarodne prilike, a i deo je vlasti kao član Odbora za evrointegracije ili kako se već zove), ne dopada mi se proglašavanje trodnevne žalosti u čitavoj zemlji, k'o u vreme Tita (btw, pitam se, pitam: da li manastiri na Kosovu neprestano zvone samo zbog žalosti ili tu ima i onog "Kobasicijada" sindroma - naime, danas su izbori, pa da se kosovski Srbi podsete kako nikako ne treba da izlaze na izbore te kako će se njihovom svakodnevicom i dalje baviti građevinac Artemije), ne dopada mi se što je mišljenje Crkve relevantno kada je u pitanju Zakon protiv diskriminacije ili Statut Vojvodine, kao da u ovoj zemlji nisu bili izbori i kao da građani nisu izabrali neke svoje predstavnike kojima je posao da se bave takvim stvarima (dakle, nije problem mišljenje, nego relevantnost tog mišljenja koja omogućava da se čak i zakonske odredbe zajebu jer je nekom iz crkve tako dunulo), i naravno ne dopada mi se trend nametanja crkve kao jedinog nosioca srpske kulture i duhovnosti jer je srpski narod itekako imao reprezenata svoje kulture i duhovnosti i van ideoloških okvira onoga iz čega je Dositej Obradović pre podosta desetina godina pobegao glavom bez obzira, oslobađajući svoj um od zvona i praporaca.

Onda Simore moraš biti konsekventan -- ni Koalicija protiv diskriminacije, nevladina organizacija koja je radila na rešenjima pomenutog zakona nema prava da tako nastupa, jer nije izabrana u parlament.

No, ta logika naprosto nije aktuelna -- pravila igre unutar demokratskog sistema konstituiše Ustav za koga mora da se izjasni većina članova političke zajednice da bi bio validan. Tu situaciju smo skoro imali i ta situacia je dovela do toga da nevladine organizacije, uključujući i verske imaju prava da u granicama zakona utiču na donošenje parlamentarnih odluka -- indirektno, npr. kampanjama, peticijama, apelima, lobiranjem. SPC u tom smislu ima prava da se meša koliko i Koalicija protiv diskriminacije, pa ko može više da utiče -- tom opanci. Pri tome, SPC ima i jednu vrstu "demokratskog legitimiteta" koju malo ko ima -- u ovoj zemlji ogromna većina grašana se izjašnjavaju kao njeni vernici. To ne znači da SPC ima prava da nametne odluku niti da o njoj glasa (sem ako ne osnuje partiju i uđe u parlament), ali ima prava da da mišljenje i utiče posredstvom poslanika u parlamentu koji mogu birati da slušaju dotičnu (npr. DSS) ili pak Koaliciju (kao LDP).

Meni se ne dopada ni sama egzistencija SPC ni bilo kakve crkve ili verske zajednice, ali volja većine je, plašim se, na drugoj strani, te je zanivanje relevantne antidemokrstake politike validna alternativa. Na svu (ne)sreću, tu nam na raspolaganju stoje najveći mislioci Zapada, kritičari demokratije -- od Platona i Aristotela do Hajdegera i Badjua.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali jednom gej aktivisti, za kog sebe smatra Dushan M., ne bi trebalo objashnjavati neuporedivost u duhu principa onoga za shta se zalaze Koalicija protiv diskriminacije na jednoj strani od onoga za shto zalaze Spc, na drugoj strani. Dok se Koalicija protiv diskriminacije bori protiv diskriminacija i za poshteniju i ljudskopravniju Srbiju, Spc (bi da) namece Srbiji sve suprotno- diskriminacije, heteroseksizam i homofobiju, pre svega.

ako je to Dushanu sve isto i relativno, onda svakako da nemamo shta vishe razgovarati, a i Simoru savetujem da ne dozvoli da ga Dushanove intrige (na koje je nadam se vec poodavno navikao) izbace iz takta.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Prvo, uopšte ne smatram sebe gej aktivistom, niti se tako predstavljam.

Drugo, nisam poredio Koaliciju i SPC, nego pričao o pravilima igre unutar demokratije. To nije bila moja tema. A ako ne možeš da shvatiš najelementarnije stvari iz političke teorije, onda se prosto o njima nemoj izjašnjavati -- bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju u to.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, begaj, Dushane, staljina ti... :smeh:

ti si jedan naduveni sujetni konfuzni a dogmatski intrigant-chudak, ekscentrash i omni-kontrash, par ekselans. :odbij:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Winter

Hajde jedno pitanje:

Zasto?

I sa kojom pravom (ili bar argumentom) i dozom nadmenosti ti ljude nazivas glupim amebama? Ko je umro pa tebe proglasio za patrijarha?

:pickme:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Titus Andronicus
Originally posted by Winter

Hajde jedno pitanje:

Zasto?

I sa kojom pravom (ili bar argumentom) i dozom nadmenosti ti ljude nazivas glupim amebama? Ko je umro pa tebe proglasio za patrijarha?

:pickme:

vidi...ako je pravoslavka i vernik, kao i ja...a neko kao ti, dodje i popisa se u ovoj temi, naravno da ces NAS uvrediti

budi srecan/na pa te je nazvala amebom, previse blago za ono stO bi ja napisala
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Kao prava hriscanka,pravoslavka i svetosavka. Koja naravno and btw. ne priznaje sveti zlocin?

Jesam na pravom putu? Mislim,u pravu si. Tako izgleda ortodoksni hriscanin. ( Za sve dalje reference obratiti se Aleksandri Jankovic ili ocu Zarku Gavrilovicu.)

:hail2:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
“Pokrivanje glave je simbol pokornosti žena mužu i crkvi; to je znak vlasti muškaraca nad ženama, to je princip uzvišenosti i časti”. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

:pop:

“Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće“. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

“Žene nisu poželjne u crkvi tokom menstruacije, ali savremena higijenska sredstva mogu efikasno sprečiti da se slučajnim istečenjem krvi hram ne učini nečistim, kao i ublažiti zadah koji isticanjem krvi nastaje“. ( Patrijarh Pavle, Danam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)

“Pravoslavna crkva nije protiv toga da žene nose pantalone zbog prirode posla koji vrše, na primer, u fabrikama, ili putovanju zimi na konjima, motociklu, skijanju i tako dalje....Crkva je protiv takvog oblačenja kad je ono zbog mode i pogrešnog shvatanja jednakosti polova“. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd, 1998.)

“Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha“. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995.)

“Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kakvoj državi. Ni u kakvoj Hrvatskoj“. (Patrijarh Pavle u pismu lordu Karingtonu, avgusta 1991.)

itd.

Cisto da ne zaboravimo u ovoj opstoj narodnoj zalosti. Jer po meni smrt nije opravdanje za izreceno. Jos kad dolazi od osobe na tako uticajnom mestu u drustvu,tim gore.

Toliko, hriscanko. Sad mars za sporet i da si mi ponizna (naravno bez pantalona,zna se ko je musko u kuci) !!!!!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pokoj mu duši. Davno sam vario i svario hrišćanstvo. Tako da iako u istom nije ništa ostalo što bi me zanimalo, cenim svaku osobu koja je u stanju živeti i umreti tako da ostane verna svojem sistemu vrednosti i svojim uverenjima...ma kakva da su.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Azdaja

vidi...ako je pravoslavka i vernik, kao i ja...a neko kao ti, dodje i popisa se u ovoj temi, naravno da ces NAS uvrediti

budi srecan/na pa te je nazvala amebom, previse blago za ono stO bi ja napisala
Time sto ste pravoslavci i vernici, vi Paji dodjete neka bliza rodbina, sta? Jel vama da izjavljujemo saucesce, mi glupe amebe?
Glupa ameba je svako ko sebi dozvoli da umesto argumenata za eventualnu odbranu lika i dela preminulog (a bilo je vrlo izvesno da ce se i ovde povesti ista rasprava kakvu vec imamo u Religiji i na kojoj sam vec rekla sve sto mislim o pokojnom Paji) ostale ucesnike diskusije vredja na licnoj osnovi. Bez obzira na emotivnost i osecanja, takvu vrstu verbalnih konflikata vecina nas prevazidje jos u predskolskom uzrastu.

Originally posted by V I V I S E C T

cenim svaku osobu koja je u stanju živeti i umreti tako da ostane verna svojem sistemu vrednosti i svojim uverenjima...ma kakva da su.
Ovo cu da pozajmim kada bude godisnjica smrti dr. Mengelea.
Korisnikov avatar
By Azdaja
blago vama :radosnice:

rekla sam sta sam imala, mozda i previse... posto nisam ni ja u predskolskom uzrastu, necu pustiti da me isprovocirate i opet da me banuju... ;)

nisi vernik OK
nisi pravoslavne vere OK
zabole te polni organ za patrijarha OK

ali, nije ti fora da se sprdas s tim - neko moje misljenje
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Azdaja

ali, nije ti fora da se sprdas s tim - neko moje misljenje
sprdanje religijom je jedna od osnova demokracije.
s druge strane, ja ismijavam tog covjeka na jednom forumu, dok je on provodeci svoje politiku unesrecio mnoge ljude. (i pavle i ratzinger, uostalom) tako da nema tih postova i tog ismijavanja koji bi se priblizili konkretnom zlu koje je pavle nanio mnogim ljudima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Popeye

sprdanje religijom je jedna od osnova demokracije.
s druge strane, ja ismijavam tog covjeka na jednom forumu, dok je on provodeci svoje politiku unesrecio mnoge ljude. (i pavle i ratzinger, uostalom) tako da nema tih postova i tog ismijavanja koji bi se priblizili konkretnom zlu koje je pavle nanio mnogim ljudima.
Um, jok.
Mislim da je i ismevanje konkretnih likova detinjasto. Ok je u nekoj meri, zasto da ne, ali forama i posalicama maskirati konkretne argumente, ne.
I papa i patrijarh su manje-vise politicke funkcije. I ne moze mi se na direktan nacin pripisati to zlo radjeno u ime religije, jer je svako od njih sedeo u svojoj svili i kadifi i eto, bio svet. Ali su imali moc, imali su glas koji su mogli da iskoriste na drugi nacin. I nisu. I sta sada? Ko ovde ima telefon od Sv. Petra da mu ja pojasnim kakva je osoba Paja...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Wilhelmina

Mislim da je i ismevanje konkretnih likova detinjasto.
i ja, and i like it.
I papa i patrijarh su manje-vise politicke funkcije. I ne moze mi se na direktan nacin pripisati to zlo radjeno u ime religije, jer je svako od njih sedeo u svojoj svili i kadifi i eto, bio svet. Ali su imali moc, imali su glas koji su mogli da iskoriste na drugi nacin. I nisu. I sta sada? Ko ovde ima telefon od Sv. Petra da mu ja pojasnim kakva je osoba Paja...
malo si puno kontradiktorna.
ako su to (i) politicke funkcije (a jesu), i ako su imali moc (a jesu), kako to da onda oslobodjeni odgovornosti za svoja (ne)djela?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!