Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
Nije nova, pozajmio sam je od druga, nisam je pre citao :D ... I jeste, pomorski je biolog, sorry :wink: .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dina
Sad si me demoralisao Nocturnal ;) Ja sve citam i nadam se sad ce biti bolje, pa sad... kad ono po tvom odgovoru ne mogu da ocekujem bolje do kraja knjige... Nego jesu li ti "Casovnici" isto neka knjiga koja je nova? Mada se meni javlja jedna stara, ako je neki pomorski biolog ili neko takvo cudno zanimanje ima glavni lik, onda je to delo... ta knjiga je dobra... Mada ima i ona sa sedam casovnika, i ta je dobra koliko se secam... ali nadam se da je ta tvoja neka treca koju nisam citala ;)
ta sa sedam časovnika se zove "Misterija sedam brojčanika".

mislim da sam knjigu "Časovnici" čitala ranije, i da mi se svidela čim sam upamtila. moram opet :D
By Simor
Originally posted by IriS
Nekada davno, još bejah klinac, letovao sam sa mamom i tatom na hrvatskom primorju (It was many and many a year ago / In a kingdom by the sea) i kada su moji otišli u krevet, da se odmore od mog celodnevnog maltretiranja, upalio sam hrvatsku televiziju (tada je to bila još televizija Zagreb) i uhvatio sam prvu epizodu britanske serije snimljene po tom romanu. Sećam se koliko sam bio zaintrigiran, oduševljen te nestrpljiv da se misterija privede kraju. Sada me je IriS podsetila na taj roman, koji nikada nisam pročitao, ali moram da ga izbunarim u biblioteci. Možda ponovo osetim taj osećaj zaintrigiranosti, oduševljenja i nestrpljenja, a možda prizovem u sećanje i mirise prelepog mora.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Razocaraces se, Simore, jedan je od losijih romana. Bolje uzmi "Casovnike" :B .
NOX
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Nocturnal
Koja vam je omiljena ekranizacija u kojoj glumi Dejvid Sacet? Mislim na ekranizaciju romana, ne na kratke price. Meni ubedljivo Five little pigs :yes: .
NOX
definitivno... i to mi je svakako jedan od omiljenijih a. c. romana

mislim da me je u filmu odradila muzika i glumac koji glumi emajasa :D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Simor
Originally posted by IriS
Nekada davno, još bejah klinac, letovao sam sa mamom i tatom na hrvatskom primorju (It was many and many a year ago / In a kingdom by the sea) i kada su moji otišli u krevet, da se odmore od mog celodnevnog maltretiranja, upalio sam hrvatsku televiziju (tada je to bila još televizija Zagreb) i uhvatio sam prvu epizodu britanske serije snimljene po tom romanu. Sećam se koliko sam bio zaintrigiran, oduševljen te nestrpljiv da se misterija privede kraju. Sada me je IriS podsetila na taj roman, koji nikada nisam pročitao, ali moram da ga izbunarim u biblioteci. Možda ponovo osetim taj osećaj zaintrigiranosti, oduševljenja i nestrpljenja, a možda prizovem u sećanje i mirise prelepog mora.
Originally posted by Nocturnal
Razocaraces se, Simore, jedan je od losijih romana. Bolje uzmi "Casovnike" :B .
NOX
Ja mislim da nece, no saznacemo Simorovo misljenje kad procita - meni se svidjala i "Misterija sedam cas... ups brojcanika" ;) a i "Casovnici"... ne mogu da odredim koja vise... mada cini mi se malo vise prva... Najvise volim Agatine romane gde su neki mladi u internatu ili istrazitelji (a cini mi se da je neka grupa istrazitelja u brojcanicima). Ili ono sto sam vec navodila - neznjikave zene kao ubice. To je efekat suprotnosti koji mi onako bas ima snagu, mladost i mladalacka snaga nisu u skladu sa smrcu, kao ni nezne, odane zenice... Pa na takvoj "slici" smrt izgleda jos nekako "jaca".
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Dina, jesi li citala Zlu kucu (Crooked house)? Mislim da bi ti se svidela :yes: .
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Jao jesam, nije losa... ali tu je preteran kontrast ipak i za moj ukus ;) Ne mogu dalje da komentarisem jer bih krsila pravilo koje na topicu vlada da se ne odaju ubice... ali znaces na sta mislim ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Poaro film, mislim "Smrt Rodzera Akrojda" u 19 10 na foxu... pozurite!!! Nadam se da cete videti ovu poruku, i ja sam tek malocas videla u novinama inace bih vam pre javila...
Korisnikov avatar
By Dina
Miss Marple na Hallmarku :eya: :eya: :eya:

Ne znam tacno vreme, sutra od 10 - 14 h a sledecih dana u 8, 14 h, svaki dan drugi termin... ali svaki dan ima film :peva:
Korisnikov avatar
By Dina
Novosti vezane za Agatu... Svake subote od 16 30 na rts1 filmovi o Pooarou... :yay: Zatim izasle su nove knjige. Imaju dve knjige prica, sa popustom su 300 din. Takodje jos dve po standardnoj ceni od skoro 600 din, jedna je Partneri u zlocinu, Tomi i Mrvica, a druga mislim da su opet price, mada koliko sam je pogledala kao da su povezane...

:cheer:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Druga je Parker Pajn na delu i nije povezana sa Tomijem i Mrvicom... Drugi je detektiv skroz :) . Inace, prvi put je objavljena na srpskom.
NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Nocturnal,
na tu knjigu sam mislila :) jesu li price ili roman u pitanju?
Korisnikov avatar
By Mars
Agatu bih opet mogao da čitam isključivo u onom hrvatskom izdanju...ne sećam se koja je kuća bila u pitanju...

Evo primerka

Slika

Ali onaj font, onaj papir, stil...poglavlja...Samo to :)
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Mars

Agatu bih opet mogao da čitam isključivo u onom hrvatskom izdanju...ne sećam se koja je kuća bila u pitanju...

Evo primerka

Slika

Ali onaj font, onaj papir, stil...poglavlja...Samo to :)
Slažem se sa Marsom. Isto kao što ne bih mogao da čitam Alana Forda na srpskom. Blasfemija.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
i ja sam se prvi put susrela sa Agatom u tim hrvatskim prevodima... :up:
ali bilo na hrvatskom, bilo na srpskom, Agata je jedna i jedina, obozavam je...

Dina, hoce biti tih knjiga na sajmu? Ja imam Partnere u zlocinu , ali mislim da nemam ove druge
Korisnikov avatar
By Dina
Ns Beckie,
verujem da hoce. Cini mi se da su prosle godine ove sto su sest stotina dinara na sajmu bile cetiri stotine, uglavnom znam da su bile jeftinije. Da li ove od trista dinara mogu jos da spuste to ne znam...

Jos malo pa pocinje Poaro :dance:
Korisnikov avatar
By Torry
da, definitivno je dejvid sacet najbolji poaro, i ja sam u jednom periodu bila opcinjena agatinim romanima, a sad po preporuci nekog sa prve strane skidam film agata, po istinitom dogadjaju nestanka agate kristi.
nego, da li je neko citao knjigu zavesa? poslednja knjiga agate kristi i poslednji poarov slucaj , izgleda da je bas nabasao na prepametnog ubicu :) davno sam to citala, sad nesto i ne mogu da se setim svih detalja

ps. izvin'te sto i imena kuckam malim slovima, najedoh se od subotnjeg rucka pa me nesto mrzi da povecavam slovca :)
Korisnikov avatar
By Nocturnal

Nocturnal,
na tu knjigu sam mislila :) jesu li price ili roman u pitanju?
U pitanju je zbirka prica, sa Parkerom Pajnom kao glavnim akterom... Mislim da mu je to i jedino pojavljivanje u celom Agatinom opusu... Mozda se eventualno pojavljuje u jos po kojoj kratkoj prici.
Jesi li gledala "Posle sahrane" danas :) ? Kako ti se cini adaptacija (s obzirom da vidim da pratis izdanja Mladinske knjige, a izdali su taj roman pa pretpostavljam da si ga procitala :) )?
NOX
By Ulix
Originally posted by Torry
da li je neko citao knjigu zavesa? poslednja knjiga agate kristi i poslednji poarov slucaj , izgleda da je bas nabasao na prepametnog ubicu :) davno sam to citala, sad nesto i ne mogu da se setim svih detalja
Ubica jeste prepametan u toj knjizi, ali se ne može baš reći da je Poaro nabasao na njega.

(Sad baš imam želju da ti kažem o čemu se radi, ali ne bi bilo fer da ti pokvarim doživljaj, ako je budeš nekad čitala.)
Korisnikov avatar
By Dina
Ulixe,
neeeee... od pocetka je dogovor na ovoj temi da ne govorimo rasplet i ubicu/e kako ne bismo pokvarili dozivljaj onima koji ce tek da citaju :)

Torry,
ja sam citala Zavesu ali nije mi to jedna od omiljenih knjiga, tuzna je... da bih rastumacila sto je tuzna morala bih i ja da kazem rasplet :lol: ali oni koji su citali shvatice ;)

Nocturnal,
hvala :) Ne volim price toliko, pa cu sacekati sajam, ako naletim po manjoj ceni, verovatno cu kupiti... Taj film sam vec gledala ali sam ga juce gledala opet, knjigu sam takodje citala, prava ljubiteljka Agate Kristi :lol: Meni su dobro predstavili likove, naravno uvek postoji razlika izmedju onog zamisljenog i filma, ali nije neka velika razlika kod mene. Kakvi su tvoji utisci?
By Ulix

Ulixe,
neeeee... od pocetka je dogovor na ovoj temi da ne govorimo rasplet i ubicu/e kako ne bismo pokvarili dozivljaj onima koji ce tek da citaju :)
Naravno da neću reći, na vreme sam se zaustavio. :D
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by Ulix
Originally posted by Torry
da li je neko citao knjigu zavesa? poslednja knjiga agate kristi i poslednji poarov slucaj , izgleda da je bas nabasao na prepametnog ubicu :) davno sam to citala, sad nesto i ne mogu da se setim svih detalja
Ubica jeste prepametan u toj knjizi, ali se ne može baš reći da je Poaro nabasao na njega.

(Sad baš imam želju da ti kažem o čemu se radi, ali ne bi bilo fer da ti pokvarim doživljaj, ako je budeš nekad čitala.)

kazi, kazi :) al privatno :)

ma davno sam je citala, bas mi zao sto ne mogu svega da se setim
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Dina
Nocturnal,
hvala Ne volim price toliko, pa cu sacekati sajam, ako naletim po manjoj ceni, verovatno cu kupiti... Taj film sam vec gledala ali sam ga juce gledala opet, knjigu sam takodje citala, prava ljubiteljka Agate Kristi Meni su dobro predstavili likove, naravno uvek postoji razlika izmedju onog zamisljenog i filma, ali nije neka velika razlika kod mene. Kakvi su tvoji utisci?
Meni je ok adaptacija, mada su mi i dalje neprevazidjeno adaptirani "Five little pigs", "One, two, buckle my shoe", "The ABC murders" i skoro snimljeni "Hallowe'en Party" koji je prosto savrsen :love: . Adaptacija "Ubistva u Orijent ekspresu" me nije nesto preterano dojmila.
NOX
Korisnikov avatar
By Torry
mislim da mi je omiljena zlo pod suncem, a i smrt na nilu je odlicna
Korisnikov avatar
By Dina
Javljajte kad vidite da se negde daje Poaro... Sad ga daju i na Hrt1 ali ne mogu da uhvatim termin, samo sam naletela na kraj "Ubistva u Orijent ekspresu" :( Na rts1 daju subotom valjda...

Inace i meni je omiljen film "Zlo pod suncem" - pisala sam to na nekoj strani ove teme.

Citala sam u Politici juce da je Agata htela da ubije Poaroa, valjda je htela novog detektiva... ali valjda zbog citalaca i novca nije mogla, pa je pisala romane u koje bi radije stavila novog detektriva ali i dalje je Poaro bio tu...
Korisnikov avatar
By badu
Poirot = ljubav.
Marple je dobra, ali više sma se vezala za Belgijanca jer sam odmalena gledala i filmove.

Ne mogu odabrati favorita.
Možda sutra. SumLJam.
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Jedan od omiljenih autora - pise vrlo zanimljivo, "uvuce" citaoca u knjigu, a istovremeno vrlo opustajuce. :cita:
Citao sam gomilu njenih knjga u osnovnoj, i volim da im se sad ponekad vratim i nadjem neke nove momente koji su mi tada promakli - ne vezane za sam slucaj i zlocin, nego za dijaloge, karaktere, emocije, odnose medju likovima.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!