Originally posted by RuznaGlupaZla...
Originally posted by jovanabeograd
Vec da i homofobi tvrde "kako njihovo dete nikad ne bi moglo biti peder/lezbejka" i da se "to njima nikad ne bi desilo".
Homofobi tvrde svasta, to nije homofobican stav, neko jednostavno smatra da mu se neke stvari nece desiti u zivotu, to nije izraz mržnje.
Ako nesto nisi osetio/la, naravno da ti je tesko da to i shvatis. I meni jeste tesko, jer mi se nikad nije desilo. Ali, imajuci u vidu da je ovo gej forum, da sam ja gej, a verovatno i ti, mi je malo tesko da shvatim da neko moze da kaze da mu "se to BAS nikad ne bi moglo dogoditi".
Već napisano, neko smatra da mu se neke stvari jednostavno neće desiti i šta je tu problem? Ako nešto osjeti, promijeni mišljenje pa šta onda?
I masis poentu, ne radi se o incestu ili homoseksualnosti i pravljenju nekih poredjenja izmedju ta dva, vec tvojoj, mojoj, i necijoj drugoj sposobnosti da pokusa da razume nesto sto ce mu uvek biti strano. Isto tako, da shvati da ono sto jesmo, i sto postajemo nije uvek u nasoj moci.
Pa jesi li ti prva počela priču o homofobima, famoznom "nikad" ili ja?
Jasnije, ili se dzabe trudim?
Pitanje: da li vam se dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom ste u krvnom srodstvu?
ljubav91: nije mi se dogodilo,i nikad ne bi ni moglo
Šta je tu problem? Djevojka je napisala sopstveno mišljenje. To je to.
Da li se ti trudiš, džaba ili ne, apsolutno tvoja stvar.
1. Ja nisam rekla da je to bio homofobican stav, a ni izraz mrznje. Treci put, za slucaj da prva dva nisu bila dovoljna.
2. Opet ne razumes. Ne radi se o incestuoznosti, homofobiji, hvatanju leptira, ili necem sedamnaestom, vec mogucnosti da shvatis, i ti i ja, da neke stvari NE ODLUCUJEMO MI. Da neces NIKADA biti gej, da te NIKADA nece privuci sestra, da NIKADA neces potonuti zajedno sa faking "Titanikom" - to ne mozes znati.
I neciji roditelji su verovatno pomislili pri prvoj sumnji da im je dete gej "da je to nemoguce, jer se to njima nikad ne bi moglo desiti", jer su oni jel te, "zdrava srpska porodica". Pa se desilo.
A ti, imajuci u vidu kako leprsavo i jednostavno to zvuci, "promeni misljenje" i postani strejt, u tom slucaju.
3. Da, pocela sam, iako ti odbijas da shvatis da to nije poenta onoga sto pisem, i teras me da se ponavljam. Nemoj, pomislice narod da zaista imas low IQ.
A ta moja prica o homofobiji, o kojoj, uzgred budi receno, ne prestajes da pricas, je bila u sluzbi mog nespelog pokusaja da ljubav91 predocim da ne drzis uvek i u svakom trenutku kljuceve svog zivota. I da ne odlucujes ti neke stvari. Bas kao sto ni ti ne mozes da promenis to sto si RuznaGlupaZla, a krpica cinjenicu da se lozi na sestru od tetke. Tako nekako.
I ni u jednom trenutku nisam stavila znak jednakosti izmedju incesta i homoseksualnosti.
4. Problema nema, samo mi, peti put cu ponoviti, bode oci "meni se to NIKAD ne bi moglo desiti". Isto sto i 2, otprilike. Vrtis se oko istog. Sad vec mislim da me zajebavas, a i smorila sam se vrteci se oko istog i pokusavajuci da shvatim tvoj nacin razmisljanja.
Jos nesto. Vidim da si utrosila vreme na cepkanje mog posta... Kad si se vec pomucila, mogla si i da mi odgovoris na moje jednostavno pitanje, koje je, izgleda, jedino nepravedno izostavljeno. Cheers!