Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by svejedno
Originally posted by Wilhelmina
Ne.
Apsolutno ne.
Necu ni da nagadjam sta sve moze da se stvori kao prepreka, ali ziveti u ubedjenju da je ljubav iznad svega i da sve moze prevazici - ne moze i ne treba.
hm..evo, Sunce naveo da mu materijalne stvari nisu nesto bitne..

I kada se to uzme u obzir - mozes ti da volis nekoga a da te nervira jer je debil.

I da ne budes s tom osobom zbog toga, al je volis. I jebo ljubav tu, ne moze to da se predje.

..

Ono sto zelim reci je - bitnije prepreke od bilo kakvih materijalno/statusno/godisnih sranja su uvek licne razlike.

Personalne, s'o bi relki.

..

Ono - irreconcilable differences divorce i to.

To mu uvek dodje na nekom licnom nivou.

..

Jebo ko ima gajbu/posao/fax/nasledstvo.

..

Zavisi kakva si osoba, doduse.
copy-paste.

+Ja volim nekog ko je 18 dina stariji od mene i puno, puno kilometara udaljen. So what?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne.
Apsolutno ne.
Necu ni da nagadjam sta sve moze da se stvori kao prepreka, ali ziveti u ubedjenju da je ljubav iznad svega i da sve moze prevazici - ne moze i ne treba.
Dirrty

(potpis(ujem) :lol: )

Naravno da je ovde rec iskljucivo o obostranoj ljubavi, gde je ljubav samo jedan deo citave (oba)veze izmedju dve osobe.

(Bolesna) ljubav kada je jednostrana moze da trpi sve i svasta, to ne bih stavljao ni blizu kontexta o kome pricamo.

Naravno, desava se i da je obostrana, ali pomenute nepremostive razlike uticu na nemogucnost ocuvanja (oba)veze, ali to samo dodatno dokazuje kako ljubav apsolutno nije dovoljna, ni priblizno!
Sem ukoliko je covek zaista papucar, bez imalo samopostovanja, pa dozvoljava drugoj strani sve i stvasta.

To su vec komplexniji odnosi, kojima se necemo baviti u ovoj temi.

Dakle, potpisujem citiranu izjavu, od reci do reci.
Korisnikov avatar
By DarkAngel;)
Originally posted by Dirrty
Ne.
Apsolutno ne.
Dirrty

(potpis(ujem) :lol: )
Nekada davno sam mislila da ljubav jeste dovoljna...vise ne mislim tako.

Mozda sam rec "ljubav" koristila i dodeljivala osecanjima koja nisu ni blizu pravoj ljubavi, pa sam zato dosla do "zakljucka" da nije dovoljna, a mozda zaista i nije.

P.S. Kada bi postojala tacna DEFINICIJA LJUBAVI tek tada bismo svi mogli da damo realne odgovore na postavljeno pitanje u ovoj temi...ovako ce svaki komentar biti nepotpun i nedorecen.
Korisnikov avatar
By taurus
Nije dovoljna...ali zaljubljenost sludi choveka pa dok se osvestite vec pocnete da volite,e onda jebiga ájd da reshavamo probleme zajedno,kasno je da se zbog nekih banalnosti raskida,koje ustvari nisu banalnosti za choveka koji ne voli i realan je a realnost i ljubav se ne slazu bash najbolje i tako u krug........
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Sunce
Originally posted by Zwezdica

potreban je ogroman trud, rad, postovanje, razumevanje i gradnja odnosa i veze...
= ljubav
Da, ako ljubav shvatas tako, a ne kao prosto: VOLIM TE !
Jer ljubav nije samo VOLIM TE i to je to, volimo se i sto bi se dalje cimali, dovoljno je samo voleti bez ustupaka, razumevanja, trpljenja......
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by V I V I S E C T

Jedna obzervacija na neke gornje postove:
Sve dok kalkulišete, razmišljate, niste spoznali ljubav. Kada od ljubavi postanete gluvi i slepi, te stvari vam uopšte neće biti bitne jer će te tada istinski voleti.

Ona ljubav koja čini da se budite u bolovima ako voljeni nije pored vas, da ga ištete kao vazduh i vodu. Da vam je draži od sebe, da se izgubite u tom osećaju, a još ako je i obostrana, onda je vredna žrtvi, a ja bih postupio kao Ištar.
Ovo meni više vuče na zaljubljenost nego na ljubav.
...
Naravno da ljubav nije dovoljna. Partnerska, je l'.
Ti baš nikada nisi volela?

Zaljubljenost prolazi bez bola, kao što je došla, zaljubljenost zahteva razlog, bio to fizički izgled, veličina ili oblik kurca ili pičke, materijalni status, ličnost...itd. Ljubav nema zahteva.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
vivisect, za mene je ljubav ono što su imali moji deda i baba - da se poznaju toliko dobro da jedno drugom čitaju misli i završavaju rečenice. jedna duša, a dva tela. toliko su se saživeli da su se uklopili jedno u drugo kao dva dela slagalice. jedno drugom su farbali kosu i strugali kurje oči.

sva ta gluvoća i slepoća, zanos i poezija, ekstaze romanse qrac palac, sve ti je to, pile moje, lepo za film i biblioteku.

kad nekom možeš da stružeš kurje oko, onda ga voliš.

ljubav je ono što onaj drugi oseti od tebe, a ne tvoje uživljavanje. kad se ti gubiš i padaš u trans, to radiš zbog sebe, a ne zbog njega.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by AngraMaina
vivisect, za mene je ljubav ono što su imali moji deda i baba - da se poznaju toliko dobro da jedno drugom čitaju misli i završavaju rečenice. jedna duša, a dva tela. toliko su se saživeli da su se uklopili jedno u drugo kao dva dela slagalice. jedno drugom su farbali kosu i strugali kurje oči.

sva ta gluvoća i slepoća, zanos i poezija, ekstaze romanse qrac palac, sve ti je to, pile moje, lepo za film i biblioteku.

ljubav je ono što onaj drugi oseti od tebe, a ne tvoje uživljavanje. kad se ti gubiš i padaš u trans, to radiš zbog sebe, a ne zbog njega.
Upravo.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

O tome ja govorim.
Ali vidiš ljubav traje kratko, i brzo se pretvara u naviku. Navikneš se na nekoga, pa ti je drag, pereš mu usrane gaće ili obrnuto...ali to nije ljubav.

Ljubav opija, ona je divlja, dovoljno jaka da sve ostale emocije i razmišljana gurne u drugi plan. Nisu grci bez razloga govorili, da kada Afrodita dođe, Atena odlazi. Gde je jedna oličenje ljubavi, a druga mudrosti i svakojakih kalkulisanja.

ljubav je ono što onaj drugi oseti od tebe, a ne tvoje uživljavanje. kad se ti gubiš i padaš u trans, to radiš zbog sebe, a ne zbog njega, i to je sebičnost, nije ljubav.
Nije moguće iskreno iskazati emociju ako je sam ne osećaš.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
morgan, qalb al asad, lavlje srce, kako bi drukčije i razmišljalo, lavče :)

grci su govorili mnogo toga. pravili su razliku između četiri vrste ljubavi - eros, agape, philia i storge (želja, ljubav, dragost i milovanje u "on je njega vrlo milovao" tj. roditeljska, brižna ljubav). afrodita je gospodarica ove prve, erosova mama, dakle u prevodu "kad se želja pojavi, pamet nestane".
Originally posted by V I V I S E C T
Ali vidiš ljubav traje kratko, i brzo se pretvara u naviku. Navikneš se na nekoga, pa ti je drag, pereš mu usrane gaće ili obrnuto...ali to nije ljubav.
pa sta je ako to nije, džanum? zašto bi nekome prao usrane gaće ako ga ne voliš?

Nije moguće iskreno iskazati emociju ako je sam ne osećaš.
s ovim se potpuno slažem.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
morgan, qalb al asad, lavlje srce, kako bi drukčije i razmišljalo, lavče :)

:kingkong:

grci su govorili mnogo toga. pravili su razliku između četiri vrste ljubavi - eros, agape, philia i storge (želja, ljubav, dragost i milovanje u "on je njega vrlo milovao" tj. roditeljska, brižna ljubav). afrodita je gospodarica ove prve, erosova mama, dakle u prevodu "kad se želja pojavi, pamet nestane".

Znači slažemo se da nije moguće kalkulisati da je ljubav uvek dovoljna? Jer ko voli neće vagati stvari za/protiv, jer mu te stvari neće biti bitne.

pa sta je ako to nije, džanum? zašto bi nekome prao usrane gaće ako ga ne voliš?
Tako prosto pitanje a toliko je mnogo odgovora...
Od osećaja odgovornosti, brižnosti, zato što imaš koristi, bojiš se šta će svet reći ako to ne učiniš, pa sve do mentalnog sklopa da je "red to uraditi" ili zato što se nadaš da ako ti spadneš na to, da će i on prati tvoje gaće.

Mnogo ljudi meša ljubav s sličnim osećanjima, moguće je da su neka osećanja nastala iz ljubavi, ali to nije dokaz da ljubav još postoji. Jer mnoge veze nastavljaju da postoje iz navike i sećanja na ljubav.
Korisnikov avatar
By blabla54380
treba pustiti sve niz reku i umreti sam u najgorim mukama.
Korisnikov avatar
By Sutekh
ljubav sama po sebi nije dovoljna. nista se ne moze odrzati ukoliko ne postoji razumevanje, prihvatanje i empatija.
Korisnikov avatar
By Sunce
Kako ste krenuli, ispada da kurve najvise vole. One daju ono sto je potrebno.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Naravno da nije.

Kako ja mogu da volim neku osobu i da se skroz prepustim ako je ona daleko od mene, ako nam nisu makar slicna interesovanja, ako obe nemamo ambicije...?
Mislim da svi trazimo osobu koja je slicna nama. :yes:
Svaka sitnica je bitna da bi ta veza funkcionisala kako ja zelim, a zelim nesto priblizno savrsenstvu :lol: I ne trudim se da zapocinjem nesto sa nekim ako vidim da nema buducnosti, zasto da trosim svoje dragoceno vreme? Nije mi niko potreban, sama sam se rodila, sama cu i umreti, to sto sam sa nekim to je zato sto mi je neuporedivo lepse, zato sto zelim bas njoj da se posvetim, zato sto mi prija... A da bi doslo do tog obostranog uzivanja moraju odredjene kockice da se sloze, i godine, i boja kose, i patike sto nosi... Ne mislim bukvalno ali i mislim, ne mogu to da objasnim.

Jeste ljubav je dovoljna, ona ce da me hrani, oblaci i da skoluje decu :ubise:
Korisnikov avatar
By Winter
Blondi odi udri glavom u zid, bude ti bolje posle :drama:
Korisnikov avatar
By Winter
pa ti si svojim iskazala neviđenu dozu egocentrizma i sebičnosti................................licemerje....
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ako ne volim sebe kako cu drugog voleti? :sweet:
Ja sam napisala kako mislim i to je to.
Korisnikov avatar
By Winter
a ja znam da si ti plavuša,pa ti mišljenje neću uzeti za zlo, bar si se potrudila da misliš :lol: :lol:
By Swanheart
Originally posted by Winter
pa ti si svojim iskazala neviđenu dozu egocentrizma i sebičnosti................................licemerje....
a ti si sa svojim temama iskazala sta?
da si majka tereza?
Korisnikov avatar
By Blond Brat
To sto imas neki pik na plavuse, nije moj problem:lol:
I da, to sto si napisala da sam licemerna, nije istina, licemerni su oni koji misle kao ja a pisu suprotno.
Korisnikov avatar
By Winter
@ Swan
a tebe je neko nešto pitao :roni:
By Swanheart
da li treba neko nesto da me pita da bih dala svoje misljenje na neku temu ili neciji komentar na ovom forumu?
ni tebe niko nista ne pita, pa opet komentarises
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!