Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Proshla kroz to. Nikada vishe. Ne zbog"muzha", no zbog cele lazhi koja je stojala iza toga. Zhao mi samo stho mi dete ne "napravi"... :sigh:

A brak kao brak...ubuducje samo sa zhenom koju volim!
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, ako se s lazima starta, s bilo koje strane, onda na zalost ni nece funkcionisati. :sigh: :)

svakako sve ovo o chemu tema govori treba uzeti samo kao krajnju alternativu u uslovima zivljenja u izrazito homofobichnim sredinama poput zemalja ex-Yu, specifichno za ovaj forum, Srbije. da eto ta alternativa bude kao jedan od nachina uslovno recheno "prilagodjavanja drushtvu" ali NIKAKO i ugadjanja NI podilazenja homofobiji i heteroseksizmu drushtva.
(uz ovo sve, bih josh kratko samo dodao da gej osoba moze sve ovo tj. ovakav sporazumni "brak" da ostvari i sa SPORAZUMNO/I/M biseksualno pa chak i hetero orijentisanom osobom, samo shto je to josh teze za naci, mada nije totalno nemoguce...)
No, ono shto treba u npr. Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu prvo sprovesti je insistirati na potrebi poshtovanja privatnosti i intime koju mnogi heteroseksualci se trebaju da nauche (pa makar i pozitivnim reinforserima kao shto su pravedni i poshteni Zakoni) da poshtuju prema gej/bi/lez ljudima. Tako da ne bude da nam heterosi josh diktiraju i investiguju da li npr. ja seksualno opshtim ili stalno zivim sa mojom lezbejskom "supruznicom" ili ne, jer se to NIKOGA (pogotovo NE heterose) ne bi trebalo da tiche.
No, opet, svakako, akcenat, pa makar i u zemljama ex-Yu npr. Srbiji, gej aktivizma ipak TREBA da bude na zakonskom priznavanju upravo istopolnih veza i njihovom tj. nashem punom izjednachavanju u svemu sa hetero vezama.
Korisnikov avatar
By ordnick
Diskusija je prilično zanimljiva, međutim:

- KAKO I GDE naći ženu koja će pristati na sporazumnu vezu (zajednička deca) ?

Padaju mi na pamet mali oglasi, u "pravim" i elektronskim novinama, ali nisam sasvim siguran. Gde predlažete da se počne potraga?
Korisnikov avatar
By MaryJane
O ovome sam mozda razmisljala... Tj kao dogovorismo se ja i moj g drug, da cemo biti u braku za jedno 6 7 8 godina! Imati decu, i biti naj supruznici u kuci, ali van nje, svako na svoju stranu, mama za tetama, tata za cikama... :blush:
By alexandermagic
Originally posted by ordnick
Gde predlažete da se počne potraga?
Od najbolje prijateljice, koja ne planira da se udaje, npr. Ovo je za slučaj da se želi dijete, ali ne i stupanje u brak. :sweet:
By markodoo
Da budem iskren, ja sam o ovome dosta razmisljao.
Za pocetak, imam 32 godine i zeleo bih da budem otac.
Sta vise, mislim da bih bio savrsen otac. Volim decu, umem sa decom i mislim da bih bio jako srecan kada bih imao dete.

Da ne budem krivo shvacen, ali ja sam se vec skoro u potpunosti ostvario u drugim segmentima zivota: karijera, imovina, putovanja, prijatelji ... Da ne bude zabune, povremenog INKOGNITO sexa sa tipovima za sada nisam spreman da se odreknem!

Dakle, ostalo je jos sam da udjem u sledecu fazu zivota i sa nekom NORMALNOM zenskom osobom udjem u brak u kome ce karte od pocetka biti otvorene i na stolu. Nudim mnogo, ali trazim jos vise :) MOzda bih vise voleo da mogu da imam takvu zajednicu sa nekim deckom, ali iz dosadasnjeg iskustva, mislim da to nije moguce, ili nije dugorocno odrzivo. Plus, ja stvarno zelim da postanem otac!

Prevashodno trazim prijatelja, zivotnog partnera, MAJKU MOG DETETA! Do sada nisam nikada imao bilo kakav problem da mi zenska osoba bude prijatelj, cak naprotiv. Uzivam u drustvu pametnih i lepih zena. Mozda ce zvucati previse egoisticno, ali sam siguran da su mnoge od njih pozele da im budem muz/partner. Na zalost, nisam nikada dozvolio da to ode predaleko, mada sam umeo da se poigram sa takvim trenutcima. Sto zbog malo sopstvenog "strejt" reklamiranja, sto zbog toga sto coveku prosto godi osecaj da se nekom svidja. Sex sa devojkom nisam nikada imao. Devojke jesam.

U svakom slucaju, ako postoji zenska osoba koja misli barem delimicno kao i ja, neka mi se javi, pa da vidimo i to cudo :) Da budem iskren, nikada nisam imao priliku da zvanicno upoznam devojku koja je otvoreno u ovim vodama. Pa nek nam je sa srecom ;)

Marko, 064 49 860 94 (molim da za pocetak idemo sa SMSom, u poslepodnevnim i vecernjim satima, kada nisam na poslu)
Korisnikov avatar
By Dina
Markodoo,
pazi sta zelis moglo bi da ti se ostvari :smeh:

Lepo to deluje na filmu a u zivotu je malo komplikovanije. ;) Ja sam u slobodnom braku i sto se nas dvoje tice uglavnom nema problema, mi se super slazemo i funkcionisemo (ali nekako mislim da je to retkost i da treba stalno raditi na tome). Ali sto se drugih ljudi tice i zivotnih situacija u koje dolazimo komplikacije na raznim nivoima... Sto napravi poredjenje jedan njegov prijatelj - kuce se postavljaju na raznim mestima, ali obicno su na cvrstom tlu, zaklonjene od vetrova... a nasa je kuca sagradjena na mocvarnom zemljistu, u oblasti gde duvaju jaki vetrovi...
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by markodoo
Sta vise, mislim da bih bio savrsen otac. Volim decu, umem sa decom i mislim da bih bio jako srecan kada bih imao dete.
Srećno, Marko! Samo napred!

:)
By markodoo
hvala. jos sam da se neka javi. ne ocekujem da se o svemu dogovorimo za 10sekundi, vec da se upoznamo pa polako.... ako ide, ide, ako ne, ok, uvek mogu da nastavim da zivim kao i do sada :)
Korisnikov avatar
By mitrandir
Komplikovana tema,ali voleo bih da dobijem dete na taj način, pošto drugog, jel'te, nema.
Korisnikov avatar
By aIRbORNE
Originally posted by leobg
Kakvo je vase misljenje o ugovorenim brakovima u kome se interesi za potomstvom poklapaju. Gay tip i Lez riba odluce da se uzmu, naprave svadbu, familija zadovoljna, komsiluk i zivotno okruzenje takodje, a jos je i "snajka" trudna. Svako od njih u braku ima pravo na muskarca i zenu a vezuje ih dete. Kakvo je vase misljenje o takvim brakovima?
po prvom zakonu termodinamike :teg2: u mom svetu je to nekako nezamislivo, a jos manje podlozno realizaciji... noup, ne kapiram taj momenat...no dobro, ko voli....:wink:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Nikad necu stupiti u brak sa zenom, niti bih ikada ziveo sa "zenom", bilo da je ona
lezbejka ili ne, ni u koje svrhe. Dete, kad i ako budem hteo, - surogat majka, ili
jos bolje sa nekom zenom (takodje bilo lezbejkom bilo ne) po dogovoru. I to
je jedan od nacina koji se praktikuje, a dodatak brak, obicno je tu zbog kamuflaze (ali ne uvek).

Nisam autovan (niti imam potrebu), ali nemam nameru ni da se kamufliram (mada jesam nekada, malo).

Moze da prica ko sta hoce o mojim seksualnim sklonostima, nikad necu ni potvrditi ni opovrgnuti nista.

Najblize sam "vaspitao" da me nikad ali nikad ne pitaju nista o intimnim stvarima
(devojke, brak kad dodje vreme i sl.), ostale ne mogu, ali me i boli uvo dali ce i sta pricati.

And that's it.
Korisnikov avatar
By Mikili73
To Marko ne zvuci lose, ali ne znam koliko je realno to jest ostvarivo...nije lako definitivno naci tako nesto, a pitanje je i kako bi to sve funkcionisalo kada bi doslo to dete....Zato treba dobro razmisliti.
By markodoo
zato sam i napisao sve sto sam imao. da zapocnemo da pricamo o tome, pa da vidimo da li to ima smisla uopste. nisam iskljuciv ni po jednom pitanju. volim da cujem iskustva drugih ljudi po ovom pitanju. dakle, sve pcije su na stolu. ako ima neka devojka koja bi o ovome makar razgovarala, neka se slobodno javi. da li je moguce da za 5 dana ni jedna nije smogla hrabrosti makar da pita nesto, a kamoli da se predstavi :)
Korisnikov avatar
By ordnick
Daklem, opet "delegatsko pitanje": U kojim novinama / časopisu / forumu ostaviti oglas kojim se traže žene ili lezbejski parovi za sporazumno imanje dece? Ništa mi ne pada na pamet ...
Korisnikov avatar
By Dina
Ordnick,
imas oglase gore levo... Ja mislim da ti je to i najbolje jer je nas sajt najposeceniji pa su ti onda valjda najvece sanse da neko koga to isto zanima ugleda oglas... A mozes i ti da se javljas ako ugledas neki oglas sa slicnim interesovanjima ;)

Ali inace, ne bih da vam ubijam nadu, ali ja mislim da ce se zene sad jos manje odlucivati za ovu opciju. Od juce zene same mogu da idu na vestacku oplodnju :klap: Ako su lezbejski par cini mi se da je verovatnije da ce se odluciti za tu opciju, sto bi sebi komplikovale zivot sa jos osoba i jos uskladjivanja i teskoca kad moze jednostavnije ;)
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Dogovoren brak za mene nije opcija ni u kojoj situaciji.

Jedini brak u koji cu stupiti ce biti sa zenom, ako to bude moguce.
Isto se odnosi i na dete/decu. Pre bih imala sama dete, nego da ono odrasta u nekoj imaginarnoj bracnoj zajednici.

Zena + Zena = Brak > Dete

:balerina:
By Hans
Uvek se rado setim "Queer As Folk" i Briana i Lindsay koja je dobila dete sa njim. No, oni su ipak jako dobri prijatelji pa je tako i došlo do toga. Mislim da bih pristao na to sa dobrom prijateljicom. Ovde se ipak radi o nečemu drugom. U Srbiji, običaj nalaže da je mladi par srećan i da živi zajedno kako bi mogao da izazove zavist i ogovaranje a potom i spletke, naročito od strane svekrve, kako bi se taj brak što lakše uništio. Ukoliko par pak nema dece, kreću ogovaranja druge vrste a potom i sažaljenje. Dakle, par koji je želeo dete i koji je u brakukao da živi u nekakvom reality showu pa su i to neki od razloga zašto je to sve nemoguće- ljudi vole da vide srećne ljude jer se onda identifikuju, a ako su sami mnogo nesrećni, trude se da ih unesreće.
U svakom slučaju, podržavam ovo što stoji u temi. Mišljenja sam da je za dete bolje da su uz njega muški i ženski roditelj. Ne zato što mi paramo nebo svojom borbom za identitet, već zato što će ta naša odluka da živimo sa partnerom i gajimo dete njemu škoditi kasnije, ako pođemo od pretpostavke da sva deca nemaju baš istu percepciju i ne shvataju svi sve na isti način. O sredini da ne govorimo. Škola, nastavnici, društvo mogu negativno uticati na tu decu. Svi mi smo imali hetero roditelje pa smo opet takvi kakvi smo, tu nema pravila. Ali kada se radi o detetu, za njega to može biti stresno i zato je bolje u ovom slučaju pribegavati društveno prihvatljivijim normama. Ili prosto, biti samohrani roditelj ukoliko nemate partnera.
Bitno je da dece ima i da nas bude što više. I da budu srećna.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by leobg
Kakvo je vase misljenje o ugovorenim brakovima u kome se interesi za potomstvom poklapaju. Gay tip i Lez riba odluce da se uzmu, naprave svadbu, familija zadovoljna, komsiluk i zivotno okruzenje takodje, a jos je i "snajka" trudna. Svako od njih u braku ima pravo na muskarca i zenu a vezuje ih dete. Kakvo je vase misljenje o takvim brakovima?
takav brak je fantasticno resenje za sve one koji nisu i ne planiraju da se autuju, a imaju trip za porodicom.
By markodoo
Ne mogu da verujem da ama bas ni jednu devojku nije zainteresovala moja poruka, makar za razgovor na tu temu !?
Korisnikov avatar
By lana-bg
Bilo bi porazavajuce da igram po pravilima vecine i da upropastim svoj zivot i budem nesrecna samo zato da bih njima udovoljila. Nema teorije. Volim decu i imacu ih, za to mi nije potreban muz.

Razumem da neki moraju da se snalaze na ovaj nacin i to mi je ok, ali ne vidim sebe u svemu tome...
Korisnikov avatar
By EXOTIC
Mislim da to nije dobitna kombinacija.
Uvek ce se tu pojaviti neki partneri roditelja i dete ci biti "rastrgnuto" na sve strane.

:(
By VikiN
Najvažniji je odgoj deteta, a da li su roditelji straight, G+G, L+L ili G+L, uopšte nije bitno.
Korisnikov avatar
By Rodman
Tema me je stvarno naterala da se dobro zamislim... Mislim da bi ali morali bi bash dugo da se druzimo i ako se slazemo super sto da ne ...
Neko je rekao da je gay i lez. zivot usamljenicki... Samo cu reci u pravu je 100 Posto !
Korisnikov avatar
By Cvećka
Originally posted by markodoo

Da ne budem krivo shvacen, ali ja sam se vec skoro u potpunosti ostvario u drugim segmentima zivota: karijera, imovina, putovanja, prijatelji ... Da ne bude zabune, povremenog INKOGNITO sexa sa tipovima za sada nisam spreman da se odreknem!

Dakle, ostalo je jos sam da udjem u sledecu fazu zivota i sa nekom NORMALNOM zenskom osobom udjem u brak u kome ce karte od pocetka biti otvorene i na stolu. Nudim mnogo, ali trazim jos vise :) MOzda bih vise voleo da mogu da imam takvu zajednicu sa nekim deckom, ali iz dosadasnjeg iskustva, mislim da to nije moguce, ili nije dugorocno odrzivo. Plus, ja stvarno zelim da postanem otac!

Prevashodno trazim prijatelja, zivotnog partnera, MAJKU MOG DETETA! Do sada nisam nikada imao bilo kakav problem da mi zenska osoba bude prijatelj, cak naprotiv. Uzivam u drustvu pametnih i lepih zena. Mozda ce zvucati previse egoisticno, ali sam siguran da su mnoge od njih pozele da im budem muz/partner. Na zalost, nisam nikada dozvolio da to ode predaleko, mada sam umeo da se poigram sa takvim trenutcima. Sto zbog malo sopstvenog "strejt" reklamiranja, sto zbog toga sto coveku prosto godi osecaj da se nekom svidja. Sex sa devojkom nisam nikada imao. Devojke jesam.

U svakom slucaju, ako postoji zenska osoba koja misli barem delimicno kao i ja, neka mi se javi, pa da vidimo i to cudo :) Da budem iskren, nikada nisam imao priliku da zvanicno upoznam devojku koja je otvoreno u ovim vodama. Pa nek nam je sa srecom ;)

Marko, 064 49 860 94 (molim da za pocetak idemo sa SMSom, u poslepodnevnim i vecernjim satima, kada nisam na poslu)
:andjelak: Tvoja ponuda zvuci suvise savrseno da bi bila realna....ali mi se svidja....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!